Безжичен интернет (за разбиращите)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Безжичен интернет (за разбиращите)

Мнение от eraziel » 20 Дек 2009, 15:44

На самия линк спийд колко ти показва ?
In Ban We Trust!

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 20 Дек 2009, 21:08

don_mimo написа:да , моята вразка е рррое, излъчва на 9ти канал, - 7,8,9,10,11 са свободни около мен, другите канали/честоти/ са заети. при положение че по кабел е 50мбпс по wireless да е макс 33-34мбпс и то n-стандарт ми се вижда малко :)
колегата като се събуди и изтрезнее да помага :)

Колега как тестваш и как разбра за стойностите, които си представил? Speedtest.net? Или имаш някакъв ftp сървър на една машина, а от друга с ftp клиент теглиш ?

Имайте впредвид, че и скоростта на харда оказва влияние върху скоростта на записване на един файл. И друго има ако теглите една папка с много файлове примерно 1Гб, и такава големина на 1 файл, то единият файл ще се прехвърли много по-бързо... това за тест при ftp между 2 компа в мрежа

P.S Най-добре можеш да си тестваш вътрешната мрежа с VPN test. Потърси инфо за това. На една машина се слага VPN server, на друга VPN client , освобождаваш си порта в рутера и тестваш. А това колко ти дава доставчика е вече друго.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 20 Дек 2009, 23:07

Точно от speedtest.net ги измервам скоростите - по кабел 50мбпс, по wireless 30мбпс. Само с един лаптоп съм ,другия изгоря :) , но ще намеря един за опита с vpn i ftp server.
както и да е , явно толкова си е максимума за този стандарт и за растоянието на което е поставен рутера. Все пак благодаря за отзовалите се
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 20 Дек 2009, 23:27

Чей ти кажа нещо за тия Линксисе рутери. Имах WRT54GL мисля... абе тея където масово можеш да им слагаш ддврт домат и т.н. Та дълго си го ползвах с ориг. софт и си имах 30 мегабита колкото ми пуска доставчика. След като сложих DDWRT - 21 мегабита и неще нагоре и те така те. Сложи си оригиналния софт, махни криптирането и тестни ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 21 Дек 2009, 1:03

като махна криптирането се вдига скоростта ,но с около 3-4 мбпс , а иначе оригиналния софт още по зле , аз затова го махнах ....
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Дек 2009, 2:14

Както казах по горе проблема идва при вас от самото препакетиране от ppoe и по лесен за изпълнение е варианта, рутера да се ползва като WIFI суич, където лаптопа ще си прави директно връзка със доставчика ти и няма да се налага рутера да прави каквото и да е, защото и без това тези рутерчета колкото и да са скъпи и убави умират лесно при тази задача! По лесно става, ако си вземеш от някъде някое от миниатюрните HP-та за не повече от 100лв бодваш му втора лан и си шерваш ppoe връзката към втория лан като рутера отново го използваш само като WIFI суич но в случая имаш DHCP от самия комп и ще можеш да закачиш още 1 или 2 лаптопа и да имате хубава връзка. Има и други варианти но те не са за домашно изпълнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Дек 2009, 21:32

stambo_81dg написа:за вилата- мобилните оператори предлагат мобилен интернет и си хващаш, ама става само да се разцъкваш в нета.
в глобул такова устроиство е 100на лв за предплатен нет. ако подпишеш договор е безплатно.

Колега, аз съм на безжичен интернет от Глобул,но има и закупен от тях Sony Vaio.Трафика им е по-добър от на този на местният кабелен оператор,защото пък с другият лаптоп като съм си в къщи имам и кабелен. И когато ги сложа двата лаптопа един до друг и започна да отварям страници този със сигнала от Глобул зарежда по-бързо страницата -държи по-висока скорост. Освен това си е готино където и да отидеш щом мобилният оператор има сигнал, значи и ти имаш интернет достъп. В момента съм на ограничение 4 ГБ за месец. Ами лично на мен ми стига пък и си имаш програмка,с която си следиш трафика и като видиш,че започваш да го доближаваш си цъкаш от другият лаптоп на кабелният. Лично аз до октомври месец докато бях по морето изкарах цялото лято само с мобилният интернет от Глобул и да Ви кажа никога не надхвърлях ограничението ....Така,че колега ти си преценяваш ...Но мобилен интернет- това е решението особено ако често си в движение ..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Предишна

Назад към Извън Темата