Образованието в страната
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Образованието в страната
jordanpar написа:.......................................
Последно и спирам!
Давам мнение по тема с която имам пряк досег!
Ти от каква гледна точка тръгна да говориш за образованието?
Каквото и да ми говориш за училищата и учениците в моемнта, аз ходя на училище не ти, нали?
Ти показваш лошо възпитание, да съм написал едно опрделение за теб, а ти даде няколко за мен

liloff написа:...
Евала..много точно.

Хората се изучиха..

Тази година имало над 7 000 свободни места по университетите...няма и на къде да снижат повече качеството..
И въпреки всичко смятам, че основата идва от родителите.
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Прав е човека да те критикуваBavarcho написа:...

До преди 2 години бях съдаржател на кафе / лафка / в "престижен" университет в Бг. и направо се бях шашнах от първо курсниците който постъпваха - преди още да са научили имената на даскалите си, те знаеха кой изпит колко струва и свободно го коментираха пред всички. Най-лошото е че родителите им знаеха за това и спонсорираха "явяването им на изпити"
Моето мнение по темата е че вината е в родителите, ще ми стой той 6 часа днес пред комютъра и утре ще има 3-ка за срока - няма как да стане поне при мен.
Последна промяна e36_Fanatik на 19 Дек 2009, 19:23, променена общо 1 път
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
ебем ти образованието --- пари , коли , жени и оркестъра да свири
ква е тая дискриминация на непълнолетните , то ако става дума във форума има чички над 40 които едва ли ги инт. толкова марката колкото да се нальошкат на следващия събор ама си пишат тука , но юзърите около 18 години са си най-надъхани и мястото им е точно тук без значение колко правописни грешки правят тва че си неграмотен не означава , че не можеш да завъртиш парите особенно в нашата любима България.
ква е тая дискриминация на непълнолетните , то ако става дума във форума има чички над 40 които едва ли ги инт. толкова марката колкото да се нальошкат на следващия събор ама си пишат тука , но юзърите около 18 години са си най-надъхани и мястото им е точно тук без значение колко правописни грешки правят тва че си неграмотен не означава , че не можеш да завъртиш парите особенно в нашата любима България.
Aз затова съм "ЗА" университетите да са платени. Ето ти мотивация... знаеш ли колко хора, на които родителите им нямат такива финансови възможности успяха да завършат бакалавър в Англия и на други места из Европа...
Винаги е имало стипендия за най-ярките студенти, но не като в България по 100ина лв., а като отстъпка от таксата за образование.
А не като повечето овчари дето ги гледам с лачените обувки в университета. На Лорд Джон синове и дъщери на братчедите всичките.
По един лъч на метрото в Лондон имат реституция наследство 
Prekysvach, нали ги гледам как ги въртят парите всичките
Продава къщата в с.Мрамор, продава и прасетата и се качва на Е60... изшмърква всичко, прави едно дете на местната оборотна...
и след 2-3 години става весело 
Винаги е имало стипендия за най-ярките студенти, но не като в България по 100ина лв., а като отстъпка от таксата за образование.
А не като повечето овчари дето ги гледам с лачените обувки в университета. На Лорд Джон синове и дъщери на братчедите всичките.

Prekysvach, нали ги гледам как ги въртят парите всичките

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Prekysvach написа:ебем ти образованието --- пари , коли , жени и оркестъра да свири
Много си прав...

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
liloff написа:
Prekysvach, нали ги гледам как ги въртят парите всичкитеПродава къщата в с.Мрамор, продава и прасетата и се качва на Е60... изшмърква всичко, прави едно дете на местната оборотна...
и след 2-3 години става весело
тука си донякъде прав, но тва го правят идиотчетата , това че си необразован не означава че си идиот .... с малко хитрост и без образование можеш да си оправиш живота , дори да тръгнеш незаконно

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Prekysvach написа:тука си донякъде прав, но тва го правят идиотчетата , това че си необразован не означава че си идиот .... с малко хитрост и без образование можеш да си оправиш живота , дори да тръгнеш незаконно
Били споделил твоята идея за развитие в живота? Стига да можеш да си позволиш, да издадеш тайната си стратегия.
В България има само "играчи, едри риби, въртячи на пари и хитреци", чудно защо ли държава е на този хал.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
smg написа:Prekysvach написа:тука си донякъде прав, но тва го правят идиотчетата , това че си необразован не означава че си идиот .... с малко хитрост и без образование можеш да си оправиш живота , дори да тръгнеш незаконно
Били споделил твоята идея за развитие в живота? Стига да можеш да си позволиш, да издадеш тайната си стратегия.
В България има само "играчи, едри риби, въртячи на пари и хитреци", чудно защо ли държава е на този хал.
И няма нормални хора, които благодарение на труда си са развили бизнеса си?
liloff написа:Прав е човека да те критикуваBavarcho написа:...
И да е прав, не му отива..

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Bavarcho написа:Само дакажа че има и изключения! Да не се убиждаме![]()
Колега първо се научи да пишеш грамотно и тогава пиши в тази тема !!!! Надявам се сам ще си откриеш грешките

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Тази тема е дискутирана 15 000 000 пъти
като всяко едно нещо в България и това остана на произвол-за това са виновни родителите според мен
но като цяло днешната младеж е доста изродена-когато бях ученик преди десетина години имахме поне някакво уважение към учителите а сега направо на бой скачат келешите
Мисля че учителите трябва да взимат повече дори и от депутатите 

Prekysvach написа:ебем ти образованието
Не си прав! Не бъркай образованието с ГРАМОТНОСТТА
Образованието дава професия, ако е висше или средно! Кеф ти инженер, технолог, икономист, счетоводител, маркетолог, хлебар, монтьор, газаджия, хладилен техник, строителен техник и квото се сетиш.
Основното образование - дава грамотност! Която остава завинаги. Това липсва ли ти,... какъвто и да си по-нататък си оставаш половин неграмотник! Професия имаш, но нищо друго нямаш.
Ще ти дам пример с един от най-добрите ми приятели, бивш мой съученик. Седяхме 3 години на един чин. Мързеше го да учи. Аз завърших с 5,80 диплома, той с 3,70. Аз 5-ти разряд специалист, той 3-ти. Аз завърших висше, той се захвана с бизнес.
Днес, аз с висше образование работя за мижави лева на месец, той със своето средно е бизнесмен, с куп недвижими имоти зад гърба и сериозен печеливш бизнес в друг бранш.
Но в едно ме послуша - Грамотността!
Днес, Ако реши да изпрати Оферта до потенциален клиент от неговата фирма, тя ще е перфектна и няма да и липсва нито една запетайка, точка, всяка буква ще е точно на мястото си! С други думи е грамотен, умен и интелигентен човек. Благодарен ми е за хокането, че грамотност трябва да има.
Бизнесмен неграмотен, аз още не съм видяла. Но, може и да видя някой ден, както се нареждат нещата в България. Шефа на дадена фирма, да пише А вместо Ъ и да замества Ч с 4 или Ш със 6! Това бих го заснела и публикувала в куп сайтове, медийни или не.
Да караш Peugeot е страст!
Образованието е хубаво нещо. Друг въпрос е, че нашето "висше" образование е пълен смях. Както каза един колега по-горе, ако не проявиш самоинициатива няма как да научиш нещо. Това го усетих още преди години и навреме отидох да уча в чужбина, където и завърших. Не съжалявам нито за миг. Това, че трябваше да разчитам единствено на себе си (не само финансово), а и изобщо животът там, ме научиха на доста неща. Естествено трябваше да вложа доста повече усилия в сравнение със средностатистическия студент в България.
Та като човек видял и двете страни, мога да ви уверя, че разликата в начина на обучение е огромна.