Lexus LF-A Японския супер автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Lexus LF-A Японския супер автомобил

Мнение от Evelin Cotsev » 24 Дек 2009, 23:30

Според мен няма как да е лоша кола , обаче , ако струва около 100 000 евро. Не превъзхожда гт-р с много , дори дизаина на гтр ми харесва повече от този , доколкото съм чувал лексуса щял да е 300 000 + евро , ми за тея пари ще си купя 1 гтр и някое ламбо :mhihi:
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 25 Дек 2009, 0:19

Тая карбонова щека дето подпираш с нея предния капак е :conf: ! ДА взема да си поръчам една такава за е36-цата ?!?! :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 25 Дек 2009, 1:38

даже от лексъс щели да го пускат на лизинг че да немало спекула :mhihi: .Това съсвсем сериозно...мисля че за 2 години щеше да бъде лизинга
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Дек 2009, 10:42

от тойота нещо много са си повярвали

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Дек 2009, 11:44

kiko написа:от тойота нещо много са си повярвали

мхм, чудя се как някой ще предпочете това пред новия макларън или пред "евтиния" ГТР, а да не говорим че е поразяващо грозен тоя лексус
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 25 Дек 2009, 15:16

http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/12/25 ... ot_pazara/
Чудно ми е дали ще влезе и тоя Лексус в хрониката :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Дек 2009, 20:35

аз знам малко за тази кола- дори съм я участвал в "група по интереси" организирана от тойота по темата.

идеята на лф-а е да покажат технологии и авангардно мислене. колата не е толкова динамична колкото представлява изложбено мислене на фирмата- един вид посока на развитие. цената е символична (но виж по-долу).

и друг важен момент. всеки може да направи много бърза кола. почти всеки може да направи и много надеждна кола. но много е трудно да се направи бърза и надеждна кола. лф-а споделя точно тази философия. колата има удължени интервали на обслужване и би трябвало да има типичното качество на лексус.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Дек 2009, 20:58

алх, каква е идеята да си купиш 560 коня кола с удължени сервизни интервали при положение, че ти реално не и въртиш километри =))))))) ако беше ЛС примерно - да, но суперавтомобилите имат по 5-10 000 км годишно
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Дек 2009, 21:39

както казах- колата е демонстрация на подход и философия. инжинерно упражнение по визия и приоритети.

това колко се кара практически от клиентите не се визира.

резултат от директивата "ние сме лексус и правиме надеждни космически кораби като развойната цена е без значение".

и друго. един поглед под капака и си казваш: "виждам къде са отишли всичките тези пари". докато по същата логика вдигаш капака на вейрона и си казваш: "да ме убиеш не знам къде са отишли тия пари"... просто лексуса е ювелирен... няма как иначе да го опиша.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Дек 2009, 21:46

ако наистина искаха да покажат, че могат да правят свръх технологии без значение от цената щяха да пуснат колата на 100 000 долара вместо 300 000

ти би ли предпочел лексуса пред ламбо мурциелаго или слр примерно
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Дек 2009, 22:06

убягва ти идеята.

на 100к тази кола няма как да стъпи. някой ден като ти попадне да я видиш на живо.. гледай внимателно и ще разбереш. неслучайно използвах думата "ювелирна".

аз разбира се бих предпочел мурци-то пред лексуса. но не забравяй, че има много хора които предпочитат лексус пред мерцедес просто защото едно не се чупи а другото е в сервиза 5 пъти в годината. и като го вкараш мурцито на 15к мили в сервиза за "двигател-вън" обслужване и ти друснат сметката след това- някак си разбираш какъв подвиг лексус са постигнали.

тойота имат ресурсите да направят най-най автомобил. просто никои не може да им стъпи на финансовите възможности... и те са решили да направят точно лф-а които мисля че се вписва перфектно във визията на фирмата. защо са я направили точно такава? защото могат :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Дек 2009, 22:07

alx написа:и друго. един поглед под капака и си казваш: "виждам къде са отишли всичките тези пари". докато по същата логика вдигаш капака на вейрона и си казваш: "да ме убиеш не знам къде са отишли тия пари"... просто лексуса е ювелирен... няма как иначе да го опиша.

Да бе , то в света няма друга такъв двигател - истинска революция , нещо невиждано до сега :mhihi: Освен , че е компактен , аз не виждам с друго да превъзхожда конкуренцията ... Тягата му е 480 НМ а 458 италия е със 570 НМ - къде са утишли още 120 000 евро отгоре :mhihi:
А Вейрона като му видиш двигателя а и всичко по него си викаш - мамка му , това е БУГАТИ ;)
защо са я направили точно такава? защото могат

все едно да кажеш - защо са се издънили - защото могат да си го позволят :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Дек 2009, 22:17

алх, сигурно това, което говориш е вярно, пипнал си и си видял колата, знаеш конкуренцията

все пак не ми се връзва суперавтомобил на лексус

както и не разбирам тези, които избират лексус пред мерцедес =)

иска ми се да ти кажа, че ми е много приятно да чета всеки твой пост, поради тази причина ми се иска да те помоля да напишеш какъв би бил купувача на този лексус, така най-лесно бих се ориентирал къде точно се цели тази кола

весела коледа всъщност =)
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Дек 2009, 22:34

весела коледа ...

типичния клиент на лф-а според тойота е.. колекционер които обича да разкършва колата си на писта два-три пъти в годината. това е вплетено и в днк-то на колата. всичко е ... перфектно и правено до перфекционизъм. гтр-а за сравнение идва малко като трактор... а хората с парите общо взето обичат дребните неща да са на място. детайлите. американците имат един готин лаф "господ е в детайлите"...

много е важно да се проумее това което написах по-горе - няма компромиси. аз такава кола (безкомпромисна) не съм виждал до този момент.

и друго ми хрумна - мисли го така - лф-а сред другите екзотики е като бмв сред другите марки- една от най-скъпите е и нито е най-бързата, нито най-динамичната.... и въпреки това веднъж като и седнеш зад волана и разбираш каква е магията. всичко си е на мястото и работи точно както си мислиш идеализирано че трябва да работи... нещо такова.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 25 Дек 2009, 22:39

Добре, а с какво Лаборджинито е по добро от този Лексус?И едва ли дизайна е водещото при суперспортните автомобили.Лексуса според мен е замислен много добре и все си мисля, че ще се намерят 500 човека да си го купят :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата