Проф. Здравко Райков: Бедните лежат, а богатите мислят!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Проф. Здравко Райков: Бедните лежат, а богатите мислят!?

Мнение от Е.Димитров » 30 Дек 2009, 14:55

Elesar74 написа:Опс, сори, не съм разбрал.

:yes: :bchug: :bchug:
И весело посрещане на новата година колега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 30 Дек 2009, 17:42

По-голяма боза от тази скоро не бях чел.Въпросният професор ни разказва приказки за лека нощ.Обикаляло американчето,обикаляло и накрая от толкова много обикаляне големите компаниии вземали че решили че човека заслужава прай-тайм в ефира.Другите пък гледали ТВ и си казали:-Я и аз ще го наема тоя че да ми направи реклама на краварника ми па може и от Швейцария поръчки да имам за млекце.После щото е супер интерсен живота му че и книга ще издава как е ходел да даскалува по ФП и да учи дяцата да скачат на коза и как е ринал кравешки говна,отделно и игрален филм ще правят и от това ще печелят,пък като се замисля защо да не му ударят и една петолъчка на "Алеята на славата".Да се смееш ли или да плачеш направо и аз незнам.Професора явно е решил че наш Ганю е по-тъп отколкото изглежда и могат да ни хранят с такива врели-некипели че и пари да даваме да му купуваме тъпащините :bang:.Американски светила колеги на професора от университета в Канзас и университета ДеПол направили проучване и стигнали до извода че покупката на жилище от хора с ниски доходи неминуемо ще им донесе повече вреда, отколкото полза,демек ако имаш по-нисък приход от разхода по кредит ще ти дойде нанагоре-браво бе,небяхме се сетили,добре че са колегите му .Криза че има има,ама и много си стискат събраните левчета и викат няма пари.Ако обаче зърнат нещо да се продава на 50% от реалната му пазарна стойност бързо ги вадят.Примери 1000 мога да дам.Че кризата ни повлече и нас е ясно,че нещата не са никак добре това също е ясно,но много от фирмите които работеха за вътрешният пазар(например няколко хлебозавода) започнаха да спекулират безобразно с кризата.Започнаха съкращения наред,защо?Хората намалиха консумацията на хляб заради СИКриза?!Отговора е ясен,по-малко осигуровки(който има фирма знае какво голямо перо са осигуровките),заплати,пътни и т.н.Същевремено този който остава да работи се привиква и му се обяснява че ситуацията е много лоша,трябва малко да му се намали заплатата и същевремено да се извърши малко повече работа(работата на съкратения).В противен случай-вратата откъм гърба и навън.Работника си казва:-Малиии,ако ме изгони кво ша правя( и е прав защото храни семейство).Резултат е ясен,работа за двама,разходи за половин(лично познавам такъв работодател).За кредитирането,банките и стрителството е говорено хиляди пъти и там нещата са ясни.Професора седнал да ни обяснява че банките не били за да ни помагат,а за да печелят :shock: Браво бе профи,ти откри топлата вода,че банките да не са фирми на Майка Тереза и Червения кръст,естествено че ще печелят,това си е предприятие за пари.Ти да не си подаряваш тъпите книги за да помагаш на хората да излязат от кризата,неееее продаваш(ако има кой да ги купи :mhihi: ).И да го питам като са толкова лоши банките и си мечтаят едва ли не домакинствата да фалират и те да им вземат страхотните хасиенди,какво аджеба г-н професоре банката ще прави 500-1000 имота(примерно),а?!,Ааааа,ще ги продаде да спечели мноооого пари,може би това е пъкленният им план!Ще ги продаде ама на кой питам аз?Кредити йок,самите те не дават,пари йок,фалирали домакинства колко щеш!Какво да ги прави тези имоти,освен да ги гледа как се рушат друго няма да им остава.Никоя банка не желае фалити защото това за нея е лош кредит,нереализирани печалби и евентуални загуби.Ако вземеш кредит за 90000 евро за 30год. връщаш почти 300000,дали им е по-изодно да ти го вземат,а?И в този ред на мисли обвинявам банките ни за непосилно високите лихви в ситуация на СИКриза.Има криза,има и спекулации има и хора които чули че от нещо се вадят пари и айдее и барабар петко с мъжете.После обаче фалит.Пример един мой наемател скоро ми освободи магазина щото работата била зле.Ами зле ще е,как няма да е зле,продаваш обувки за 900-1200лв. които не са нищо особенно и плюс това същите папучки като чукнеш в мрежата и за 5 дена са на вратата ти на цена от 89$-129$ барабар с таксите.Е как да ти върви бе мен,хората да не сме ги изкарали от пещерите директно на "Витошка".Примери много.Лично аз обвинявам най-много медиите за стреса на който ни подлагат,ама все пак нали знаете кое е най-силното и най-желаното оръжие на нашият век-медиите!Във времена на криза едно е ясно:тези които са си били бедни ще станат по-бедни,а богатите по-богати!Има доста материал в интернет за кризите през годините който е интересен за четене!

Весели празници колеги и мислете по-позитивно,българина е оцелявал и пак ще оцелее,помнете ми думата :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Дек 2009, 23:00

Ай стига сме оцелявали бе колега, кога ще живеем? Сигурно кога Бойко ни оправи.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 30 Дек 2009, 23:22

Elesar74 написа:Ай стига сме оцелявали бе колега, кога ще живеем? Сигурно кога Бойко ни оправи.....

Незнам,да не съм оракул!
Весели празници!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Дек 2009, 1:25

прав е, ама само за мрънкалниците! много пъти съм се учудвал на хора оплакващи се от собствената си глупост и обвиняващи другите за неуспехите се- не че ми дреме особенно де, ама е забавно :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 31 Дек 2009, 10:48

acer написа:прав е, ама само за мрънкалниците! много пъти съм се учудвал на хора оплакващи се от собствената си глупост и обвиняващи другите за неуспехите се- не че ми дреме особенно де, ама е забавно :mhihi:

Ами това е все едно да се чудите ,това слънце защо все от изток изгрява ,ако няма посредствени хора кой ще им работи на тия предприемчивите?Ако всеки е далавераджия кой ще тегли каиша,хората не са еднакви и никога няма да бъдат. Не е срамно да си обикновен човек, иначе толкова пишман бизнесмени познавам дето са чели подобни статии и са си повярвали ,за които цялото бизнесменство е да скачат от кредит в кредит .Хората се раждат различни и умират различни.

Предишна

Назад към Извън Темата