"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
alx написа:повечето катастрофи в българия стават заради несъобразена скорост. скороста се контролира с педала на газта и на спирачката. тези педали не ги натиска никой друг а водача на возилото.
качеството на пътищата няма почти никакво отношение към броя катастрофи защото то просто определя максималната разумна скорост. а спазването й зависи от... виж по-горе.
мисля, че с това темата се изчерпва.
и още нещо - давате за пример немските магистрали където няма ограничение и катастрофите са малко независимо от "високите" скорости. аз мога съвсем отговорно да заявя, че аутобана е точно толкова опасен колкото и един навит калдаръмен път в планината - просто зависи от скороста- аз съм карал със над 340км и... въпросния аутобан е като междуселка пътека омешано с електронна игра - та... опасноста от пътя е въпрос пак на.. скорост.

В Германия няма къде да видиш що годе приличен междуселски път и изведнъж кални следи от кола/джип/трактор излязал кален от нивата...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колеги вижте предаването на Карбовски по Нова-има интересни неща по темата.
Никой не мое ма връне на селу!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
saleen написа:Колеги вижте предаването на Карбовски по Нова-има интересни неща по темата.
Колега - това да не е скайп , колко споерд теб успяха да пуснат Нова ? Кажи ако искаш , какво е казал ,но на мен Карбовски ми е адски противна , комплексирана личност

acho.rs написа:(bubsa) написа:Напълно съгласен - колите може да са има много по-нови , но в БГ масово се карат БМВта,Аудита и Мерцедес , които въпреки , че са на по 10-12 години са много по-сигруни от нови Голфчета,Астри и други сапунерки , които са масови в Германия .
Не съм толкова сигурен, ама въобще

http://www.youtube.com/watch?v=YbEa3C2vL7U
Е това и на мен не ми се вярваше, ама ... сами си правете изводите, кое наистина е сигурно

http://www.youtube.com/watch?v=k3ygYUYia9I
A инак по темата, според мен са виновни калпавите шофьори и хубавите пътища, щото селянина като види двулентов път с нов асфалт и газ до ламарината . И после влиза в статистиката

acho.rs написа:saleen написа:Колеги вижте предаването на Карбовски по Нова-има интересни неща по темата.
Колега - това да не е скайп , колко споерд теб успяха да пуснат Нова ? Кажи ако искаш , какво е казал ,но на мен Карбовски ми е адски противна , комплексирана личност
Не видях мнението на колегата, но случайно вървеше тв-то на Нова. Доколкото видях, това беше повторение за един случай как някакъв циганин прави 2-3 катастрофи, с общо 3 жертви и 1 инвалид.. и все още има книжка... но това беше повторение.
След това почна нещо ново, но смених канала.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук и хубави пътища да имаме, едва ли ще падне драстично процентът на катастрофите. Що не сравнявате германските водачи и българските? К'во ми сравнявате пътища, да не би те да убиват? Карал съм из Германия, въобще бях учуден как хората масово караха нови коли със 130-140, мислех че са ебати състезателите с тези хубави пътища. Не е до пътя, а до този който се движи по него. Като са ни калпави пътищата, толкова повече да внимаваме, за къде бързаме? Мисля, че темата е абсолютно безмислена, сравнението с Германия по всички показатели, в частност, "Пътища", е очевидно глупаво.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Естествено, че темата е безсмислена. В тоя форум винаги ще се намерят комплексирани петна дето ще се покажат колко големи мъже са на пътя, а после ще се крият зад лошите пътища и "факта", че някой ги е засякъл. Нека не забравяме все пак, че сме българи и сме "безсмъртни водачи на скъпи бегачки", на които всеки трябва да прави път. Но искренно се надявам правителството да криминализира идиотското им каране и полицията да ги кара право към ареста, не да им взема книжки или точки.
acho.rs, само да ти кажа, че е нормално да вдигна по-висока от допустимата скорост, но това е при изпреварване и то само защото се плаша от такива като теб, и защото бързак като теб за малко не ме остави парализиран за цял живот. Шофирам редно с ограниченята, за да мога да компенсирам грешките, които правят подобните на теб и които не биха могли да се компенсират ако се срещнат двама като теб!!!
Искам и да те попитам нещо, кажи ми колко данъци си платил, че да искаш от държава да ти оправи пътищата? Ако ги плащаш редовно ок евала, но ако си като повечето видни българи на които "държавата нищо не им дава и няма да плащат" нямаш право дори да си отваряш устата.
acho.rs, само да ти кажа, че е нормално да вдигна по-висока от допустимата скорост, но това е при изпреварване и то само защото се плаша от такива като теб, и защото бързак като теб за малко не ме остави парализиран за цял живот. Шофирам редно с ограниченята, за да мога да компенсирам грешките, които правят подобните на теб и които не биха могли да се компенсират ако се срещнат двама като теб!!!
Искам и да те попитам нещо, кажи ми колко данъци си платил, че да искаш от държава да ти оправи пътищата? Ако ги плащаш редовно ок евала, но ако си като повечето видни българи на които "държавата нищо не им дава и няма да плащат" нямаш право дори да си отваряш устата.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
koko29 написа:Естествено, че е безсмислена. В тоя форум винаги ще се намерят комплексирани петна дето ще се покажат колко големи мъже са на пътя, а после ще се крият зад лошите пътища и "факта", че някой ги е засякъл. Но искренно се надявам правителството да криминализира идиотското им каране и полицията да ги кара право към ареста, не да им взема книжки или точки.
acho.rs, само да ти кажа, че е нормално да вдигна по-висока от допустимата скорост, но това е при изпреварване и то само защото се плаша от такива като теб, и защото бързак като теб за малко не ме остави парализиран за цял живот. Искам и да те попитам нещо, кажи ми колко данъци си платил, че да искаш от държава да ти оправи пътищата? Ако ги плащаш редовно ок евала, но ако си като повечето видни българи на които "държавата нищо не им дава и няма да плащат" нямаш право дори да си отваряш устата.
На базата на какви познания , направи тези изводи за мен ???? Обикновено не карам с повече от 120-130 , ако това те грее , 200 дигам много рядко , на места с нулев трафик и добра видимост.От една година с моята кола и още не съм и пробвал максималната скорост ...
За 5ти път казвам смисъла на темата - високата скорост може да , не опасна , ако има подходящ път за нея . В България на много места и 70 км/ч е несъобразена скорост ... Абе не ми се повтаря всичко на ново , писъл съм го вече .
ПС: така ли ми се струва или ми държиш сметка , дали си плащам данъците

Да, може да не е опасна ако си на самолетна писта и около теб няма никой. "Висока скорост" е много разстегливо понятие, нали се сещаш. За този дето има БМВ 760 високата скорост е една, за този който има 520 е друга, а за този който шофира ВАЗ 1300 е съвсем различна. Когато обаче трябва да спират аварийно и трите марки няма да спрат навреме, понеже едната ще се движи с 200 другата с 160 третата с 120. И на мен не ми се повтаря, че не скоростта убива, а идиота който не знае къде да дава газ и къде не и колко бързо може да спре ако се наложи. И понеже в БГ е пълно с такива, държавата е наложила ограничения.
П.С. Останах с убеждение, че си от безсмъртните, иначе не би търсил оправдание в лошите пътища за причинените ПТП-та. И не ми е зор какво плащаш и какво не. Просто знам мисленето на масовия българин - много изисква, но нищо не дава.
П.С. Останах с убеждение, че си от безсмъртните, иначе не би търсил оправдание в лошите пътища за причинените ПТП-та. И не ми е зор какво плащаш и какво не. Просто знам мисленето на масовия българин - много изисква, но нищо не дава.
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
колегата от Плевен.И аз живея в красивия ни град и съм на около 70% съгласен с думите ти.Вярно е,че ограниченията са малоумни на много места,но и не трябва да се позволява по голяма скорост от 90км.Да не говорим за пътя Плевен-Ловеч и от Ловеч до Троян.Тука трябва пълно преасфалтиране и разширяване на пътя.Да не говорим за международния път Е79 как може да го заврат през всички селца да минава и да е пълен с тирове и огарничения,а на всичко отгоре е само две ленти,но дори и някога да доживеем за по широк път 90 до 100 км пак е максимумка който трябва да се позволява защото нямаме мисълта и познанията за високи скорости.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Заглавието на темата ми звучи като "Не напива ракията, а злоупотребата с нея" 

Никой не мое ма връне на селу!
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
saleen написа:Заглавието на темата ми звучи като "Не напива ракията, а злоупотребата с нея"
точно

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMario написа:saleen написа:Заглавието на темата ми звучи като "Не напива ракията, а злоупотребата с нея"
точно![]()
Е не е ли така - мога да ударя 5 ракии и да ти направя лястовицата (везната) , може някой и от 3 ракии да не може да си пипне носа ....
бе хора- вие осъзнавате ли какви ги пишете? 180км да е сигурна скорост при някакви условия? няма такова положение. 99.9% от колите в бг при 180 са неуправляеми. и да- визирам 760ци, големи мерцедеси, гт-р, поршета 911 и тн... "хванали господа за шлифера" возила.
три фактора -
1. със 180 спирачния ти път е два-три пъти по-дълъг от този като си със 100. хората просто не осъзнават колко много е това.
2. със 180 завиването на една кола е трагично освен ако не е окачена така че да не става за каране другаде освен на пистата тракия преди пловдив. ако не ми вярвате- засилете се със 180 и чукнете 2см волана на ляво и после надясно... и разбираш каква лодка караш и кви макарони са примерно тия 275/50/18 дето си мислиш че са неуязвими
3. рефлекс- повечето хора не осъзнават че докато осъзнаят какво се случва и еще са пред съвършен факт.
в заключение аз мога да кажа съвсем отговорно, че лятото карах една доста лъскава кола от софия до варна и обратно.... аз място където да се кара с повече от 120 и да е сигурно.. не видях. като се има напредвид че знам това онова за каране.
.. пък вие си карайте с двеста. и после пътищата и другите на пътя са ви виновни..
и ачо- ти може да изпиеш и 10 големи и после да седиш на везна непоклатимо, ама рефлекса ти ще се мери в минути а не в милисекунди. повечето хора не осъзнават че да си пиян не значи обезателно да страда моториката а това че всичко се случва с голямо закъснение.
три фактора -
1. със 180 спирачния ти път е два-три пъти по-дълъг от този като си със 100. хората просто не осъзнават колко много е това.
2. със 180 завиването на една кола е трагично освен ако не е окачена така че да не става за каране другаде освен на пистата тракия преди пловдив. ако не ми вярвате- засилете се със 180 и чукнете 2см волана на ляво и после надясно... и разбираш каква лодка караш и кви макарони са примерно тия 275/50/18 дето си мислиш че са неуязвими
3. рефлекс- повечето хора не осъзнават че докато осъзнаят какво се случва и еще са пред съвършен факт.
в заключение аз мога да кажа съвсем отговорно, че лятото карах една доста лъскава кола от софия до варна и обратно.... аз място където да се кара с повече от 120 и да е сигурно.. не видях. като се има напредвид че знам това онова за каране.
.. пък вие си карайте с двеста. и после пътищата и другите на пътя са ви виновни..
и ачо- ти може да изпиеш и 10 големи и после да седиш на везна непоклатимо, ама рефлекса ти ще се мери в минути а не в милисекунди. повечето хора не осъзнават че да си пиян не значи обезателно да страда моториката а това че всичко се случва с голямо закъснение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Тва за ракиите го казах на майтап , а 180 км/ч знам , че е доста сериозна скорост , но пък е парадокс , че като има условия за нея - германските аутобани , не е толкова опасна. Направи ми впечатление , че даже на процент трафик , се получава , че несмките аутобани , където почти всеки хвърчи със 160+ (знаеш какво е 141 км/ч средна скорост) са най-безопасните пътища в света . Заради това и пуснах темата ...