На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Re: Аватар - впечатления от филма.

Мнение от Zapa » 05 Яну 2010, 20:58

Zagy написа:
Zapa написа:
R_Lakov написа:Ами за 17 дена прожекции, над 1 милиард приходи. Дали е добър :dunno:

Това не е гаранция за хубав филм ;)

Баш това ако не е гаранция па те нА! :mrgreen: Нали се сещаш, че ако беше някой залюхан филм нямаше да предизвика толкова коментари и емоции :angel:

Ама нали знаеш какво значи марктинга и рекламата и че американците са около 280млн. и основно те формират боксофиса :winky:
И за един филм мога да кажа че ми е харесал че след като го изгледам нали така, вече ще съм си дал кинтите и те ще са отчетени :wave:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2010, 22:19

Zapa написа:
Zagy написа:
Zapa написа:
R_Lakov написа:Ами за 17 дена прожекции, над 1 милиард приходи. Дали е добър :dunno:

Баш това ако не е гаранция па те нА! :mrgreen: Нали се сещаш, че ако беше някой залюхан филм нямаше да предизвика толкова коментари и емоции :angel:

Ама нали знаеш какво значи марктинга и рекламата и че американците са около 280млн. и основно те формират боксофиса :winky:
И за един филм мога да кажа че ми е харесал че след като го изгледам нали така, вече ще съм си дал кинтите и те ще са отчетени :wave:
Абсолютно!
А по темата-еми не знам,не съм го гледал,ама Law-abiding citizen тук ма бретх ауей.... :shock: :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 05 Яну 2010, 22:30

Като сюжет-тъпичък. Като ефекти и изпълнение - повече от добър.

Задължително обаче го гледайте в Imax, в CCS и другите нормални кина 3д-то е все едно аз съм го правил...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 22:43

Bogat-Beden написа:
Zapa написа:
Zagy написа:
Zapa написа:

Абсолютно!
А по темата-еми не знам,не съм го гледал,ама Law-abiding citizen тук ма бретх ауей.... :shock: :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

тоя филм до половината ми напълни душата , от средата на там почна да дразни (изкараха добиря психопат,само и само да покажат , че отмъщението е грешка) а как разкриха цялата работа .... чакам едиторс кът , не може толова хубав филма толкова да претупат най-интересната част.
Верно ли Аватар е събрал 1 млрд за 17 дена :shock:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Яну 2010, 22:49

Zapa написа:Ама нали знаеш какво значи марктинга и рекламата и че американците са около 280млн. и основно те формират боксофиса :winky:

Верно е, но все пак крайния резултат е важен, реклама има на всички по-големи филми, но само някой обират каймака, както е в случая.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 05 Яну 2010, 23:01

Страхотен филм, създаден по уникален начин и в правилното време. Любим ми е в момента. Засяга много наболели теми от съвремието като например, че сега е момента да спасим нашата планета. Много е героичен, някакси ти се иска да си част от всичко това. Явно Камерън е решил, че след Титаник няма да прави повече тъпи филми :) Шегувам се разбира се - Титаник е страшен филм. Не, че не харесвам старите филми, напротив, но се предполага, че в бъдеще такаъв тип филми като Аватар ще са "по-вервежни", ако мога така да се изразя.
ПС: 3 пъти го гледах в Синема сити, представям си какво ще е в Аймакс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 05 Яну 2010, 23:07

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Апропо Толкова беше предсказуемо всичко, че незнам От самото начало знаех че ше се влюбят, момента в който разказа за "само 5..орки са били Торук Макто"(ли беше), се сетих че тоя главния хобот ше е шестия и т. н. и т. н.

Батееееее .... Няма толкоз смях .....
По темата ... Падам си по такива филмчета!!! Определено е от този тип дето като излезнеш навъни все едно не си от тази планета ... Още веднъж да го гледам и ще станат 5 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Рядко ми се случва да гледам филм повече от 3пъти,но определено е интригуващ и грабващ филм!
Горещо го препоръчвам
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Re: за аватар-а

Мнение от NStorm » 05 Яну 2010, 23:15

bioz написа:една дума - страхотен, пак ще се гледа.

+ мисля втория път да е на IMAX, че нали по-голем екрана... ;)
21/02/08...speechless

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 05 Яну 2010, 23:16

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Апропо Толкова беше предсказуемо всичко, че незнам От самото начало знаех че ше се влюбят, момента в който разказа за "само 5..орки са били Торук Макто"(ли беше), се сетих че тоя главния хобот ше е шестия и т. н. и т. н.

а когато "хобота" стана Торук Макто, всички останали "аватари" се усетиха, че всъщност никой от тях (освен гореспоменатите петима), не се е и наемал да язди дракона(щото щом даже хобота успя, значи няма да е толко трудно :smoke: ), ма ги беше срам да си признаят :ok:

Иначе хората си го казаха от време оно - римейк на "Танцуващия с вълци" - само че в космоса. Толкоз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 23:26

Я кажете нещо повече за Аймакс - не съм ходил , но вкат нещо 24 метра екран 17 000 вата звук ... пак ли се гледа с очила или ...

Манекенът
Аватар

Мнение от Kazaka » 05 Яну 2010, 23:48

Много ефекти и никакъв сценарий.Това сме го гледали доста пъти.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 05 Яну 2010, 23:50

Филма лично за мен е номер 1, не е нито с най-много ефекти, нито с най-големия бюджет, нито най-доизкосуреният, но определени е НАЙ-добрият.
Сюжета.....за него каквото и да кажа ще е малко, но ме грабна репликата ("мислиш че можеш да купиш тези хора за чифт дънки и светла бира?") :bowdown:
Целият смисъл е разтърсващ когато го проумее напълно човек, за мен филма беше 30мин, а не 3 часа, гледах го в синема сити, но разбрах че е правен с някаква ИМакс технология и ще хода да го гледам пак в Имакс-а.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 06 Яну 2010, 12:43

Dimo написа:Филма лично за мен е номер 1, не е нито с най-много ефекти, нито с най-големия бюджет, нито най-доизкосуреният, но определени е НАЙ-добрият.
Сюжета.....за него каквото и да кажа ще е малко, но ме грабна репликата ("мислиш че можеш да купиш тези хора за чифт дънки и светла бира?") :bowdown:
Целият смисъл е разтърсващ когато го проумее напълно човек, за мен филма беше 30мин, а не 3 часа, гледах го в синема сити, но разбрах че е правен с някаква ИМакс технология и ще хода да го гледам пак в Имакс-а.

Не съм съгласен само с подчертаното... Досега не е правен филм с по-голям бюджет... Работен е 4 години което е много, от които чистите снимки са били около 2 месеца, бюджета надхвърля половин милиард долара, и незнам какво визираш под "ефекти", но компютърно обработените кадри във филма са над 1600.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 06 Яну 2010, 13:11

Филма си заслужава да се гледа, но не бих го определил като уникален. Прекалено дълъг ми беше на мен, а субтитрите бяха нескопосано направени, защото на някои сцени се четяха трудно поради това, че те сами не бяха правени за 3Д, но това си е българска простотия :)

Природата е доста фантастична и впечатляваща. Трябва да се отбележи, че екшън сцените найстина бяха добре направени и 3Д ефекта спомагаше да се вживееш във филма.

Относно сюжета- до болка познат! Ако сте гледали филми за индианците- едно към едно е!

Първо белите хора отиват някъде, за да превземат нови територии, в случая, за да копаят едно вещество. После индианците, в случая новата раса, се разбонтува. Белите вкарват свой, човек сред тях, който в последствие минава на страната на индианците, в случая извънземните.

С една дума- втори път не бих го гледал. Незнам защо хората ходят да го гледат по 2 пъти.
Последна промяна Mind_Control на 06 Яну 2010, 13:13, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от justinmaggie » 06 Яну 2010, 13:12

Добър филм , но ужасно дълъг , просто неможах да издържа почти 3 часа на тоя стол и излезнах навънка.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата