Преминаване на ЕксПи на лаптоп
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Преминаване на ЕксПи на лаптоп
c7aH4eB написа:Та интелски е процесора да, но ква файда да изключвам тва за пестенето на тока?
Просто за пробата, като ги изключиш да провериш дали ще успееш да инсталираш все пак екс пи. Не гарантирам, че точно това може да помогне, но все пак може да се пробва

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
_65536_kb_sec_ написа:ms написа:Аз ако кажа на какви параметри 7-цата ми работи идеално, половината ще ми се изсмеете
е сподели де моля те
Що ме караш да се излагам сега

AMD Turion MK36 2,0 Ghz, 512KB L2 cashe- едноядрен
1,5 GB RAM
ATI Radeon X1300- 128MB
И за капак на цялата работа е Acer на 2г и 10м.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
jivko81 написа:Колега, фирмата ми е сервиз на Acer, а и продаваме доста от тях, че от там знам някой неща за този модел. Acer Aspire 5730 не работи с XP! Даже имам официално писмо от Acer в което описват точно какво се получава ако се сложи XP, а то е че лаптопа се изключва! Слагай си Windows 7 и ще си много по доволен. Ако имаш нужда от помощ ми пиши.
Поздрави!
Ммм даа , ако намера писмото което ми дадоха и на мен след като видяха че съм с ХР ще го постна тук, спомням си че ставаше дума точно за прегряване на процесора, и не трябваше да го оставям на sleep режим защото после нещо си не сработвало и бум процесоор, никога не е работил като хората моят Acer 5720G, кво ли не съм му правил. Иначе е много дуракоустойчив, с две думи е здрава машина
пп. Съветвам колегата да слсга Виста или 7
- ms
-
-
jullydjs написа:...пп. Съветвам колегата да слага Виста или 7
Само с едно нещо не съм съгласен- в никакъв случай не слагай Виста. За мен Глистата е калпав опит да се направи 7-ца... Товари осезаемо повече от 7 и не си заслужава да се тегли дори...
ms написа:_65536_kb_sec_ написа:ms написа:Аз ако кажа на какви параметри 7-цата ми работи идеално, половината ще ми се изсмеете
е сподели де моля те
Що ме караш да се излагам сега![]()
AMD Turion MK36 2,0 Ghz, 512KB L2 cashe- едноядрен
1,5 GB RAM
ATI Radeon X1300- 128MB
И за капак на цялата работа е Acer на 2г и 10м.![]()
![]()
Чакам го само да се прецака и да си взема нов, ама упорит излезе- за 4 месеца 2 пъти изгаря дъно, а вече над година не ще да му изгори нищо...
Е че какво и е смешното на системата, я пробвай да го подкараш на 512мб рам, както са повечето истински щайги, да те видим тогава

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
ms написа:jullydjs написа:...пп. Съветвам колегата да слага Виста или 7
Само с едно нещо не съм съгласен- в никакъв случай не слагай Виста. За мен Глистата е калпав опит да се направи 7-ца... Товари осезаемо повече от 7 и не си заслужава да се тегли дори...
Гаден е разбирасе, аз не съм казал че е хубав, аз съм със win 7
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Вистата може да товари повечко, но на мен ми вървеше добре и бях доволен. Колкото до 7 може да се подкара и на по-малко от 1 ГБ рам така, че колега не ти е смешна конфигурацията ако така си мислиш 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
по торент саитовете има такива интегрирани версии с тези драивъри
иначе си намери Easy Creator с него отвори копието на уиндоус, може да добавиш драивърите и за друг хардуеар, добави и за харда и серииния номер и после направи едно ISO , запиши го на диск и ще си го имаш занапредд
п.с. сложи 7 ако можеш и не се занимаваи с тия отживелици хп и тн
иначе си намери Easy Creator с него отвори копието на уиндоус, може да добавиш драивърите и за друг хардуеар, добави и за харда и серииния номер и после направи едно ISO , запиши го на диск и ще си го имаш занапредд
п.с. сложи 7 ако можеш и не се занимаваи с тия отживелици хп и тн
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Като сте я подкарали тая тема на як офф-топик, аз дали мога да попитам защо батерията ми на лаптопа умира вече за 10 минути
Преди 6 месеца държеше по 1:30-50 ч. а сега толкова... Държа го постоянно на кабел и със батерията, ма дали това е проблема
И дали мога да я сменя. Лаптопа ми е меко казано ебаси пенсионерския - Sony Vaio VGN-N38M/W

И дали мога да я сменя. Лаптопа ми е меко казано ебаси пенсионерския - Sony Vaio VGN-N38M/W

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ms
-
-
Spit-Fire написа:... Държа го постоянно на кабел и със батерията, ма дали това е проблема![]()
И дали мога да я сменя...
1000% точно там ти е проблема- и при мен е така... Но го преживях- по-добре нова батерия, отколкото нов лаптоп при поредният токов удар. А и колко нерви ми е спестило това- не си губя работа като стане токов удар, не рядко дори и не усещам... И можеш да я смениш по принцип- нещо от рода на 150-200лв. се въртяха мисля... Лично аз си купих нова батерия, но я ползвам само като го нося някъде- вкъщи е със старата и е забучен на зарядното нонстоп
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:Spit-Fire написа:... Държа го постоянно на кабел и със батерията, ма дали това е проблема![]()
И дали мога да я сменя...
1000% точно там ти е проблема- и при мен е така... Но го преживях- по-добре нова батерия, отколкото нов лаптоп при поредният токов удар. А и колко нерви ми е спестило това- не си губя работа като стане токов удар, не рядко дори и не усещам... И можеш да я смениш по принцип- нещо от рода на 150-200лв. се въртяха мисля... Лично аз си купих нова батерия, но я ползвам само като го нося някъде- вкъщи е със старата и е забучен на зарядното нонстоп
И моята батерията се прецака така държеше по-повече а сега някъде 15-20 мин даже дали толкова й има и както каза колегата проблема е в това, че постоянно е на ток. Чувал съм, че е хубаво да махнеш батерията и примерно като се носи по работа или нещо такова тогава само да се слага. Колкото до цените мисля, че и по евтино може да се намери

Поне един пъти на седмица батерията трябва да се разрежда. Зависи от модела на лап-топа цената има и по 400 евра на лаптопи за по 300 лева вече(оригинална това).
Иначе да махасе батерията ако не се ползва ама както обяснява колегата отгоре губиш възможноста да я ползваш един вид като UPS
Иначе да махасе батерията ако не се ползва ама както обяснява колегата отгоре губиш възможноста да я ползваш един вид като UPS

- ms
-
-
c7aH4eB написа:...Чувал съм, че е хубаво да махнеш батерията и примерно като се носи по работа или нещо такова тогава само да се слага...
Ти правилно си чул и е напълно вярно, ама аз съм на друго мнение- батерията нонстоп в лаптопа и спокойствие при токов удар и спиране на тока... Нужна ми е около минута за да мине лаптопа в стендбай или хибернация (ориг. ми батерия държи около 10 мин. вече) и да си запазя всичко важно. А това, че съм дал 130 кинта за нова батерия която е на има-няма 100 цикъла за 18 месеца- цената ми се струва изгодна за спокойствието което имам... Но пък всеки сам си решава- някои си купуват UPS за компютъра, аз просто не си вадя батерията

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Мен въпроса ми е дали ще си намеря батерия? Че лаптопа ми е бая старичък?
В тоя ред на мисли, какви са разликите между батериите на лаповете и има ли някакви универсални?
В тоя ред на мисли, какви са разликите между батериите на лаповете и има ли някакви универсални?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:c7aH4eB написа:...Чувал съм, че е хубаво да махнеш батерията и примерно като се носи по работа или нещо такова тогава само да се слага...
Ти правилно си чул и е напълно вярно, ама аз съм на друго мнение- батерията нонстоп в лаптопа и спокойствие при токов удар и спиране на тока... Нужна ми е около минута за да мине лаптопа в стендбай или хибернация (ориг. ми батерия държи около 10 мин. вече) и да си запазя всичко важно. А това, че съм дал 130 кинта за нова батерия която е на има-няма 100 цикъла за 18 месеца- цената ми се струва изгодна за спокойствието което имам... Но пък всеки сам си решава- някои си купуват UPS за компютъра, аз просто не си вадя батерията
Напълно съм съгласен с това

Батерия все ще се намери разпитай сервизи, провери из гугъл

//Edit: Spit-Fire намерих нещо разгледай се http://www.amazon.com/Sony-VAIO-Vgn-n-L ... B000RO5NMO

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4