значи гледах оня ден "дистрикт 9" и си зададох въпроса...
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: значи гледах оня ден "дистрикт 9" и си зададох въпроса...
alx написа:готови ли сме за посещение на извънземни?
ако дойдат и просто ни избият щото технологически сме назад а те са завоеватели- това ясно... никой няма да ни пита нищо.
въпроса е - ако един ден увиснат над градовете ни с добра умисъл- дали сме готови да се "представиме/организираме" политически/социално и тн? или обединените нации ще покажат безсилието (и безсмисленоста си) още веднъж?
а филма мисля, че е култов...
Интересно. Онзи ден довърших една книга - "Хотел при загиналия алпинист", която по същество задава същия въпрос. Всъщност си мисля, че никога няма да сме готови за подобно нещо докато не се случи. Винаги ще има паникьосани, фанатизирани и какви ли не още. Така че обществото ще реагира като изритан кошер, това е сигурно. Колкото до реакцията на правителствата... те вероятно толкова ще са заети да се чудят дали ги лъжат повече извънземните или другите правителства, че няма да са в състояние да вземат решение как да реагират.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Zagy написа:Я се замислете малко над това - в целия филм само заместете хлебарките с негрите.... и всичко си идва на мястото.
Жокер от Къци: За неразбралите - Апартейда в ЮАР.

По темата - ако се събудя и над София има кораб, и аз, както някои колеги, се запасям с всичко и влизам в бункера (образно казано) или хващам гората като хайдутин

И не, според мен, човечеството не е готово за такава среща - имам съмнения и за готовността на световните лидери

гледайте Planet 51
кой знае... може и ние да сме извънземните за някои

кой знае... може и ние да сме извънземните за някои

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Добра тема, Алекс. Както повечето от твоите теми, кара човек да се замисли.
По мое мнение, нашето човечество не е отникъде готово за такова.. посещение, а нашата държава - съвсем...
По мое мнение, нашето човечество не е отникъде готово за такова.. посещение, а нашата държава - съвсем...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Интересна тема която бързо се осра за жалост
По темата ако кацнат над блока ми,ще се здухам ще извада пушкалата и ще гледам кво се случва,но няма да ми мине през акъла да ги пуцам щот те са дошли от майанта си и 100% са по модерни от мен,а па ако са и миролюбиви ако ще и 100 крака да имат се ми е тая
По темата ако кацнат над блока ми,ще се здухам ще извада пушкалата и ще гледам кво се случва,но няма да ми мине през акъла да ги пуцам щот те са дошли от майанта си и 100% са по модерни от мен,а па ако са и миролюбиви ако ще и 100 крака да имат се ми е тая
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В момента в който кацнат ше гледам нещо да им взема и после ше живея от патентите,щото дянков като им разкаже за даначната политика ше избегат
- Blue&White
- кандидат ентусиаст
-
http://www.tvshows.de/alf/poster/alf-po3.jpg
Ще си ги отглеждаме, кво да правим
Ще си ги отглеждаме, кво да правим
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
alx написа:всички теми ли трябва да са за колите, пътищата и кочината?
представи си че утре разбираш че над софия е увиснал кораба- ти лично какво би направил? отишъл на работа все едно нищо? покатерил се на най-високата сграда в софия с плакат "вземете ме"? взел въздушната пушка и гръмнал 2-3 пъти с надеждата да почнеш галактическа война?
Не бе. Аз просто не вярвам в извънземни. Не мога да предположа че ги има, нямам никакво доказателство в тази насока, даже обратното. Предположението, не може в цялата тази Вселена да сме сами, не е логически аргумент и доказателтво за нещо. Над тебе е само Господ, не се стягай. Отгоре може дъжд да падне, градушка, сняг, някой друг камък, такива работи. Кога падне нещо друго, обадете ми се, да се скрия де.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
ше ги учим да карат кораба с вратите и ше им турим една емблемка на БМВ на "капака"
кви глупусти само
ше надвисне кораба някъде над земята ... да бе да се едно ако наистина има такава ситуация няма да изстрелят половината ядрено оръжие по него преди още да е навлязал в отмосферата 

кви глупусти само

Elesar74 написа:Не мога да предположа че ги има, нямам никакво доказателство в тази насока, даже обратното.
Да бе, то и за БСП-то няма доказателство, че са крали ама...

Обратното също не е доказано колега

Мен винаги ми е било интересно, защо извънземните трябва да са по развити от нас ? За да ги очакваме скоро, то значи те трябва да са тръгнали още по времето на динозаврите... освен ако не са някакви роботи и да издържат на хиперскорост ??
Много ясно че ще ги пуцаме, гаубици, танкове, самолети.... еле пък да опитат около Кремъл или Белия Дом да кацнат ще отекне чак до Луната, пък около Япония въобще няма да осетят от къде им е дошло някое камикадзе

Ако утре зависнат/кацнат/материализират се или въобще инициират контакт със сериозна част(достоверно голяма като численост група) от човечеството това ще означава няколко неща:
1. Технологично(като вид), духовно-енергийно(персонално) или по някакъв друг начин те ни превъзхождат значително, може би дори с милиони/милиарди години еволюция.
2. Те ще преследват свои си цели, за постигането на които може да използват различни методи.
3. Самият факт, че на Земята има същества, които са просъществували милиони години тук в хармония със заобикалящия ги свят, а ние рушим собствения си хабитат, говори достатъчно красноречиво точно колко сме примитивни. От глобално гледна точка, с разработването на такава усъвършенствана централна нервна система като интернет, преносител на най-ценното в днешно време-идеите, е огромна крачка напред в еволюцията ни.
4. Шокът ще е огромен, огромна част от религиите и ученията ще се сринат безвъзвратно, което ще отвори място на други.
5. Светът наистина никога няма да бъде същия.
6. Но за утешение - това едва ли ще стане скоро, както и ние не сме тръгнали да учим кучетата си на квантова физика, теориятя на Хайзенберг за неопределеността и.т.н
1. Технологично(като вид), духовно-енергийно(персонално) или по някакъв друг начин те ни превъзхождат значително, може би дори с милиони/милиарди години еволюция.
2. Те ще преследват свои си цели, за постигането на които може да използват различни методи.
3. Самият факт, че на Земята има същества, които са просъществували милиони години тук в хармония със заобикалящия ги свят, а ние рушим собствения си хабитат, говори достатъчно красноречиво точно колко сме примитивни. От глобално гледна точка, с разработването на такава усъвършенствана централна нервна система като интернет, преносител на най-ценното в днешно време-идеите, е огромна крачка напред в еволюцията ни.
4. Шокът ще е огромен, огромна част от религиите и ученията ще се сринат безвъзвратно, което ще отвори място на други.
5. Светът наистина никога няма да бъде същия.
6. Но за утешение - това едва ли ще стане скоро, както и ние не сме тръгнали да учим кучетата си на квантова физика, теориятя на Хайзенберг за неопределеността и.т.н
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Стига бе, БСП ко общо има в случая? Определено не ща да доказвам тук липсата на извънземните или нещо този в дух. Всеки си има своите убеждения, моите са такива - извънземни няма, темата се използва за манипулция и заблуда, харчат се луди пари нахалост за да ги търсят, а едновременно с това, милиони хора, млади и стари, умират от глад, болести и мизерия, всяка година. Ето това е истински проблем, а не дали има или няма извънземни. Вас мисълта ако ги има, топли ли ви нещо или ви става по-студено, Ъ?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:...
Мисълта с БСП-то ми беше, че ние ще разберем последни... дори да има доказателсва от 5 години.
Но аз наистина искам да докажеш че няма извънземни.

Тук на снимчицата можеш да почнеш от ляво на дясно хоризонтално да изброяваш, вида и състава на дадената звезда + детайлно анализиране дали е възможен живот там. Естествено веднага давам жокер.. това са звезди и там се предполага че няма живот, планетите(където се предполага че е възможен живот) не се виждат по разбираеми причини, но ти явно ги виждаш.

Учените ПРЕДПОЛАГАТ че няма извънземен живот защото не са срещали такъв, учените също така не могат да определят с точност от кога я има планетата ни... има само някакви луди предположения с разлика от стотици млн години. Като докажат на колко години е земята, тогава да тръгнат да доказват че няма извънземни.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
lowshow написа:ше ги учим да карат кораба с вратите и ше им турим една емблемка на БМВ на "капака"![]()
![]()
кви глупусти самоше надвисне кораба някъде над земята ... да бе да се едно ако наистина има такава ситуация няма да изстрелят половината ядрено оръжие по него преди още да е навлязал в отмосферата
Мдааам, и аз съм "За" ядрен удър още преди да са се опитли да ни кажат нещо

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
///peter написа:lowshow написа:ше ги учим да карат кораба с вратите и ше им турим една емблемка на БМВ на "капака"![]()
![]()
кви глупусти самоше надвисне кораба някъде над земята ... да бе да се едно ако наистина има такава ситуация няма да изстрелят половината ядрено оръжие по него преди още да е навлязал в отмосферата
Мдааам, и аз съм "За" ядрен удър още преди да са се опитли да ни кажат нещо
...или пък още сега да си набием нуклерките, така, превантивно, за да нямат причина да идват!

Без страх, без спирачка!
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5