Бихте ли станали донор?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли станали донор?

Анкетата свършва на 20 Яну 2010, 17:46

1.Да
109
84%
2.Не
20
16%

Общо гласове : 129
старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Бихте ли станали донор?

Мнение от cod-cdbp » 16 Яну 2010, 3:48

да, но при две условия:
1. да не обезобразяват тялото ми
2. да ме погребат като хората с парите от органите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 16 Яну 2010, 10:26

Bella написа:Да ,макар че и аз имам съмнения относно етиката на медицинските работници :paranoid:
:yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 16 Яну 2010, 10:47

krystal написа:
Dimo написа:.. но НИКОГА за българи!

Стана ми интересно, та да попитам, защо? :shock:

Защото съм антинационалист. Обичам държавата и мразя народа си! Лично мнение!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Яну 2010, 11:59

То тази анкета е малко като "Бихте ли помогнали при тежка катастрофа?" Много различни мнения ще има, сигурен съм. А това да не искаш да станеш донор, дори и на твой близки, малко ме оздачава?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fenka85 » 16 Яну 2010, 12:06

martin_g60 написа:Ако съм жив бих станал донор само за да помогна на близък човек а в другият случай-100% за пък и не се знае от коя страна може да съм-да не дава Господ все пак

И според мене така трябва да постъпи всеки ЧОВЕК :yes: :bowdown:
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 16 Яну 2010, 12:32

само незнам кой орган може да е останал читав от толкова ядене , пиене и пушене :!:
ама това е друга тема :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 16 Яну 2010, 16:21

Бих помогнал на близък човек ако мога, но иначе не ме блазни идеята да гледат на мен като торба резервни части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 16 Яну 2010, 17:23

Бъбреци мъбреци костни мозъци какво ли не всичко давам и кръв дарявам
изобщо да бих станал донор и да не съм мъртъв а след като гътна - естствено че ще подпиша ако има някой нужда от някакъв орган .
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Яну 2010, 19:17

_65536_kb_sec_ написа:да, но при две условия:
1. да не обезобразяват тялото ми
2. да ме погребат като хората с парите от органите.

Да бе,ти ще гледаш от страни и ще се кефиш на погребението си :mhihi: Като пукнеш дали ще те копат ,палят или те хвърлят в морето или някоя канавка няма никакво значение.Преди като карах мотор носих пластина на синджирче с кръвната група и написано ДОНОР.коментирали сме го много пъти в семейството и всички бяха съгласни с това.По добре да помогна на някой ,дам му дам нов шанс в жвота отколкото да правя органична тор.А от другата страна може да сме аз,ти,моите или твоите родители,деца или близки.
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 16 Яну 2010, 20:24

Категорично ДА. При положение, че съм "сдал багажа", за кво са ми на мене органи? Не знам на някого дали ще му свършат работа, щото все едно да земеш мотор от 540 да го имплантираш в 520, ама това ще го преценят други :mhihi: И при още едно положение бих станал- ако близък роднина има нужда, бих дал мой орган, без който ще мога да живея някакси.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Яну 2010, 20:27

по-принцип нищо мое не обичам да давам безпричинно,но за да помогна на близък да живее бих го направил... Като умра не ми пука какво ще правят с тялото ми стига да не ме върнат на роднините ми като момчето от Търново с найлонов човал като прясно транжирано прасе :ranting:
Ако има мотористи дето не пият и не пушат да пишат по един л.с,че да си резервирам черен и бял дроб :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Яну 2010, 1:44

Бих станала донор и бих подписала документ за такъв, стига да не стресират семейството ми, когато предадат тленните ми останки!!! Или поне ме предадат подобаващо, за дългия ми път.
Бих се радвала, някой да продължи да живее с моите органи! Но.. Колко му е да поискат подходящи дрехи от семейството ми, преди да ме предадат, след операцията и изваждане на органи?!

Близките и роднините нямат отношение и задължение, да виждат останките ми в неприлично състояние, голо тяло в найлон. Видяхме го в новините...
У нас... това е правило. Държавата е "бедна", болниците - скъпчии, чакат от държавата и НОЙ пари,... погребалните агенции - хиени, гледат да натрупат пари за сметка на близките и болката им от загубата на близък човек!

Влизах в Софийската морга преди година и малко, годеника ми бе там, почина в колата ми, на път за болницата, и знам за какво става въпрос...
Знам как предават дрехите... нарязани... на парчета.... Те все пак работят - бързо.
Не съм претръпнала - ужасена съм! Още душата ми мирише на формалдехид! И спомените не избледняват, въпреки желанието ми.

От погребалната агенция след супер скандал от моя страна, върнаха 167.00 лева /уж, по погрешка!, е така взети пари, ми го съобщиха по телефона, 5 минути преди да тръгна от нас на път за последно Сбогом/.. и така е в цялата страна. Всичко се върти около парите!
Да не говорим за моргата... "страшно" беше, но там поне хората са патолози, знаят си работата, просто се опитват да бъдат полезни, предупредиха ме, че Агенцията е алчна и корумпирана, и съм благодарна за съвета.
Останалото е организация между "Държавата" - някой Сульо от някоя партия или мафия, /което е еднозначно/ - прибиращ парите и Агенциите за погребения в частност, и косвено - близките на починалите с парите си за погребение.
И това го пиша за първи път и няма да има продължение.

Болката ми е достатъчна.
Да караш Peugeot е страст!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 17 Яну 2010, 4:03

Бих станал дюнер за всички пенсионери та да не дърпат кинти от бюджета щот искам F10.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 18 Яну 2010, 0:05

Стига да има какво да се вземе от мен след смъртта, да вземат, щом така ще се даде шанс на друг човек да походи още някоя друга година по тази Земя!
Има много коли и ....BMW
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Яну 2010, 11:00

Донор - докато съм жив само на близък роднина.
Не бих подписал никъде, че желая да бъда донор.
А ако умра друг решава дали да съм донор или не.

А за УСА, тва е верно. Преди години имаше една "далавера" да вземеш зелена карта, като подпишеш, че би станал донор. Лошото е, че незнаеш на кой дърт милионер си у кръвната група :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата