Спа уикенд за двама - помощ, мнения!
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Спа уикенд за двама - помощ, мнения!
много ви благодаря за напътствията
избрах, резервирах и ся чакаме и събираме материал 

- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
Владо написа:коментарите са чук
хотел дето мразят чалга и деца... това е за мен!!!

ineedmoney написа:много ви благодаря за напътствиятаизбрах, резервирах и ся чакаме и събираме материал
Кажи къде резервира, че "подведена" от коментарите на колегите и аз си избрах от изброените места и резервирах

Мишел написа:ineedmoney написа:много ви благодаря за напътствиятаизбрах, резервирах и ся чакаме и събираме материал
Кажи къде резервира, че "подведена" от коментарите на колегите и аз си избрах от изброените места и резервирах![]()
Дам.
Няма да е лошо да си имаме една такава темичка с отзиви.
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
има защоо??? аз се излъгах миналата седмица да отида там, е нема такава простотия. да, хотела е направен с пари и вкус, но обслужването е под всякаква критика. Всичко е ненормално скъпо и не стига че е скъпо ами е и гадно, освен кафето illy - 2лв и масажите - от 46лв./50мин. То хубаво е скъпо, но поне да беше хубаво. 200лв за двойна стая, всичко е чук, освен възглавниците - дебели са по 30см и не предлагат други по-тънки. Поисках си на рецепцията друга възглавница и отговора беше - "...не предлагаме такава услуга" е ква услуга да ти ... майката проста? Никой не си прави труда да ти почисти стаята - след като пак ходих на рецепцията да попитам кога аджеба ще ми почистят стаята, след около час звъни вратата, звънеца чука и неква ромка ми вика - "да ви пошистим стаята? и аз и викам "е нема нужда, аз си носим от назе прахосмукачката" и таа ми поверва и си тръгна

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Без да се засяга никой, обаче аз не знам какво очаквате - в България няма обслужване!
Има лукс, има условия, обаче обслужване - НЕ! (колкото по-скъп е хотела, толкова по-кофти е обслужването!)
Това важи с пълна сила и за черноморието ни!
Ако някой иска да го глезят като цар - и Гърция и Турция са близо - там плащаш, за да получиш ВСИЧКО, което искаш!
Аз за себе си съм решил - миналата година ми беше последната, в която си дадох парите, за да ми се цупят, фръцкат, правят физиономий и т.н. в България!
Навън!
В Мармарис/Кушадасъ/Бодрум за 200-300 лева повече (за седмица!) ...само сви**и дето не ми правят в хотела!Отделно, че всичко е олл инклузив! (говоря за техния си алкохол), + факта, че съм голям фен на ориенталската кухня!
Миналото лято мой приятели бяха си взели къща (напълно оборудвана) на брега на морето в Гърция за 600евра (7 нощувки).Бяха 3 двойки...по 400 лева на двойка, баси!!Багажниците заредени от Билла и ГАЗ!
Морето ти е море, басейна ти е басейн, обслужването на персонала е в пъти по-добро от това на нашето черноморие (където сънародниците ни предпочитат да обслужват чужденци, вместо нас, надявайки се на тлъст бакшиш - груба грешка! Българина дава много по-добри бакшиши, когато получи качествено обслужване...друг е въпроса, че му се спестява такова!!)
Има лукс, има условия, обаче обслужване - НЕ! (колкото по-скъп е хотела, толкова по-кофти е обслужването!)
Ако някой иска да го глезят като цар - и Гърция и Турция са близо - там плащаш, за да получиш ВСИЧКО, което искаш!
Аз за себе си съм решил - миналата година ми беше последната, в която си дадох парите, за да ми се цупят, фръцкат, правят физиономий и т.н. в България!
Навън!
В Мармарис/Кушадасъ/Бодрум за 200-300 лева повече (за седмица!) ...само сви**и дето не ми правят в хотела!Отделно, че всичко е олл инклузив! (говоря за техния си алкохол), + факта, че съм голям фен на ориенталската кухня!
Миналото лято мой приятели бяха си взели къща (напълно оборудвана) на брега на морето в Гърция за 600евра (7 нощувки).Бяха 3 двойки...по 400 лева на двойка, баси!!Багажниците заредени от Билла и ГАЗ!
Морето ти е море, басейна ти е басейн, обслужването на персонала е в пъти по-добро от това на нашето черноморие (където сънародниците ни предпочитат да обслужват чужденци, вместо нас, надявайки се на тлъст бакшиш - груба грешка! Българина дава много по-добри бакшиши, когато получи качествено обслужване...друг е въпроса, че му се спестява такова!!)
Dimitroff написа:Без да се засяга никой, обаче аз не знам какво очаквате - в България няма обслужване!
Не съм много съгласна с теб.
На твоето мнение бях до преди, две години, но сега дали защото подбирам внимателно, почти няма място от което бих се оплакала.
Вярно, много зависи и от цената, но не винаги.
А по темата да допълня.. По- рано препоръчах гранд хотел Велинград.
Сутрин освен, че закуската ти е богата, в машините слагат истински натурален сок, това другаде не съм го виждала.
Всяка сутрин ти слагат вестник под вратата.. малко, но си е приятна глезотийка. Стаите са страхотни, просторни, има безплатен нет, телевизорите-плазмени (до скоро не бяха, може и не всички да са такива), хората са ти сложили в стаята кана с кафе...дребни неща, но галят. Спа-то също е на ниво.
Ресторанта- готвят много вкусно. Обслужването на ниво. Глезят те подобаващо и нещото, което винаги ме радва са усмихнатите служители.
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
krystal написа: По- рано препоръчах гранд хотел Велинград.
Сутрин освен, че закуската ти е богата, в машините слагат истински натурален сок, това другаде не съм го виждала.
Всяка сутрин ти слагат вестник под вратата.. малко, но си е приятна глезотийка. Стаите са страхотни, просторни, има безплатен нет, телевизорите-плазмени (до скоро не бяха, може и не всички да са такива), хората са ти сложили в стаята кана с кафе...дребни неща, но галят. Спа-то също е на ниво.
Ресторанта- готвят много вкусно. Обслужването на ниво. Глезят те подобаващо и нещото, което винаги ме радва са усмихнатите служители.
Трябва да те направят PR на хотела

Досега не мога да се похваля от обслужване в Бг хотел .Обстановка да - но персонала и обслужването са потресаващи

п.с правя резервация за видя и аз това чудо което си описала

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

Bella написа:Трябва да те направят PR на хотела![]()
Досега не мога да се похваля от обслужване в Бг хотел .Обстановка да - но персонала и обслужването са потресаващи![]()
п.с правя резервация за видя и аз това чудо което си описала
Хехе...После непременно да споделиш..

Напоследък ми прави впечатление, че най-добро е обслужването в малките тип "семейни" хотелчета
Там очевидно са си направили сметката, че туристите не падат нито от Марс, нито от небето - и ако не останат доволни няма нито да се върнат, нито да препоръчат на някой. И отношението почти винаги е много мило и любезно. Пък за закуска направо си те питат какво да сготвят - палачинки ли, мекици ли...
Друго си е хотел с градина 50-100 декара, от който не само няма да излезеш (щото си има всичко), но и ще се загубиш дори след 1 седмица престой
За съжаление в БГ не само няма такива хотели, но и в най-големите обслужването е кофти
Веднъж бях в един 5*, който си имаше всички луксове... обаче му скърцаше матрака
И няма кой да го оправи веднага!
И после трябваше половин ден да се разправям, за да ми върнат половината пари за почивката
И конкретно за Хисар - там скоро няма да стъпя! Там са баси и наглеците (говоря за големите хотели) - една нощувка струва колкото да отидеш до Рио на почивка, а базата им представлява реновирана станция от времето на комунизма!

Друго си е хотел с градина 50-100 декара, от който не само няма да излезеш (щото си има всичко), но и ще се загубиш дори след 1 седмица престой

И конкретно за Хисар - там скоро няма да стъпя! Там са баси и наглеците (говоря за големите хотели) - една нощувка струва колкото да отидеш до Рио на почивка, а базата им представлява реновирана станция от времето на комунизма!

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ся за спа хотелите не мога да кажа понеже не съм ходил, но за черноморието съм съгласен - няма обслужване за нас в родината ни. Като те видят че си българин и те правят на маймуна. А това си дразни яко... 

simeon написа:...
Съжалявам, че не си изкарал хубаво!
Аз като ходих останах с добро впечатление и не съм имал проблем нито с мръсна стая, нито с храната....
Нека колегите вземат под внимание това, което си написал и сами да решат!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Мишел написа:ineedmoney написа:много ви благодаря за напътствиятаизбрах, резервирах и ся чакаме и събираме материал
Кажи къде резервира, че "подведена" от коментарите на колегите и аз си избрах от изброените места и резервирах![]()
Дан ти са са напукали питичките, че толкос примираш за това спа ле

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Ииии, каква хубава темичка! Жалко че ме нямаше 10 дни:).
Връщам се от едни ски в австрийско. Първата вечер стигнахме късно - към 21 бяхме в хотела. Вечерята - от 18 до 19:30. Носехме си храна, знаехме, че ще закъснеем. В 21:30 ни звънна СОБСТВЕНИКА и ни попита бихме ли желали да слезем да вечеряме, пазели ни вечерята?
В България не знам къде не съм ходил, такова чудо не ми се беше случвало. Даже се чудех дали английския ми (или тоя на собственика) не ми прави номерца. Не би. Топла и вкусна вечеря, салата, супа, манджа, десерт. Ебаси.
Велинград. Съпругата ми е от там. Ходя 2 пъти в месеца щото си имаме баба с къща и разпускаме (тоест спим) докато тя се забавлява с внучката си. Единственото място, където сервитьор е събирал менютата на маса с 5 човека с думите "Кат не ви изнася се изнасяйте". А ние се опитвахме да уточним коя точно от 10-те вида бира имат, щото първите няколко които поръчахме ни каза че ги нямало. И единственото място, където два пъти са пребивали един и същ български депутат
. В кръчма де.
Хотел "Рич" - много ми е наблизо и редовно водя детето в прекрасната му градина с детски играчки. Ако желаете да прекарате уикенда си с хорица с анцузи в комбинация със златен синджир там ви е мястото. Абстрахирайки се от показната простотия, басейна е прекрасен, спа-то също, намира се в парк с детска площадка, отделно има и вътрешен детски кът.
Хотели "Велинград", "Олимп", "Двореца" - според мен най-добри в града. Най-добър басейн - във "Велинград". Дефакто са 3 - два вътре и един вън. Цените им са по-скоро към високи, но си заслужават.
Кой каза "Макси"?
. Откриха го преди няколко месеца. На прекрасно място, високо и тихо. Опитахме се за една сбирка да вземем оферта за 20-тина човека за 2 нощувки. Цената беше като за екскурзия до Дубай.
. Сигурно има за какво. Ние не поискахме да разберем.
Баш на центъра има още един по-голям хотел - "Абир". Реновираха една стара Соц-постройка. Ходил съм в бара му, цените са супер. Стаите също са много тънки отнесено към четирите му звезди. Знам, че има голям басейн ама никога не съм влизал. Може да си заслужава да се пробва. Съвсем на пешеходната зона е.
Останалите няколко по-големи хотела не си заслужават да си губите времето. Мооооже би "Елбрус" заради готината външна градина за децата. Има и много по-малки хотелчета, ама говорейки за СПА аз задължително разбирам готин басейн + разни глезотийки, което пък ги изключва. Да не забравяме и пътя - супер готини дупки се пръкнаха последните месеци между магистралата и дефилето. 50% гаранция, че като се приберете ще изправяте джанти. А в самия град винаги си е било отврат. Нали е СПА столица на Балканите, все с нещо трябва да изпъкне:).
Хисаря, ех Хисаря. "Аугуста" хотел - там ходете САМО на басейн! И внимавайте с парзалката на вътрешния - дере яко по гърба! Взехме си "реновирана" стая и първата ми мисъл като я видях беше "А кой ли точно мазохист би си взел обикновена"??!! Цъфнала дограма, мръсен мокет, мухъл в банята. Казах ли да ходите само на басейн? Хотел "Хисаря" - както колегата вече спомена, цените им нещо са объркани, аз така и не разбрах що за отказваща оферта са си измислили... Към кръчмите, които колегите предложиха мога да добавя ресторант "Европа" - намира се точно срещу главния вход на хотел "Хисаря". Имат невероятно меню - всеки който би оценил телешко с боровинки и боб с манатарки ще ме разбере. А и шефа им кара X6
.
"Катарино СПА" - е в това място бях влюбен. В БГ според мен беше най-добрият избор. Храна на корем и носят докато в ресторанта има хора, без значение колко точно е часът. И така цели три години. Последно ходих ноември 2009 и като звъннах на рецепцията да им кажа, че парното в стаята ми нещо е прецакано и е студено ми казаха "Ами то е по график"
. Нещо в основата на масажната маса проскърцваше като ме натискаше лелята а там реакцията беше "Ми то е от масата". Казах го и на лелята дето записва за процедури (тя поне е една и съща от години) и реакцията и беше опулена. И толкоз. Да го овам. После подочух, че преди време собственика нещо се посменил. Дали е от това или аз съм станал придирчив не знам ама срещу 500 кинта на уикенд предполагам да съм поне на топло! Там вече бих отишъл само с компания, че да не забелязвам някой "дреболии".
На това Огняново дето колегата спомена хич не съм ходил, някой може ли да даде повече инфо? Иначе аз ще споделя и за Костенец, Чифлика и Шипково ама утре!

Велинград. Съпругата ми е от там. Ходя 2 пъти в месеца щото си имаме баба с къща и разпускаме (тоест спим) докато тя се забавлява с внучката си. Единственото място, където сервитьор е събирал менютата на маса с 5 човека с думите "Кат не ви изнася се изнасяйте". А ние се опитвахме да уточним коя точно от 10-те вида бира имат, щото първите няколко които поръчахме ни каза че ги нямало. И единственото място, където два пъти са пребивали един и същ български депутат

Хотел "Рич" - много ми е наблизо и редовно водя детето в прекрасната му градина с детски играчки. Ако желаете да прекарате уикенда си с хорица с анцузи в комбинация със златен синджир там ви е мястото. Абстрахирайки се от показната простотия, басейна е прекрасен, спа-то също, намира се в парк с детска площадка, отделно има и вътрешен детски кът.
Хотели "Велинград", "Олимп", "Двореца" - според мен най-добри в града. Най-добър басейн - във "Велинград". Дефакто са 3 - два вътре и един вън. Цените им са по-скоро към високи, но си заслужават.
Кой каза "Макси"?

Баш на центъра има още един по-голям хотел - "Абир". Реновираха една стара Соц-постройка. Ходил съм в бара му, цените са супер. Стаите също са много тънки отнесено към четирите му звезди. Знам, че има голям басейн ама никога не съм влизал. Може да си заслужава да се пробва. Съвсем на пешеходната зона е.
Останалите няколко по-големи хотела не си заслужават да си губите времето. Мооооже би "Елбрус" заради готината външна градина за децата. Има и много по-малки хотелчета, ама говорейки за СПА аз задължително разбирам готин басейн + разни глезотийки, което пък ги изключва. Да не забравяме и пътя - супер готини дупки се пръкнаха последните месеци между магистралата и дефилето. 50% гаранция, че като се приберете ще изправяте джанти. А в самия град винаги си е било отврат. Нали е СПА столица на Балканите, все с нещо трябва да изпъкне:).
Хисаря, ех Хисаря. "Аугуста" хотел - там ходете САМО на басейн! И внимавайте с парзалката на вътрешния - дере яко по гърба! Взехме си "реновирана" стая и първата ми мисъл като я видях беше "А кой ли точно мазохист би си взел обикновена"??!! Цъфнала дограма, мръсен мокет, мухъл в банята. Казах ли да ходите само на басейн? Хотел "Хисаря" - както колегата вече спомена, цените им нещо са объркани, аз така и не разбрах що за отказваща оферта са си измислили... Към кръчмите, които колегите предложиха мога да добавя ресторант "Европа" - намира се точно срещу главния вход на хотел "Хисаря". Имат невероятно меню - всеки който би оценил телешко с боровинки и боб с манатарки ще ме разбере. А и шефа им кара X6

"Катарино СПА" - е в това място бях влюбен. В БГ според мен беше най-добрият избор. Храна на корем и носят докато в ресторанта има хора, без значение колко точно е часът. И така цели три години. Последно ходих ноември 2009 и като звъннах на рецепцията да им кажа, че парното в стаята ми нещо е прецакано и е студено ми казаха "Ами то е по график"

На това Огняново дето колегата спомена хич не съм ходил, някой може ли да даде повече инфо? Иначе аз ще споделя и за Костенец, Чифлика и Шипково ама утре!
icog написа:Хотели "Велинград", "Олимп", "Двореца" - според мен най-добри в града. Най-добър басейн - във "Велинград". Дефакто са 3 - два вътре и един вън. Цените им са по-скоро към високи, но си заслужават.
Само за "Двореца" не съм съгласна..ама никак. Не може хотел с пет звезди да няма балкони! И контакти в стаята.., да не можеш и телефона да си заредиш..

Утре ще допълня за Огняново, щом те интересува, че сега съм блокирала..

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4