Глоба вместо съд за пияни шофьори
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Глоба вместо съд за пияни шофьори
Парите са си пари а затвора е истинското наказание.Замислете се колко много хора нима да могат да плащат тези големи суми и реално ще остават безнаказани.А тези които пък имат много пари реално ниама да им пука! На някои бизнесмен вобще ниама да му се понрави да има пробация или условна пресъда но ако може да си плати защо да не го направи!
Kalchev_ написа:Парите са си пари а затвора е истинското наказание.Замислете се колко много хора нима да могат да плащат тези големи суми и реално ще остават безнаказани.А тези които пък имат много пари реално ниама да им пука! На някои бизнесмен вобще ниама да му се понрави да има пробация или условна пресъда но ако може да си плати защо да не го направи!
Да ама не! Тея с много пари, по дефоулт са и най стиснати, веднага ще звънне на некое познато ченге "да го оправи". А и доста често после забравят и да им платят, както им се полага по реда на корупционната дейност.

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.
Понеже ако не плати, глобата отива при съдия-изпълнител и му се взима колата.
Което е най-доброто решение за хронично шофиращите пияни.
Touring & windsurf club
- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
и на мене тази идея ми прозвуча нещо като хем по малко работа хем повече пари (както каза и един колега) ... не стига че сме пълни с юристи вместо да им намерят работа те гледат как да си намалят работата и да лапат бързи парички и да дигнат "полицейската надница"
.

Georgieff написа:Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.
Чувал съм, че в чужбина дават възможност - или плащаш глобата до Х дни, или в противен случай влизаш в пандела за Y дни - те тва ми се струва перфектния вариант

Georgieff написа:Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.
Не стаа, щото колата му е регистрирана на името на жена му, баба му, котката , кучето

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
От една страна съм съгласен- след като няма осъдени, по-добре съда да не се занимава повече с тези дела.
От друга страна обаче- как да бъде сериозно наказан шофьорът
Изключвайки елемента "Корумпиран полицай" за мен начина е следният:
Тежка глоба- 1-ят път 5000, 2-ят- 25000, 3-ят 100000 + задължителен затвор поне 6 месеца... В бонус (понеже е ясно, че няма да се плащат) ако до месец НЕ платиш глобата получаваш 1 месец затвор автоматично...
Друг начин няма- тежки глоби и 100% сигурност, че ще бъде платена или ще се лежи в пандиза. Ама и тая няма да я бъде поради една причина- елемента "Корумпиран полицай"... Просто който пие и кара ще трябва да носи едни 500лв. (при 2000лв. глоба) в джоба за КАТаджията... Което ще спре много хора като са пийнали повече от 3-4 бири или 150мл. твърд алкохол да се качат зад волана...
Дано измислят нещо реално ефективно, а не само на книга- аз съм съгласен и при над 1,2 промила директно да те бутат в ареста (не в затвора) за 1 месец + 300 часа обществено полезен труд... Не ми пука какви ще са наказанията, стига да намалеят пиянските издънки на пътя. Ако ме спрат и кръвната проба покаже 1,2+ ще си нося последствията
От друга страна обаче- как да бъде сериозно наказан шофьорът

Тежка глоба- 1-ят път 5000, 2-ят- 25000, 3-ят 100000 + задължителен затвор поне 6 месеца... В бонус (понеже е ясно, че няма да се плащат) ако до месец НЕ платиш глобата получаваш 1 месец затвор автоматично...
Друг начин няма- тежки глоби и 100% сигурност, че ще бъде платена или ще се лежи в пандиза. Ама и тая няма да я бъде поради една причина- елемента "Корумпиран полицай"... Просто който пие и кара ще трябва да носи едни 500лв. (при 2000лв. глоба) в джоба за КАТаджията... Което ще спре много хора като са пийнали повече от 3-4 бири или 150мл. твърд алкохол да се качат зад волана...
Дано измислят нещо реално ефективно, а не само на книга- аз съм съгласен и при над 1,2 промила директно да те бутат в ареста (не в затвора) за 1 месец + 300 часа обществено полезен труд... Не ми пука какви ще са наказанията, стига да намалеят пиянските издънки на пътя. Ако ме спрат и кръвната проба покаже 1,2+ ще си нося последствията
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Елементарно-да им конфискуват колите в полза на държавата-ама никога няма да стане, защото няма воля проблема и никога не е имало и ще се трепем ли трепем по българските сокаци, защото на никой не му дреме.
"Умрелия-умрял, давайте да спасяваме живия" това е девиза на правосъдието, като се разглеждат такива дела, пък ако виновника е някое голо цигане без книжка (което е най- масовият случай) и без работа държавата е безсилна да му окаже каквато и да е репресия.
Господа прокурорите ако смятат, че са претрупани с работа и не могат да я вършат-нека се ориентират на свободният трудов пазар, да видят как там се изкарват тия пари, които им дават за да измислят оправдания как и защо да не си свършат работата, но...такива случаи няма, хубаво че беше правосъдната министърка да ги оплаче колко са зле и как се претрепват от работа.
"Умрелия-умрял, давайте да спасяваме живия" това е девиза на правосъдието, като се разглеждат такива дела, пък ако виновника е някое голо цигане без книжка (което е най- масовият случай) и без работа държавата е безсилна да му окаже каквато и да е репресия.
Господа прокурорите ако смятат, че са претрупани с работа и не могат да я вършат-нека се ориентират на свободният трудов пазар, да видят как там се изкарват тия пари, които им дават за да измислят оправдания как и защо да не си свършат работата, но...такива случаи няма, хубаво че беше правосъдната министърка да ги оплаче колко са зле и как се претрепват от работа.
Никой не мое ма връне на селу!
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3