COLLAPSE
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: COLLAPSE
Абе това с електрическите коли е поредната генерална глупост. Било евтино, било екологично, било не знам какво си. Нищо подобно. Айде един прост пример. Да кажем имаме една кола, която се движи на метан (защото същия тоя метан се използва в ел централите за производство на ток, затова точно него давам за пример) . Двигателя с вътрешно горене и по-специално бензиновия има КПД около 30%. Условно да приеме, че имаме 100кг метан, от който реално колата с ДВГ ще оползотвори 30кг , другото отива фира в атмосферата. Айде сега да си представим че имаме една кола на батерийки, дето се зарежда от контакта
Първо, за да ти направят ток , в ел централата, която е с КПД 20% (щото там все още, дори в АЕЦ-ите се използват парни генератори, ако не знаете
), ще получим реално електричество, което отговаря на 20кг метан (айде вече сме по-назад, отколкото ако просто си го бяхме сипали в бутилката на колата
). От това електричество получено, обаче имаме още 10% загуби по трасето, докато ти стигне до контакта у вас дето си зареждаш колата. Вече имаме 18кг
Отделно ел. двигателя на колата е с КПД около 90% . Демек вече имам 16.2кг метан реално, с който може да изминаваме някакви километри
Тоест, електромобилите и подобните чикии, са 2но по замърсяващи и разхищаващи енергийните източници
Що се отнася за ядрената енергия, дето всички си мислиме, че е безплатна и идва от нищото, въобще не е така. Той човека във филма си го каза. Отделно да не говорим, че урана все пак не е неограничено количество и в даден момент може да свърши
Така че спасението е във водорода, само дето като имаш водородна горивна клетка в колата, нямаш право и на най-леката катастрофа, щото ще се изпариш просто, ако гръмне това чудо

Що се отнася за ядрената енергия, дето всички си мислиме, че е безплатна и идва от нищото, въобще не е така. Той човека във филма си го каза. Отделно да не говорим, че урана все пак не е неограничено количество и в даден момент може да свърши

Така че спасението е във водорода, само дето като имаш водородна горивна клетка в колата, нямаш право и на най-леката катастрофа, щото ще се изпариш просто, ако гръмне това чудо

dimithur написа:Абе това с електрическите коли е поредната генерална глупост. Било евтино, било екологично, било не знам какво си. Нищо подобно. Айде един прост пример. Да кажем имаме една кола, която се движи на метан (защото същия тоя метан се използва в ел централите за производство на ток, затова точно него давам за пример) . Двигателя с вътрешно горене и по-специално бензиновия има КПД около 30%. Условно да приеме, че имаме 100кг метан, от който реално колата с ДВГ ще оползотвори 30кг , другото отива фира в атмосферата. Айде сега да си представим че имаме една кола на батерийки, дето се зарежда от контактаПърво, за да ти направят ток , в ел централата, която е с КПД 20% (щото там все още, дори в АЕЦ-ите се използват парни генератори, ако не знаете
), ще получим реално електричество, което отговаря на 20кг метан (айде вече сме по-назад, отколкото ако просто си го бяхме сипали в бутилката на колата
). От това електричество получено, обаче имаме още 10% загуби по трасето, докато ти стигне до контакта у вас дето си зареждаш колата. Вече имаме 18кг
Отделно ел. двигателя на колата е с КПД около 90% . Демек вече имам 16.2кг метан реално, с който може да изминаваме някакви километри
Тоест, електромобилите и подобните чикии, са 2но по замърсяващи и разхищаващи енергийните източници
![]()
Колега за соларни панели и слънчева енергия говорим

И като се замисля Енергото само такса "Слънцето пече" още не са поискали

Аре бе не са поискали
Я си виж последната фактура за ток - зелена енергия + еди колко си % към сметката за ток 
Бтв и слънчевата енергия е голяма уловка отново. Примерно купуваш си слънчеви панели на цена Х, с 3 години гаранция. Като разделиш Х на 3 години, един киловат ел. енергия, произведена от слънчевите панели ти излиза около 0.25лв/Kw. Демек повече отколкото ако просто си ползваш енергото. А аз защо ли имам някакви подозрения, че тея слънчеви панели са много точно изчислени да изкарат точно 3 години и после да загинат геройски, че да си купуваш нови

Бтв и слънчевата енергия е голяма уловка отново. Примерно купуваш си слънчеви панели на цена Х, с 3 години гаранция. Като разделиш Х на 3 години, един киловат ел. енергия, произведена от слънчевите панели ти излиза около 0.25лв/Kw. Демек повече отколкото ако просто си ползваш енергото. А аз защо ли имам някакви подозрения, че тея слънчеви панели са много точно изчислени да изкарат точно 3 години и после да загинат геройски, че да си купуваш нови

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Три четвърти от писалите в темата явно изобщо не са гледали филма. Щели да карат коли на ток или нещо друго. А за това, че всички пластмаси синтетики и гумите дори съдържат петрол а? А дали изобщо ще ни е до коли като настане глад, войни и престъпност?
Това не е първия такъв филм който предупреждава за края на петрола, за липсата на какъвто и да е заместител и за това, че правителствата имат интерес да мълчат за проблема.
Това не е първия такъв филм който предупреждава за края на петрола, за липсата на какъвто и да е заместител и за това, че правителствата имат интерес да мълчат за проблема.
http://www.dnes.bg/technology/2010/01/2 ... ntez.84807 e това е заместителя, въпроса е, че едва ли ще го видим скоро готов и фунциониращ. Просто на някои хора не им хич изгодно да има безплатна енергия 
Това чудо може толкова енергия да произвежда, че не ти трябват нито пластмаси, нито гуми, просто ще левитираш с една седалка над земята

Това чудо може толкова енергия да произвежда, че не ти трябват нито пластмаси, нито гуми, просто ще левитираш с една седалка над земята

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
NeoPrint написа:Три четвърти от писалите в темата явно изобщо не са гледали филма. Щели да карат коли на ток или нещо друго. А за това, че всички пластмаси синтетики и гумите дори съдържат петрол а? А дали изобщо ще ни е до коли като настане глад, войни и престъпност?
Филма е архималоумно средство за всяване на паника! Синтетичната гума е създадена 44-та година! Автомобили с гумени и изобщо пластични елементи се произвеждат на конвейр от 1905-та...Ще се свие производството, разбира се, но технологиите се развиват час по час... Единствено автомобилните двигатели ще трябва да се променят сериозно, в предвид по-голяма ефективност на алтернативни горива, но съм уверен, че ще успеят!...Е, след 20-тина години не всеки ще може да си позволи кола, но това трябва да е за добро! В Исландия градският транспорт е съставен от автобуси Мерцедес с водородни клетки, доволна работа! В страните от третият свят и сега нямат пари за коли, в Европа и Азия хората не се срамуват да ползват обществен транспорт, единствено ние трябва да си променим мисленето, че в ГТ се е возят само пропаднални.

ПП. Един лъч надежда да ви дам - създадена е бактерия, която калцира пясъка и има планове за изграждане на огромна бариерна стена в Северна Африка, която да пресече пътя на дюните и да се създадат огромни площи обработваема земя от другата страна...
Без страх, без спирачка!
- NeoPrint
- бай печатар
-
Аз лично не мисля, че след драстичното намаляване на петрола което неизбежно предстои ще може да се запази дори близък стандарта на живот и дори броя на населението. Независимо какви модерни технологии се развиват цялата ни цивилизация е зависима от петрола.
Вижте това:
http://video.google.com/videoplay?docid=-665674869982904386#
Вижте това:
http://video.google.com/videoplay?docid=-665674869982904386#
NeoPrint написа:Независимо какви модерни технологии се развиват цялата ни цивилизация е зависима от петрола.
Определено НЕ съм съгласен

Като свърши ще викаме неволята няколко дни пък после ще почнем да вкарваме в употреба алтернативните източници на енергия, които вече познаваме

flame написа:ferdy написа:flame написа:Колеги, ползвам антирадар с акумулаторна батерия и соларен панел. През лятото ми се налага за го зареждам средно веднъж месечно, а зимата - веднъж седмично. Ако соларният панел беше по-ефективен - мисля, че въобще нямаше да ми се налага да зареждам от запалката.![]()
Като правя аналогия с антирадара - нямам нищо против да имам примерно соларен покрив и да забравя какво е гориво и зареждане с ток.
До тогава разбира се ще мине доста време, но мисля, че определено това е бъдещето
Не си казал, не сме ти сложили. За радиото може и да стигне.
Ако ще стигне и за сауната и джакузито - ти си моят човек!![]()
Имаш сауна и джакузи в колата? Взимам те.

- NeoPrint
- бай печатар
-
flame написа:NeoPrint написа:Независимо какви модерни технологии се развиват цялата ни цивилизация е зависима от петрола.
Определено НЕ съм съгласенЗаместители отдавна има - само че е по-лесничко да помпаме петролче (пък и по-евтинко) и затова сме вързани за него
![]()
Като свърши ще викаме неволята няколко дни пък после ще почнем да вкарваме в употреба алтернативните източници на енергия, които вече познаваме
Как само бих се радвал да си прав. Защо не споделиш кои са тези споменати източници дето ще ни заместят петрола като количество, цена и т.н защото вече видяхме аргументите защо няма такива източници и нито един аргумент за. Само голи твърдения как съществуват свъх секретни технологии и когато им дойде времето... а имате ли доказателства?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Най-простият източник е водорода, ето един колега във форума ползва 2 водородни клетки от ебай - каза че е доволен и разхода е на половина.

///peter написа:Най-простият източник е водорода, ето един колега във форума ползва 2 водородни клетки от ебай - каза че е доволен и разхода е на половина.
Аз пък си мислех, че слънчевата енергия е най-тарикатска... Слагаш соларните панели и ferdy те взима

Я дай малко инфо за водорода...
- NeoPrint
- бай печатар
-
До водородна цивилизация ни трябват минимум 40г. Изглежда ги нямаме. Иначе и аз доколкото съм чел/гледал само това ни е алтернативата амаа.
Второ за енергия да речем ОК ами торовете и всичко останало в бита ни дето се прави от петрол и неговите производни???
Даваме ли си сметка колко ще поскъпне всичко и дори за евнтуални войни за последния петрол? Войната в Ирак е само началото...
Второ за енергия да речем ОК ами торовете и всичко останало в бита ни дето се прави от петрол и неговите производни???
Даваме ли си сметка колко ще поскъпне всичко и дори за евнтуални войни за последния петрол? Войната в Ирак е само началото...
Последна промяна NeoPrint на 26 Яну 2010, 22:52, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
По-скоро браунов газ - по произход откривателя е българин.
Та добиват го отелектролит който 95++% е вода. Към момента се ползва в комбинация с бензина, тъй като малко могат да управляват подходящо генератора за да добият достатъчно газ. Но има и хора постигнали изцяло с вода движението на автомобили и по-точно Стенли Майър - но човека умира от натравяне:
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
Има и горелки на вода
:
http://www.youtube.com/watch?v=YR7eIbL1 ... re=related
И те така
Та добиват го отелектролит който 95++% е вода. Към момента се ползва в комбинация с бензина, тъй като малко могат да управляват подходящо генератора за да добият достатъчно газ. Но има и хора постигнали изцяло с вода движението на автомобили и по-точно Стенли Майър - но човека умира от натравяне:
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
Има и горелки на вода

http://www.youtube.com/watch?v=YR7eIbL1 ... re=related
И те така
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4