ХАИТИ - няма господ!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Re: ХАИТИ - няма господ!

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 14:59

Elesar74 написа:Две неща ще кажа само. На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас. Вие съдете сами.

P.S. Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има? Но няма да водя спор за това, всеки с глава на раменете може да стигне до нужните изводи, а и темата не предполага такава дискусия.

Абе ти да не си от ония, дето са като таша*ите - винаги стигат до входа, но никога не ги пускат вътре...или казано с други думи - Свидетелите на Йехова :mhihi: Седи малко мирен, бе човеко. Сега ще ми кажеш, че Господ е отпрал страшен гняв срещу хаитяните и ги е затрил, така ли? Мислиш ли, че точно хаитяните са му проблема на Господ? Да кажеш, че има някой горе - да, бих приел, но да ми го свързваш с религия като Християнството...той по-скоро седи и го е срам. Айде да не се подкарваме с исторически факти от Средновековието за Кръстоносните походи и тяхната реална цел, за избирането на Папа, за Светата инквизиция, за Ватиканската банка и т.н. и т.н...все "Божии свети творения".

Лошо няма, че вярваш в Господ...затова е създадена религията - когато нямаш логично обяснение и те е страх от нещо, да изтърчиш до храма, да паднеш на колене и да се помилиш на Всевишния да те опази...а на излизане да дадеш дневната си надница на дебелия поп, който не вярва и на 1/10 от теб, но противно на разбиранията и ученията на религията за скромност е станал 130 кила от постене и е нещо средно между Боса на Коза Ностра и Тупак - има ланец от 4 кила чисто злато и се вози в бронирана С-класа. При наличието на Господ...защо продължава да има нужда от хора като мен??? Защо не изчезнат всички убийци, изнасилвачи, подпалвачи, крадци и т.н.? Защо Гошо Шмиргела на 23 години кара 7-ма серия и тресе само готини мадами, а някой си, който бачка като вол и няма сърце за една далавера, живее като мишка, жена му го е зарязала, защото няма пари, а Ладата му е пред капитулация??? Айде обясни ми този феномен, отче Елесар :winky:

И го приемете, че живееме на планета, която диша като нас. Като се отнасяме с нея като кенеф, то и тя ще ни го връща! Ония тиквеници в Хаити не са виновни за нищо...освен, че не са хванали да изрежад трафика на дрога и да направят една прекрасна туристическа дестинация...винаги могат да им дадат пари при добро желание...има доста "заможни" държави, които си търсят държанки. Жалко за хората и евала на хора като Джордж Клуни, който си извади 1 млн. от сметката, за да им помогне на тия клетници :(
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Яну 2010, 15:10

Pitbull_Germany написа: При наличието на Господ...защо продължава да има нужда от хора като мен???

И ти ли почна да се чудиш... :mrgreen:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2010, 15:11

След това ти изказване няма сила, която да ме накара да повярвам, че си се поинтересувал и си попрочел нещо повечко по темата 11/9 от това, което беше изнесено по новините. Не продължавай, че само се излагаш...те и Пентагона го удариха със самолет, нали...а аз съм Джийзъс Крайст Суперстар...айде Весела Коледа

Има голяма разлика между това да се интересуваш от 9/11 и това да гледаш малоумните филми на някакви си конспираторчета , намерили начин да изкарат пари от инцидента , като пускат техните си абстракции . Рецепата е стара - 10% , 90% фикция и ето ти поредната глупост , целяща шокира хората - ами не на мене тия .Те направиха и един вагон филми за конспирацията Аполо 11 , пък Майтбъстърс , зеха та ги обориха всичките , без особени усилия :mhihi: Като се прави филм за нещо , трябва да се включат и двете страни , не само плюещите :)

flame - за всичко , което каза :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 25 Яну 2010, 15:22

Pitbull_Germany написа:
acho.rs написа:
Ти, ако вярваш, че талибаните са им праснали търговския център, то явно теб те е праснало нещо по дамаджаната :mhihi:

стъклесницата е долу в мазата и си е пълн с вино , а за 9/11 няма какво да спорим - хитлер е жив и е напътствал самолета , купен му от еврейте които управляват света :paranoid:

За другото съм 100% съгласен - къщи една върху друга с по 20 човека във всяка и направени , да ги духне вятъра ще паднат :( Жалко наистина за хората , не са виновни , че са се родили там ...

Колега, няма да споря с теб, защото знам, че ще е равносилно на това да се опитам да бутна и аз някой търговски център с глава.

Той Ачката е типичен хамериканец - вярва и за намерения паспорт на един от атентаторите сред развалините при Пентагона, нищо че самолета ударил го, се е стопил и изпарил от топлината, и не дават видеозапис да се види какво всъщност става... затова ги уважавам хамериканците - интелигентна сбирщина... :mhihi:
За земетресението - да не го пожелаваме и на враговете си, но и че хаитяните са от боклук нагоре е известно по цял свят, най-вече в Щатите. Та наистина няма нищо случайно - резреждане на паразити на световно ниво... като се замислим и къде са най-страшните болести...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 15:43

acho.rs написа:Има голяма разлика между това да се интересуваш от 9/11 и това да гледаш малоумните филми на някакви си конспираторчета , намерили начин да изкарат пари от инцидента , като пускат техните си абстракции . Рецепата е стара - 10% , 90% фикция и ето ти поредната глупост , целяща шокира хората - ами не на мене тия .Те направиха и един вагон филми за конспирацията Аполо 11 , пък Майтбъстърс , зеха та ги обориха всичките , без особени усилия :mhihi: Като се прави филм за нещо , трябва да се включат и двете страни , не само плюещите :)

flame - за всичко , което каза :yes:

Прав си, колега, спор няма, че обикновено се опитват да изцицат пари от най-малката сензация. Аз ти говоря реално за факти и логика. Дълго е да го обяснявам, но просто не мога да приема, че първо тяхното разузнаване не е хванало нищо, второ две от трите най-високо охранявани сгради са били ударени при все, че радиуса около СТЦ, в който не могат да летят самолети е доста голям и е тренирано многократно да излитат Ф-18 от Кенеди в такива случаи (ужким имат и специализирана ескадрила за охрана на СТЦ), а Пентагона е разположен така, че трудно самолет с размерите на Еърбъс или Боинг 767 може да направи този заход, за да се удари в него, трето и в двете сгради е нямало никакви хора, а знаеме, че талибаните не предупреждават...щяха да искат да има максимален брой жертви...и четвърто - всичко това е направено от хора, обучени да летят на Майкрософт Флайт Симюлейтър и на едномоторни самолети. За последното мога да ти кажа, че няма как да стане! Дядо ми е бивш пилот, майка ми цял живот е работила в Балкан, аз исках да ставам пилот и съм карал курсове...просто една машина като 767 не се управлява като Чесна...да не говорим за оная игричка на Майкрософт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Яну 2010, 15:48

Pitbull_Germany написа:
Elesar74 написа:Две неща ще кажа само. На този свят няма нищо случайно и всяко следствие, си има причина, често скрита и непонятна за нас. Вие съдете сами.

P.S. Най-лесно е да кажеш, няма Господ. Ами ако има? Но няма да водя спор за това, всеки с глава на раменете може да стигне до нужните изводи, а и темата не предполага такава дискусия.

:(

Отче Elesar? Благодаря, няма нужда. И не скачайте токова, какво толкова съм казал. Нали няма Бог, какво се перите? Това са моите убеждения и толкова, просто се опитвам да мисля логично и да гледам на нещата от всякакви гледни точни, вкл. библейски. Нещо против? Като сте толкова начетени и знаете всичко, моите поздравления, аз съм по-прост, може да речете и че съм глупак, не се сърдя. И не, не съм от Свидетелите :D . Не разбирам всичко и търся отговорите. И според мен ги намирам, а вие какво намирате, незнам. Според мен съвременната наука няма отговор на много важни въпроси, даже на въпроса има или няма Бог или например, какво е това нещо наречено живот. А ти колега, чувстваш се ощетен? Да не би да си направил някаква услуга на Бога и Той да ти е длъжник за нещо? Не бери грижа, както е писано, на всекиго, според делата му. А защо този или онзи кара седмица или спи с няколко мадами, не мисля че е моя или твоя работа. Не Бог разпалва войните и не Бог е изпращал кръстоносци да убиват в Неговото име. Не бъркайте Бога с някои структури и организации. Макар че би било правилно. И не поради Бог има 1 млрд. гладни хора на тази планета. А поради всички нас и нашето скъперничество. Какво искате, Бог да слезе на земята, да спре войните, да нахрани гладните, да ви даде по една седмица може би? Това ли искате? Много жалко. Flame спомена за отговорността. Бог ще ни държи отговорни и ни държи отговорни, за това което правим или не правим, като почнем от личния живот и стигнем до планетата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 25 Яну 2010, 15:53

Планетата става пренаселена, тровим я и унищожаваме. Природата си отвръща. Това е простата истина за мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Яну 2010, 15:57

Не, идва 2012 :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 16:02

Elesar74 написа:
Отче Elesar? Благодаря, няма нужда. И не скачайте токова, какво толкова съм казал. Нали няма Бог, какво се перите? Това са моите убеждения и толкова, просто се опитвам да мисля логично и да гледам на нещата от всякакви гледни точни, вкл. библейски. Нещо против? Като сте толкова начетени и знаете всичко, моите поздравления, аз съм по-прост, може да речете и че съм глупак, не се сърдя. И не, не съм от Свидетелите :D . Не разбирам всичко и търся отговорите. И според мен ги намирам, а вие какво намирате, незнам. Според мен съвременната наука няма отговор на много важни въпроси, даже на въпроса има или няма Бог или например, какво е това нещо наречено живот. А ти колега, чувстваш се ощетен? Да не би да си направил някаква услуга на Бога и Той да ти е длъжник за нещо? Не бери грижа, както е писано, на всекиго, според делата му. А защо този или онзи кара седмица или спи с няколко мадами, не мисля че е моя или твоя работа. Не Бог разпалва войните и не Бог е изпращал кръстоносци да убиват в Неговото име. Не бъркайте Бога с някои структури и организации. Макар че би било правилно. И не поради Бог има 1 млрд. гладни хора на тази планета. А поради всички нас и нашето скъперничество. Какво искате, Бог да слезе на земята, да спре войните, да нахрани гладните, да ви даде по една седмица може би? Това ли искате? Много жалко. Flame спомена за отговорността. Бог ще ни държи отговорни и ни държи отговорни, за това което правим или не правим, като почнем от личния живот и стигнем до планетата.

Първо искам да ти се извиня...поради странични личности направих нещо нетипично за мен като те нападнах малко или много. Извинявам се, за което!

Нямам никакви проблеми с това, че си вярващ. Всеки има право да вярва, в каквото си поиска. Донякъде сме на едно мнение с теб. Аз отчасти вярвам, че има някой горе, но не вярвам той да има общо с тези долу! Не вярвам Господ да застава зад една институция като Ватиканската банка, докато тя пере и краде пари, не мислиш ли?

А и не е виновен Господ за глада по Земята!? Е, нали Той беше всевиждащ и всеможещ??? Защо позволява тогава да се случва това? Това със 7-ците и т.н. ти го дадох като пример от гледна точка на това, че ако има Бог и той наистина ни гледа, то защо позволява убийци, изнасилвачи и крадци да живеят в охолство, а дечицата в една Африка например, които никому нищо не са направили, да мрат от глад и мизерия? Нима ще ни награждава след смъртта??? А ако няма живот след това? Ако наистина просто риташ камбаната и си дотам??? Значи ние сме прецакани!?

Това имах предвид, а не че е смешно, че вярваш. И аз вярвах едно време...ама откакто половината ми приятели измряха в катастрофи...вече не съм много вярващ :confused: Според мен не трябва да се примиряваш с нещо, защото така е било "писано"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2010, 16:14

Не спори с религиозни хора - на всеки въпрос , на който не могат да дадът отговор казват - "не можеш да задаваш такива въпроси" или " Господ си знае - всеки с нещо е заслужил участта си " в краен случай - "господ те изпитва" . По зле е отколкото да спориш с радиото ... или с мене :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Яну 2010, 16:16

krystal написа:Планетата става пренаселена, тровим я и унищожаваме. Природата си отвръща. Това е простата истина за мен.

Дай да не вменяваме на природата човешки качества и мотиви. ;)
Според мен пък простата истина е, че такива неща просто се случват. Земетресения, урагани, цунами... имало ги е преди, ще ги има и в бъдеще. Сега хората сме повече от преди, затова бедствията засягат повече хора. Имаме доста по-развити комуникации, така че още повече хора научават за тях. Толкоз. Без богове, отмъщения, масонски конспирации и каквото там още ви хрумне.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Яну 2010, 16:21

Feanor написа:
krystal написа:Планетата става пренаселена, тровим я и унищожаваме. Природата си отвръща. Това е простата истина за мен.

Дай да не вменяваме на природата човешки качества и мотиви. ;)
Според мен пък простата истина е, че такива неща просто се случват. Земетресения, урагани, цунами... имало ги е преди, ще ги има и в бъдеще. Сега хората сме повече от преди, затова бедствията засягат повече хора. Имаме доста по-развити комуникации, така че още повече хора научават за тях. Толкоз. Без богове, отмъщения, масонски конспирации и каквото там още ви хрумне.

Браво, много ми хареса изказването ти и те подкрепям на 100%. Но наистина през последните години като че ли катаклизмите се увеличиха. То не, че планетата си отмъщава, а просто прогресивно я омъртвяваме. Масовото замърсяване няма как да не се отрази по един или друг начин, но все пак ще стане "интересно", когато през ден има по едно такова земетресение някъде по Земята :mhihi:

acho.rs написа:Не спори с религиозни хора - на всеки въпрос , на който не могат да дадът отговор казват - "не можеш да задаваш такива въпроси" или " Господ си знае - всеки с нещо е заслужил участта си " в краен случай - "господ те изпитва" . По зле е отколкото да спориш с радиото ... или с мене :mhihi:

Харесва ми самоиронията ти, евала :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Яну 2010, 16:44

Pitbul, аз пък със сигурност знам, че не знаеш какво и къде е писано, ама просто говориш, както всички останали. Споко. Задаваш основателни въпроси, ама ще ми стане дълъг отговора. С две думи казах, Бог е милостив и справедлив. Той е Съдията, Той е и Спасителя. Не мога аз лично да знам, защо Бог прави това или онова. В Библията пише, че Божиите мисли, не са като нашите. Пише и че едно врабче не пада на земата без знанието му. Уверението е, че Бог е добър, винаги прави нещата добре, за добро и по-добрия начин, по Неговия си начин. Хората вярващи в Бога са насърчени да вярват в Неговата доброта. Но на този свят освен добрия Бог има и много зло, чието олицетворение е дяволът. В Божията мъдрост има прични, поради която Бог позволява да се случват разни такива неща, като описаното, изглежда че дявола надвива на Бога. Има много подобни примери в историята. Човек може да реагира по два начина. Или да хули Бога, както и автора на темата е писал или да се смири и да потърси отговорите и да промени нещо. Това е голямо бедствие, а почти никой не се замисля за причините му, колкото и те да не пасват на нашия мироглед. Природата, закони, това нищо не значи и не казва, не утешава никого. Умряха 120 000 човека, ще кажете ли на близките им, че природата ги е убила? Те също казват, няма Бог, ако имаше, нямаше да се случи. Но истината е, че това се е случило със знанието и позволението на Бога? Тогава, Бог лош ли е? Убиец ли е? Защо умряха тези хора? Аз лично, незнам. Има причина, но за мен тя не е в природните закони. Нито за остров Бали, нито за Хаити, нито за някъде другаде. Но. Това са места, където се практикуват окултни ритуали и практики, поклонение на фалшиви богове и дявола. Вижте каква е първата Божия заповед: Да нямаш други богове, освен Мене. На Бог не му е безразлично, на кого се кланяме. Вие кланяте ли се на дявола, призовавате ли го, имате ли идоли. Отговора сигурно е НЕ, но има такива които го правят и го правят открито. Има примери за хора, които са били унищожени от Бога заради такива практики в миналото. Бог е милостив, но и справедлив, въздава на всекиго, според делата му. Това знам аз. Какво са правили хаитяните, незнам, знам общоизвестното и го написах. А че има живот след смъртта, добро утро, справка-Исус Христос. Разбира се, това изисква вяра в неща, които никаква наука не може да обясни и май по-дОбре че е така. Може много да дискутираме по тези теми, но няма особен смисъл като че ли. Аз не съм религиозен, нито ангажирам с мнението си. Който иска, вярва, който не, не. Толкоз.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 25 Яну 2010, 16:49

Elesar74, с две думи от написаното от теб, да разбирам, че смяташ, че Бог е убил хората в Хаити, а не природно бедствие?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Яну 2010, 16:54

Elesar74 написа:нещо. Това е голямо бедствие, а почти никой не се замисля за причините му, колкото и те да не пасват на нашия мироглед. Природата, закони, това нищо не значи и не казва, не утешава никого. Умряха 120 000 човека, ще кажете ли на близките им, че природата ги е убила?

Да, точно това ще им кажа. Факт, няма да ги утеши. Но е много по-вероятно да е истина.
И имам една молба - ако искаш да си говорим за теология, направи отделна тема.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата