Да бойкотираме ли гърците (в отговор на техните блокади)?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Да бойкотираме ли гърците (в отговор на техните блокади)?
flame написа:Е.Димитров написа:селското стопанство е държавна политика,защото всичко което произведат им е гарантирано
Държавата ПО ПРАВИЛО И РЕДОВНО трябва да помага на инвалидите и други такива категории хора в неравноправно положение.
Къв инвалид е оня дебелогъзест мазен грък, който иска не само да печели на гърба на нископлатените маслиноберачи, но и на всичкото отгоре настоява държавата да му плаща втори път, щото си е купил един трактор на лизинг и бил селскостопански производител?!![]()
То бива наглост, бива, ама тяхната ще влезе като нарицателно в енциклопедиите! Да има криза, да закъсаш временно, да има нужда да се урегулира пазара за известен период - хубаво, държавата да се намеси, за да предотврати фалити и други отрицателни последици. Ама цял живот да чакаш на държавата като малко дете или като инвалид...
Ха ха ха,
това е същия дебелогъз инвалид дето е в България и евентуално ти е шеф,както и те използва и иска да печели от твоят труд,защо бре flame,защо постоянно си противоречиш,като става въпрос за България го издигаш в култ същия мазен гъз,а като става въпрос за друга страна,дето тея неща са уредени с закон,запломни едно и даже го прочети някъде,Гърция е аграрна държава с развит туризъм,именно ключовата дума е "аграрна" защото правителството е приело закон да закриля селското стопанство и да субсидира,именно с тая си политика те дръпнаха напред,преди 1975 година България пращаше помощи на гърците защото умираха от глад,сега те са супер добре и поради Българската политика ,ние сме им роби!!!
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
кво ше боикотирате бе.хората са задружни и имат акьл.само можем да им завиждаме.
да виждате сьс сила да им спрат протеста нее.но ако това се случи в бьлгария примерно .......
но просто няма да се случи нещо подобно и затова сме далеч от гьрците .и вие си им викаите лаите по тях селяндури мьрзеливци .
на всьщнос това сме самите........
кьде и как живеят те а ние...........при тях демокрация ли е а при нас....
да виждате сьс сила да им спрат протеста нее.но ако това се случи в бьлгария примерно .......

но просто няма да се случи нещо подобно и затова сме далеч от гьрците .и вие си им викаите лаите по тях селяндури мьрзеливци .
на всьщнос това сме самите........
кьде и как живеят те а ние...........при тях демокрация ли е а при нас....
Е.Димитров написа:същия дебелогъз инвалид дето е в България и евентуално ти е шеф,както и те използва и иска да печели от твоят труд
Виж ся – да печелиш от чужд труд е едно, да третираш работниците като втора ръка хора – съвсем друго.

Основен икономически принцип навсякъде по света е, че някой работи за някой друг срещу заплащане.

В Западна Европа и тоалетни да чистиш с теб ще се отнасят като с останалите граждани.
За долните гърци обаче работниците (от БГ, Албания и др.) са втора ръка хора и примерно спят в обори.

Е.Димитров написа:правителството е приело закон да закриля селското стопанство и да субсидира,именно с тая си политика те дръпнаха напред
Да, ама ЕС има едни ограничения, свързани със субсидирането.

И на един гръцки „дебелогъз инвалид” това му е трудно (или по-скоро неудобно) за проумяване.

ЕС не дава, държавата им няма - обаче те си искат - е как да не процъфтят и станат най-силната икономика в ЕС

Е.Димитров написа:гърците ... сега те са супер добре
Буахахахахахаха! Това беше вицът на деня!

И капацитетите на село знаят, че богатството се измерва не само със средната работна заплата.

А единственото, което гърците имат повече от нас, е точно това.

Изключвам развитата инфраструктура, която са градили десетки години с пари, паднали „отгоре” (от ЕС).
И именно щото са свикнали години наред всичко да им идва наготово – скоро ще им фалира държавицата.

zaharin3 написа:хората са задружни и имат акьл.само можем да им завиждаме.
Да бе, задружни са – точно като простите бакшиши – дето не знаят за какво протестират, но моментално се събират на рояци.

Акъл ли?! Ти правиш ли разликата между умен човек и селски хитрец?

Аз лично трябва да съм много изпаднал да им завиждам на гърчолята. А и все по-малко българи им завиждат.

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
ми имаше статистика колко бьлгари работят там .
а колко пари пращат в бьлгария на техни роднини да преживяват.даже преминават границата и пазаруват там.
па вие си лаите по тях.
а колко пари пращат в бьлгария на техни роднини да преживяват.даже преминават границата и пазаруват там.
па вие си лаите по тях.
ivan. написа:
Това в бяла държава е невъзможно да се случи,особено в гърция-те се държат за ръка(като циганите)
Гръцки мангали - това звучи гордо!![]()
![]()
Не си ме разбрал правилно, имах предвид,че са задружни .
Тук като протестират,народа говори против протестиращите(примера с учителите).
въпросът е, че техните собствени стоки не се купуват![]()
Техните стоки се изнасят,а от туризма май доста пари влизат там.Нашите стоки,кои са

За тия магистрали ЕС им е налял много милиарди продължение на много години - ако не беше ЕС досега щяха да си влачат мазните задници по кърски пътища![]()
да но те карат по магистрали почистени пътища,а ние

разбирам,че живееш и работиш там,все пак има начин да се плаща квартира ,налиСредната им заплата няма да ти стигне да си наемеш едно мизерно апартаментче в Атина![]()

by ''kompleksa''
ivan. написа:Не си ме разбрал правилно, имах предвид,че са задружни .
Тук като протестират,народа говори против протестиращите(примера с учителите).
Да бе, съгласих се, че са задружни като таксиджии. И прости като тях

Според мен един умен човек ще седне и ще измисли как да спечели пари.
А селският хитрец ще каже - бе що да се напъвам аз като мога да си седя и някой друг да ми плаща.
И надявам се не искаш да кажеш, че абсолютно всички протести са ОК и трябва да ги подкрепяме независимо от всичко

Примерно училетските не ги подкрепях. Щото гледах как колеги идват с децата на работа. И нито можеха да работят, нито децата бяха в безопасност

ivan. написа:Техните стоки се изнасят,а от туризма май доста пари влизат там.Нашите стоки,кои са![]()
И Гърция, и Турция, и България имат развит туризъм и изнасят стоки

Въпросът е, че не трябва да залагаме на зарзаватчийството, а примерно на хай-тек и ноу-хау

ivan. написа:разбирам,че живееш и работиш там,все пак има начин да се плаща квартира ,нали
Буахахахахаха!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Flame,Още преди да дойде ЕС,Гърците бяха добре,ходил съм там и 1987 и 1989 година лятото,имат всичко,освен това те са весела нация,знаят да се забавляват,нима тук да чистиш кенефи и си Българин не те третират като 3 та ръка човек,нима строителите тук не живеят като скотове на обекта във фургони,ония ден дадоха в дупница търсили за съда чистачка,явили се на 40 човека,доста вишисти,пък им искали и "мотивационно писмо" за чистачка и препоръки от предишен работодател-това не е унижаване де.
Капацитетите на село дето знаели че не се изчислявало средната заплата със качеството на живот,отиди на село и попитай дали предпочитат средна заплата от 2000 евро или от 200 лева на село и тогава ми обяснявай подобни глупотевини,с какво друго се изчислява качеството на живот,с водата дето ползва или със семките дето ще обели над некоя тема?
И въобще гърците не само имат само голяма средна заплата,имат обработваеми земи-срещу нашите пустеещи,имат производство на всичко от земеделието,имат и истински стоки,не като у нас-РЕПЛИКИ
Всяко лято съм в гърция ей така за разходка и познай-още като налея горивото в резервоара,когато си купя цигари,когато взема фанта или кола,ама няма нищо общо с тази в България.
Пътищата са им супер,няма такова нещо като подкуп на полицай,верно,много се трепат по улиците,ама знаеш ли че няколко пъти съм бил в атина и един път спира пред мен,тоест няколко коли по-напред от мен камион който разтоварва в магазин,всички го чакаха и никой не му свирна...
А относно протеста им,те протестират защото ЕС даде на България пари за тютюнопроизводителите ни а тях отряза.
Капацитетите на село дето знаели че не се изчислявало средната заплата със качеството на живот,отиди на село и попитай дали предпочитат средна заплата от 2000 евро или от 200 лева на село и тогава ми обяснявай подобни глупотевини,с какво друго се изчислява качеството на живот,с водата дето ползва или със семките дето ще обели над некоя тема?
И въобще гърците не само имат само голяма средна заплата,имат обработваеми земи-срещу нашите пустеещи,имат производство на всичко от земеделието,имат и истински стоки,не като у нас-РЕПЛИКИ
Всяко лято съм в гърция ей така за разходка и познай-още като налея горивото в резервоара,когато си купя цигари,когато взема фанта или кола,ама няма нищо общо с тази в България.
Пътищата са им супер,няма такова нещо като подкуп на полицай,верно,много се трепат по улиците,ама знаеш ли че няколко пъти съм бил в атина и един път спира пред мен,тоест няколко коли по-напред от мен камион който разтоварва в магазин,всички го чакаха и никой не му свирна...
А относно протеста им,те протестират защото ЕС даде на България пари за тютюнопроизводителите ни а тях отряза.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:[
Буахахахахаха!Кво ше правя аз при тия папуаси бре?!
Най-много анархисти да застрелят някой полицай в движение и аз също да го отнеса
Хахаха,божееее,понеже тука ако нямаш блиндирана врата,застраховка на колата -ше те изнесат като стой-та-гледай,или пък в некое заведение мое да те утрепат,ей така,да не говорим за нормалните неща да бъдеш обран от мангали на улицата или в транспорта,махаме и това некой милиционер да те простреля "без да иска" или ако си по заможен да те дръпнат за откуп.
Освен това "папуаси"повече прилича на нас,Българите,сега като затворят болниците,после НЗОК спре още неколко лекарства за досадни болести като диабет и тн.
И какво "знам-как" ще изнасяш,при какви условия ще ти хрумват,по време на път докато отиваш да си платиш сметката за парно и ток ли,или докато зареждаш нискокачествено гориво,айде моля ти се,слез на земята,на едно ниво сме с албания и дори не може да се доближим до гърците...
Лятото гледам екзотика на пазара-Български домати,на екзотичната цена от 12 лева килото,и оная ме обеждава че не съм бил ял розов домат-абе аз когато съм ял имаше в изобилие и струваха стотинки,ебаси и земеделието имаме,още с рало ореме,освен това вече в България спряха проектите за алтернативни източници на енергия,и май сме първата държава в света дето спира тея проекти-щото сме супер
Е.Димитров написа:Flame,Още преди да дойде ЕС,Гърците бяха добре,ходил съм там и 1987 и 1989 година лятото
Бе да ти кажа по местаната радиоточка споменаха нещо, че Гърчолята по-отрано били вляйнали у ЕС-то

Но иначе за твърдението ти -

Е.Димитров написа:те са весела нация,знаят да се забавляват
Всички балкански народи са с буйна кръв и умеят да се забавляват

С една тънка разлика, че някои се забавляват от сърце, докато други дори забавлявайки се чудят как да те прецакат

Е.Димитров написа:отиди на село и попитай дали предпочитат средна заплата от 2000 евро или от 200 лева на село и тогава ми обяснявай
Бил съм на село - и простите селяни не ги интересува нищо друго освен това да работят по-малко и да им плащат повече

Странични фактори като здравословни условия на труд, кариерно развитие, инвестиции - "Абе ти акъл не ми давай - пари ми дай!"

Е.Димитров написа:Всяко лято съм в гърция ей така за разходка и познай-още като налея горивото в резервоара,когато си купя цигари,когато взема фанта или кола,ама няма нищо общо с тази в България.
...
няма такова нещо като подкуп на полицай
И аз

И нашите катаджии трябва там на образователни курсове да ходят

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
абе flame, кАжи сега кой ти плаща да пишеш тези искрени глупости...
именно заради такива "националисти" и "вярващи" като теб сме толкова на дълбоко в го*ната, всеки седи и се ослушва, играе се предимно на препикавка, но ти продължавай да храниш надежди как ББ и останалите цървули ще оправят кривогъзата "държава"...
именно заради такива "националисти" и "вярващи" като теб сме толкова на дълбоко в го*ната, всеки седи и се ослушва, играе се предимно на препикавка, но ти продължавай да храниш надежди как ББ и останалите цървули ще оправят кривогъзата "държава"...
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
И сега какво загубите от фирмите и всички ,обещетението отива при Европейския съюз ,а България остава с пръст в г... ,освен ако не си търсиш лично обещетенията.. Е кво е тва ми кажи майкаим гръцка,не блоокади ми бой им тряя на тез Селяни(Фермери) немогат да си запушат тапата Атина ами идват на наща граница да правят мрасно,аз нз нервите на шоферите как са издържали и не са им напраили една засада...
И каде са им тяхните Полицай или БМБ или квото се води да се намесят..
Знам кво е да чкаш на граница 7 часа и не го препоръчвам на никой,но немога да си представя 2-3 дена какво е

И каде са им тяхните Полицай или БМБ или квото се води да се намесят..

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
Projektzwo написа:абе flame, кАжи сега кой ти плаща да пишеш тези искрени глупости...
Бате, ти веднага ме разконспирирА!

Ако не ме плащаше некой да пиша глупости - до ся от глад да съм умрел!

Projektzwo написа:именно заради такива "националисти" и "вярващи" като теб сме толкова на дълбоко в го*ната
Естествено!

И най-вече ако не беха "другите" - до сега да сме цъфнали и вързали!

Projektzwo написа:ББ и останалите цървули ще оправят кривогъзата "държава"...
Прав си човече!

Аз това вече съм го казвал в една друга тема, затова ще пейстна само:
flame написа:///peter написа:ние сме на дъното и тая скапана мръсна държава нищо не прави!!!
Да ве, мамка й и скапана държава!![]()
Нема да дойде да ми прекопае буренясалата градина (или да ми даде 50 кинта субсидия за това, пък аз да платя 20 на некой мангал да копае)![]()
Или поне една лопата да ме беше субсидирала таа скапана държава да си купя!![]()
Ама като трябва да взема - то данъци, то осигуровки...![]()
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Нали знаеш че всички са големи специалисти, тука всички сме такива, та не очаквай да се навие всеки, тряя му са помолят от държавата - дееба селяните 

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Изобщо не ме интересува, колко са велики гърците, не че ги имам за нещо де.Въпроса опира до това, че ни прее.ават нас в случая и аз съответно си задавам въпроса:
"Добре де, ние на гърците нищо лошо не сме направили, защо тогава те ни прее.ават?"
И колкото повече мисля, толкова повече стигам до извода, че трябва да се направи нещо в обратната посока.Това че са задружни не ме радва особено, когато са накърнени нашите интереси-все едно да се възхищавам на тумба цигани, колко са задружни, след като са ми обрали къщата.Все ми е тая какви маймуни са гърците и как живеят, но смятам, че не трябва да оставяме нещата без последствие.Хубаво е да имаш гражданско самосъзнание и да реагираш на действията на правителството,които не одобряваш, но не е начина това да е единствено и само за сметка на останалите, още пък повече на чужда държава.Да ходят да протестират пред тези от които зависи нещо, а не на нашата граница.Това, което правят в момента е като тероризма- заради действията на някои страдат други абсолютно невинни, само че тероризма се осъществява с по крайни средства.
"Добре де, ние на гърците нищо лошо не сме направили, защо тогава те ни прее.ават?"
И колкото повече мисля, толкова повече стигам до извода, че трябва да се направи нещо в обратната посока.Това че са задружни не ме радва особено, когато са накърнени нашите интереси-все едно да се възхищавам на тумба цигани, колко са задружни, след като са ми обрали къщата.Все ми е тая какви маймуни са гърците и как живеят, но смятам, че не трябва да оставяме нещата без последствие.Хубаво е да имаш гражданско самосъзнание и да реагираш на действията на правителството,които не одобряваш, но не е начина това да е единствено и само за сметка на останалите, още пък повече на чужда държава.Да ходят да протестират пред тези от които зависи нещо, а не на нашата граница.Това, което правят в момента е като тероризма- заради действията на някои страдат други абсолютно невинни, само че тероризма се осъществява с по крайни средства.
ivan1590 написа:"Добре де, ние на гърците нищо лошо не сме направили, защо тогава те ни прее.ават?"
Щот са пеераси грозни!

Още от създаването на българската държава се опитват да ни клатят говедата грозни.
И според мен в момента го правят и от злоба и завист - щото са били велика империя, а сега са половината емблема на Ауди.

ivan1590 написа:Това че са задружни не ме радва особено, когато са накърнени нашите интереси-все едно да се възхищавам на тумба цигани, колко са задружни, след като са ми обрали къщата.

ivan1590 написа:Хубаво е да имаш гражданско самосъзнание и да реагираш на действията на правителството,които не одобряваш, но не е начина това да е единствено и само за сметка на останалите, още пък повече на чужда държава.