детската градина плюс 50 процента

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: детската градина плюс 50 процента

Мнение от ///peter » 31 Яну 2010, 14:27

flame написа:
///peter написа::mhihi: :mhihi:
мамичката и тая мръсна държава как ме ощети, до са да бех станал милионер :mhihi:

Точно така! Точно така! :mrgreen: :lol:
Колега, репликата ти може да стане девиз на нова политическо движение - Партия на НЕинфантилните в България! :mhihi: :lol:

аааа, мързи ме нещо да им отварям очите на всички, ей ся ще излена по дискотеката да мина половината дискотека - че ми въздишат по мен всички мацки като ме видат колко съм богат и надарен :mhihi:
А сега сериозно - от хейтърство сме в дъното. Ето вземете за пример Германия. Възраждат се от 0та на няколко пъти, но там мрън няма да чуеш! Хората си скъсват гъза.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Яну 2010, 14:36

///peter написа:аааа, мързи ме нещо да им отварям очите на всички, ей ся ще излена по дискотеката да мина половината дискотека - че ми въздишат по мен всички мацки като ме видат колко съм богат и надарен :mhihi:
А сега сериозно - от хейтърство сме в дъното. Ето вземете за пример Германия. Възраждат се от 0та на няколко пъти, но там мрън няма да чуеш! Хората си скъсват гъза.

Не мрънкат, не са надарени и нямат много приятелки - затова германците са толкова зле и на дъното! :mhihi: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 01 Фев 2010, 11:22

Е.Димитров написа:Комунизъм никога не е имало в тая държава,имаше пост-тоталитарно общество,само не мога да разбера с какво е по-добре сега в сравнение от преди,освен "свободата на словото",което и сега нищо не струва,ае обясни ми,тогава живуркахме-сега преживяваме,ама тогава имаше за всеки работа-сега това е превилегия,тогава имаше евтино парно и земеделие-сега имаш правото да плащаш такса мощност без да ползваш,разбира се ,нямаше много артикули по магазините-но пък сега имаш огромен избор какво може да не може да си позволиш,даже дисидентите беха добре тогава-имаше "политическо убежище"-ся го ядът тука дебелия :mhihi: ,пък хо като дянков и брат'четка му цветелина,както и желева пак са отишли 1990 да учат у чужбина

Колега и през комунизма се е плащала детската градина и то е било такса 35 лв /на фона на 220лв заплата/, както и тогава са ти дърпали за здравно и т.н.
Ся аз примерно нямам нищо напротив да дигнат таксата с тия 20 лв, понеже те разходите не са само тая такса, ми то са английски, плуване бе квото си му хареса на детето. Ся били вдигали тва били вдигали онова, само мрънкала тук, тая държава може да функционира само с данаци такси и акциз, нищо друго не и остана, няма вече държавно. И се оплаквате от правителство, което е изкарало 1 месец от собствения си бюджет за една година..кво искате незнам..Б.Б неможе да да дойде и да ми каже дигни заплатата на хората си или тряя да имаш повече работна ръка ;), по-малко мрънкайте...поне 1г тряя да мине за да си давате капацитетните оценки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Фев 2010, 11:30

Сондьора написа: по-малко мрънкайте...поне 1г тряя да мине за да си давате капацитетните оценки

Ако оцелеем обаче до тогава...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Фев 2010, 12:14

saleen написа:
Сондьора написа: по-малко мрънкайте...поне 1г тряя да мине за да си давате капацитетните оценки

Ако оцелеем обаче до тогава...

де, де леко, много си крехък ми се струва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Фев 2010, 12:18

Ти като не си- плащай 100% отгоре, като гледам какъв си ревностен защитник на всякакви безобразия :kuku:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Фев 2010, 12:21

saleen написа:Ти като не си- плащай 100% отгоре, като гледам какъв си ревностен защитник на всякакви безобразия :kuku:

Кое безобразие ти плати тая година или е голема фейсбук мода да се мрънка само :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 01 Фев 2010, 12:21

flame написа:Та сега гледам хем увеличението на таксите (откъдето идват заплатите на лелките) било голямо, хем заплатите на лелките били малки :mhihi:

Некои "професионални оплаквачи" немат спирачки :lol:

Ти можеш, аз мога, но друг може и да не може. Това е идеята- да е достъпно за всеки. ;)
И ако не си се поинтересувал, да те светна, че тези пари няма да отидат за увеличението на заплатите, нито за подобряването на услугата, а ще отидат за построяването на нови градини. Защо? Защото едно време ги раздаваха за без пари.
Въпросът тук не е в таксата, а в принципа. Ако стигнем до там за всяка социална услуга, която се предоставя от държавата ползвателите да плащат допълнително, къде отива ролята на самата държава?
В много страни в Европа в последните години направиха детските градини безплатни, защото са стигнали до извода, че това е нужна част от образователната система- децата се запознават с общуването, езика и се подготвят за училище.
Всеки ден предлагат нещо ново, което е било платено от данъците ни да се плаща и на място или да спре да се предлага като услуга- първо се появи идеята всички здравни услуги да се заплащат на място, сега детските градини, междувременно и улиците в София няма да се почистват от снега, а всички тук са доволни. Даже във възторг. Този феномен ми е необясним.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Фев 2010, 14:47

krystal написа:
flame написа:Та сега гледам хем увеличението на таксите (откъдето идват заплатите на лелките) било голямо, хем заплатите на лелките били малки :mhihi:

Некои "професионални оплаквачи" немат спирачки :lol:

Ти можеш, аз мога, но друг може и да не може. Това е идеята- да е достъпно за всеки. ;)
И ако не си се поинтересувал, да те светна, че тези пари няма да отидат за увеличението на заплатите, нито за подобряването на услугата, а ще отидат за построяването на нови градини. Защо? Защото едно време ги раздаваха за без пари.
Въпросът тук не е в таксата, а в принципа. Ако стигнем до там за всяка социална услуга, която се предоставя от държавата ползвателите да плащат допълнително, къде отива ролята на самата държава?
В много страни в Европа в последните години направиха детските градини безплатни, защото са стигнали до извода, че това е нужна част от образователната система- децата се запознават с общуването, езика и се подготвят за училище.
Всеки ден предлагат нещо ново, което е било платено от данъците ни да се плаща и на място или да спре да се предлага като услуга- първо се появи идеята всички здравни услуги да се заплащат на място, сега детските градини, междувременно и улиците в София няма да се почистват от снега, а всички тук са доволни. Даже във възторг. Този феномен ми е необясним.

Принципно си права ;) Но може би няма да отречеш, че и у нас, и в САЩ дори, има бездомници, които зимата при -20 спят под мостовете. Е, какво, държавата да вземе да им купи по 1 жилище на всичките ли?!

А и родител, който не може да отдели 60 лева за най-свидното си - или детето му не е най-свидното нещо на този свят, или примерно е безработен. А ако е безработен що не си гледа дедето вкъщи? ;)

Социалната функция е много хубаво нещо, но мисля, че не сме дорасли още за социалните услуги, които се предлагат в Холандия примерно. Ти представяш ли си какво ще стане ако щракнем с пръстите и за 1 секунда въведем холандското социално обслужване? Ми аз ще ти кажа - всичките циганки няма да работят и ще са милионерки! По 1000 Евро на дете за самотна майка, 6-стайно апартаментче, безплатен транспорт...

И съм дълбоко убеден, че каквито и социални блага да се въведат у нас (като например тези в Холандия), винаги ще се намерят мрънкала, които да са недоволни (щото примерно циганката взима 10 хил. евро и нищо не прави, а бай Герчо от Бусманци взима 2000 евро, въпреки че прави същото). ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 01 Фев 2010, 15:12

flame написа:...

Добре..аз ако следвам твоята логика, щом сами ще отговаряме за всичко свързано с децата вероятно ще се съгласиш и училището да се заплаща? От твоята теза излиза, че е по- добре да не плащаме данъци, да не се събираме в държава и всеки да се оправя сам с всичко.
Има един социален минимум свързан с образованието, здравеопазването и прочее, който наличието на държава прави достъпен за всички. По- заможните могат да си позволят да ползват и по- добра здравна услуга, и по- добро образование и прочее, но правото на минимума е за всички. Това е идеята на държавата. Иначе ще излезе, че като имам кола трябва да плащам лично асфалта, по който я карам. Ако някай каже, че няма пари за пътищата, реалната стойност на винетката е 1000 лв и се налага да се плащат поне 500 ще продължат ли пътищата да бъдат така достъпни?

А и родител, който не може да отдели 60 лева за най-свидното си - или детето му не е най-свидното нещо на този свят, или примерно е безработен. А ако е безработен що не си гледа дедето вкъщи? ;)

Естествено, че като родител ще се лишиш заради детето си. Но това би трябвало и държавата да го прави, не само ти, като родител. Реално за да отгледаш едно дете, са ти нужни поне 500 лева месечно.. А държавата как те подпомага в случая?

Изобщо спорът е толкова безсмислен. Ако искаш плащай всичко, това си е твой избор. Все се надявам, че има и други освен мен, които помнят какво значи държава...
Последна промяна krystal на 01 Фев 2010, 15:16, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Фев 2010, 15:16

krystal написа:Има един социален минимум свързан с образованието, здравеопазването и прочее, който наличието на държава прави достъпен за всички. По- заможните могат да си позволят да ползват и по- добра здравна услуга, и по- добро образование и прочее, но правото на минимума е за всички. Това е идеята на държавата.

Взе ми го от устата! :winky: :D

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2010, 18:58

аз пък мисля, че тази тема е разделена на такива с деца и такива без деца:)

и на тези без децата не можеш да им налееш в главите... щото едните са били без деца, ама другите не са били с деца. и затова обясняването/наливането е бита кауза. можеш да покажеш, но не можеш да ги направиш съпричастни. няма как. живота е нареден както е нареден неслучайно :)

аз съм съгласен с кристал, че трябва да има един (приемлив/достъпен) минимум за всички и които иска повече - да е функция на парите му. това е естеството на развитото общество. в момента в които някое от животоподържащите средства (визирам храна, лекарства, покрив над главата, деца) стане недостъпно за най-слабите в обществото- държавата не си върши работата. звучи меку(о)шаво (баси как се пише тая дума) и компромисно, но това е реалноста.

щото това да грабнеме калашниците и ... най-силния да оцелее.. не е работа в 21вия век...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 01 Фев 2010, 22:55

:mhihi:
знаех си аз че е по тънкана 4еуро=3броя
:mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Потребител
Аватар

Мнение от Evo 99 » 01 Фев 2010, 23:10

Аз имам дете, но съм съгласна, с увеличението на таксите. Не съм съгласна за причините, които се изтъкват като мотив за увеличението. Парите няма да отидат в детските градини, те никога и не са отивали там (ДГ са на общинска издръжка, а не на база приходи от такси), а ще отидат за построяването на нови такива. Е това вече със сигурност е роля на държавата, а не на родителите.
Не смятам, че държавата трябва да се грижи за децата ни безплатно. Нима 40 лв, а вече 60 са много затова, че ни гледат децата, за да можем ние все пак през това време да работим. За всяко следващо дете таксата е още по-малка. Да, всяко семейство има различни възможности относно това колко може да плати, но как да се формира на тази база таксата. Пак ще страдат тези, които си плащат големите данъци, а ще намажат, другите, които вземат даже повече от тях, но се осигуряват на минимална заплата.

И да добавя нещо, което на много може да им звучи грубо, но за мен си е чистата истина. Когато искаш деца, си правиш сметката и дали ще можеш да си ги позволиш. Гадничко е, но това е положението поне на този етап.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 02 Фев 2010, 1:37

Evo 99 написа:И да добавя нещо, което на много може да им звучи грубо, но за мен си е чистата истина. Когато искаш деца, си правиш сметката и дали ще можеш да си ги позволиш. Гадничко е, но това е положението поне на този етап.

Мацка.., дано никога не разбереш, колко боли, когато паднеш от високо..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата