Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

мнението е цезнурирано

мнението е цезнурирано
0
Няма гласували
мнението е цезнурирано
0
Няма гласували

Общо гласове : 0
младши ентусиаст
Аватар

Re: Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

Мнение от Club BMW » 13 Фев 2010, 1:54

Дразня се на тези, които не подават сигнал преди да направят маневра. Не ми е проблем да пускам тези, които се пререждат. И аз го правя :yes: По ме дразнят комплексари, които ще се блъснат, но няма да направят път.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Фев 2010, 2:01

Има ситуации и ситуации. Като някой пред мен спи и го предреждат, много ясно, че и аз ще го взема. В повечето случаи, когато трябва да отида някъде, си давам доста по-голям аванс от време, защото не обичам да закъснявам. Когато имам всичкото време на света, правя жестове на по-бързащите и въпреки моето небързане, гледам да не се моткам из пътното платно.

Ще повторя един мнооого банален вече цитат: "В движението в София или си тъпак, или си простак."
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Фев 2010, 2:05

alpina-ma6inata написа:...

а тва пространство дето минават тролеите щеше ли да е така на диагонал ако е за правене на обратен, точно от тва недоволствам, тръгнеш ли там да влизаш тряа почти да спреш за да направиш завоя.
аз също правя обратен там, ама го правя след островчето, с тая скорост дето се тръгва от светофара спокойно може да се завие без да се пипа спирачката

иначе ванци е прав, много хора даже си мислят, че от секция на свет. за на ляво им е позволено да правят обратен освен ако няма знак за забранен такъв, което е.. не знам какво вече.. ауу
Последна промяна JOGI на 13 Фев 2010, 2:21, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Фев 2010, 2:20

Абре то движението в софия се е ташак от всякъде. Само като ни видиш улиците и ти става ясно. Няма друга такава столица с такива малки улици. Ама те хората преди векове като са строили за мислили.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Фев 2010, 2:21

JOGI написа:

а тва пространство дето минават тролеите щеше ли да е така на диагонал ако е за правене на обратен, точно от тва недоволствам, тръгнеш ли там да влизаш тряа почти да спреш за да направиш завоя.
аз също правя обратен там, ама го правя след островчето, с тая скорост дето се тръгва от светофара спокойно може да се завие без да се пипа спирачката

иначе ванци е прав, много хора даже си мислят, че от лента за на ляво им е позволено да правят обратен освен ако няма знак за забранен такъв, което е.. не знам какво вече.. ауу

а мене там по ме кефи като ми застанат в дясната летна, а са за направо
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 13 Фев 2010, 2:35

JOGI написа:

иначе ванци е прав, много хора даже си мислят, че от секция на свет. за на ляво им е позволено да правят обратен освен ако няма знак за забранен такъв, което е.. не знам какво вече.. ауу

Вече това е издребняване. :) Значи и ти правиш нарушение, дали ще е преди или след островчето е все същия х**. ;) И точно в тая лента на Гешов на всички им е ясно, че е най-бавна, защото половината коли правят обратен с 2км/ч. И точно заради това, като не искаш да чакаш караш във втората лента за наляво. Какъв е проблема?

Ти колко знака за място предназначено за обратен завой знаеш в града? Ако ги гледам тях и ако трябва да спазвам маркировката (да не пресичам непрекъснати линии) трябва да обиколя цяла София, за да обърна. :dunno:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Фев 2010, 3:17

аз нямам проблем да правят на тва кръстовище обратен, ама да става след острова, за тва в началото писах, че не харесвам как го правят.. щото тамън тръгне колоната и оп спирачки, тръгне, спирачки, тръгне, спирачки. а и са ме засичали като съм бил в дясната лента, щото видиш ли трябвала да се изнесе, за да влезне да обърне , ма кой те кара там да влизаш бе алоу ..ии така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Фев 2010, 9:36

На светофара където е червило посока цум много обичам когато некой от ляво се опитва да продължи на право към президентсвото,естествено тръгвам преди него и забавям за да дам шанс и на тоя зад мен да не го пусне а и да го заснеме камерата-после честитка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Фев 2010, 12:25

JOGI написа:иначе ванци е прав, много хора даже си мислят, че от секция на свет. за на ляво им е позволено да правят обратен освен ако няма знак за забранен такъв, което е.. не знам какво вече.. ауу
Щом не е забранено, значи е разрешено ;)
Не се е намерил полицай, който да ме убеди в противното. 2ма вече са пробвали.
Вие този знак ли чакате да видите? Група "Ж" - Пътни знаци за указване на направления, посоки, обекти и други. Toй не е със задължително предписание и е тип улесняващ движението ;)
Изображение

Я сега разгледайте:Група "Г" - Пътни знаци със задължителни предписания Знакът е или такъв:
Г5 "Движение само направо или наляво след знака"
Изображение
...или такъв: Г3 "Движение само наляво след знака"
Изображение

...или такъв: В23 "Забранено е завиването в обратна посока"
Изображение

---
Така че, докато го няма последния В23 и маркировката позволява (или липсва), мога да си правя и обратни на пътя ако искам ;) Айде стига сте се правили на интересни, че ви забавят тези, които правят обратен завой.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 13 Фев 2010, 19:07

liloff написа:...
:yes:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 13 Фев 2010, 21:39

Bella написа:Дразни ме всеки идиот които не знае как да направи нарушение да се опитва да го прави :evil: Дразня се на идиоти които пререждайки се за ляв завой да спират цялото движение за направо ; на тези които спират на средата на кръстовището щото не са преценили ,че не могат да се изтеглят и така да правят задръстване ; на тези които карат в насрещното и присветкват на тези които са си в лентата да се махнат щото им пречат .Нямам против нарушенията които не пречат и не застрашават хората около теб .А тия с бутането да минат пред мен ,ако ми махне и попита да мине ок ,ама почне ли да се бута не ги пускам .Нищо няма да стане да пита да го пусна ,като е кисел и не може да пита седи и чака някой по свестен от мен :mhihi:
:clap: Обичам те, любов! :D
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Фев 2010, 22:32

пичове, да не ви се налага да ходите на проверочен :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 14 Фев 2010, 1:25

Е.Димитров написа:На светофара където е червило посока цум много обичам когато некой от ляво се опитва да продължи на право към президентсвото,естествено тръгвам преди него и забавям за да дам шанс и на тоя зад мен да не го пусне а и да го заснеме камерата-после честитка

"маймункеее мръснаа" :mhihi:

Нервя се когато някой със скъп автомобил тръгне през лентите,като скиор слаломист,но не предприемам ответна реакция,пас съм.Нека всеки прави както знае и иска,но и нарушителите да получават заслуженото.
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 14 Фев 2010, 2:55

Тази анкета не може да съществува в бяла държава, следователно ние не сме бяла държава :idea:, приели са ни в европейския съюз само заради географските ни координати
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Фев 2010, 5:11

Face написа:Нервя се когато някой със скъп автомобил тръгне през лентите,като скиор слаломист,но не предприемам ответна реакция,пас съм.Нека всеки прави както знае и иска,но и нарушителите да получават заслуженото.
Ооо, днес злобно и безотговорно затворих един сопол с пасат, който искаше да ме изпревари в грешната лента отдясно и да завие наляво пред мен. Пооблегна се на клаксона и до там му беше героизма... ;)

JOGI: Aко имаш предвид аз да минавам проверовъчен, би ли разяснил според ЗДВП как се прави обратен завой ;) Не че нещо, но ми се струва, че се филмираш...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата