Ако всичките цигани бяха такива...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Ако всичките цигани бяха такива...

Мнение от А.Марчев » 17 Фев 2010, 16:05

Долу ЦИГАНИТЕ :nono: :no: Горе БЪЛГАРИТЕ :yes: :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 17 Фев 2010, 16:31

acho.rs написа:
///peter написа:Решението е голяма екскурзия 8)

- супер - това силно ще стабилизира икономиката , международните ни отношения и ... на първо място - екскурзия - на къде ?

към супермаркета - левче на бройка. с различни аромати
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Фев 2010, 16:37

acho.rs написа:екскурзия - на къде ?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B8%D1%8F
:lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 17 Фев 2010, 16:38

flame написа:
acho.rs написа:екскурзия - на къде ?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B8%D1%8F
:lol: :lol: :lol:

:banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Фев 2010, 16:48

Ами те като влезнат и мангали в парламента ще стане парламента именно като държавата "Крадци и мангасари"

Иначе за поговорката "пари ми дай-акъл си имам" аз съм за,който каквото си няма това търси-аз пари нямам (за сега) всичко друго е куртоазия и да си по-интересен щото видиш ли искаш акъл-то като си прост и в харвард да те заключат няма да прокопсаш,иначе познавам доста умни хора -ама бедни (само моля без риторика в коя сФера точно трябва да е умен за да е богат и неща от рода " мен ме интересува духовното богаство,какво като съм гладен и скъсан)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Фев 2010, 17:06

acho.rs написа:Oк - имаш ли някакво предложение , как да се реши проблема или за теб проблем няма и ти харесва сегашната ситуация ?

Проблема да го решават хората които им създадоха условия да се развъдят до такава степен и да раждат по 10-20 хлапета, които данъкоплатецът трябва да издържа чрез социалните им помощи; хората, които ги убедиха, че в България само те имат граждански права; че могат да не си плащат тока и водата; че може да съществува професия "безработен"; че могат да правят сватби по три дена, но без сключват брак и така циганките да цицат пари като "самотни майки" и пр. И после нямало пари в икономиката-ами как да има?!
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Фев 2010, 17:33

Когато става дума за имане/вземане/ползване - моето си е само мое, но чуждото е общо.
Когато става дума за проблеми - чуждите проблеми не са мои и не ме интересуват, но моите проблеми са обществени и всеки трябва да им обръща внимание.
:clap: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 17:43

flame написа:Когато става дума за имане/вземане/ползване - моето си е само мое, но чуждото е общо.
Когато става дума за проблеми - чуждите проблеми не са мои и не ме интересуват, но моите проблеми са обществени и всеки трябва да им обръща внимание.
:clap: :kuku:

Ама не е точно така, защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Фев 2010, 17:55

///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?

В случая не става дума нито за солидарност, нито за любов, нито за сходни чувства ;)
Става въпрос за намиране на РЕАЛНИ начини да накараме тази група да се труди честно като всички нас ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Фев 2010, 18:32

За всичко е виновна криворазбраната толерантност,по тошево време бачкаха и не смееха да правят зулуми,сега всичко започна от някой партии виждайки лесни за манипулиране гласоподаватели и им обясниха че имат права и че могат да искат и да изискват,че могат да правят зулуми и да се позоват на "расова нетърпимост" когато ги окошарат,ето пресен пример от ония дни,в нова телевизия дойдоха 2 ма мангализатора да се жалват че са ги били полицията,били ги били в някаква изоставена фабрика,а те с лопата и трион...събирали кротко дървета за огрев(ама гадните милиционери ги хванали с кабели),били само "малко" криминално проявени и 2 мата за кражби и били от провинцията (какво правят в софия не можаха да споделят),та тука става интересно,единия,около 175 висок на около 40 години ,здрав мангал на въпроса "какво работиш" отговори без колебание "пенсионер съм по болест"...другия пък бил безработен и започна лайтмотива че като "нема работа ше крадем"....естествено заплашиха че ще съдят държавата щото ги били били и ги притеснявали и тн...
Се ми се струва че именно криворазбраната толерантност е в основата на всички тея беди...
Между другото нали имаше мангали в парламента-онзи цветелин-съден за изнасилване,окупирал еврофондовете за интеграция на малцинствата и сега пак го хванаха за рекет,или ония мангал дето беше заместник на емел етем,и той сега на съд за измами...

И личен случай
Минавам покрай един мангасар който лъска обувки,решавам да си лъсна обувките и докато лъскаше ми обяснява че работел честно(единият палец на ръката му го нямаше,което означава че като малък е обучаван за джепчия)и че не крадял...(което на мен не ми пука) накрая ми вика 3 лева,викам добре,тъкмо си бях взел едни обувки от ремонт и му викам "лъсни и тея",лъска ги вика 6 лева,ок-викам и му подавам банкнота от 10 лева-тоя даже не се бърка и вече не ме вижда,викам му "върни ресто" а ония ме гледа и вика,ми имал си-дал си...е добре де,викам си,що така,и пак си виках "що така "докато му набих шута,хората ме гледат как малтретирам циганин...но...пари не си взех...беше ме гнус да го бъркам а и ми е под нивото...на което те именно на това разчитат...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Фев 2010, 18:44

Е.Димитров написа:За всичко е виновна криворазбраната толерантност

:yes: С уточнението, че според мен не е "криворазбрана", а се е наложила в цивилизованите страни от Западна Европа.
Но като се замисля още не сме ги стигнали "западняците" и често нещо, което там е нормално, тук се изражда :confused:
Така, че може би имаш право ;)

Е.Димитров написа:по тошево време бачкаха и не смееха да правят зулуми

:yes: Че то тогава кой смееше ;)
Ма да ти кажа и никой не плюеше държавата както днес е модерно - не че не е имало за какво, но имаше Белене :lol:
Така че недей много да възхваляваш авторитарните и тоталитарните обществени строеве - щото покрай сухото гори и мокрото ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Фев 2010, 18:47

Ако някой има идеи как се интегрират "осмаци" (това са роми джебчии, които от малки родителите им режат палците за да крадат портфейли) нека да сподели. Може и да се поразсъждава доколко ръката с 8 пръста изобщо е способна на някакъв труд. За мен не подлежат на превъзпитание. Голи боси, ама на всяка кирпичена къща-сателитна чиния, на гол тумбак чифте пищови.
Преди няколко месеца отивам да си платя тока и пред мен един мургав господин пита колко му е сметката. Обясняват му, че за месеца има 40 лева, но има сметка от предходния 80 лева. Циганина видимо възмутен и ядосан обяснява, че му казали, че нямало да дължи пари за ток по "оная старата сметка" (която съвсем случайно беше в периода на изборите), плати си новата, а другата "като спечеля от тотото" и така...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 19:25

flame написа:
///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?

В случая не става дума нито за солидарност, нито за любов, нито за сходни чувства ;)
Става въпрос за намиране на РЕАЛНИ начини да накараме тази група да се труди честно като всички нас ;)

Напротив, това което правим ние в момента с нашата социална система е солидарност към мързеливите и нежелаещите да работят.
Това което се опитваш да прокламираш, нуждата от намиране на начин за каквото и да било към тази социална група е вид солидарност.
За мен е нормално, когато даден индивид не желае да се приспособи към обществото, но пък желае да ползва неговите облаги, той (индивида) да бъде отхвърлен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2010, 19:45

///peter написа:
flame написа:

Напротив, това което правим ние в момента с нашата социална система е солидарност към мързеливите и нежелаещите да работят.
Това което се опитваш да прокламираш, нуждата от намиране на начин за каквото и да било към тази социална група е вид солидарност.
За мен е нормално, когато даден индивид не желае да се приспособи към обществото, но пък желае да ползва неговите облаги, той (индивида) да бъде отхвърлен.

Човека си го каза ясно и точно !
Далеч , не всички са мързели и доста от тях имат желание да работят . Сега ако тръгнем да разправяме истории , колко мизерно племе са , 9 форума няма да ни стигнат . С идеите - на рафта за сапун и вън от България , още 1000 години ще си стоим на сегашното дередже и все по-зле ще става .
Не можахте да разберете , че когато част от обществото е мизерно и пропаднало , то дърпа всички надолу и ако не се намери решение на този ПРОБЛЕМ , а само се обединяваме около Хитлер и тем подобни глупости , положението няма да се оправи . Те хората от ЕС не са такива бесни глупаци , за каквито ги мислите !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 17 Фев 2010, 19:54

flame написа:

Да не би да си ром или имаш такива близки?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата