Ако всичките цигани бяха такива...
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Re: Ако всичките цигани бяха такива...
acho.rs написа:///peter написа:Решението е голяма екскурзия
- супер - това силно ще стабилизира икономиката , международните ни отношения и ... на първо място - екскурзия - на къде ?
към супермаркета - левче на бройка. с различни аромати
flame написа:acho.rs написа:екскурзия - на къде ?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B8%D1%8F
![]()
![]()

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами те като влезнат и мангали в парламента ще стане парламента именно като държавата "Крадци и мангасари"
Иначе за поговорката "пари ми дай-акъл си имам" аз съм за,който каквото си няма това търси-аз пари нямам (за сега) всичко друго е куртоазия и да си по-интересен щото видиш ли искаш акъл-то като си прост и в харвард да те заключат няма да прокопсаш,иначе познавам доста умни хора -ама бедни (само моля без риторика в коя сФера точно трябва да е умен за да е богат и неща от рода " мен ме интересува духовното богаство,какво като съм гладен и скъсан)
Иначе за поговорката "пари ми дай-акъл си имам" аз съм за,който каквото си няма това търси-аз пари нямам (за сега) всичко друго е куртоазия и да си по-интересен щото видиш ли искаш акъл-то като си прост и в харвард да те заключат няма да прокопсаш,иначе познавам доста умни хора -ама бедни (само моля без риторика в коя сФера точно трябва да е умен за да е богат и неща от рода " мен ме интересува духовното богаство,какво като съм гладен и скъсан)
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
acho.rs написа:Oк - имаш ли някакво предложение , как да се реши проблема или за теб проблем няма и ти харесва сегашната ситуация ?
Проблема да го решават хората които им създадоха условия да се развъдят до такава степен и да раждат по 10-20 хлапета, които данъкоплатецът трябва да издържа чрез социалните им помощи; хората, които ги убедиха, че в България само те имат граждански права; че могат да не си плащат тока и водата; че може да съществува професия "безработен"; че могат да правят сватби по три дена, но без сключват брак и така циганките да цицат пари като "самотни майки" и пр. И после нямало пари в икономиката-ами как да има?!
Никой не мое ма връне на селу!
Когато става дума за имане/вземане/ползване - моето си е само мое, но чуждото е общо.
Когато става дума за проблеми - чуждите проблеми не са мои и не ме интересуват, но моите проблеми са обществени и всеки трябва да им обръща внимание.

Когато става дума за проблеми - чуждите проблеми не са мои и не ме интересуват, но моите проблеми са обществени и всеки трябва да им обръща внимание.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Когато става дума за имане/вземане/ползване - моето си е само мое, но чуждото е общо.
![]()
Ама не е точно така, защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?
///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?
В случая не става дума нито за солидарност, нито за любов, нито за сходни чувства

Става въпрос за намиране на РЕАЛНИ начини да накараме тази група да се труди честно като всички нас

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За всичко е виновна криворазбраната толерантност,по тошево време бачкаха и не смееха да правят зулуми,сега всичко започна от някой партии виждайки лесни за манипулиране гласоподаватели и им обясниха че имат права и че могат да искат и да изискват,че могат да правят зулуми и да се позоват на "расова нетърпимост" когато ги окошарат,ето пресен пример от ония дни,в нова телевизия дойдоха 2 ма мангализатора да се жалват че са ги били полицията,били ги били в някаква изоставена фабрика,а те с лопата и трион...събирали кротко дървета за огрев(ама гадните милиционери ги хванали с кабели),били само "малко" криминално проявени и 2 мата за кражби и били от провинцията (какво правят в софия не можаха да споделят),та тука става интересно,единия,около 175 висок на около 40 години ,здрав мангал на въпроса "какво работиш" отговори без колебание "пенсионер съм по болест"...другия пък бил безработен и започна лайтмотива че като "нема работа ше крадем"....естествено заплашиха че ще съдят държавата щото ги били били и ги притеснявали и тн...
Се ми се струва че именно криворазбраната толерантност е в основата на всички тея беди...
Между другото нали имаше мангали в парламента-онзи цветелин-съден за изнасилване,окупирал еврофондовете за интеграция на малцинствата и сега пак го хванаха за рекет,или ония мангал дето беше заместник на емел етем,и той сега на съд за измами...
И личен случай
Минавам покрай един мангасар който лъска обувки,решавам да си лъсна обувките и докато лъскаше ми обяснява че работел честно(единият палец на ръката му го нямаше,което означава че като малък е обучаван за джепчия)и че не крадял...(което на мен не ми пука) накрая ми вика 3 лева,викам добре,тъкмо си бях взел едни обувки от ремонт и му викам "лъсни и тея",лъска ги вика 6 лева,ок-викам и му подавам банкнота от 10 лева-тоя даже не се бърка и вече не ме вижда,викам му "върни ресто" а ония ме гледа и вика,ми имал си-дал си...е добре де,викам си,що така,и пак си виках "що така "докато му набих шута,хората ме гледат как малтретирам циганин...но...пари не си взех...беше ме гнус да го бъркам а и ми е под нивото...на което те именно на това разчитат...
Се ми се струва че именно криворазбраната толерантност е в основата на всички тея беди...
Между другото нали имаше мангали в парламента-онзи цветелин-съден за изнасилване,окупирал еврофондовете за интеграция на малцинствата и сега пак го хванаха за рекет,или ония мангал дето беше заместник на емел етем,и той сега на съд за измами...
И личен случай
Минавам покрай един мангасар който лъска обувки,решавам да си лъсна обувките и докато лъскаше ми обяснява че работел честно(единият палец на ръката му го нямаше,което означава че като малък е обучаван за джепчия)и че не крадял...(което на мен не ми пука) накрая ми вика 3 лева,викам добре,тъкмо си бях взел едни обувки от ремонт и му викам "лъсни и тея",лъска ги вика 6 лева,ок-викам и му подавам банкнота от 10 лева-тоя даже не се бърка и вече не ме вижда,викам му "върни ресто" а ония ме гледа и вика,ми имал си-дал си...е добре де,викам си,що така,и пак си виках "що така "докато му набих шута,хората ме гледат как малтретирам циганин...но...пари не си взех...беше ме гнус да го бъркам а и ми е под нивото...на което те именно на това разчитат...
Е.Димитров написа:За всичко е виновна криворазбраната толерантност

Но като се замисля още не сме ги стигнали "западняците" и често нещо, което там е нормално, тук се изражда

Така, че може би имаш право

Е.Димитров написа:по тошево време бачкаха и не смееха да правят зулуми

Ма да ти кажа и никой не плюеше държавата както днес е модерно - не че не е имало за какво, но имаше Белене

Така че недей много да възхваляваш авторитарните и тоталитарните обществени строеве - щото покрай сухото гори и мокрото

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ако някой има идеи как се интегрират "осмаци" (това са роми джебчии, които от малки родителите им режат палците за да крадат портфейли) нека да сподели. Може и да се поразсъждава доколко ръката с 8 пръста изобщо е способна на някакъв труд. За мен не подлежат на превъзпитание. Голи боси, ама на всяка кирпичена къща-сателитна чиния, на гол тумбак чифте пищови.
Преди няколко месеца отивам да си платя тока и пред мен един мургав господин пита колко му е сметката. Обясняват му, че за месеца има 40 лева, но има сметка от предходния 80 лева. Циганина видимо възмутен и ядосан обяснява, че му казали, че нямало да дължи пари за ток по "оная старата сметка" (която съвсем случайно беше в периода на изборите), плати си новата, а другата "като спечеля от тотото" и така...
Преди няколко месеца отивам да си платя тока и пред мен един мургав господин пита колко му е сметката. Обясняват му, че за месеца има 40 лева, но има сметка от предходния 80 лева. Циганина видимо възмутен и ядосан обяснява, че му казали, че нямало да дължи пари за ток по "оная старата сметка" (която съвсем случайно беше в периода на изборите), плати си новата, а другата "като спечеля от тотото" и така...
Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?
В случая не става дума нито за солидарност, нито за любов, нито за сходни чувства![]()
Става въпрос за намиране на РЕАЛНИ начини да накараме тази група да се труди честно като всички нас
Напротив, това което правим ние в момента с нашата социална система е солидарност към мързеливите и нежелаещите да работят.
Това което се опитваш да прокламираш, нуждата от намиране на начин за каквото и да било към тази социална група е вид солидарност.
За мен е нормално, когато даден индивид не желае да се приспособи към обществото, но пък желае да ползва неговите облаги, той (индивида) да бъде отхвърлен.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
///peter написа:flame написа:///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?
В случая не става дума нито за солидарност, нито за любов, нито за сходни чувства![]()
Става въпрос за намиране на РЕАЛНИ начини да накараме тази група да се труди честно като всички нас ;)
Напротив, това което правим ние в момента с нашата социална система е солидарност към мързеливите и нежелаещите да работят.
Това което се опитваш да прокламираш, нуждата от намиране на начин за каквото и да било към тази социална група е вид солидарност.
За мен е нормално, когато даден индивид не желае да се приспособи към обществото, но пък желае да ползва неговите облаги, той (индивида) да бъде отхвърлен.
Човека си го каза ясно и точно !
Далеч , не всички са мързели и доста от тях имат желание да работят . Сега ако тръгнем да разправяме истории , колко мизерно племе са , 9 форума няма да ни стигнат . С идеите - на рафта за сапун и вън от България , още 1000 години ще си стоим на сегашното дередже и все по-зле ще става .
Не можахте да разберете , че когато част от обществото е мизерно и пропаднало , то дърпа всички надолу и ако не се намери решение на този ПРОБЛЕМ , а само се обединяваме около Хитлер и тем подобни глупости , положението няма да се оправи . Те хората от ЕС не са такива бесни глупаци , за каквито ги мислите !
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
flame написа:///peter написа:защо трябва да сме солидарни с група която не желае да положи дори и минимално количество труд?
Да не би да си ром или имаш такива близки?
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5