Бг. Банките новите силови групировки!
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Re: Бг. Банките новите силови групировки!
Ама аз мога ли да кажа , мога ли да кажа ????
Как Райфайзен банк ми пратиха "навестители" , които "скромно" ме предупредиха : "Айде ,направете така ,че да не идваме втори път... нали се сещате... "
... ама съм ги снимал ....

... опа пропуснах да допълня ... ако ви кажа за ква сума на месец става въпрос, ще се смеете с гъза си ...
деййба просяците ви ...
Как Райфайзен банк ми пратиха "навестители" , които "скромно" ме предупредиха : "Айде ,направете така ,че да не идваме втори път... нали се сещате... "
... ама съм ги снимал ....

... опа пропуснах да допълня ... ако ви кажа за ква сума на месец става въпрос, ще се смеете с гъза си ...

деййба просяците ви ...
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Дай да видим клипа като си снимал. 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Добре дее,ако не е тайна,кажете колко пари сте просрочили?!
Да,и клипа ще е интересен!
Да,и клипа ще е интересен!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
boris_k написа:".....Новите правила ще важат за заемите, сключени след влизането на закона в сила. Според сроковете в директивата страните - членки на ЕС, трябва да започнат да прилагат разпоредбите й най-късно през май 2010 г."
Хубаво е че разбираш и от европейски директиви колега,но това е нова вест и нас не ни касае за момента,те първа това ще навлиза в банковата система "най-късно през май 2010".Това за което говоря аз е друга бира,сиреч страро е от 2008-а...
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
уаааахаххахаха доста забавна темичка, но в същото време и доста депресивно-тематично-досадна
я да питам аз, как па нито един от посетените от мутрите не се сети да ги провокира по некъв начин та ония да се поотпуснат как си знаят и после бегом в районното и една хууууубава дълга жалба как некви са дошли да ви изнудват и чак са ви гърбили, даже сигурно са се опитали и да ви отвлекат ама видиш ли чист късмет да го еба - отървали сте се! и така като има един приличен брой жалбички до тия измислени фирмички - събирачки, щат не щат зимат им лиценза и ония отиват да са праат на мутри у Африка
глейте сеа има си закони и законни процедури, има си съд и други такива, прайте си сметката - ако можете да се борите у съда ебавате ги, ако не можете - плащате, ако може на вноски!....и пак ги ебавате
вие представате ли си ако целия тоа народ дето е зимал кредити спре да плаща! ми не могат да изгонят всички на улицата, то ще стане революция ( а дано!) нещо се размечтах, лека вечер.

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Всеки,който има за гаранция на заема бъдещи вземания по работна заплата и реално работодателят му се води гарант,може и да не се притеснява,дори напълно да спре да си плаща.Ако физически лица са ви гаранти и ви пука за тях,тогава е по-сложно.
В момента двама мои познати имат разправии за дооооста сериозни заеми с две различни банки,няма намесени други лица за гаранти,нямат собственост на тяхно име вече и по съвет на адвокат,ако дори и да спрат да плащат,НИЩО не може да направят банките.След 5 години това става поредния архивиран лош кредит и това е.
Банките разчитат на незнанието и на страха на обикновения данъкоплатец за да го рекетират по всякакъв начин да си плаща вноските,независимо от обстоятелствата довели до това.По-добре 200 лева за консултация с добър юрист по въпроса,отколкото в някъв форум,като този, да разчиташ на меродавна безплатна консултация.
Тук разбирачи много,но който реално някога се е ухапал от това,не го споделя с никого.
В момента двама мои познати имат разправии за дооооста сериозни заеми с две различни банки,няма намесени други лица за гаранти,нямат собственост на тяхно име вече и по съвет на адвокат,ако дори и да спрат да плащат,НИЩО не може да направят банките.След 5 години това става поредния архивиран лош кредит и това е.
Банките разчитат на незнанието и на страха на обикновения данъкоплатец за да го рекетират по всякакъв начин да си плаща вноските,независимо от обстоятелствата довели до това.По-добре 200 лева за консултация с добър юрист по въпроса,отколкото в някъв форум,като този, да разчиташ на меродавна безплатна консултация.
Тук разбирачи много,но който реално някога се е ухапал от това,не го споделя с никого.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Face написа:boris_k написа:".....Новите правила ще важат за заемите, сключени след влизането на закона в сила. Това за което говоря аз е друга бира,сиреч страро е от 2008-а...
Добре, след като това за което говориш е нещо старо (от 2008г) айде цитирай ми го...кой член, коя алинея, от кой закон...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
jordanpar написа:Всеки,който има за гаранция на заема бъдещи вземания по работна заплата и реално работодателят му се води гарант,може и да не се притеснява,дори напълно да спре да си плаща.Ако физически лица са ви гаранти и ви пука за тях,тогава е по-сложно.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Face
- младши ентусиаст
-
boris_k написа:Добре, след като това за което говориш е нещо старо (от 2008г) айде цитирай ми го...кой член, коя алинея, от кой закон...
Уфф
Депутатите приеха и на второ четене Закона за потребителския кредит. Според нормативния акт банките, които предоставят потребителски кредити, няма да могат да налагат наказателна лихва на клиента, който е изплатил предсрочно кредита си. Потребителят ще трябва обаче да заплати лихвите за три месеца напред.
Дължимите от потребителя разходи, предвидени в договора за потребителски кредит, не могат да надвишават тримесечния еквивалент на годишния процент на разходите по потребителския кредит върху остатъка от кредита.
За нарушение на тези разпоредби на виновните лица ще се налага глоба от 1000 до 3000 лв., а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция от 2000 до 6000 лв.
В закона е записано също така, че кредиторът трябва да предоставя пълната информация за условията, при които предоставя дадена услуга. Например, в една реклама на потребителски кредит ще трябва да се посочва не само лихвеният процент, а целият годишен разход по кредита.
Потребителят не е задължен да извършва плащания, включително на лихви, такси, комисиони или други разходи, които не са включени в условията на договора.
Законът регламентира също така правата, които има клиентът, когато си купува стока на кредит. Ако той не е получил дадената стока във вида, в който му е била обещана, той има право да потърси обезщетение. Това право на потребителя е записано и в Закона за защита на потребителите.
Комисията за защита на потребителите и сдруженията на потребителите ще могат да предявяват колективни искове за преустановяване или за забрана на действия или търговски практики, които са в нарушение на колективните интереси на потребителите.
Когато потребителят забави дължимите от него плащания по кредита, изискваното обезщетение за забава не може да надвишава законната лихва. Предвижда се кредиторът да не може да откаже да приеме частично плащане на потребителски кредит.
Разпоредбите на закона няма да се прилагат за договори за кредит под 400 лв. или над 40 000 лв. Законът не третира ипотечните кредити. Той няма да се прилага и за договор за кредит, при който потребителят се задължава да изплати стойността му за не повече от 3 месеца, или когато кредитът се издължава чрез извършването на не повече от 4 вноски за срок, не по-дълъг от 12 месеца.
Чувал съм, че и в САЩ било така... Там даже на посещение идвали големи черни негри
Иначе е грубо, но законно...
Но може би е по-добре да се сепне човек и да ги върне веднъж завинаги отколкото години наред да се разправя със съдия-изпълнители...

Иначе е грубо, но законно...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Влизам си в epay.bg и гледам...чакащо задължение по кредит,викам "брех мамка му,това е 2 рото за тоя месец а първото го платих на 22 ри февруари" ,от там звъна на тея по кредита ,поискаха ми номер на договор и се оказва че:
Платил съм си и за март месец и системата им правила...грешка???
Платил съм си и за март месец и системата им правила...грешка???
flame написа:Чувал съм, че и в САЩ било така... Там даже на посещение идвали големи черни негри![]()
не е така. физическа разправа е абсолютно недопустима.... но ти строшват телефона от звънене. и ти развалят кредитния рейтинг. а ако правиш доказуема заплата може да се опитат да те заведат не съд и да се "закачат" за нея. и да ти вземат каквото си си купил със заема (къща/кола/мотоциклет и тн. "по-големи" неща")
но това да ти дойде някой в къщата... е много ... опасно... за идващия... не забравяй, че в повечето щати на америка има едно нещо дето му се вика "доктрината на замъка" (castle doctrine) и идва от там че "моя дом е моя замък/крепост"... и този закон ти позволява да отстреляш човек в къщата ти които не го познаваш.... няма предупреждения, изстрели в крака/ръце... стреля се на месо в момента в които го видиш... а едно от първите неща на които те учат е че ако отстреляш някой дето ти е пред входната врата- да го извлечеш вътре

това което сега изглежда че е нова "мода" в българия е абсолютно недопустимо. ако такива ми почукат на вратата и се държат враждебно, не знам банката колко е невинна защото тези са от друга "фирма", но ще я съдя до дупка за наемане на "фирма" която използва неправомерни методи за събиране на задължения.
бе.. да се приеме един хубав закон за оръжията в родината и .. всичко ще си дойде на мястото. те американците са го казали добре- "an armed society is a polite society"
и друго- като гледам условията за заеми в бг - човек трябва да е абсолютно финансово-видиотен за да се хване на такова хоро... 99% от условията са достойни за .. финансово харакири...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Face
- младши ентусиаст
-
alx написа: 99% от условията са достойни за .. финансово харакири...

абе и аз се зачудих че го обявявате за нормално и законно
че чак и в САЩ било така
ако не платиш при второ посещение какво ще стане?
пише ли някъде в клаузите на договора който сключваш, че ще ядеш бой ако не платиш?
къде остават всички закони, които уж действат?
Могат да ти вземат всичко, да те оставят на улицата без пукната пара, но не и да те заплашват абсолютно незаконно...
При едно такова посещение хубаво е да имате някакви доказателства за това и директно отивате в полицията

че чак и в САЩ било така

ако не платиш при второ посещение какво ще стане?
пише ли някъде в клаузите на договора който сключваш, че ще ядеш бой ако не платиш?
къде остават всички закони, които уж действат?
Могат да ти вземат всичко, да те оставят на улицата без пукната пара, но не и да те заплашват абсолютно незаконно...
При едно такова посещение хубаво е да имате някакви доказателства за това и директно отивате в полицията
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4