Изтичане давноста на акт и неплащането му...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Изтичане давноста на акт и неплащането му...

Мнение от saleen » 28 Май 2010, 10:02

Ако те хванат ще носиш отговорност за документно престъпление - съставяне и използване на документ с невярно съдържание чл. 212 от НК.
Последна промяна saleen на 28 Май 2010, 10:06, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 28 Май 2010, 10:04

dimithur написа:Е добре де, и аз имам един малко по-такъв въпрос. Хипотетично ако ми напишат акт и ми вземат талона, ама аз се изява като гад и си напечатам нов талон на принтера и си карам с него, понеже не съм виждал да прават на место справки какви точки имаш или немаш, така спокойно мога да си карам 2-3 години докато изтече давността на акта :twisted:

хипотетично става... обаче ако ти вземат фалшивия талон не се знае дали после лелките в кат няма да те хванат че е фалшив... ако те хванат вече ше го ядеш големия :mhihi:

п.п. да внеса малко яснота за хората които карат с отнети книжки...

ако ви хванат да карате без книжка НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ защото ако го вземете и ви хванат 2-ри път става "повторно каране без книжка" и директно отивате на съд... а там ще ви осъдят на условна + удължаване на наказанието + пробация за 6 месеца + една хубава парична глоба
обаче ако ви хвнат 2-ри път и не сте си взели 1-вото постановление... 2-рия път не се води "повторно каране без книжка" понеже 1-вото наказание не е влезнало в сила...

имайте го в предвид :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 28 Май 2010, 10:08

dimithur написа:Е добре де, и аз имам един малко по-такъв въпрос. Хипотетично ако ми напишат акт и ми вземат талона, ама аз се изява като гад и си напечатам нов талон на принтера и си карам с него, понеже не съм виждал да прават на место справки какви точки имаш или немаш, така спокойно мога да си карам 2-3 години докато изтече давността на акта :twisted:

Не е много вариант това ..защото ако те спрат и ти пишат акт и ти вземат и новият "талон" става лошо като се окажат два талона в КАТ.
Един познат беше направил този номер "уж" си "загубил" книжката и му издават нова и един вид има два талона и две книжки - но не ти го препоръчвам изобщо :kuku: (ако те хванат филма е голям и с много актьори)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 28 Май 2010, 10:15

ами ако си карам с този акт с който сьм сега ? дори и като изтече ? Като ме хванат предполагам ми пишат друг акт или? някой друг правил ли го е ? чувал сьм че похякога давали право на избор точки или парички ...
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 28 Май 2010, 10:17

колеги ако ми ми вземат книйката за 3 месеца пишете ме погребан,ако има някаква заобиколка моля кажете я ,я нещо плащане неплащане каквото и да е
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 28 Май 2010, 10:41

Eми пишат ти акт, че караш с изтекъл акт, поне до колкото знам. А ти въобще как си успял да им спреш със 186 км ... и въобще какви са тея катаджии на магистралите, не им ли забраниха да киснат там, само правят предпоставки за ПТПта :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Май 2010, 11:09

dimithur написа:Eми пишат ти акт, че караш с изтекъл акт, поне до колкото знам. А ти въобще как си успял да им спреш със 186 км ... и въобще какви са тея катаджии на магистралите, не им ли забраниха да киснат там, само правят предпоставки за ПТПта :evil:

A тези, които карат със 186+ км/ч викаш не създават предпоставки за ПТП...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Май 2010, 11:21

EnthusiasT написа:колеги отскоро сьм шофьор и горд собстваник на бумер,разходих се тези дни из Бьлгария,Велинград и околности ,кьдето патя, не позволява много силене,не сьм се и напавал (се пак бяхме с приятелката ми) да но на вращане като стапих на магистралата почаках почаках и накрая настапих и както си и знаех - куки.Пребледнях като ги видях,не исках да знам с колко карам ...похледнах радара с половин око и ....186 ...лошо ми стана...имаше 2 варианта много ма много пари за евентуален рушвет или парвия ми акт...вече сьм с акт ...взеха ми талоха книжката не ,какво да очаквам моля помагайте

Добре бе колеги при такива скорости защо вобще им спирате? Рискуваш ако ти направят блокада по надолу изгаряш за 6 месеца, но в повечето случай гледаш да скатаеш колата 2-3 дена и после забравяш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Май 2010, 11:27

saleen написа:
dimithur написа:Eми пишат ти акт, че караш с изтекъл акт, поне до колкото знам. А ти въобще как си успял да им спреш със 186 км ... и въобще какви са тея катаджии на магистралите, не им ли забраниха да киснат там, само правят предпоставки за ПТПта :evil:

За целта има камери. Снимат те, честитят ти новината по пощата и като те одрусат, после ще се замислиш дали пак ще караш с толкова. Ама некакви бастуни да ми изкачат от храстчетата на магистрала е малоумно. Спомням си с една колежка как се връщахме от командировка, тя караше, точно на мястото имаше малоумен знак 60 на магистралата, останал от преди балканската война, когато е имало ремонт евентуално, та естествено до него се беха скрили мишоците и щеха да направат много добра верижна катастрофа, дори само с вида си, щото всеки се натегна на спирачките дори и без да са размахвали палката :evil:
Последна промяна dimithur на 28 Май 2010, 11:52, променена общо 1 път
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 28 Май 2010, 11:38

Амо обаче направи катастрофа с тази скорост и недай Боже осакати себе си, или някой друг ще има коментари "Мина с 200 покрай куките, а те нищо не му направиха, ей на - ако бяха го спрели нямаше да се случи"...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Май 2010, 11:49

dimithur написа:
saleen написа:

За целта има камери. Снимат те, честитят ти новината по пощата и като те одрусат, после ще се замислиш дали пак ще караш с толкова. Ама некакви бастуни да ми изкачат от храстчетата на магистрала е малоумно. Спомням си с една колежка как се връщахме от командировка, тя караше, точно на мястото имаше малоумен знак 60 на магистралата, останал от преди балканската война, когато е имало ремонт евентуално, та естествено до него се беха скрили мишоците и щеха да направат много добра верижна катастрофа, дори само с вида си, щото всеки се натегна на спирачките само при вида им :evil:

+1
Подобна работа ми се случи оня ден, вижда ме нашия и почва да търчи като бабе на Цариградско през три платна маха с палката, шеше да го блъсне кола, хората зад мене се чудат тях ли спира мене ли спира. И накрая като дойде и му викам колегите ви ме провериха точно 1 км по назад и той нашия - а добре чао.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Май 2010, 11:55

BMW_RIDER написа:
+1
Подобна работа ми се случи оня ден, вижда ме нашия и почва да търчи като бабе на Цариградско през три платна маха с палката, шеше да го блъсне кола, хората зад мене се чудат тях ли спира мене ли спира. И накрая като дойде и му викам колегите ви ме провериха точно 1 км по назад и той нашия - а добре чао.

To така един мишок си замина на цариградско точно, щото решил да спира в най-лява лента, като пресече всички останали. Да ама някакъв точно в тоя момент си ръчкал касетофона и го отнесал като куцо пиле домат :mhihi:
Н.Хайтов

Предишна

Назад към Извън Темата