Защо ни мразят македонците ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Защо ни мразят македонците ?

Мнение от grnka » 05 Мар 2010, 20:19

:mhihi: :mhihi: :mhihi: колега бонев много искаш
демирев, имам БГ жилка някакъв прадядо ми беше Иван, прабаба ми (от страната на дядо ми) живя до 100+ години и ми беше разказала. моя род обитава тракийските земи поне от 1800 година, обиколила е България и Гърция (чобани). от на баба ми страната, баща й починал млад и най-големия брат го прибрал един мандраджия от Харманли и го учил на занаят..цървули нямаше да си облече и онзи човек го прибрал и занаят го учил. този дядо живее до ден днешен, на 99 години е, български все още знае даже е искал един път да ходим на разходка в Харманли ама как да го карам 99 годишен човек?
сега за "проблемите" на България и Гърция, след прочитане на доста книги, гръцки, български и чужди съм стигнал на следните:
1) политически.вашето соц. минало и нашето анти-соц. минало...врагът "СССР" и далаверите на Никос Белоянис (тогавашният лидер на ГКК) с Георги Димитров, за установяване на соц. режим в Гърция...колкото соц. Гърция видяхте вие, толкова видях и аз. аз знам само че единият ми дядо се криеше в планините и другият ми дядо, прибра го баба ми на парчета, с липсващо парче от главата, крак ама оживял..след като оживял айде на Макронисос. островче извън атина за "възпитаване"...след 3 месеца възпитаване се предал човека и подписал че се отказва от комунистическите си вярвания.
2) религиозен. все се въртят как българската екзархия не се разбраха с гръцката православна кой ще яде с златната вилица. майка им да еба православни христяни и да се колим ?...както ми викаше дядо ми "от поповете не очаквай нищо добро"
и после ми викаш какво имат да разделят хората?нима не виждаш толкова години, от историята какво е правено за власт, пари и тъй подобни глупости? нищо няма какво да разделят, освен ако не искате да ви предложим малко външен дълъг :mhihi:
това е засега лека

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 05 Мар 2010, 20:37

Мордехай написа:Интересно знаете ли българските войници какво са правили в Македония и Сърбия през Втората Световна Война? И да попитам чували ли сте за Александър Македонски и през коя година преди Христа е имало Македония на тези земи? Ние собствената си държава не можем да оправим, затънали сме в дупки, безпросветност, безхаберие, самоуправство с народните пари и други подобни, но ламтим за територии! Няма ли да ви е жал за тези хора, останали извън пределите на България, да се мъчат и те в някоя дълбока провинция на 200-300км от калната ни, но лелеяна столица? Ако бяхме Швейцария на Балканите имаше смисъл в това, което някои хора искат, но дотогава нека направим всичко възможно да станем и тогава да мислим за "Югозападна България", "Западните покрайнини" или "Северна добруджа".

С въпросът ти дали сме чували за Александър Македонски намекваш, че е македонец ли?? И Македония е имало много преди Христа, но достатъчно далеч от днешна Македония, за да има каквото и да било общо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Мар 2010, 21:40

А какъв е Александър МАКЕДОНСКИ? Китаец от Чайнатаун ли? Това, че тогавашната столица на Македония е останала в Гърция сега нищо не значи - и сега тази част на Гърция се казва Македония и заради това гърците казват на Македония - Скопия. И сега Истанбул (Константинопол) е в Турция, но преди век е бил столица на Гърция (Византия). А на другия колега ще кажа - бъдете благодарни, че тоталитарният комунизъм подмина Гърция, че сега щяхме да граничим с държава подобна на Албания. Много ми е странно такова мислене - чудя се дали не общувам с някакви тийнейджъри, дето още мама и тате им дават парички да идат на кинце.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 06 Мар 2010, 1:03

Мама и тате не ми дават парички за кинце, дават ми за закуска, па аз си пестя за кинцето от тях :mhihi: :mhihi:
И така..не мисля че спомените ми от часовете по история са по-пресни от твоите, има няма 17-18 години ги смятам от последната година, в която съм учил история, но твойте сигурно са повече и са съвсем избледнели, щом наричаш Византия - Гърция, а според мен Гърция е била една провинция във византийската империя, точно такава, каквато ние сме били в османската.
И ако искаш с двойни букви напиши 'Македонски', но това няма да направи днешните македонци потомци на Александър Македонски, ако за тебе значи това!!! Чичко...
Последна промяна FaceOff на 06 Мар 2010, 1:28, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 06 Мар 2010, 1:04

Оваа тема е апсолутно голема глупост!
непотребно е да се зголемува мегународна тензия, а историята секой си я толкува како му одговара, овакви теми избегавам да говорам од 2005 од кога сум член на форума иако имаше неколку предизвици , защо яс ги ценам лугето како поединци не глобализирам "сите Блгари са такви или сите македонци се овакви"
Имам пријатели тука од форума према кои имам респект поголем од приатели со кои сам од когато знам!
а таа од Гевгелия, е само една голема сцена со коя работите ги претставуваат апсолутно невистинито...
Еден доказ дека Македонците почитуваат луге поединци без разлика на нивната национална припадност е Бугарскиот поет Любомир Левчев кој се здоби со Меѓународната поетска награда „Златен венец“ на 49-те Струшки вечери на поезијата оваа година за кои сите знаеме што значат во светот на културата!

Голем поздрав до сите, гледајте си колите и не се замарајте со вакви тешки теми...
Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Мар 2010, 10:53

Колега нищо лично но аз веднъж не съм чул добра дума от македонец, и по новините колко пъти сме слушали как са осквернявани български паметници.Айде коментирай това http://vbox7.com/play:e22a1192 като решихте и станахте държава България ви подари 5 влакови композиции с танкове да имате с какво да си пазите двора,а вие ги нарязохте за желязо,винаги съм твърдял и съм на мнение,че за мен такава държава като Македония няма,както казах и първия си пост македонците са българи със сръбско самосъзнание.Само си вижте азбуката и думите които използвате,та това си е чист български диалект.
През 2003г бях в Босна и в базата която охранявахме когато идваха военнослужещи от други държави им записвахме пропуските на главния портал,идва един войник по униформата гледам германец и почвам да му искам документите като му говоря на английски,а той ми отговаря на чист български:няма проблем ето всички документи,и аз шах и му вика:ти българин ли си в немската армия ,а той:НЕ македонец съм ,ми каза отсечено ,а аз му викам радостен :ееееееееееее ти си наше момче,а говедото се нацупи отиде в джипа и не се върна а изпрати друг негов колега, повече от тази случка с македонец не ми трябва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от македонец » 06 Мар 2010, 12:23

LiTtLeRoCk написа:Колега нищо лично но аз веднъж не съм чул добра дума от македонец, и по новините колко пъти сме слушали как са осквернявани български паметници.Айде коментирай това http://vbox7.com/play:e22a1192 като решихте и станахте държава България ви подари 5 влакови композиции с танкове да имате с какво да си пазите двора,а вие ги нарязохте за желязо,винаги съм твърдял и съм на мнение,че за мен такава държава като Македония няма,както казах и първия си пост македонците са българи със сръбско самосъзнание.Само си вижте азбуката и думите които използвате,та това си е чист български диалект.
През 2003г бях в Босна и в базата която охранявахме когато идваха военнослужещи от други държави им записвахме пропуските на главния портал,идва един войник по униформата гледам германец и почвам да му искам документите като му говоря на английски,а той ми отговаря на чист български:няма проблем ето всички документи,и аз шах и му вика:ти българин ли си в немската армия ,а той:НЕ македонец съм ,ми каза отсечено ,а аз му викам радостен :ееееееееееее ти си наше момче,а говедото се нацупи отиде в джипа и не се върна а изпрати друг негов колега, повече от тази случка с македонец не ми трябва.

За тенковите, незнам дали сте правилно запознаени, тоа беше после инцидентот со шиптарите во 2001, и од европа и нато беше барано до Македонија да ги уништат тенковите исто и да се ослободат од Сухоите су-25 како и сите останати оружја кој не одговараа на нато прописи , со други зборови цело оружје од руско потекло.
... за едно сум сигурен , дека апсолутно никој од Бугарија кога ке дојде во Македонија нема да биде лошо пречекан или ке има лошо искуство. Едноставно несакаме да ни се наметнува друг идентитет.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Мар 2010, 13:37

Аз също не обичам да се говори винаги в глобален аспект , политиката е мръсно нещо ...
Аз освен Киро македонец друг негов сънародник не познавам лично. Ако трябва да се замисля досега в живота си дали някой негов сънародник някога е постъпил лошо с мен или нещо такова ще кажа ,че няма такъв случай.И даже ако от личен опит трябва да съдя за един цял народ ,то от Киро аз съм останал само възхитен и само можете да съжалявате ,че не го познавате :)
Всяко стадо си има черни овце ,колегата LiTtLeRoCk да ме прощава ,но аз при все ,че все отвреме на време пътувам насам-натам от никой друг не съм видял лошо спрямо мен освен от сънародници.Излишно е да споменавам ,че съм бил доста пъти в Београд и из Сърбия , бил съм из Хърватска къде ли не няколко пъти , Скопие веднъж , Босна (САрайево , МостАр) , Република Сръбска ,която се намира в пределите на днешна Босна и Херцеговина , Черна Гора няколко пъти (Цетинйе , ПОдгорица , Будва, КОтор ,Херцег Нови и да не продължавам и в какви ли не житейски ситуации никой , никога не подходи с лошо към мен :!: Да не говоря за отношението на Хървати и Босненци към мен :) Сега , мисля си ,че ако всеки ден пътувам къде ли не натам ,може би и някой ще ме наругае , но от представите ,които съм си изградил до момента едва ли това би ме настроило срещу тези хора.

Не се водете сляпо по политиката и историята ,защото и едното и другото често се пише от хора с различни възгледи от Вашите лични , често става въпрос за пари а това е отвратително.Мисля си ,че след като на този полуостров през вековете никога не е имало мир и спокойствие , след като едни земи са били наши , после нечии други ,после пак наши реално назад нито аз нито Вие не можете да претендирате за нещо . Аз като видя как хора се джафкат за такива работи а не гледат напред и ми става неприятно ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Мар 2010, 13:39

Требе да си земем и македония,че да видят те какво е дупкА НА ПЪТЯ,ЧУДОТО "ДЯНКОВ" и тн,ние не можем да си опрайм държавата,ламтиме като албанците за "велика държава",това нашето и македонското си е чиста комплексащина

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Мар 2010, 14:06

Е.Димитров написа:Требе да си земем и македония,че да видят те какво е дупкА НА ПЪТЯ,ЧУДОТО "ДЯНКОВ" и тн,ние не можем да си опрайм държавата,ламтиме като албанците за "велика държава",това нашето и македонското си е чиста комплексащина

Евала колега :bowdown: :bowdown: :bowdown: Това изказване ми напълни душата просто ...
Киро беше преди седмица тук в София за няколко часа , видяхме се и нека той каже колко удивен беше точно на дупките по пътищата ,които той самия нарече кратери и беше направо смаян :lol: каквото и да говорят някои хора ,там такива ужасии поне няма по пътищата и сега вместо аз да дам 600 лв за ремонт по ходовата част на автомобила ми можех спокойно да ги дам за детето или нещо друго полезно ;) Нямам думи просто ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2010, 14:09

Аз съм бил много пъти в Македония, имахме офис там.. Нито на митницата, нито в Скопие съм се чувствал не на място и не знам от къде се измисля и насажда тая омраза. Македония била някога българска.. еми била ама вече не е. И ние сме били в рамките на османската империя ама като ни се напомни подскачаме до тавана. За мен лично македонците са наши братя и славяни на първо място и тва е..
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Мар 2010, 14:16

bum_bum написа:Аз съм бил много пъти в Македония, имахме офис там.. Нито на митницата, нито в Скопие съм се чувствал не на място и не знам от къде се измисля и насажда тая омраза. Македония била някога българска.. еми била ама вече не е. И ние сме били в рамките на османската империя ама като ни се напомни подскачаме до тавана. За мен лично македонците са наши братя и славяни на първо място и тва е..

Браво бум бум :clap: :yes: :bowdown:
Ей това което каза аз всеки път го казвам в очите на всеки самозабравил си националист :)
Щом този народ си име национален флаг ,щом пише своя история какво повече има да се говори ? Никой никого не може на сила да одържавява ! Ако сме били цвете за мирисане вярвам ,че не само Македонците а и част от източните Сръбски покрайнини ,както и останалите близки територии около България са щяли да искат да се присъединят :) Пример за това е Швейцария с нейните кантони - територии идвали и прикачали се постепенно до формата на днешната конфедерация.Ей това е пример и ако България бе на тази висота съм сигурен ,че сега нямаше да се говори по тези въпроси изобщо а вероятно територията ни щеше да е поне 170 000 км2

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от македонец » 06 Мар 2010, 15:47

Очигледно е дека само во држави като нашите, хората се замарат со националистички и какви ли се не идеи, а не си гледа реалните проблеми дека нема пари да прокара месеца всички знаат се за политика а да не говорим за глупави закони или некои најфундаментални работи како патна инфраструктура која ни во наидобриа ми сон неможе да биде като треба... Скопје -Софија 221 км.. ас патувам 4 часа??? при тоа ме спират Полицаи в Блгариа казуват ми че сам карал 71 а дозволено било 60.. (100% сум сигурен дека карав 60) и на краја и дадов 20 евра и ме испратиа да си врвам...
франкфурт Дортмунд е 221км иста раздалеченост се кара за 1 час и 30 минути...

и могам да приметам че со националистички претензии само се занимават хора кои не са като треба с памета... пример шиптарите !

Ас со колегата Пенчев сме мога да каза вече добри приатели и ас имам апсолутно нај голем респект према него като индивидуа и човек со модерни идеи!
и чакам да дојде во Скопје ше разходиме низ града ше запознае хора тук и да виде че всички нормални хора апсолутно никои не го интересираат такви глупости кои какво казал итн... ( и тук нема потреба да стравува дека ше му откраднат колата и да ја забраве отклучена)

и ке ја завршам дискусијата со еден цитат на Гоце Делчев

"Јас светот го гледам како поле за културен натпреват меѓу народите" - да беа лугето само 20% себесвесни и свесни за целата ситуациа и животот како Гоце Делчев, сега Балканот ке беше Европа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 06 Мар 2010, 15:50

Главно проблеми имат местните хора, които са показали по някакъв начин, че са с българско самосъзнание. Отделно си издават учебници, литература..., с която промиват мозъците на новоизлюпилите се. После си вярват и се перят :kuku:
Не съм чул македонец да се оплаква от лошо отношение и тормоз в България, но има множество примери за обратното.

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 06 Мар 2010, 16:07

Да са живи и здрави хората и от двете страни на границата. Това е най- важното.
И българите, и македонците имат много трески за дялане. ;) ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата