Какви книги четете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: Какви книги четете?

Мнение от Dimo » 05 Мар 2010, 0:39

Най-големия- Стивън Кинг! :bowdown:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Мар 2010, 1:02

Сурат тефтеря по цял ден,изпъвам си брънките на мозъка,ако са останали някакви.. :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 05 Мар 2010, 1:06

Последните 2, които прочетох бяха на С. Кинг - "Долорес Клейборн" и на С. Кинсела - "Пожелай ми слънчогледи" :D (като 2то е от що-годе новия... жанр "чиклит", който пък от своя страна в последната половин година доста добре ми уплътнява свободното време).
Сега си препрочитам "Железният светлник" и успоредно с него чета друга книжка на Кинсела :)
(и не обичам фантастика!!!)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 05 Мар 2010, 1:09

Чета само субтитри
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 05 Мар 2010, 1:46

Като любимо четиво - фантастика и приключенски и каквото ми се мерне пред очите на С. Кинг :bowdown:
В последно време чета доста П. Г. Удхаус - особено ако Джийвс участва :mhihi:
В момента - ''Пътеводител на галактическия стопаджия''
Чак ми става готино като гледам колко хора четат - мислех че са по-малко :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Мар 2010, 1:54

прочел съм Алхимикът, само по препоръка от батко уилл смит и то не точно, а по-скоро щот имаме с братото некви сходни точки на мислене (не съм нигга :mhihi: ) и исках да вида кви бръмбари има в главата си :!: :?:
като цяло не мога да разбера идеята на книгите! за кво да си развалям очите 1 месец или 10 дена по цял ден като мога да получа същата информация за 2 часа!
Времето е пари, мога да поспортувам, или да науча още един чужд език! много неща могат се прават! :) Ся, мисля само да си взема война и мир щот я прехвалихте, ама ще е на инглиш поне да си тренирам езика :smoke:

Иначе... философските книги са за хора без въображение и с повърхносно мислене, които сами не могат да изградят истини за живота около тях, това го разбрах след като прочетох алхимикът + още 2 книги, ама не им помна имената дори :mhihi:
Последна промяна acer на 05 Мар 2010, 2:24, променена общо 3 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 05 Мар 2010, 2:11

Последната, която прочетох бе Търговецът на Джефри Арчър..препрочитам му книгите напоследък.
Като цяло любимецът ми е Чандлър, а любимата ми книга, Малкия принц..
Сега съм на филосовска вълна.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 05 Мар 2010, 2:29

acer написа:прочел съм Алхимикът, само по препоръка от батко уилл смит и то не точно, а по-скоро щот имаме с братото некви сходни точки на мислене (не съм нигга :mhihi: ) и исках да вида кви бръмбари има в главата си :!: :?:
като цяло не мога да разбера идеята на книгите! за кво да си развалям очите 1 месец или 10 дена по цял ден като мога да получа същата информация за 2 часа!
Времето е пари, мога да поспортувам, или да науча още един чужд език! много неща могат се прават! :) Ся, мисля само да си взема война и мир щот я прехвалихте, ама ще е на инглиш поне да си тренирам езика :smoke:

Иначе... философските книги са за хора без въображение и с повърхносно мислене, които сами не могат да изградят истини за живота около тях, това го разбрах след като прочетох алхимикът + още 2 книги, ама не им помна имената дори :mhihi:

Едната е "11 минути" и ти я препоръча мис България, нали така? Знаех си. :lol:

Някой спомена Уудхаус, страшно готино пише, хиля се на глас с неговите книжки.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Мар 2010, 10:22

Ако искате да се хилите на глас - четете чича ви Тери Пратчет. Тоя е уникален, жалко, че е болен от Алцхаймер и няма още много да пише. Май Скисата спомена за "Цар Плъх" и О'Хенри - "Търкалящи се камъни" (разкази) - това са страхотни книги!!! На Стивън Кинг съм му чел няколко книги - не можа да ме грабне. Същото се отнася и за Коелю. От българските автори съм изчел де що е излезнало от училище насам... Иначе и аз съм учуден, че съфорумците четат доста - мислех си, че нивото е по-ниско. Евала, колеги, продължавайте :yes:

ПП: я кажете кой е чел "Швейк" - това ми е една от любимите книги :lol:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 05 Мар 2010, 10:38

На младини интересни ми бяха Майн Рид и Карл Май.
Харесвам Реймънд Чандлър.
Сега мъча "Не пуша вече" и се приспивам с Мръсотията - историята на Motley.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2010, 10:45

За гадна книга "Парфюмът" или "Алхимикът"-бъркам ги,а някой да е чел "Мечо Пух" и да знае най-стойностното изказване..."не е колкото повече..."....???

Иначе както каза колега по-горе-Реймънд Чандлър и линчувайте ме ама и Богомил Райнов много ми допада (и на 2 мата им имам сите книги),може пак да ме утрепате ама имам и всички книги на...Тери Пратчет...не само историите от света на диста,както и Дъглас Адамс (мир на праха му)...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Мар 2010, 10:48

Фантастика, но не тия на стивън кинг, за мен са тъпи. Примерно Клифърд Саймък. И секви книги свързани с конспирацииките :mhihi:. Исторически, но пак тип конспирации, като свитъците. Древните цивилизации и т.н. Invisible Eagle, Reich of the Black sun или пак такива, но за нацистите и технологиите им. Бе тия ги чета като топъл вестник.
И аз като някои колеги, една книга ако не ме фане първите 10 стр., нема да ме фане изобщо и отива в графа тъпи.

Война и Мир е една от тях...тя ли беше за летеца с отрязаните крака...или бъркам руските военни романчета.

п.п. Хитър Петър съм го чел като малък сигурно над 100 пъти :mhihi:, друго не ме кефеше, освен крал артур и него 20 пъти. Ся под игото и т.н те са в графа задължителна литература.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Мар 2010, 11:02

Archangel написа:Тая тема ако достигне и една страница ще е цяло чудо.
Той и Флейм го каза де. Като гледам средното ниво на грамотност във форума може и 10 отговора да няма.

Колега , преди 30-40 години , когато единствения начин да научиш нещо е бил книгата , а киното се е ограничавало до 1-2 хубави филма на 5 години , може би , това колко книги си прочел е било критерий за интелигентност , но в ерата на мултимедията и интернет , е малко нелепо да твърдиш такова нещо е нелепо .

В ученическите си години се счупвах да чета и помня , какъв ужас беше - никаква информация от никъде - да намериш снимки или информация за нещо си беше събитие . За видео материал , да не говорим ...

Потребител
Аватар

Мнение от zasko » 05 Мар 2010, 11:07

Браво колеги, доста четящи, че някой даже прекаляват (което е добре).
На мнение съм, че книгите са доста по-интересни от филмите, и все по-малко филми гледам, за сметка на книгите. Даже наскоро прочетох "Параграф 22" на Дж. Хелър и се смях на глас на тая книга, после от чисто любопитство си дръпнах филма, и ... о, ужас, щях да повърна от тъпотия, по скапан филм не бях гледал!!! Все още, като се сетя за филма и през мен минават тръпки на отвръщение.
Иначе обичам книги, които ме карат да се смея (Тери Пратчет, някои колеги го споменаха), или ме карат да се замисля (Стивън Хокинг, Карл Сейгън) или просто са велики ("Властелина на пръстените"). Харесвам и Кинг, но не всичко, много харесах "Дългата разходка", и съжалявах, че съм си изгубил времето с "Талисмана"! Определено много харесвам родните автори: Вазов, Талев, Хаджийски, Димов. Общо взето доста стилове и автори харесвам. Ще събера мнение от темата, като си избирам книга следващия път.

П.с.:Накои колеги споменаха Орхан Памук и неговата книга "Сняг" - УЖАС! Не успях да остискам и да я прочета до края.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Мар 2010, 11:13

като малък всичко кето беше каубой и индянец сам го изчел
последните ми книги са поредицата на Дан Браун, кофтито е че сега на година ми се събират 1-2 книги само :|

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата