До Гибралтар и Обратно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: До Гибралтар и Обратно

Мнение от Владо » 03 Апр 2010, 21:57

надявам се си ориентиран вече...
малко за гибралтар... влизането, а и излизането, е тегава работа... нещо като митница, но пропускат с добра скорост... просто са много колите... като видяха бг паспорти, веднага ни отделиха за проверка :mhihi: , но нямаше проблем...
влизаш, и се насочваш към лифта-трамвай, вижда се отдалече... в подножието му има паркинг, безплатен е /беше поне/... с лифта се качваш горе /пеша е тегаво/, и по избор север или юг... на север няма какво много да се види всъщност... след това по алеите се слиза надолу, има си забележителности, гледаш, снимаш, по желание...
в градската част паркираш където завариш, погледни си пак за забележителности... източния край беше затворен преди, защото строеха нещо, сега не знам как е... но имаше мазни имения, дето се виждаха от високото...
непременно посети и най-южната точка... там има голям паркинг, без проблем се спира
направи си сметката да заредиш в гибралтар... по-евтино е поне с 40%, нямам идея защо :roll:
и най-важното.... не забравяй фъстъчки :mhihi: :

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Апр 2010, 8:14

За Гибралтар няма проблем.Балдъзата живее там та ние сме и тръгнали на гости.Иначе знам за маймунките :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Апр 2010, 10:34

SKISA написа:ми мога да ти кажа ,че особено в италия със сигурност ше си махнеш отметката за предупреждение за камери ,щото ше църка през 5км. аз поне така направих,намалявах преди мостове и бордове над пътя и така....

Аз последния път като пътувах и навигацията ми сигнализираше спийд лимит ,но аз давах газ ,защото местните хора се движеха така сякаш няма нищо :) Виках си "мале , ей сега ако не ме одерат едно хубаво ..." а всъщност нищо не ми дойде като глоби , хем към Милано карах по една седмица с 200 км/ч а после до Болоня и на север към Тревизо на моменти с пределно възможна скорост по едно яко Митсубиши.

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Апр 2010, 13:44

пенчев и аз се повозих много сериозно по аутострадата венеция - милано, но не съм имал проблеми, 160 някъде подържах, на места и до 200 съм стигал, общо взето се стараех да се вдвижа с трафика в лявата лента

на едно място видях, че щракна светкавица и много се спекох, но нямаше проблеми

даже имах интересен случай, както си карах със 140 и зад мен видях, че се задава полицейско волво (незнам що не си карат фяти там полисмените), та лепна се зад мен, аз естествено паника, веднага намалих на 120 и се прибрах в дясната лента, а полицая си ме изпревари и си продължи по пътя, така по сравнение с моята скорост караше някъде 140-50 без включени лампи или сирени
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Апр 2010, 13:57

Щом казвате, че няма проблеми ще я пробвам и мойта баварка пък ако дойде глоба после ще ви я пращам на вас : :lol: :lol: :lol: mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 05 Апр 2010, 20:28

Как успявате да карате с 200 в Италия не знам :dunno: при положение,че имат ибахти натовареното движение там.Аз там карах с трафика(около 140) и нямаше проблеми,промоциите ги хванах в България :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Апр 2010, 21:45

BalBosA написа:Как успявате да карате с 200 в Италия не знам :dunno: при положение,че имат ибахти натовареното движение там.Аз там карах с трафика(около 140) и нямаше проблеми,промоциите ги хванах в България :confused:

еми, късмет вероятно, по принцип са им натоварени пътищата, но имаше случаи, когато беше чисто и можеше да настъпиш
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 06 Апр 2010, 0:46

Чувал съм,че млади италианци крадяли БГ регистрации и ги поставяли на техни автомобили,след това си правели кефа по магистралата,без да ги притесняват ограниченията :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 06 Апр 2010, 1:36

В крайна сметка някой глобяван ли е запревишена скорост в Италия? Аз доколкото знам глобите от камерите вече пристигат и в България, някъде го четох. Защото аз само се престисквам на 130 - 140, а магистралите са им хубави. И на мен ми се е лепила полицейска кола и кара доста време след мен и накрая си вдигна едно 180 и отпраши напред. Италианците са сърдечни хора и може и да се разберат евентуално, но не ви препоръчвам да си правите каквито и да е било екперрименти с правилата за движение в Унгария. Маджарите са племе гадно и мразят всички и всичко. Като ги гледам как се държат в магазините, митниците и бензиностанциите си представям какво биха ми направили ако ме хванат в нарушение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 06 Апр 2010, 16:11

Имам глоба от Унгария за неправилно паркиране от преди 3г. но не съм я плащал.Бяха ми я оставили на стъклото с вносна бележка и всичко.Само отиваш в банката и внасяш 30Евро.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Апр 2010, 0:12

adovet написа:Имам глоба от Унгария за неправилно паркиране от преди 3г. но не съм я плащал.Бяха ми я оставили на стъклото с вносна бележка и всичко.Само отиваш в банката и внасяш 30Евро.

аз имам една такава глоба от франция, бях спрял на тротоара пред хотел в шамони, глобата е 70 евра, ако я платиш в 2 седмичен срок беше 35, не я платих и си заминах за българия, още никои не ме е потърсил

по принцип тия с немските номера в бг не плащат никви глоби, редно е и ние в чужбина да минаваме метър =)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 07 Апр 2010, 0:33

Не те ли хванат на място,няма глоба! Аз лично имам над 1000Е глоби в Испания върнах се смених колата и няма ядове.За неправилно паркиране не я ли приберат нищо не им плащайте! :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Апр 2010, 16:08

Колеги може ли да се избегне тунела между Италия и Франция.Гледам на картите, че има и път от Вентимилия до Ментон покрай морето.Може ли да се минава от там?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Апр 2010, 17:09

karnak написа:Не те ли хванат на място,няма глоба! Аз лично имам над 1000Е глоби в Испания върнах се смених колата и няма ядове.За неправилно паркиране не я ли приберат нищо не им плащайте! :bchug:
добри съвети даваш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 07 Апр 2010, 20:53

Като имаш пари плащай колега ;) аз казвам че,никой не ме е потърсил за глоба от ЕС.Няма и да ме потърсят със сигурност :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата