Обичам България !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 18 Май 2005, 12:19

за това внимавайте за кой гласувате!!!помислете много добре....и се сетете за 96-97 година!!!успех
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 18 Май 2005, 12:27

Tod написа:Едно нещо ме кефи на последък!
Реакцията на феновете на Ман. Юнаитед, срещо Глезър(новият собственик на отбора)!
Представяте ли си така да защитаваме Националните и всякакви други интереси в България :shock: !
Татковината би била много по-приятно място за живеене!
Кучето(политиците и др.) скача според тоягата!

Тъй тъй ма с публично призоваване към емиграция нема да стане ;)
за това налягаме си парцалите и се оправяме собствената кочинка, другите си оправят техните кочини ...
Елена от Чернобил написа:На теория, радиацията ще се задържи в Чернобилската област през следващите 48 000 години, но в действителност първите хора, трябва да заселят областта след около 900 години. Тогава най-опасните елементи ще са изчезнали. Техният период на полуразпад е 300-900 години. Предполагам че през идните 100 години ще открият някакъв метод за неутрализиране или изчистване на радиацията. Ако нашето правителство финансира науката както сега, няма да можем да се оттървем от това и ще трябва да изчакаме тези 900 години докато радиацията изчезне от само себе си.
В същност, някои хора се завръщат по домовете си и се установяват там. Повечето са възрастни, които не се интересуват дали ще умрат днес или утре. Важното е да умрат в къщи.

Е тия ли са луди или ние че си седим, оправяме си се и си обичаме страната :idea:
May the BMW force be with you!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 18 Май 2005, 13:09

GaD написа:тука една средна къща струва от сорта на 300 000- 450 000 $

средната заплата е 35 000 на година, като махнеш такси (20%) остават около 27-28к на година.

:D

Ми, дай сега да сравним тука

Средна заплата за страната - 300 лв. те и без това мнозина работодатели избягват да внасят каквито и да било осигуровки, та това си е чисто. От него може да си внасяш, ако искаш поне здравните, 13,00 лв. на месец.

та 12 месеца х 300 лв. са ти 3600 лв. с тези пари дори за кола не може да заделиш.

Една гарсониера в краен квартал в София от порядъка на 43 кв.м. ти е 23 000 - 27 000 евро.

Та 1 Евро е 1,96 лева и излиза, че 43 квадрата са ти 45 080 лв. надали някой може да ги събере дори и за пет години.

Няма да изпадам в подробности за месечни разходи, но определено от 300 лева, само режийните за ток, телефон, вода, парно (ако си го пускал) кабелна, мобилен, интернет са ти към 150 - 180 лева. Ако си сам... с разликата не знам как ще се оправиш за месеца. Аз съм горда, че за сега се справям, но да видим до кога. :twisted:
Да караш Peugeot е страст!

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 18 Май 2005, 19:08

bam-bam написа:българия ... :1: :no: :puke: :ranting:

Добре казано! ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Май 2005, 21:51

Петко,ти зад граница ли си вече ?

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 19 Май 2005, 9:10

може да съм малък може да съм всичко,(и с риск да ме оплюе някой) но се убеждавам със всеки изминал ден че:

В България живеем на аванта! Е тва е,
теглиш кредит който не знаеш докога ще изплащаш(било то за къща, кола или друго)
заемаш пари от спестяванията на някой роднина, купуваш си мобилен телефон втора ръка, само и само да имаш такъв, взимаш си карта с ваучер, караш я на тънката тарифа, и по възможност гледаш да говориш на чужда сметка или на сметката на роднина на договор.
в магазина казваш аде това ще ти го платя като взема заплата, ама в селата дето и работа няма, авантата е начин за оцеляване

И кво сега вкарват ми некви филми че България вече има 3G мрежа, вече вкарваме най-новите технологии, но 1:трябват ти към 1000 лева за такъв телефон, 2:това е толкова скъпа услуга, че само някой богаташ може да я ползва и 3:яко е да гледаш мач, ама телефона ти е да приказваш по него
и после в рекламите ми казват стремим се да направим мобилните услуги по-достъпни............

НО
ВЪПРЕКИ ТОВА АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА ЧЕ ЖИВЕЯ В НЕЯ!!!!!!!!!!

тук съм израснал, тук ще живея,
по добре с по-малко пари и интересен живот отколкото всеки ден едно и също и да стана някъв дебелак дето не може да гледа от шкембето си ама зема 4-5000 долара на месец и не му пука от нищо

и най важното:
преди да оплювате държавата ни замислете се колко народ е загинал за да я освободи от робство!!!!

:bgflag: БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!! :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 19 Май 2005, 11:34

GTS написа:може да съм малък може да съм всичко,(и с риск да ме оплюе някой) но се убеждавам със всеки изминал ден че:

:yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bgflag:
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 19 Май 2005, 11:54

GTS написа:може да съм малък може да съм всичко,(и с риск да ме оплюе някой) но се убеждавам със всеки изминал ден че:

В България живеем на аванта! Е тва е,
теглиш кредит който не знаеш докога ще изплащаш(било то за къща, кола или друго)
заемаш пари от спестяванията на някой роднина, купуваш си мобилен телефон втора ръка, само и само да имаш такъв, взимаш си карта с ваучер, караш я на тънката тарифа, и по възможност гледаш да говориш на чужда сметка или на сметката на роднина на договор.
в магазина казваш аде това ще ти го платя като взема заплата, ама в селата дето и работа няма, авантата е начин за оцеляване

И кво сега вкарват ми некви филми че България вече има 3G мрежа, вече вкарваме най-новите технологии, но 1:трябват ти към 1000 лева за такъв телефон, 2:това е толкова скъпа услуга, че само някой богаташ може да я ползва и 3:яко е да гледаш мач, ама телефона ти е да приказваш по него
и после в рекламите ми казват стремим се да направим мобилните услуги по-достъпни............

НО
ВЪПРЕКИ ТОВА АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА ЧЕ ЖИВЕЯ В НЕЯ!!!!!!!!!!

тук съм израснал, тук ще живея,
по добре с по-малко пари и интересен живот отколкото всеки ден едно и също и да стана някъв дебелак дето не може да гледа от шкембето си ама зема 4-5000 долара на месец и не му пука от нищо

и най важното:
преди да оплювате държавата ни замислете се колко народ е загинал за да я освободи от робство!!!!

той е малък, но вече знае :yes:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Май 2005, 12:31

Сега незнам как е в БГ, но аз съм с 3Г телефон и тука те са по евтини от другите. Понеже искат да станат известни и да саберът хора слагат ниски цени.

Ако така стане в бг ще се радвам. Също така тука 3Г телефоните ги дават на голяма примоция 2 за 1 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Май 2005, 12:57

bawarka написа:Gad , наще 12 - 13 часа, измерени в парична стойност, са тяхните 2-3 часа :winky: може би.. а и да не говорим за пенсиите им, работят хората ама като одъртеят си живеят доста добре , а наще прароднини берат души ;)
Но подписа на момчето там отгоре е доста красноречив " Да живееш без някой от нещата, които искаш, е неразривна част от щастието - Б.Р. (1872-1970). "

Aбе що си мислите, че в Германия или Австрия се взимат някакви нечовешки заплати ... средната е 1.5к евро доколкото знам, при кафе и кола за 6 евро тва не ми се види никак много..
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 19 Май 2005, 15:33

bawarka написа:може би.. а и да не говорим за пенсиите им, работят хората ама като одъртеят си живеят доста добре , а наще прароднини берат души ;)

Е па тука колко си в грешка не е истина !
Точно па пенсиите им са смешни вече :help:
Една история :
Двама пенсионери пенсионирали се в Германия преди 6-7 години събрали горките 1700 бруто за двамата пенсии, изплащат къща кола застраховки и т.н. единственото от което не се оплакваха беше храната, но не разхищени а просто за оцеляване им стигаше.
Единия работел в машиностроенето (най-добре развития отрасъл с най-силни синдикати в Германия) другия готвач.
Плюеха държавата чиито граждани са, че са работили десетки години а тя се подиграва с техните старини! Проблема се изостри от навлизането на ЕВРО-то, докато накрая, за късмет и на двамата единия е българин по рождение и намериха спасение именно в родния ти град bawarka именно там! :evil:
Така че тия врели некипели за осигуряването им не искам да ги слушам :twisted:
П.С. Историята е покъртително истинска!
May the BMW force be with you!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Май 2005, 19:28

Vasilen написа:Проблема се изостри от навлизането на ЕВРО-то

Ти го каза... Специално за Германия, има доста такива случаи
Да караш Peugeot е страст!

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 19 Май 2005, 22:30

Абе каквото и да си говориме истината е някъде там... Аz не харесвам България zаради нашта велика история пълна с предатели или хубавата природа пълна с гроzни градове и счупени пътища, ами просто щото се чувствам добре там и хората ми говорят на родния еzик :!: Мисля, че всички патриоти преувеличават и патриотиzма граничи с "фен"-ство, а именно сляпо следване на някаква идея. В днешния свят границите имат все по-малко и по-малко zначение, важното е къде ти е добре и правиш нещо. ;) Друго - ако си некадърник или мошеник навсякъде ще си счупеняк, респективно кадърен и съвестен навсякъде добре, в една или друга степен раzбира се. Истината е, че повечето български пенсионери биха предпочели да живеят в Германия с 1700 евро, отколкото в БГ с 40. :) Но немският пенсионер тарикат с 1700 евро направо го съжалих да ви кажа жално ми стана, мъка :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кафето и колата са 6 евро в ЗАВЕДЕНИЕ (щото сервитьорката не работи zа 150 евро на месец, zа сметка на шефа с новата С-класа), в магаzин цените са като почти като българските, като някои неща са дори по-евтини. Няма смисъл да се говори zа цени, zащото освен труда/услугите май всичко вече се иzравни като цени, примери много (техниката и луксоzните стоки са по-скъпи).
Е, в България нещата са тръгнали да се оправят малко по малко и вече има доста продуктивни хора с високи zаплати. Ще се раzвие постепенно икономиката, но трябва да се намали мафията(всеки zнае, че всичко се zнае, никой не е случаен и всичко е раzпределено) и да се увеличи като цяло продуктивността на хората(а zа това може всеки да допринесе) и тогава ще може народа по-осеzаемо да се види в пари (щото никой нема ни "опраи", освен отzад може би :lol:). :arrow: джъст май 2 сентс ;)

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 19 Май 2005, 23:11

ivo написа:...

:yes:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 19 Май 2005, 23:22

Penchev написа:Петко,ти зад граница ли си вече ?

Георги Пенчев

Точно заради "хубавата" ни страна, където никога не стават грешки, не съм още! :evil: Точно като отидох да си check-вам билета се оказа че ми е сбъркана датата на валидност на визата! :shock: Пише издадена на 21.04.2005 и валидна до 19.02.2004! Кажете ми къде освен в БГ е възможно това!!! :evil: И от там познай. Обратно в посолството да ми вадят нова виза, после в Bulgaria Air да ми преместят датата на полета. Въобще 1000 разправий. Защо? Защото живея в България разбира се! Добре че вече си имам нормална вярно попълнена виза и билет за 24.05! Още 4 дена ще изкарам някак си! ;)

Предишна

Назад към Извън Темата