Кога?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Кога?
Penchev написа:Понеже живеем в България , с парите могат да се понапълнят нечии сметки ,да си построят някои хора доволни къщи и да направят оборот на някои от представителствата на премиум марките![]()
И тва само в България го има ша знайш!

Daimler ще плати 185 млн. долара глоба на САЩ заради корупция
Немският производител на автомобили Daimler се призна за виновен за корупция в САЩ и ще плати 185 млн. долара глоба на американското правителство, предаде BBC.
Обвиненията са повдигнати след разследване на практиките за продажба на Daimler, което е показало, че производителят на автомобилите Mercedes-Benz е плащал десетки милиони долари подкупи на държавни служители в най-малко 22 страни по целия свят.
ПС И май вече влезе в сила първата ефективна присъда срещу някакъв висш чиновник точно от пътния фонд

flame написа:ПС И май вече влезе в сила първата ефективна присъда срещу някакъв висш чиновник точно от пътния фонд
Когато пуснат на търг Lambo-то на синчето му и го купи някой от форума, а не нечие друго синче, тогава ще повярвам, че има надежда.

Иначе да, корупция навсякъде има, ама в нормалните държави покрай корупцията, управляващите малко от малко се грижат и за народа. Някакви елементарни неща, като пътища, образование, транспорт, здравеопазване, такива работи...

Fear написа:flame написа:ПС И май вече влезе в сила първата ефективна присъда срещу някакъв висш чиновник точно от пътния фонд
Когато пуснат на търг Lambo-то на синчето му и го купи някой от форума, а не нечие друго синче, тогава ще повярвам, че има надежда.![]()
Е, има някаква надежда - щом искаш някой от форума да го купи, а не да дойдат на теб да ти се молят да ти го подарят без пари

Ма наистина - що не земем да обесим по дърветата тия дето карат Ламбота и да скочим в техните коли - ей тва за мен е спаведливост

Има една категория хора, които винаги са недоволни - новата 3-ка да им подарят - ще се цупят що не е новата 5-ца. Нивата 5-ца да им подарят - ще питат що е бяла като черните са по-хубави. Националния отбор с 4:1 да бие - ще са недоволни, че нашия вратар е пуснал левашки гол или че не сме вкарали още толкова голове. Изобщо

Fear написа:Иначе да, корупция навсякъде има, ама в нормалните държави покрай корупцията, управляващите малко от малко се грижат и за народа. Някакви елементарни неща, като пътища, образование, транспорт, здравеопазване, такива работи...
Па в България караме по ниви и чукари, образование никво нема, а където има е ултра скъпо и недостъпно, транспортираме се пеша или с каруцата ако не е умряло магарето от глад и мрем по улиците от болести щото се натискаме да ходим на прегледи, а докторите ни връщат

flame написа:
Има една категория хора, които винаги са недоволни - новата 3-ка да им подарят - ще се цупят що не е новата 5-ца.
Мдам мога да дам даже и конкретен пример. В старата ми фирма дето работех имаше данъчна проверка и идваха некакви кукумявки да си вдигат скандали с главната счетоводителка. Та тъкмо по това време се чудех, чия ли е тая Е92ка на паркинга на фирмата, в същото време я виждам данъчната кукумявка марширува по плаца и се обяснява недоволно с някакви колеги - тая кола ми е тясна, ще си взема Х5-ца

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Penchev написа:Понеже живеем в България , с парите могат да се понапълнят нечии сметки ,да си построят някои хора доволни къщи и да направят оборот на някои от представителствата на премиум марките![]()
И тва само в България го има ша знайш!![]()
Daimler ще плати 185 млн. долара глоба на САЩ заради корупция
Немският производител на автомобили Daimler се призна за виновен за корупция в САЩ и ще плати 185 млн. долара глоба на американското правителство, предаде BBC.
Обвиненията са повдигнати след разследване на практиките за продажба на Daimler, което е показало, че производителят на автомобилите Mercedes-Benz е плащал десетки милиони долари подкупи на държавни служители в най-малко 22 страни по целия свят.
ПС И май вече влезе в сила първата ефективна присъда срещу някакъв висш чиновник точно от пътния фонд
Но разликата е, че там имат пътища въпреки корупцията нали?
flame написа:Е, има някаква надежда - щом искаш някой от форума да го купи, а не да дойдат на теб да ти се молят да ти го подарят без пари![]()
![]()
Ма наистина - що не земем да обесим по дърветата тия дето карат Ламбота и да скочим в техните коли - ей тва за мен е спаведливост![]()
![]()
Струва ми се, че не си ме разбрал съвсем правилно - просто искам истинска справедливост, а не да се окаже, че се прелива от пусто в празно.

Fear написа:flame написа:Е, има някаква надежда - щом искаш някой от форума да го купи, а не да дойдат на теб да ти се молят да ти го подарят без пари![]()
![]()
Ма наистина - що не земем да обесим по дърветата тия дето карат Ламбота и да скочим в техните коли - ей тва за мен е спаведливост![]()
![]()
Струва ми се, че не си ме разбрал съвсем правилно - просто искам истинска справедливост, а не да се окаже, че се прелива от пусто в празно.
Ти сигурно искаш и истинска любов и други истински работи, но нали се сещаш, че 100% истинските и справедливите неща са само на оня свят

Така че айде да не бъдем чак такива максималисти викам аз и да се радваме на живота такъв, какъвто е - дори да не е 100% мед и масло

Един висш чиновник от пътната агенция, вкаран ефективно в затвора, е добро начало според мен

Ти ако искаш се ядосвай и протестирай докато и последният корумпиран чиновник не влезе в затвора

Аз вместо това ще си отворя една бира и ще поставя началото на едно ново приятелство или на една прекрасна вечер

(и няма да празнувам нечие влизане в затвора, а ще се радвам на живота, който имам и се старая да изживея пълноценно

Пък аз не отделям взор от теУевизора и само дебна, да вкарат някого в затвора и да му вземат Lambo-то, ш'е знаеш... И като видя такова нещо, ми става едно такова благо и доволно...
Сериозно, ако не бяха няколкото форума, които следя, дори и нямаше да знам, кой е арестуван, какви ги дроби правителството и т.н.
Над тези неща съм отдавна - и аз като теб си гледам собствения живот и бира, които са ми достатъчни.
Писна ми да се ядосвам за глупости, предпочитам да стоя отстрани и да гледам сеир.

Сериозно, ако не бяха няколкото форума, които следя, дори и нямаше да знам, кой е арестуван, какви ги дроби правителството и т.н.
Над тези неща съм отдавна - и аз като теб си гледам собствения живот и бира, които са ми достатъчни.

Писна ми да се ядосвам за глупости, предпочитам да стоя отстрани и да гледам сеир.

Fear написа:Над тези неща съм отдавна - и аз като теб си гледам собствения живот и бира, които са ми достатъчни.![]()
![]()
Разбрахме се най-накрая!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Fear написа:Пък аз не отделям взор от теУевизора и само дебна, да вкарат някого в затвора и да му вземат Lambo-то, ш'е знаеш... И като видя такова нещо, ми става едно такова благо и доволно...![]()
Над тези неща съм отдавна - и аз като теб си гледам собствения живот и бира, които са ми достатъчни.![]()
![]()
и аз правя точно същото и мисля че да си гледаш само в свойта паничка и как да я напълниш е много добър подход.

Хаха . Е най-точния отговор на въпроса "Кога?" според мен се съдържа в следната статия http://www.blitz.bg/news/article/75234
Когато всички започнем да постъпваме като въпросния "бизнесмен", тогава може и да изкореним корупцията 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
flame написа:ukelichko написа:Нямало пари в бюджета. Мен това не ме интересува, да намерят.
И къде да търсят пари - по земята или по дърветата?![]()
![]()
Нали се сещаш, че парите не падат от небето, а идват от данъкоплатците
ukelichko написа:Може би един протест или стачка, но в национален мащаб ще накара управляващите да разберат сериозността на проблема.
Бе да ти кажа може да съм проспал някой пасаж, ама като съм чел Адам Смит съм останал с впечатление, че протестите/стачките не генерират приход![]()
Или викаш дай като "умните" гърци - пари няма, рекорден дефицит, държавата ще фалира, а те си искат и си стачкуват и така ускоряват затъването...![]()
ПС Само да поясня, че Адам Смит е един никому неизвестен местен алкохолик и неудачник от селото на дедо ми, а гърците са световноизвестни с трудолюбивостта си (и стройните си фигури в резултат на това) и с това, че предпочитат да запретнат ръкави и да си решат проблемите сами, а не като германците примерно - да не работят и да искат от държавата наготово
Ми така де - те гърците след втората световна война бяха руини и благодарение на собствената си усърдност и дисциплинираност сега са водеща икономика в целия свят - докато германците ги мързи да гледат и едва кретат, а всичките им аутобани са благодарение на финансиране от ЕС
![]()
Въпросът е в приоритетите. Пътищата не са приоритет номер 1 в момента и никога няма да бъдат ако ние като данъкоплатци по някакъв начин не направим нещо. Пари няма. Това го слушам всеки ден, но се намират за разни други дейности. За работливите гърци само едно ще кажа. Представете си ако не протестираха сега къде щяха да са. Да де, но не са. Отново им наливат парици. Има решения, например по-скъпи горива, като надценката да се използва за оправяне на пътищата, както май беше в Германия. Магистрали на концесия. Двойно по скъпи винетки. Лично аз когато прекосявам Италия никога не ме жал за 40 те евра които давам за да карам по магистралите им, които са като огледало. Отделно има работи които стават и с малко пари. Като нямат пари да пълнят дупките с каквото имат, пак ще е по-добре. Може да друса, но няма да срежеш гума. И случайно познавам един началник на пътно. Има Митсубиши на лизинг за 100 бона. Едва ли цялата му заплата стига дори за месечната вноска. Може да се направи дарителски фонд. Може много работи да се направят, но май няма желание да се работи в тази насока. И тук идва протестът, за да види Дянаката и разните там други, че вече не се търпи. Само ме е жал за майсторите, че ако оправят пътищата няма да има какво да правят и ще фалират. Те и повечето само от железария и окачване "разбират".
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аре бре,някой изчислявал ли е колко точно плащаме на държавата заради "привилегията" че живеем тук???
Айде,хубаво-осигуровки-ама какво получаваме-здравните-свършили направленията...поликлиники и болници-трагедия...
20% ДДС-всички граждани го плащаме в супера и на всякъде...
Супер-голям акциз на горивата+20%ДДС които го плащаме обикновенните граждани...
Супер голям акциз за цигарите+20%ДДС които плащаме пушачите...
20%ДДС на жизнено-важните лекарста,живото-подъращи и живото-спасяващи....
Гражданска отговорност която е добре като идея...но никое застрахователно не плаща...
Винетки-което пък е най-странното,защото от 67 лева годишна винетка има доста голям процент за разпостранителя,печатаря и тн. по веригата...а пътища нямаааа....
Данъците дето не са съобразени с екологичността...
Бе всичко...
Ето ония ден гледам ББ се закани на енергиините дружества-викам си "ейй,най после" щото преди години плащах 10 лева...сега 100...ама какво се оказва..ББ иска само дивиденти...ше му фърлят некой лев и после ще качат пак цената...
Нема да се оправим!!!!
Айде,хубаво-осигуровки-ама какво получаваме-здравните-свършили направленията...поликлиники и болници-трагедия...
20% ДДС-всички граждани го плащаме в супера и на всякъде...
Супер-голям акциз на горивата+20%ДДС които го плащаме обикновенните граждани...
Супер голям акциз за цигарите+20%ДДС които плащаме пушачите...
20%ДДС на жизнено-важните лекарста,живото-подъращи и живото-спасяващи....
Гражданска отговорност която е добре като идея...но никое застрахователно не плаща...
Винетки-което пък е най-странното,защото от 67 лева годишна винетка има доста голям процент за разпостранителя,печатаря и тн. по веригата...а пътища нямаааа....
Данъците дето не са съобразени с екологичността...
Бе всичко...
Ето ония ден гледам ББ се закани на енергиините дружества-викам си "ейй,най после" щото преди години плащах 10 лева...сега 100...ама какво се оказва..ББ иска само дивиденти...ше му фърлят некой лев и после ще качат пак цената...
Нема да се оправим!!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
аааа не си разбрал,по мини марица-изток тече голяма проверка,щото такова източване на пари има там,че свят да ни се завие
пример-едно контактче от цена 5лв,се таксува на теца за 57лв и после снабдителя се чуди каква кола да си вземе от магазина,че вече къщата е построена и тря изпъкне и с автомобил.
ама ако има някой къде бачка там,доста неща може да сподели,че аз само подочувам

пример-едно контактче от цена 5лв,се таксува на теца за 57лв и после снабдителя се чуди каква кола да си вземе от магазина,че вече къщата е построена и тря изпъкне и с автомобил.

ама ако има някой къде бачка там,доста неща може да сподели,че аз само подочувам

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Това ми е от снощи, от около 2 през ноща, на около 3 километра преди последните бензиностанций на варненската "магистрала" посока Варна - Шумен. Дупката беше Дупка с главно "Д", истинска дупка, расова, породиста, може да се каже че беше кралят на дупките, диаметър около 50-60 сантиметра дълбочина около 20 (дваесе) сантиметра, ръбовете остри и назъбени - чакащи за джанти и гуми, истински джантотрошач от класа. Скоростта беше като за варненската "магистрала" около 100, крепнал съм си се на темпомат и си слушам новините по хоризонт и в момента в който я видях разбрах, че това е дупката на живота ми - просто нямаше как да се разминем без да се случи нещо между нас и да поостана малко край нея
има-няма за час свърших защото проклетата гума се беше заклинила за главината (знам си аз че е по-добре без гуми, но нали не се познавахме)

ПС: Е39 на 15-ки със високи гуми - няма такава возия, ама що трябваше така да го научавам

ПС: Е39 на 15-ки със високи гуми - няма такава возия, ама що трябваше така да го научавам

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4