Дойче веле:цените в Германия по-ниски от България!!!
Модератор: Общи модератори
Re: Дойче веле:цените в Германия по-ниски от България!!!
E да ама в Германия поне имате магазини със свестно ядене
А тука такива няма, всичкото е боклук независимо от цената . Мен това ме е яд. Нямам против да дам и 20лв за килограм кренвирши ама да знам , че са от истинско месо .

Е не знам, баща ми твърди че има добри стоки и че той ги уцелва почти винаги...Пък и никой от моето семейство не е имал проблеми с храната...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
dimithur написа:E да ама в Германия поне имате магазини със свестно яденеА тука такива няма, всичкото е боклук независимо от цената . Мен това ме е яд. Нямам против да дам и 20лв за килограм кренвирши ама да знам , че са от истинско месо .
има такива кремвирши ,аз ги пробвах .. 19 лв/кг са ,от прясно незамразявано месо - на вкус са като ония кремвирши от бай Тошово време за който ги е ял и си спомня .. но рядко се намират по магазините ,аз от една борса си купих ... същата фирма произвежда и шпеков салам ,29лв/кг е
Къде е тая борса колега, много ще съм ти благодарен ако дадеш някакви координати 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Дори и да не са по-евтини, а на една и съща цена, всеки може да си направи сметка, колко кг. да речем свински пържоли ще купи немеца (не турския гастер.!) във Франкфурт или Кьолн и българина в Бургас или Варна. Ще смятате дълго защото първия взема 3000 евро на месец, а втория не повече от 250 евро на месец и то с големи закъснения, но мълчи, за да не остане и без тях!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Alexi
- старши ентусиаст
-
dimithur написа:Къде е тая борса колега, много ще съм ти благодарен ако дадеш някакви координати
http://www.ivela-bg.com/ - не знам дали продават на дребно ,един приятел работи там и той ми взема
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Искаш да кажеш,че в Лидл италианският сладолед е по-мизерен от "Дарко" или "Делта" ли???Ir0n написа:Не искам да ви разочаровам, но аз съм от 8 години в Германия и отначало също много се учудвах на цените на тези три споменати магазина. С времето се убедих, че наистина доста стоки бяха по-евтини от нащо фантастико в Люлин. След четвъртата година обаче започнах да осъзнавам разликата в качеството...Започна да ми се подува корема, ставаше ми тежко и от най-малкото ядене, да не говорим за газовете....След като и моята приятелка изпитваше същите симптоми, решихме да спрем да купуваме от най-евтините салами, меса, сирена и т.н. стоки, които действително бяха по-изгодни от в България.И о чудо, след няколко месеца корема ми се нормализира и започнах да си ям като хората. Естествено сега давам повечко пари на месец за ядене, но ям качествено и в никакъв случай по-евтино от България. Фрапиращо евтините салами (200гр/55цента) имаха 3% месо, настърган кашкавал, който се оказа заместител на кашкавал, кайма, която има годност 2 седмици незамразена и струва 2,50 евро килото и като ядеш от нея имаш 3 дена киселини. Цитираните магазини са за най-бедните и за безработните, в истинските магазини цените са в пъти по-високи...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Не знам в Лидл да има италиански сладолед...и какво значи мизерен?Дарко и Делта не съм ял отдавна, а и по принцип не ям такива работи. А сладолед на ниска цена бъди сигурен, че не е много здравословен. А ако ти е супер вкусен се замисли как са го докарали на вкус и на цена. Хубав сладолед е Льовенпик (löwenpick), но не е много изгоден.
- Bogat-Beden
-
-
това,че ти не знаеш,не означава ,че няма..
Естествено,че няма нищо здравословно в сладоледа,това няма никаква връзка с цената му,а темата е за цени и качество,не здравословност...Както и да е ,и да си пишем и да не си пишем,картинката е грозна,и то не в наша полза..
Естествено,че няма нищо здравословно в сладоледа,това няма никаква връзка с цената му,а темата е за цени и качество,не здравословност...Както и да е ,и да си пишем и да не си пишем,картинката е грозна,и то не в наша полза..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
ъъ, исках да кажа, че е италиански, колкото фетата е гръцка, ако разбираш 
И е евтин, защото е боклук. А факта, че на теб ти е вкусен се дължи на всички консерванти и оцветители, които се отразяват на здравето. Пък после ми обяснява някой колко било евтино в Германия...Хубавите неща тук са доста скъпи.

И е евтин, защото е боклук. А факта, че на теб ти е вкусен се дължи на всички консерванти и оцветители, които се отразяват на здравето. Пък после ми обяснява някой колко било евтино в Германия...Хубавите неща тук са доста скъпи.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ясно, че евтиното навсякъде е боклук, а хранителната промишленост е първенец по усвояване на химични новости... Пазарувам съм във Франция, в Италия и в Испания, та имам някакви наблюдения, че качествените неща и там са скъпи (примерно хубав колбас е от 20 евро нагоре, качествените сирена също). Има обаче среден клас продукти, които са колкото или малко по-скъпи от тук. А в България псевдо-елитните храни са менте на собствения си вид. Луканката за 25 лв не я поглежда и куче, какво остава за кренвирши от 5... Български кашкавал не купувам отдавна, израснал съм в мандра и знам какъв вкус трябва да има и как се прави... Шунките и филетата са само вода, боя и отпадъци за 20 лв. Сиренето се държи цяло само заради тоновете сол в него, после се чудим, че бялото сирене (не фета, бяло саламурено, наречено гръцко в натурален сос) гърците си го продават за тяхно в Италия. Черния хляб е евтино и вредно брашно с боя или остатъци от кафе. И така нататък... Вината ни и те менте, после реват, че губим пазари. Тук просто всичко е долнопробно, там поне имаш избор. Съпоставено с доходите... плащаме мноого повече. После идва някоя немска верига, поръчва на същите тия хора да произведат нещо още по-евтино и кръга се затваря. Всъщност потребителите са тези, които могат да променят нещо. не купувайте по навик, а гледайте и не бъдете толерантни към боклуците. А за Германия, не мисля, че по нещо можем да се сравняваме с тях, освен по членството в ЕС, поне на хартия.
Never mistake motion for action...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
апсолютно съм на същото мнение за храните .. месо примерно купувам само от околните села ,там колят прасета и телета целогодишно ( ама телета не крави на по 15 години) цената е като на магазина но качеството е съвсем друго .. намират се и зайци кокошки пуйки .. сам си правя филета и луканки ,както и домашно вино - вечер не вечерям ,пия 2-3 чаши вино с мезе
салами луканки и разни филета от магазина не кусвам ,пълни боклуци са ,както и всичко друго ...

Alexi написа:апсолютно съм на същото мнение за храните .. месо примерно купувам само от околните села ,там колят прасета и телета целогодишно ( ама телета не крави на по 15 години) цената е като на магазина но качеството е съвсем друго .. намират се и зайци кокошки пуйки .. сам си правя филета и луканки ,както и домашно вино - вечер не вечерям ,пия 2-3 чаши вино с мезесалами луканки и разни филета от магазина не кусвам ,пълни боклуци са ,както и всичко друго ...
Това е добра идея, летото си взимам отпуска и без това пари за море нема, ще ходим на лов за пътпъдъци и фазани да пълним фризера

- Bogat-Beden
-
-
Ir0n написа:ъъ, исках да кажа, че е италиански, колкото фетата е гръцка, ако разбираш
дай пак....