Нова тежка катастрофа с БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Нова тежка катастрофа с БМВ

Мнение от ивчо » 27 Май 2010, 12:37

zxsport написа:И според мен удъра е с над 100 км/ч ... жалко за момичето ... виждал съм на магистралата завъртане на кола с около 180-200 и след това удър в мантинела/стълб и кажи-речи изглеждаше по подобен начин.
Не че нещо, но според мен на младите шофьори (до 5 год. стаж) трябва да им свалят още тавана на кубатурата - примерно макс. 1300 см. Може да звучи грубо, нечестно и несправедливо, но мисля, че това единствено би свършило работа.

Ти ако мислиш че нема и със малолитражка се утепат. ....!?
Един френд като беше на 18,така доволно чалоса и претавани един Трабант,че ти е бедна фантазията ...!
bigmurzi написа:мокър асфалт, задно, малко по-висока скорост, най-вероятно не много добри умения, няма шпер .. 2-3 камшика и е извън пътя .. лош късмет, че извън пътя е бил стълба ..

Е вчера не е валяло?!
Мнооооого ми е странна посоката на ударът!
Все едно е карал в насрещното,един вид е карал назад!
Просто предницата сочи в такава посока,че чак е нереално!
Има нещо гнило ... И то много!
Бордюра е доста висок,значи се е качил доста преди табалета!!!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 27 Май 2010, 12:45

stasko5 написа:За младите лигльовци с бмв-та съм съгласен, но в случая момчето не е бил такъв защото го знам. И журналистите малко преувеличават както винаги. Колата не е подарена само на него, а е карана от него и брат му. ТОва му е втора кола, преди това се учи 1 година на 15-годишна корса. Така че в случая не мисля че става въпрос точно за глупост. Иначе аз също съм сравнително млад шофьор, но сам си купих колата имам 3.5 години стаж вече, 1.5 с бмв. Нямам нарушения засега и внимавам как карам, защото знам какво може да се случи, аи сам си плащам подръжката на колата.

Мир на праха на момичето. Дано момчето се оправи.

А кво е ако не е глупост деба?
Като возиш някое гадже при тебе и си караш с ограниченията в града, трудно да разцепиш така кола.
На това му се вика несъобразено с пътните условия скорост, трагедията е предизвикана от ГЛУПОСТ на 100% по това спор няма.

Тука не става въпрос дали имаш стаж 1 , 10 или 20 години.

Особено като караш чужди хора с тебе който ти имат доверие не е редно да правиш изгъзици щото се вижда к'во става.

Скороста не е редно да се гледа от километража , въобще като гледам колата надали може да му се има доверие в кво положение е зациклил, факт е че с 80 неможе да се качиш там и да разцепиш така колата.
Изображение

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 27 Май 2010, 12:54

Извода за мен е един, колкото повече пестим от гледката на другите, толкова повече се появяват хора надценяващи реалните си възможности, като този симпатяга. Каквото и да се каже за него ще е безмислено, каквото и да стане с него живота му трябва да е загубил смисъл, защото той вчера е погубил чужд човешки живот. Ако е човек ще го разбере, ако е поредният на когото се разминава, очаквайте втора серия след година две. Но така или иначе за едно 16 годишно момиче вчера беше последно излизане, последно возене и последен ден сред живите.... Мир на праха и...

http://vbox7.com/play:9b28e458 - ето нещо дето трявбаше да е обица за много хора

От друга страна чисто технически погледнато на това място повече от 100-120 км/ч е невъзможно да се мине и то с усилие, заради скока който се е образувал от товарните коли минававщи по пътя. Този просто си е търсел белята влизайки със скорост над 140км/ч и това са грозните факти:

Ето и видеото директно от сайта на ПРО БГ

http://novinitepro.bg/novinite/stolitsa ... html#video
Последна промяна Shondy на 27 Май 2010, 13:55, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 27 Май 2010, 13:06

Тоя клип от Про.БГ казва всичко, смятам че всички останали коментари са излишни, ужасна трагедия
Квото и да стане с шофьора и неговия живот вече е приключил

Съболезнования на близките
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 27 Май 2010, 13:08

След това видео не мисля, че може да има повече коментари... Жалко за поредния нелепо изгубен човешки живот. Да почива в мир момичето а момчето дано се оправи. А за всички нас остават поуките.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Май 2010, 13:09

Казах ли ви че е с не-повече от 80!
70 км/ч !!!!
Просто ударът е бил много кофти!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 27 Май 2010, 13:21

Е тва е...преди две седмици и моя приятелка си отиде на 17 години заради голям гъзар зад волана...който сега е жив и здрав...
За скоростта...не че е толкова важно, но първо, че Е46 при страничен удар със 70 км/ч няма как да се разцепи така, и второ, че таксиметровия шофьор казва, че се е движил с 80 и оня го е застигнал с поне 180...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Май 2010, 13:31

Лека и пръст на починалата :cry: На никой не го пожелавам това, жалко и за зачерненото и семейство :( Надявам се поне тази тема да не се превърне в място за полемика и глупави спорове кой е виновен :confused:
Последна промяна saleen на 27 Май 2010, 13:37, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 27 Май 2010, 13:32

Има бая гнилоч покрай тази история...
Тоя таксиметров, ми е толкова съмнителен, че няма на къде.
Изкарва се светия, а видимо му личи, че определно не е от този тип.
Карал с 80. Станал свидетел как на предходният светофар 46цата минала на червено.
Единствен свидетел...
Сигурен съм, че той има нещо общо със занасянето на 46цата, било то засичане, или нещо друго.
Не оправдавам момъка, но според мен, не е само негова вината за случилото се...

А и тези цифри където се подхвърлят тук...Страничен удар със 180..вие, сериозно ли? То не само ще се е навило купето от стълба, ами ще се е скъсало и ще е на метри от него...десетки метри
Последна промяна Azidaha на 27 Май 2010, 13:34, променена общо 1 път
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 27 Май 2010, 13:34

ивчо написа:...Е вчера не е валяло?!
Мнооооого ми е странна посоката на ударът!
Все едно е карал в насрещното,един вид е карал назад!
Просто предницата сочи в такава посока,че чак е нереално!
Има нещо гнило ... И то много!
Бордюра е доста висок,значи се е качил доста преди табалета!!!

Някъде из статиите пишеше, че са мили улицата ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 27 Май 2010, 13:38

Тази отсечка от пътя към кръговото всички, които са я минавали, са наясно колко коварна гърбица има, точно преди стълба, в който се е нацелила колата. Тази грозна гърбица я има още от над 30 години, оттогава насам нямам спомен изобща да са я заравнявали. Същата неравност до скоро я имаше и от другата страна, откъм военна рампа на изкачване към кръговото, но след няколко десетилетия а подравниха малко. Минавал съм участъка на инцидента стотици пъти и НИКОГА с повече от 60 км в час. Като млад и неопитен шофьор един единствен път я минах със 70-80 км/час със служебната лада. Не желая да описвам подробно какво преживях, колата буквално подскочи във въздуха и като по чудо не се преобърна, явно колата се е движила абсолютно направо и не натиснах спирачките. Тези, които твърдят че скоростта на движение е била над 100 км/час дълбоко грешат. По моя преценка максималната скорост е била около 80 км/час, шофьорът /дано оживее и да бъде здрав/, е бил неопитен, колата е забила предницата, след това гърбицата изхвърля цялата кола и вероятно леко е завъртял волана наляво, може и спирачки да е натиснал, колата тръгва напред с вратите и се забива в стълба със 70 км/час. Не е необходима по-висока скорост, за да се разцепи така, страничният удар в стълб е разрушителен. Мир на праха на момичето.
Последна промяна ивчо3 на 27 Май 2010, 13:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Май 2010, 13:44

Aко се докаже, че колата се е ударила с по-малко от 70км/ч(което няма да стане, понеже нашите следователи ги няма никакви)..то това само показва дори Е46ците колко са здрави. Тая кола е на максимум 8 години, а за да се разцепи така и то при удар в страничната колонка...

Много, много лошо. Не знам момчето дали е от форума, но номерът му ми е ужасно познат отнякъде.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от Alpina_D10 » 27 Май 2010, 13:45

Към колегите, които споменават че такива щети се получават при скорост над 150км в час мога да кажа само, че заради такива "мнения" и "убеждения" се стига до това положение - проумейте че са нужни 80км/ч за да умреш от вътрешни разкъсвания, а ако колата от случая беше се ударила със 150, нямаше да е около стълба, ами на по 50 метра след него.
Снимки трябва да се показват, за да видят хората какво се случва от удар със скорост под 100 (в случая страничен)

А относно показанието на скоростомера - 70км/ч беше

Въпреки всичко, ще се въздържа да покажа по-неприятните снимки, които направих снощи...

Относно "шофьора" - по-добре да не си изказвам мнението...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 27 Май 2010, 14:00

Тоя бакшиш ако си извади сливите от устата, може и да го разбера! Пък как го е видял да минава на червено, да завива на дясно, да пали гуми... после да го застига с 180 :dunno: Брех, това 2.8 ще да е.. само докато натисне и вдига 180
http://sc.standartnews.com/images/news/ ... 171437.jpg - това е пасат 2, със около 160, челно, без спирачен път... задницата е на 20 метра в нивата(може да е леко като орентир)

Според мен е крайно време, ВОЗЕЩИТЕ се, било то момче или момиче просто когато виждат висока скорост, рискови изпреварвания - да кажат "пич, карай нормално докато сляза"!! САМО ЧЕ НЕ, "аре карай", "аре изпреварвай го този", "това БМВ варви ли", "ай настъпи я уе" - това са само част от репликите които са чували доста водачи, обаче това никой не го взема предвид! Не конкретизирам този случай, а като цяло... иначе лека и пръст на момичето, само на 16 :(

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 27 Май 2010, 14:05

Archangel написа: номерът му ми е ужасно познат отнякъде.

аз заради него се зачетох в статията..... обадиха ми се да ме питат кой е, ама и аз немога да се сетя :confused:
ИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата