Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?
dimithur написа:The_Ancient написа:Аз не вярвам да имате кой знае каква сметка от тия крушки, ама като искате да сте модерни, слагайте.
От един супер в Чикаго си взех 8бр. Дженерал Електрик за $2.88, май ги били пуснали с някаква държавна субсидия. Тези бяха топъл цвят, студените са малко по-скъпи. От горе долу 3-4 месеца ги ползвам, още не съм имал проблеми, даже си взех и още един комплект, да си имам резервни.
Тогава се огледах и за диодни, но цената им не е оправдана все още, освен ако не е с цел различна от икономия.
Aз не съм ги слагал с цел икономия, а с цел да не ми горат през неколко месеца и да сменям като идиот крушки, щото тея уж ги дават, че работат по 5 годиниМа не знам, явно при мен нещо тока ли е кофти, та толкова често ми горят
Дано са тея филипси да са по читави, че от Осрам-а дето колегито го фалат, съм крайно недоволен.
Като всичко и от крушките има ментета - при мен 5000 часа работа и още свети

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
купих си такива крушки за целия апартамент още през 2002г ,Sylvania - произведени в Англия ,тогава бяха по около 20 лв но са били истински - от всичките над 10 само една е изгоряла другите си светят все още вече 8 години и отдавна са си избили парите ...
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
philips под 2лв/бр от пловдив
топла светлина 2х8вата и 2х14вата, вече 2-3 месеца си светят
топла светлина 2х8вата и 2х14вата, вече 2-3 месеца си светят
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Само да вметна, че имат голяма гаранция въпросните крушки и можеш да си подмениш изгоряла такава. Аз лично съм връщал в техномаркет 1 Philips
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Марките са
Osram , Philips , Tungsram , Vito и General Electric
Osram , Philips , Tungsram , Vito и General Electric
I'm slowly drifting

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Не на икономиите , не на фалшивите твърдения ,че ни продават икономични продукти ,които пък са вредни на околната среда
За тия "икономични" крушки трябвало да се събират и преработват по специална технология ,защото хвърлени на боклука те са опасни за приридата поради състава им ...
няма да забравя Божо Шнапс-а с жена му като ми дойдоха на гости преди близо 2 години и се облещиха при влизането във всекидневната ми
Той каза : "Ако тук влезе Немец ще те обяви за луд с толкова много 100 ватови крушки от стария тип"
Аз си имам 1 киловат осветление в хола при всичко включено и съответно си имам нужната светлина от старата генерация крушки.Новите не ги харесвам как светят изобщо и в тази връзка си купих от едно място 1 кашон 100 бр. 100 ватови крушки да си имам докато съм жив
п.с. Като умра един ден все ще ми е тъмно
Георги Пенчев

няма да забравя Божо Шнапс-а с жена му като ми дойдоха на гости преди близо 2 години и се облещиха при влизането във всекидневната ми

п.с. Като умра един ден все ще ми е тъмно

Георги Пенчев
- ViRTUaL^BoY
- Потребител
-
От новите крушки има различни цветове на светене. Примерно аз не отдавна си накупих Philips за почти всички места вкъщи където нямах енергоспестяващи преди. Гледах мощността и свтлината им да съответства на обикновените, които са били там. Разлика няма 
Даже аз ги смених и бащата вечерта дори не забеляза, че има нова крушка.
Иначе ползвам 2бр General electric от около 5-6 години. Не са мръднали, а светят поне по 4 часа на ден. От около 6 месеца накупих и Philips - засега съм доволен.

Даже аз ги смених и бащата вечерта дори не забеляза, че има нова крушка.
Иначе ползвам 2бр General electric от около 5-6 години. Не са мръднали, а светят поне по 4 часа на ден. От около 6 месеца накупих и Philips - засега съм доволен.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
марката е Philips
5лв беше бройката,което беше супер далавера и даже с няква малка отстъпка поради факта че взехме много.досега няма изгорели и не са правили проблем,и още по-хубавото е че не ги бърка колко често ги святкаш и изгасяш 
съвет:ако е под 5лв крушката по-добре не си взимайте,независимо каква е марката.само ще си дадете парите...

съвет:ако е под 5лв крушката по-добре не си взимайте,независимо каква е марката.само ще си дадете парите...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
dimithur написа:BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...
Ами да правилно си чул. Първо щото треперят понеже тока е променлив. Волфрамената жичка се нагрява и е доста по инертна , демек не може да изстине за 1/50 от секундата, че да мига, но тея енергосестяващите положително си треперят. Другото е, че самата бяла светлина има доста тесен светлинен спектър, което определено дразни очите на някои хора
Ако вземеш от 2 лева, може и да треперят. По принцип еннергоспестяващите крушки са си луминисцентни лампи с електроника - и електрониката ги прави толкова скъпи. Колкото до бялата светлина - колкото крушки - толкова и видове светлина - има по жълтеещи, има и бели - кой каквато светлина иска.
И да - честото включване и изключване драстично им съкращава живота.
и аз ползвам от много време
купувам предимно Осрам или Филипс, обаче те самите лампи са си надписани - 3 години, 5 години, 10 години и честно казано това ако не е реалният живот, то доста добре ориентира коя лампа ще кара най-много
купувам предимно Осрам или Филипс, обаче те самите лампи са си надписани - 3 години, 5 години, 10 години и честно казано това ако не е реалният живот, то доста добре ориентира коя лампа ще кара най-много
Benedetto написа:dimithur написа:BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...
Ами да правилно си чул. Първо щото треперят понеже тока е променлив. Волфрамената жичка се нагрява и е доста по инертна , демек не може да изстине за 1/50 от секундата, че да мига, но тея енергосестяващите положително си треперят. Другото е, че самата бяла светлина има доста тесен светлинен спектър, което определено дразни очите на някои хора
Ако вземеш от 2 лева, може и да треперят. По принцип еннергоспестяващите крушки са си луминисцентни лампи с електроника - и електрониката ги прави толкова скъпи. Колкото до бялата светлина - колкото крушки - толкова и видове светлина - има по жълтеещи, има и бели - кой каквато светлина иска.
И да - честото включване и изключване драстично им съкращава живота.
Ами виж сега, то и телевизора с кинескоп трепти, ама не го виждаш , просто човешкото око е несъвършено

- Банго
- младши ентусиаст
-
darko1 написа:Аз съм с такива навсякъде,без банята и съм много доволен и не са от най-скъпите
и аз навсякаде в нас съм, с такива даже и банята вече от 3-години и съм много доволен
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
Крушките са Филипс и Силвания, ама за тях си трябват и ламБи - е, тука вече Сириус на Околовръстното няма конкуренция, много красиви неща имат, искам всички лампи и полилеи да им изкупя. 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
От 9 месеца съм с такива, нито една не е изгоряла, и хубаво светят за тия ватове, заслужават си паричките 

Никой не мое ма връне на селу!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
NARVA изкара 2 години при мен,пуска се по цяла нощ в коридора.
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4