Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?

Мнение от vanci88 » 02 Юни 2010, 13:00

dimithur написа:
The_Ancient написа:Аз не вярвам да имате кой знае каква сметка от тия крушки, ама като искате да сте модерни, слагайте.
От един супер в Чикаго си взех 8бр. Дженерал Електрик за $2.88, май ги били пуснали с някаква държавна субсидия. Тези бяха топъл цвят, студените са малко по-скъпи. От горе долу 3-4 месеца ги ползвам, още не съм имал проблеми, даже си взех и още един комплект, да си имам резервни.
Тогава се огледах и за диодни, но цената им не е оправдана все още, освен ако не е с цел различна от икономия.

Aз не съм ги слагал с цел икономия, а с цел да не ми горат през неколко месеца и да сменям като идиот крушки, щото тея уж ги дават, че работат по 5 години :mhihi: Ма не знам, явно при мен нещо тока ли е кофти, та толкова често ми горят :dunno: Дано са тея филипси да са по читави, че от Осрам-а дето колегито го фалат, съм крайно недоволен.

Като всичко и от крушките има ментета - при мен 5000 часа работа и още свети :ok:
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 02 Юни 2010, 13:02

купих си такива крушки за целия апартамент още през 2002г ,Sylvania - произведени в Англия ,тогава бяха по около 20 лв но са били истински - от всичките над 10 само една е изгоряла другите си светят все още вече 8 години и отдавна са си избили парите ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 03 Юни 2010, 18:18

philips под 2лв/бр от пловдив
топла светлина 2х8вата и 2х14вата, вече 2-3 месеца си светят

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 03 Юни 2010, 19:54

Само да вметна, че имат голяма гаранция въпросните крушки и можеш да си подмениш изгоряла такава. Аз лично съм връщал в техномаркет 1 Philips
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 04 Юни 2010, 3:29

Марките са

Osram , Philips , Tungsram , Vito и General Electric
I'm slowly drifting
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юни 2010, 18:54

Не на икономиите , не на фалшивите твърдения ,че ни продават икономични продукти ,които пък са вредни на околната среда :no: :censored: За тия "икономични" крушки трябвало да се събират и преработват по специална технология ,защото хвърлени на боклука те са опасни за приридата поради състава им ...

няма да забравя Божо Шнапс-а с жена му като ми дойдоха на гости преди близо 2 години и се облещиха при влизането във всекидневната ми :mhihi: Той каза : "Ако тук влезе Немец ще те обяви за луд с толкова много 100 ватови крушки от стария тип" :mhihi: Аз си имам 1 киловат осветление в хола при всичко включено и съответно си имам нужната светлина от старата генерация крушки.Новите не ги харесвам как светят изобщо и в тази връзка си купих от едно място 1 кашон 100 бр. 100 ватови крушки да си имам докато съм жив :mrgreen:

п.с. Като умра един ден все ще ми е тъмно :)

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ViRTUaL^BoY » 05 Юни 2010, 12:32

От новите крушки има различни цветове на светене. Примерно аз не отдавна си накупих Philips за почти всички места вкъщи където нямах енергоспестяващи преди. Гледах мощността и свтлината им да съответства на обикновените, които са били там. Разлика няма :)
Даже аз ги смених и бащата вечерта дори не забеляза, че има нова крушка.
Иначе ползвам 2бр General electric от около 5-6 години. Не са мръднали, а светят поне по 4 часа на ден. От около 6 месеца накупих и Philips - засега съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 06 Юни 2010, 1:47

марката е Philips :yes: 5лв беше бройката,което беше супер далавера и даже с няква малка отстъпка поради факта че взехме много.досега няма изгорели и не са правили проблем,и още по-хубавото е че не ги бърка колко често ги святкаш и изгасяш ;)
съвет:ако е под 5лв крушката по-добре не си взимайте,независимо каква е марката.само ще си дадете парите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 06 Юни 2010, 11:13

dimithur написа:
BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...

Ами да правилно си чул. Първо щото треперят понеже тока е променлив. Волфрамената жичка се нагрява и е доста по инертна , демек не може да изстине за 1/50 от секундата, че да мига, но тея енергосестяващите положително си треперят. Другото е, че самата бяла светлина има доста тесен светлинен спектър, което определено дразни очите на някои хора ;)

Ако вземеш от 2 лева, може и да треперят. По принцип еннергоспестяващите крушки са си луминисцентни лампи с електроника - и електрониката ги прави толкова скъпи. Колкото до бялата светлина - колкото крушки - толкова и видове светлина - има по жълтеещи, има и бели - кой каквато светлина иска.

И да - честото включване и изключване драстично им съкращава живота.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Юни 2010, 11:26

и аз ползвам от много време
купувам предимно Осрам или Филипс, обаче те самите лампи са си надписани - 3 години, 5 години, 10 години и честно казано това ако не е реалният живот, то доста добре ориентира коя лампа ще кара най-много

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Юни 2010, 12:45

Benedetto написа:
dimithur написа:
BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...

Ами да правилно си чул. Първо щото треперят понеже тока е променлив. Волфрамената жичка се нагрява и е доста по инертна , демек не може да изстине за 1/50 от секундата, че да мига, но тея енергосестяващите положително си треперят. Другото е, че самата бяла светлина има доста тесен светлинен спектър, което определено дразни очите на някои хора ;)

Ако вземеш от 2 лева, може и да треперят. По принцип еннергоспестяващите крушки са си луминисцентни лампи с електроника - и електрониката ги прави толкова скъпи. Колкото до бялата светлина - колкото крушки - толкова и видове светлина - има по жълтеещи, има и бели - кой каквато светлина иска.

И да - честото включване и изключване драстично им съкращава живота.

Ами виж сега, то и телевизора с кинескоп трепти, ама не го виждаш , просто човешкото око е несъвършено ;) Инак Георги Пенчев е много прав - ще взема да си купя и аз един кашон обикновени лампи и да ги хвърля всичките тея боклуци. Досега за една година сигурно съм потрошил поне 50лв за боклуци, а реално я са спестили ток за 2лв , я не :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 06 Юни 2010, 20:37

darko1 написа:Аз съм с такива навсякъде,без банята и съм много доволен и не са от най-скъпите
VO11020_SPIRAL_E27.jpg

и аз навсякаде в нас съм, с такива даже и банята вече от 3-години и съм много доволен
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 08 Юни 2010, 13:47

Крушките са Филипс и Силвания, ама за тях си трябват и ламБи - е, тука вече Сириус на Околовръстното няма конкуренция, много красиви неща имат, искам всички лампи и полилеи да им изкупя. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Юни 2010, 14:35

От 9 месеца съм с такива, нито една не е изгоряла, и хубаво светят за тия ватове, заслужават си паричките :yes:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 09 Юни 2010, 0:06

NARVA изкара 2 години при мен,пуска се по цяла нощ в коридора.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата