13-годишни алкохолици берат душа в "Пирогов"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: 13-годишни алкохолици берат душа в "Пирогов"

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Юни 2010, 1:15

Сондьора написа:
LiTtLeRoCk написа:
krystal написа:На мен ми е интересно, кой аджеба им е продал алкохола?
Не мога да виня родителите..в крайна сметка, не могат да са до децата си нон стоп..това са тинейджъри все пак.
Виновно е обществото..ако трябва да търсим вина..

А нормално ли е родителите да проявяват безхаберие.

Пред очите ми на спирка две кифли 12-14г се преобличат..дали родителите са знаели... в кафето до работа, влизат и молят всеки втори да им купи цигари от магазина...
Понеже имам само щерки и по - обръщам внимание на девойките,...направо ме боли главата....

Колеги вие почнахте да тълкувате думите ми погрешно, ясно ми е че няма как да са постоянно до тях и да ги наблюдават,но като цяло си цари едно голямо безхаберие,това не означава че във всички семейства е така,или поне се надявам да не е така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 17 Юни 2010, 1:18

Тва пак 13годишните са изостанали.. преди два дни в пицарията имахме мероприятие по случай завършването на петокласници от кварталното училище...
дойдоха две момиченца при мен на бара 'Бира на малки деца давате ли?'
"не разбира се'
'ихх,че гадноо..' и намусени тръгнаха по стъпалата към залата.

Изводите оставям на вас.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Юни 2010, 1:19

LiTtLeRoCk написа:....

Аз на медийни сензации не вярвам особенно, но ти в момента дори ми цитираш единичен случай..за някаква си майка, която се държала арогантно..Такива родители винаги е имало и ще има..жалко за детето.
В статията пише, цитирам и аз:
Децата са започнали да пият още в ранния следобед, сигурно в междучасието дори, тъй като в Пирогов са започнали да ги приемат още в късния следобед.

Къде обикновенно са родителите по това време? На работа. Къде са тези деца?..сред обществото. Защо веднага се нападат родителите, след като някой си е затворил очите и е продал на тези деца алкохол?
За възпитанието и първите 7 години, ясно..там родителите са тези, които градят личността.
За комуникацията родител, дете си прав.., но не от всеки се е родил родител, все пак, никой не си избира роднините.
Ти сигурно не си правел пакости, на тази възраст, не сте играли на забранени игри.., не сте се напивали тайно, не сте павкали? .. Ми то по твойта логика, щом не са от днес алкохолици, и в планината да ги закараме тези деца да живеят, пак ще пропият?
Тая тема е много обширна, и истината има много страни. Аз не мога да съдя.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Юни 2010, 1:23

Абе и бели сме правили,и прозорци сме чупили,и какви ли не глупости,ама белите които правят децата в днешно време просто не им подхождат за възрастта.Е да ти кажа не помня на 13 години да съм се напивал,както казах за пръв път бира усетих на 16,а твърд алкохол на бала,трева опитах(за пръв и последен път) в казармата сега това да се напиеш,да направиш даскалката на луда,да убиеш,да откраднеш,да те снимат докато правиш с....а или с..с, да се надрусаш е геройство, за днешната младеж,или и тук греша.
Ти би ли позволила 14 годишен келеш да кръстосва улиците с бира в ръка до 2-3 през нощта.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Юни 2010, 1:33

бебета пушат, вас това ви очудва .. тази теама е малко като с чалгата ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Юни 2010, 1:39

bigmurzi написа:бебета пушат, вас това ви очудва .. тази теама е малко като с чалгата ..

Не малко ами много и е пряко свързана :mhihi: Sex, drugs, чалга&чавета. Които после да се захвърлят да ги "отглежда" обществото . А причините са навсякъде => родителите на първо място, безхаберието на околните, простотиите по телевизията и прочие
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 17 Юни 2010, 1:48

Къв ви е проблема с чалгата па' ся ?! :kuku: :dunno: :banghead: Т'ва за "секс, дръгс ен' ..... " е "секс, дръгс ен' хаус..." , а не "чалга" :kuku:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Юни 2010, 2:44

LiTtLeRoCk написа:Абе и бели сме правили,и прозорци сме чупили,и какви ли не глупости,ама белите които правят децата в днешно време просто не им подхождат за възрастта.Е да ти кажа не помня на 13 години да съм се напивал,както казах за пръв път бира усетих на 16,а твърд алкохол на бала,трева опитах(за пръв и последен път) в казармата сега това да се напиеш,да направиш даскалката на луда,да убиеш,да откраднеш,да те снимат докато правиш с....а или с..с, да се надрусаш е геройство, за днешната младеж,или и тук греша.
Ти би ли позволила 14 годишен келеш да кръстосва улиците с бира в ръка до 2-3 през нощта.

Те вече на 12-13 години деца отглеждат, ти за трева ми говориш..
Светът се развива много бързо, за добро или за лошо..поколенията са различни и винаги е било така.
И това не е проблем на родителите, това е проблем за всички нас! Надали родителите на тези деца са наясно, какво правят отрочетата им, и ги приветстват с това, но факт е, че ежедневието ни е много по-забързано и пропускаме същественото, колкото и да не ни се иска.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Юни 2010, 8:48

па като не са наясно си отговарат те! ебати родителите! са па обществото им виновно!! той не си научил говедото и не го възпитал-ше чака друг да му го опази и да му прави забележка ,че ходи с бира в ръка! как па не!
абсолютно на първо място са виновни родителите и то не заради дадените два примера ,а защото просто не се интересуват/ не само през деня/от децата си! просто не им обръщат внимание,не ги възпитават,не им казват кое е лошо и кое добро и не ги подпират леко от ляво ,от дясно ,за да влезат в правия път! после били виновни учителките ,па обществото,па лекарите ,па не знам си кой.
единствено родителят може да насочи детето си в правилна посока,да му даде основните ценностни устои ,да му покаже и със собственото си поведение кое е добро и кое лошо!!!!!
тва ,че се развиват по-бързо е вярно ,ма не па чак толко бързо! да-правят секс по-рано ,но по-рано примерно на 15 да почват ,ние сме почвали на 17. нека пият на 16 ние сме пили на 18! ма на 13 да се отреже като талпа! аре бе! ебати акселерацията. на 13 да му правят ганг-банг......аре стига!! колко и да са екселерирали не са толко!
и пак повтарям : на първо място е родителят!!!! на първо...! ако него не го е грижа -кво да говориме за другите......

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Юни 2010, 11:52

аз бира пропих на 5 годиники :) на 13 вече се правих на мармалад с 200мл водка + 500мл бира джина го отказах след 600 мл до безсъзнание :) И така на 18 спрях алкохола генерално дори и бирата. Сега 6 години по късно пиивам по биричка и така. Невиждам какво толкова ненормално има в тези ситуации. Просто ежедневието е мн по забързано нали затова искат да правят да почват от 5 години училище.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Юни 2010, 11:57

Нацията си отива бавно но сигурно, и аз съм опитвал алкохол на 13, ама да станеш алкохолОк...ама то родителите като са пиянки и децата тръгват по този път, което е жалко.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 17 Юни 2010, 12:19

Родители, та родители... Пропускате фактора "компания"... Тяхната психика е доста по-различна от вашата... А и искрено се забавлявам когато тук се появят безгрешните :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 17 Юни 2010, 14:01

Абсолютно е прав Скисата...

SKISA написа:па като не са наясно си отговарат те! ебати родителите! са па обществото им виновно!! той не си научил говедото и не го възпитал-ше чака друг да му го опази и да му прави забележка ,че ходи с бира в ръка! как па не!
абсолютно на първо място са виновни родителите и то не заради дадените два примера ,а защото просто не се интересуват/ не само през деня/от децата си! просто не им обръщат внимание,не ги възпитават,не им казват кое е лошо и кое добро и не ги подпират леко от ляво ,от дясно ,за да влезат в правия път! после били виновни учителките ,па обществото,па лекарите ,па не знам си кой.
единствено родителят може да насочи детето си в правилна посока,да му даде основните ценностни устои ,да му покаже и със собственото си поведение кое е добро и кое лошо!!!!!
тва ,че се развиват по-бързо е вярно ,ма не па чак толко бързо! да-правят секс по-рано ,но по-рано примерно на 15 да почват ,ние сме почвали на 17. нека пият на 16 ние сме пили на 18! ма на 13 да се отреже като талпа! аре бе! ебати акселерацията. на 13 да му правят ганг-банг......аре стига!! колко и да са екселерирали не са толко!
и пак повтарям : на първо място е родителят!!!! на първо...! ако него не го е грижа -кво да говориме за другите......

:yes: Ако си някоя мека Мария, и не можеш да си възпиташ детето, така че да му сече пипето по правилния начин, то просто нямам думи..
Да, и обществото е един от съществените фактори... но като родител не съумееш ли да изградиш, или по-скоро да напътстваш един млад човек към правилното и трезвото му мислене , развитие и т.н., ако искаш ходи обвинявай и арменския поп - все тая е.. - просто никой не ти е виновен :!:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Юни 2010, 14:45

Назад са наще още. В Англия 60 % от 13 годишните са на хероин. Майките им в къщи пред тях пушат тревица.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Юни 2010, 16:05

SKISA написа:...

Скис за конкретната ситуация говорим или...? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата