Как се става модератор във форума?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как се става модератор според вас?

С яка работа и помощ във форума
32
23%
С връзки
27
19%
С финансово подпомагане (разбирай: рушвет)
4
3%
С мазнене
22
16%
Не знам как, но със сигурно не с тъпи анкети :~~
56
40%

Общо гласове : 141
ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Как се става модератор във форума?

Мнение от Feanor » 19 Юни 2010, 19:15

Mollov написа:Айде стига сте се лигавили... който няма какво стойностно да каже, да не го казва тук... :cop:

Е то има ли какво стойностно да се каже изобщо? Трябва човек да е отговорен, да може да е обективен, да избягва фаворитизирането, да умее да избягва и потушава конфликти, да го е грижа за форума (в конкретния случай - за клуба и BMW идеята също), да е навит да върши пъдарска работа и да не иска пари. Ако има и свободно време, значи е перфектен. Аз така ги виждам нещата. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Юни 2010, 19:41

pistata9889 написа:Един въпрос от мен:Колко от модераторите във форума са членове на БМВ Клуб БГ?

Максимум половината.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 19 Юни 2010, 19:51

е тоя пич - memberlist.php?mode=viewprofile&u=4749
тои защо е модератор .
нищо лично към момчето ,нека си продава коли и части .
но тои какво допринесе за форума -
искам 5 важни теми да ми покажете -негови.

следващия мод (лично мое мнение трябва да е METODI 80) познавам го от форума ,но погледнете му темите само .

пак казвам нищо лично към модератора ,които и тои не знае що е мод,ама аиде .
ако може тои да даде обяснение как го избраха и кои го препоръча.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 19 Юни 2010, 20:07

ха ха тука интересно станало а аз не съм видял :)

Момчета за да не пишете повече глупости обяснявам нещата :

Модераторите се избират само и единствено от администраторите, да могат да бъдат предложени от модератори или да се изслушат мненията им, НО се избират САМО от администраторите.

Модератор се става на база полезни мнения във форума, лична ангажираност, свободно време, сериозни познания в областа и т.н. други качества.

Редовно се вади справка кои модератори са активни и кои не, на база на нея ако има некативни модератори те биват предупредени, а при повторно попадане в списъка с неактивните се смяня с нов модератор.

Надявам се бях напълно изчерпателен, няма да заключа темата засега, защото може и да имате още някакви въпроси...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Юни 2010, 20:23

аз нямам въпроси-имам отговори.
защо пък да се избират само от администраторите!? какво пречи да се избират част от модераторите от членовете на общността? ок-сега е така ,но какво пречи да се промени!? и защо да се заключи темата!? темата е интересна,касае отношенията във форума и е важна за добруването му. не виждам причина да се заключи ,освен някакво неудобство от страна на модераторите и администраторите....
когато нещо е неудобдно или щекотливо не е начина да се заключи,щото тва не решава проблема или въпроса.
след тоя коментар поне 10 човека няма да си кажат мнението ,щото са се стреснали да не берат ядове. не си прав,иво!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Юни 2010, 20:34

SKISA написа:...

Нека модераторите се избират от всички членове на клуба!
Да не се разбира на форума!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 19 Юни 2010, 20:40

Трудно би било модератори да се избират от членове на Клуба .. най-малкото, защото броя им нараства постоянно, а и повечето може да нямат никакво наблюдение върху предложения кандидат. По този начин избора няма да е ефективен.
Не знам какви са тези листи с активни и неактивни модератори, но е факт, че в Е46 раздела модераторската дейност се извършва най-вече от Слави, за което му благодарим. А работата там е доста по редица обективни причини... друг мод да се намеси там не съм видял скоро ..

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Юни 2010, 21:50

Wolfen написа:Трудно би било модератори да се избират от членове на Клуба .. най-малкото, защото броя им нараства постоянно, а и повечето може да нямат никакво наблюдение върху предложения кандидат....

Кое му е трудното- има си подфорум за членовете и спокойно могат да си гласуват... А за нарастващият им брой и не познаването на кандидатите има решение... Що забравяш различните нива на членство- който може да гласува на общо събрание да гласува и за модератор, другите и без това са само за попълване на касата :roll:
Изображение
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 19 Юни 2010, 21:51

Wolfen написа:Трудно би било модератори да се избират от членове на Клуба .. най-малкото, защото броя им нараства постоянно, а и повечето може да нямат никакво наблюдение върху предложения кандидат. По този начин избора няма да е ефективен.
Не знам какви са тези листи с активни и неактивни модератори, но е факт, че в Е46 раздела модераторската дейност се извършва най-вече от Слави, за което му благодарим. А работата там е доста по редица обективни причини... друг мод да се намеси там не съм видял скоро ..

същото мога да потвърдя и за кар аудиото понеже постоянно пиша и чета там... ако не е ИЦЦО тотално ще се затрие тоя форум. Да не се засяга Кашалота,но едно негово мнение не съм видял там и идея си нямам дали разбира от кар аудио (в техническите форуми съм чел негови ползотворни и интересни мнения). Ако се избира в кар аудио нов мод Марио Панков примерно е достоен с активността си и познанията си за помощник на Ицо...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Юни 2010, 23:48

За мен да си модератор, значи да поемеш повече отговорност. Незнам какво удоволствие има в това, никой не ми плаща, инвестирам от времето си, нервите си и т.н. мои неща, за какво? За някаква идея, която нито ми е смисъла на живота, нито нищо, просто една хубава идея. Само незнам по каква логика, хора които се натоварват с това, са щастливи и даже си придават важности от този факт. Аз бих отказал такава работа, говоря съвсем честно, защото за мен това е работа и то доста натоварваща и сериозна, смятам, че освен да си напред технически, тук трябва и да си доста добре психически. И ако трябва да кажа още нещо за финал, адмирирам избора на tsb_bg за модератор, смятам, че той има много повече заслуги за такъв, отколкото други декорирани в зелено. Само да не се обидят колегите, не го познавам човека.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 20 Юни 2010, 1:38

Хубава тема се получи,но ще си пишем на трезво сутринта,за да не останат прекалено обидеби някои хора.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Юни 2010, 1:40

pistata9889 написа:Хубава тема се получи,но ще си пишем на трезво сутринта,за да не останат прекалено обидеби някои хора.

Хлъц. Предлагам всички кандидат модератори да се съберат на една маса , и който изпие най-много бира да му се дадат такива права. Останалите плащат сметката и пият по една студена вода :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2010, 7:17

Моето скромно мнение се базира на личните наблюдения във форума,а те са:
Хората в зелено-модератори ли са,не знам точно,но има само няколко дето вършат работа "Малкият камък,Моловв,"ключара"BULLI","Error" и Димитрофф",другите...ми не съм ги срещал,евала на "Алпина Машината" и той е пич,има доста сериозни публикации.
Kато коректни и наистина хора дето са толерантни,бих посочил горните,обаче тези дето съм имал някакви вземания-давания,освен че са в зелено,никъде не съм ги срещал,освен това не са чак такива "пичове",според мен са станали "зелени" заради некакви лични услуги,молене и лек комплекс да са нещо "у тоя свят"-естествено че няма да ги посоча,те се знаят от всички в тоя форум/клуб...
Така че ,хайде да не използваме високопарни думи какъв трябва да е модератора,защото само няколко са такива,другите са се прилепили към "върхушката"-просто си кажете-тея ни кефат щото си пием бира по някога,праат ни отстъпки и много ни се помолиха....

Трудно влиза в колата
Трудно влиза в колата
Аватар
Кара: '08 E91 330xi

Мнение от Kashalota » 20 Юни 2010, 16:14

fedoracore написа:е тоя пич - memberlist.php?mode=viewprofile&u=4749
тои защо е модератор .
нищо лично към момчето ,нека си продава коли и части .
но тои какво допринесе за форума -
искам 5 важни теми да ми покажете -негови.

следващия мод (лично мое мнение трябва да е METODI 80) познавам го от форума ,но погледнете му темите само .

пак казвам нищо лично към модератора ,които и тои не знае що е мод,ама аиде .
ако може тои да даде обяснение как го избраха и кои го препоръча.

а ти кой точно беше да ме съдиш мене че не ми е ясно,а?попринцип даже не че заслужаваш това което Иво ти е написал като пояснение но както и да в...и другото не си спомням точно ти да си видял лошо от мене ама трябва да се намираме на приказка нали...ако държиш толкова да станеш модератор не пиши пълнежи,аз не сличайно има 400мнения за 6 години господин 9999...
'94 E36 318is ; '91 E30 32* ; '99 Z3 1.9i; '91 E30 "червена"; '93 E30 convertible; '95 Е36 318ti ; '07 Е91 330xi

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Юни 2010, 18:08

Kashalota написа:.....
а ти кой точно беше да ме съдиш мене че не ми е ясно,а?попринцип даже не че заслужаваш това което Иво ти е написал като пояснение но както и да в...и другото не си спомням точно ти да си видял лошо от мене ама трябва да се намираме на приказка нали...ако държиш толкова да станеш модератор не пиши пълнежи,аз не сличайно има 400мнения за 6 години господин 9999...

ми според мене е точно тва не е начина...! нищо против кашалота ,но точно тва държание е неправилното!
1. всеки има право да съди и да си каже мнението. може да не е правилно ,но има това право ,без да го питат "ти къв беше"
2. няма значение дали някой е видял лошо или добро ,за да прецени да критикува или изкаже мнение,а като ,един вид публични личности,модовете и админите трябва да са по-възприемчиви към чуждото внимание или критика.
3. броя на мненията ,независимо твърде много или твърде малко не е показателен за приноса или полезността на някой юзър....!
4. не бива управляващите форума да се държат като феодали или нещо повече ,защото за пореден път ще го кажа: форума не е техен,не е на никой ,а е на общността....! на всички! нито на тези ,които са били в началото,нито даже и на андро ,а на цялата общност от БМВ-ентусиасти.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата