МВР иска по-високи глоби и нови камери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: МВР иска по-високи глоби и нови камери

Мнение от driver69 » 14 Юли 2010, 23:35

dimithur написа:Като те хванат фиркан ти взимат колата, независимо чия е ;) После собственика да се оправя с тебе, може да те съди, може да ти се сърди и прочие, ма в крайна сметка да не ти я е давал . Баща, чичо, лелинчо, нема значение. Кофти е само за собствениците на фирми, дето ще им вземат колите заради некое нафиркано шефьорче, ма в крайна сметка да си подбират хората по-внимателно ;)

Е добре де, правилно ли е според теб? Примерно ти си ми приятел и ми се разваля колата, взимам твоята, за да се прибера вкъщи, където обаче ме чака приятелката с някакъв зализан келеш, поради който факт аз се напивам до безпаметност в кварталната кръчма, паля колата, да покарам(твоята) и ме хващат(ама не за дългия). К'во правим? Попринцип не пия.
dimithur написа:За сертификатите на меверейските камери, имат, ама нямат. Щото нещо се преебала процедурата и не са ги сертифицирали :mhihi:

Това е друг въпрос, не го знаех. След като нямат сертификати, актовете въз основа на снимки от камерите стават актове въз основа на любителски камери(със собственик Р. България), съответно падат в съда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 15 Юли 2010, 11:01

Ryapoff написа:....
Е добре де, правилно ли е според теб? Примерно ти си ми приятел и ми се разваля колата, взимам твоята, за да се прибера вкъщи, където обаче ме чака приятелката с някакъв зализан келеш, поради който факт аз се напивам до безпаметност в кварталната кръчма, паля колата, да покарам(твоята) и ме хващат(ама не за дългия). К'во правим? Попринцип не пия.
....

Правилно е, да. След като си се напил "до безпаметност" си носиш последствията. В случая - висиш един автомобил на "приятеля" си. :mhihi: Важното е, всичко това дето го обсъждаме тука, ще си остане в сферата на празните приказки. Туй правителство нищо не е свършило от това, което е планувало или обещавало. Не вярвам точно сега да почне да работи и да кове действащи закони :mrgreen: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Юли 2010, 11:12

"МВР иска" ..... А премиера народен любимец сигурно не го иска, парламента сигурно и той е против, само тия гадни лоши куки го искат :mhihi: Не че нещо, ама доста тенденциозно и подвеждащо заглавие.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юли 2010, 11:24

Мен пък не ми е ясно,как така кат събират такива огромни суми всеки ден,регистрации,глоби,актове и тн и сградата на кат,компютрите,обстановката е най-мизерната в тая държава... :dunno:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Юли 2010, 11:53

Е.Димитров написа:Мен пък не ми е ясно,как така кат събират такива огромни суми всеки ден,регистрации,глоби,актове и тн и сградата на кат,компютрите,обстановката е най-мизерната в тая държава... :dunno:

Ако си направат нова сграда, нали ще изпищите, че парите ви, вместо за дупки отиват за модерни офиси , дето служителите на ГАТ да си разплуват дебелите задници :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 15 Юли 2010, 12:34

Това е така, защото в момента приходите от нарушения отиват в общия бюджет и след това подлежът на преразпределяне.Дори постъпленията във Фонд "Пътна инфраструктура" едва ли са напълно "неприкосновени" и защитени от намесата на финансовият министър.

Колкото до глобите - Ако всичко друго остане както е сега, а само глобите се вдигнат постъпленията в хазната ще намалеят и дори принудителното събиране няма да промени този факт.
Попринцип съм твърд противник на камерите следенето и пълният контрол от страна на държавата, но стигам до извода, че единственият начин нещо да се промени по пътищата у нас са точно камерите и повсеместното им поставяне и използване, но не както работи сегашната смешна система, а да бъде приведена в работещ вид по подобие на западните страни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 15 Юли 2010, 19:15

Младите шофьори – зад волана само с опитен придружител

Драконовски изисквания за младите шофьори предвиждат от КАТ.

Първите 6 месеца след получаването на книжка младите шофьори ще имат правото да сядат зад волана само с опитен придружител до тях. Също така през първите 2 години те няма да имат правото да вдигат повече от 30 км/ч в града и 100 км/ч на магистралата.

През първите 2 години всеки млад шофьор ще разполага само с 13 точки в талона, които ще могат да бъдат загубени само с едно преминаване на червен светофар.

Сред промените, които предвиждат от КАТ, влизат и много по-тежки наказания и по-високи глоби за употреба на алкохол преди шофиране, превишена скорост, неправилно изпреварване и управление на автомобил без книжка.

Именно това са и причините за голяма част от пътно-транспортните произшествия в страната, при които всяка година загиват много хора.

Промените в Закона за движение по пътищата ще бъдат разгледани в парламента тази есен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Юли 2010, 19:54

Истината е, в ефективен контрол на контролните органи (много стрикно подбиране на кандидатите за обикновен катаджия дори) + съответната технология и вътрешен контрол, изграден на системата за поощряване и санкции за самите служители. Защото камери камери, ама без хора не може. Не може полицай да ти иска пари и това да не се санкционира. Не може и ти да даваш пари на полицай и да минеш тънко, не е нормално. За сведение, имам 6 точки и съм дал над 600 лв. грешни пари (от мои грешки на пътя) на държавата, полицай и една гола вода не съм черпил, една стотинка не съм дал и ако щете, гордея се с това. Във всякакви ситуации, няма сила, която да ме накара да дам пари на катаджия, да си пише каквото ще пише. Без книжка съм стоял и съм си плащал, за скорост, за паркиране, за катастрофа, к'ото се сетите. Всичко е до начин на мислене, правилния начин, мисля си, че мисля правилно. По-трудно е да не вземеш, отколкото да дадеш. Трудно е за един безхарактерен човек (а повечето са такива), да откаже пари. А ние, защо ги даваме? Можем да превъзпитаме полицаите с нашето отношение, ако ние имаме други мисли в главата. Въпросът е изгодно ли ни е, да има неподкупни ченгета на пътя, като предложиш пари и да щракнат белезниците? На мен ми е изгодно. И сега глобите не са малки и сега имаме закони, да вкарат престъпниците в затвора. Защо не става? Защото системата не работи добре, а тя няма да заработи добре с по-високи санкции. Все едно да наливаш по-качествено масло на блокирал двигател. Трябва нещо основно да се смени, за да тръгне. Бих казал, че поведението ни на пътя в частност отразява нашия манталитет и това какви хора сме като цяло.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Юли 2010, 20:08

M3 E92 написа:Младите шофьори – зад волана само с опитен придружител

Драконовски изисквания за младите шофьори предвиждат от КАТ.

Първите 6 месеца след получаването на книжка младите шофьори ще имат правото да сядат зад волана само с опитен придружител до тях. Също така през първите 2 години те няма да имат правото да вдигат повече от 30 км/ч в града и 100 км/ч на магистралата.

През първите 2 години всеки млад шофьор ще разполага само с 13 точки в талона, които ще могат да бъдат загубени само с едно преминаване на червен светофар.

Сред промените, които предвиждат от КАТ, влизат и много по-тежки наказания и по-високи глоби за употреба на алкохол преди шофиране, превишена скорост, неправилно изпреварване и управление на автомобил без книжка.

Именно това са и причините за голяма част от пътно-транспортните произшествия в страната, при които всяка година загиват много хора.

Промените в Закона за движение по пътищата ще бъдат разгледани в парламента тази есен.

:kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Абе тия с гъза ли си мислят, ама като се замисля средностатистически гъз е по умен.

Може ли някой по някакъв начин да ми обясни как подяволите ще ми подобри шофирането това ,че първите 6 месеца трябва да съм с придружител, което преведено значи ,че първите 6 месеца няма да карам, т.е. все едно съм взел книжката 6 месеца по късно. И кой с стаж 4 год ще си заебе работата и всичко да ми виси на главата докато карам. Разбирам да искат придружител примерно ако караш на 16. Даже в Кентъки е позволено от 14 год да караш с придружител и изискването за стаж на придружителя е 2 год.

На тия дето са го измислили мога да им пожелая някой новобранец с 30 и придружител да ги отнесе.

30 км/ч в града, :banghead: ае представете си някой да кара пред вас с 30, постоянно, ще станат повече катастрофи само заради грешни изпреварвания на каращия с 30 отколкто всички нарушения накуп досега.

Силно се надявам тези в парламента да са по умни от средностатистически гъз и да подминат тези глупости.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Юли 2010, 0:55

Това ограничение 30км/h в града действително е малоумно и полза от него никаква.Това с придружителя също е общо взето безмислено, защото истинското учене става когато караш сам и сам се справяш със ситуациите.
Иначе тяхната идея е по някакъв начин да тушират последствията от изцепките на повечето млади шофьори.Аз дори съм на мнение, че повечето хора в България дори на 18 не са дорасли (умствено) за книжка, но възрастта няма как да се вдигне понеже в един момент точно около тези мътни години колата се превръща в необходимост и т.н.
Ако бяха въвели това с камерите на изпитите и като цяло да се вдигне нивото на обучение на кандидат шофьорите ползи много повече, но...
А глупости в началото всеки е правил и всички ще правят в бъдеще и подобни ограничения биха повлиали слабо.

Предишна

Назад към Извън Темата