Операта ли да закрием или чалгата?
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Операта ли да закрием или чалгата?
Слушането и предпочитанието на определен стил музика е в зависимост от моментното състояние на човека. Кръчмичка, очишъл се да се наливаш - сръбска турбо чалга за фон
Романтична вечеря - блус, защото е подходящ на притискаш дамата.
Повечко нагълтани амфетки - хаус естествено, иначе не може да се изтърпи това монотонно буботене.
Ако съвем не си на кеф - някакъв гангстерски рап
Спира ви пътен полицай за проверка - настройвате се на фолк вълна http://vbox7.com/play:d67f9750

Романтична вечеря - блус, защото е подходящ на притискаш дамата.
Повечко нагълтани амфетки - хаус естествено, иначе не може да се изтърпи това монотонно буботене.
Ако съвем не си на кеф - някакъв гангстерски рап

Спира ви пътен полицай за проверка - настройвате се на фолк вълна http://vbox7.com/play:d67f9750

Никой не мое ма връне на селу!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
vicho написа:Няма как да заклеймиш човек, заради вкуса му!
Кои бяхте вие, че да казвате кой колко е интелЕгентен според музиката, която слуша? Вземете се в ръце малко!
Няма как ли? Само стой и гледай...

И съвсем сериозно - вкусовете ти са проекция на теб самия, пречупена през призмата на предметната област, в която се изявяват. Можеш да съдиш за човек по вкусовете му.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Feanor написа:Можеш да съдиш за човек по вкусовете му.
Да съдиш що за човек е -донякъде да, но да го осъждаш за това, че вкусът е такъв, а не едикакъв си е тъпо и тесногръдо.
Никой не мое ма връне на селу!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
saleen написа:Да съдиш що за човек е -донякъде да, но да го осъждаш за това, че вкусът е такъв, а не едикакъв си е тъпо и тесногръдо.
Викаш, да действам в съгласие с преценката си за някого е тъпо? Щоооо?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Вие с всеки изминал ден се чудите какъв чадър да си ........ в г*за май сте хора без работа който търсят някакво внимание или се правите на интересни немога да разбера ? Аз като слушам всичко от чалга до deep purple ,scorpions ,abba и сие а съм на 15 год прави ли ме див селски бек
Против операта нямам нищо не съм ходил до сега но може и да отида не се знае
Време е за катанец ми се струва 

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
saleen написа:Feanor написа:Можеш да съдиш за човек по вкусовете му.
Да съдиш що за човек е -донякъде да, но да го осъждаш за това, че вкусът е такъв, а не едикакъв си е тъпо и тесногръдо.
Що да е тъпо и тесногръдо? Всеки човек си има право на мнение. Защо трябва да се ограничава. За мен Иван примерно е баси тъпия селски бек, защото слуша чалга, за някой друг обаче ще е баси пекания пич, защото слуша чалга. Тва е. Няма тъпо, няма тесногръдо.

p0wEr написа:Вие с всеки изминал ден се чудите какъв чадър да си ........ в г*за май сте хора без работа който търсят някакво внимание или се правите на интересни немога да разбера ? Аз като слушам всичко от чалга до deep purple ,scorpions ,abba и сие а съм на 15 год прави ли ме див селски бек![]()
Против операта нямам нищо не съм ходил до сега но може и да отида не се знае
Време е за катанец ми се струва
Ще станеш, ще станеш, не се притеснявай има време

SKISA написа:да вметна ,па аз за протокола ,че слушам почти абсолютно всичко,което излиза като музика. като казвам слушам-значи и че намирам настроение ,време и място за всеки един диск ,който имам да си го слушам. не разбирам противопоставянето на чалга и анти-чалга. ходил съм на опера,ще ходя скоро и във виенската ,на концерт на пайнър не съм,щото е блъсканица и ми е неприятно ,но чалга си слушам ,когато съм настроен за тая музика и не ми пука дали ше ми викат селски или махленски бег. имам си песни и дискове за бързо каране,имам "100% класик" за прибиране без да бързам. всеки един стил има нещо ,което може да донесе приятно чуство на човека-музиката е ,за да носи наслада на душата ,а не да воюва с друга музика. напоследък си слушам всичко от "100 каба гайди" ,защото просто явно съм на такава вълна,което не означава ,че няма да ида на концерт на Ю2,да покуфея с приятели на диси,да се усмихна на некоя добра песен на пайнър,или да разпусна на чилаут или класика..... да се говори за музиката със "за" или "против" според мен е глупаво,защото ако тя носи достатъчно кеф на слушаштите я -значи трябва да я има-независимо каква е...
Иво, бате, ако сичките чалга фенове беха като тебе - ние като общество и държава щехме да сме некъде плътно зад Германия примерно.
А "Слушам чалга, ама слушам и едикакво си" е дежурната заучена фраза на простите селяци, които пропускат да уточнят, че чалгата е 98%, а едикаквоси-то е останалите 2%.
Некой проЗ селски бек да тръгне да ми обяснява колко широко е скроен и, че слуша "и друга музика" - все едно хомосексуалист да се оправдава, че всъщност е бисексуален, щото е правил секс и с жена през живота си.
Ogi написа:защо сравнявай хората които слушат чалга със снимката която пускаш за 7-ми път в тая тема?!? нима вашите не слушат чалга когато седнат на чашка при комшиите? нима ти не си ходил на кръчма с оркестър на рождения си ден и не си ставал да денсаш на циганския кавър на хепи бърдей ту йуако не си значи наистина живота ти е голяма скука...
Аз не ги сравнявам - те са си там на снимката - 1:1

Иначе естествено, че съм слушал чалга

Да слушаш чалга и да правиш глупости ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА е човешко. Безгрешни хора няма.

Но да се събуждаш и заспиваш с чалга и тя да е смисъл на живота ти - това вече е диагноза "див селски бек".

dimithur написа:Не виждам какво спорите, мисля че картинката беше достатъчно красноречиваА пък който се е припознал на въпросната снимка и с фуния да му наливаш мозък, той ще му изтича през ушите и пак ще си е същия маймун
![]()
Като гледам колегата го е синтезирал най-точно

Само една забележка - внимавай със сравненията, че маймуна може да се обиди!

Да обясняваш на прост селски бек някои неща за чалгата има същия ефект като да обясняваш на мангал, че не е хубаво да се краде

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
flame написа:Иначе естествено, че съм слушал чалгаОбикновено когато съм на доста висок градус - състояние, в което е нормално да се правят ПРОСТОТИИ (и се слуша просташка музика
) Случвало ми се е и заради приятели да ходя на чалга клуб.
Да слушаш чалга и да правиш глупости ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА е човешко. Безгрешни хора няма.![]()
Но да се събуждаш и заспиваш с чалга и тя да е смисъл на живота ти - това вече е диагноза "див селски бек".![]()
Е господин НЕЧАЛГАР кой според теб в този форум става и си ляга с чалга?!?!
аз като казах че слушам чалга имах предвид че слушам всичко и 2% чалга... или по скоро трябваше да се изразя че музиката която слушам предимно не е чалга но не ми пречи да слушам и чалга... и кво става сега... ти слушаш също толкова чалга колкото и аз само че аз нямам мозачни клетки пък ти имаш защото освен чалга слушаш и опера така ли и аз съм чалгар ама ти не си?!? също да те запитам... след като слушаш чалга отвреме навреме смяташ ли се за един от хората на снимката която си пуснал?!? защото точно това твърдеше в мнението си... че всичко слушащо чалга е мангал ходещо по концерти на пайнер...
мисля че темата е приключена и че сам си го навря... няма нужда да ми отговаряш
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
flame написа:...
бате, ти дали си се взел на сериозно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз като казах, че слушам чалга, но и други стилове, не пея. Не мисля пред теб да се оправдавам, не съм длъжен, но пък имам свободно време
.Ако искаш ме определяй като див селски бек, нямам намерение да плащам данък обществено мнение. Факт е, че както можеш да ме засечеш да слушам в Бавареца радио Веселина, така може в корсата да съм надул шамара и ванко едно. Въпрос на избор бре. Сега слушам радио ЕнЕрДжи. Ама то мнението ти не вярвам да го променя де. Разни хора, разни идеали. Не слушам Моцарт по простата причина, че не ми харесва! Прави ли ме простак?
Ако искаш ми отговори.

Ако искаш ми отговори.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз съм да се закрие операта и да се открият повече чалги ,имам си и аргументи естествено!
Ся,първо аз не слушам чалга,тоест не ходя по кръчми (доброволно и самоинициативно) където има жива музика,ходя там където мога да си направя дъра-бъра с приятели,но на въпроса що да се закрие операта,ами първо става въпрос (сигурен съм в това) за операта в пловдив-ми посредтсвеност,ходил съм на опера в пловдив миналата година и не беше кой знае какво като гласове ...ама как и да е,основната причина е следната,имах приятелка оперна и оперетна певица-за 2 месеца само 3 пъти правихме секс,че това секс ли е,щях да забравя кой какъв го играе...запозна ме с цялата гилдия оперни и оперетни артисти-ми толкова посредствени и ограничени ора с манталитет на обратни-аре нема нужда,обаче пък имах една позната-фенка на чалгата-не само че правихме секс всеки ден,ама ме запозна и снейни приятелки и с ТЕХ правих секс и беше много убаво,колко са умни ли-нямам никаква представа,ма за кафе и секс беше супер добре!!!
Самият аз слушам Nightwish,Rammstein,Metallica,старите дискотечни хитове,Вивалди,Бах,Моцарт и приятна мелодична музика...
Ся,първо аз не слушам чалга,тоест не ходя по кръчми (доброволно и самоинициативно) където има жива музика,ходя там където мога да си направя дъра-бъра с приятели,но на въпроса що да се закрие операта,ами първо става въпрос (сигурен съм в това) за операта в пловдив-ми посредтсвеност,ходил съм на опера в пловдив миналата година и не беше кой знае какво като гласове ...ама как и да е,основната причина е следната,имах приятелка оперна и оперетна певица-за 2 месеца само 3 пъти правихме секс,че това секс ли е,щях да забравя кой какъв го играе...запозна ме с цялата гилдия оперни и оперетни артисти-ми толкова посредствени и ограничени ора с манталитет на обратни-аре нема нужда,обаче пък имах една позната-фенка на чалгата-не само че правихме секс всеки ден,ама ме запозна и снейни приятелки и с ТЕХ правих секс и беше много убаво,колко са умни ли-нямам никаква представа,ма за кафе и секс беше супер добре!!!
Самият аз слушам Nightwish,Rammstein,Metallica,старите дискотечни хитове,Вивалди,Бах,Моцарт и приятна мелодична музика...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
преди години кога 50-те стотинки идва на концертче на несебър,се дискутираше това събитие и едно мома възкликна-кой е тоя 50 сент,той мене знае ли ме,че аз него да го знам.реагира така,защото не беше чувала за него,останалите на масата бяха така
после разказа, че на тв-то си е подредила програмите така-
1-планета
2-фен тв
3-балканика

после разказа, че на тв-то си е подредила програмите така-
1-планета
2-фен тв
3-балканика
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Е.Димитров написа:Аз съм да се закрие операта и да се открият повече чалги ,имам си и аргументи естествено!
Я по-добре си лъскай бастунчето... щом ще ти е по-приятно

еми аз пък предпочитам жените да изкурвяват и те да се натискат... хоиш ши*аш наред и някой ден като ти писне... намираш си свестно гадже и си живееш живота...ражда ти се дъщеря и ако и тя тръгне по тоя наклон трябва да имаш похватите, знанията и волята как да я спреш и възпиташ правилно... ЧАЛГАТА НЕ ВИ Е ВИНОВНА ЧЕ ДЕЦАТА ВИ СА КУРВИ, ПЕДАРСИ И НАРКОМАНИ... ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ ЧЕ СТЕ ГИ ОСТАВИЛИ ДА СТАНАТ ТАКИВА И ТАКА СТЕ ГИ ВЪЗПИТАЛИ
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Само да добавя-много мразим и тея негри и оная изгъзица дето я пеят,с онея смъкнати гащи-тея са по зле и от чалгата,особенно като позне днешната младеж да ги имитира,а песните,песните им са "ъ-ъ-ъ-мада фака-йо-йо-ъ-ъ-ъ"
Само Еминем признавам,ма той бел
Само Еминем признавам,ма той бел