Цивилни патрулки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: Цивилни патрулки

Мнение от DanielzZz » 11 Авг 2010, 10:34

spacepl написа:кво кво ???

Ако беше на негово място какво щеше да направиш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Авг 2010, 10:41

Когато правиш някакво нарушение, трябва да си готов да си понесеш наказанието, ако не си, то не го прави. За последните 4-5 години иммама два акта, дето съм си ги платил както си му е реда, имам случаи във които са ме спирали и съм бил виновен и ми се е разминавалао поради една или друга причина, но не и плащане. Не че не карам бързо - то тва ми е единственото нарушение, но знам кога и къде, а като ме гепят - кво ша прайме - ми ше пишем кво друго. Щото ако сега отворя една тема за корупцията всички ще скокнет, че ушевите взимали пари и били корумпирани и си искали, ми ша си искат като им давате.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 11 Авг 2010, 10:46

SKISA написа:мое да снимат ,ма не мое да спират. ще ме спре с кола без означения ,ма друг път.....

цивилна кола от мвр изваждат буркана от сините сливи на танава и те се изравняват стоп палка МВР на нея ? спираш и отбиваш :mhihi: и между всичко друго има доста осъдени за подкуп към длъжностни лице именно катаджици ....поне в Сливен :yes: това не го правят за тях си с цивилните коли просто така се стичат нещата зада няма жертви :angel:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Авг 2010, 16:08

PeYo написа:
SKISA написа:мое да снимат ,ма не мое да спират. ще ме спре с кола без означения ,ма друг път.....

цивилна кола от мвр изваждат буркана от сините сливи на танава и те се изравняват стоп палка МВР на нея ? спираш и отбиваш :mhihi: и между всичко друго има доста осъдени за подкуп към длъжностни лице именно катаджици ....поне в Сливен :yes: това не го правят за тях си с цивилните коли просто така се стичат нещата зада няма жертви :angel:

Колега, само с буркан не съм сигурен, че могат да те спрат. Надписи, униформи. Пак забравих да отбележа на Гугъл Ърт мястото.

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 11 Авг 2010, 19:31

Незнам за вас,ама аз винаги съм на 4 очи когато видя Астра G дори и цивилна ;) Имаме във Варна цивилни в различни цветове, със сини буркани и със забраненото фолио на предните стъкла,така че не се знае знае ли се ;) Може да снимат,може и да са Бопаджий ;) Но за мръсотий вариянти много,така че просто внимавайте ;)
Изображение
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Авг 2010, 19:40

И аз като мерна такава бяла Астра и правя нагар на гащите... как съм се стряскал не е истина :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 13 Авг 2010, 23:24

До моста при Сливен седи една бяла астра по цели дни и нощи, чисто бяла, на сенчица...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 13 Авг 2010, 23:53

PeYo написа:

Да махат и с пет палки, все тая! Вади буркана и го слага :mhihi: , а ми те сигурно после си обличат и униформата пред теб :mhihi: Трябва да си голям наивник да спреш на такива.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 13 Авг 2010, 23:54

spacepl написа:Когато правиш някакво нарушение, трябва да си готов да си понесеш наказанието, ако не си, то не го прави. За последните 4-5 години иммама два акта, дето съм си ги платил както си му е реда, имам случаи във които са ме спирали и съм бил виновен и ми се е разминавалао поради една или друга причина, но не и плащане. Не че не карам бързо - то тва ми е единственото нарушение, но знам кога и къде, а като ме гепят - кво ша прайме - ми ше пишем кво друго. Щото ако сега отворя една тема за корупцията всички ще скокнет, че ушевите взимали пари и били корумпирани и си искали, ми ша си искат като им давате.

Колега, извинявай, но такива като теб са големи мазохисти!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 13 Авг 2010, 23:59

PeYo написа:

Вече съм сигурен, информирах се от чичко закон. На такива ще им спра точно никога. И аз имам лампа. Не мога да те спра. И палка имам. Пак не мога да те спра. Всичко както си му е реда трябва да е, особено да са с патрулка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 14 Авг 2010, 0:08

Само дето нямаш право да имаш лампа.

Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с
глоба от 50 до 200 лв. водач, който:

2. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) е поставил или използва
устройство за подаване на светлинен или звуков сигнал, предвиден за автомобил със
специален режим на движение, без да има това право;

Не ми се рови да търся из закона, но ако е с униформа може даже да те спре и с махване със ръка, иначе е неизпълнение на полицейско разпореждане и всички неприятни последствия от това.

ПС: ето го, от едно мнение на bum_bum

Чл.170. ал.3 от ЗДвП, а именно " При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет

Таа от кой закон се информира викаш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 15 Авг 2010, 14:29

На мене ми казаха, че и тия били супер подкупни. Мигаш им с фаровете, търкат ти снимката(имали май десетина секунди преди да се прати на сървъра), слизаш и си заплащаш общоизвестната тарифа 20лв :mhihi: и толкоз. Това не е от личен опит, просто така ми казаха.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 15 Авг 2010, 22:12

spacepl написа:
Таа от кой закон се информира викаш :)

Ми питах и ми дадоха извадка - униформа, ясни обозначения на колата. Само с лампа може да спре... той.
speedhokk написа:На мене ми казаха, че и тия били супер подкупни. Мигаш им с фаровете, търкат ти снимката(имали май десетина секунди преди да се прати на сървъра), слизаш и си заплащаш общоизвестната тарифа 20лв :mhihi: и толкоз. Това не е от личен опит, просто така ми казаха.

Това не го знаех, чувал съм, че на новите радари като им мигнеш изтриват засеченото. Може и тук да е така. Трябваше да пробвам като пропусна спирането.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 17 Авг 2010, 19:14

Club BMW написа:
spacepl написа:................

Колега, извинявай, но такива като теб са големи мазохисти!

Прибирам се снощи към 1:30-2:00 от Троян към Разград и към Севлиево ме спират, ограничение 60, аз със толкова. Полицая се представи, иска ми документите на колата, забеляза че щерката спи в столчето отзад (на 3 и полвина е) наведе се до прозореца и ми каза тихо да излезна отзад до колата да му показвам документите за да не събудим детето "че ще ни се карат" както каза (даже ме предупреди да държа вратата да не се трясне), излизам аз почнах да си ровя из документите , че са малко разпиляни и повече от колкото трябва, пошегувахме се малко, пожела ми приятен път, аз приятно дежурство и си тръгнах. После след Търново минавам през Стражица, там в една тъмница една скрита патрулка, пак палка, пак спирам, пак граничение и аз пак карам на ограничението. Идва един тюфлек и ми иска документите, давам му ги, той гледа, сумти и вика "оборудването да видим", отварям аз багажника и гледа той, всичко ток, е да ама неееее, нямам стикер на пожарогаситела. Кара ме да му пускам фарове,габарити, обикаля колата и прави забележка, че едната ми задна гума е малко изтъркана отстрани (така си е - не споря). Отиваме до колата, а той сам (за първи път ми се случва) и почва да ми обяснява кака за пожарогаситела е 20 лева за гумата 50, казвам че щом е така - така е. Почва да ми раправя колко дълго съм щял да си чакам талона докато дойдеи други такива глупости, разпитва ме дали иммам други нарушения, после видя че от 2005 до сега само два пъти ми е взиман талона и ми вика "ще пишем един фиш за едното нарушение пък другото ще го забравим" аз му викам ОК, щом трябва, през цялото време се държеше все едно иска да му дам пари на заем ама го е срам да си поиска :) излагаше се като последния тъпак. Накрая се оказа, че фишовете били в колегата му, които отишъл да проверява охраната на завода :mrgreen: :mhihi: Аз му викам, че след като се налага ще чакаме поседнах на предния капак на патрулката и запалих цигара, след две минути мълчание излезна, върна ми документите и ми каза да си оправя пожарогаситела. Та какъв е извода :) "Не давайте пари на ченгетата"

Предишна

Назад към Извън Темата