Избор на семеен автомобил - съвети...
Модератор: Общи модератори
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Re: Избор на семеен автомобил - съвети...
Не отписвайте зафирата-удобна е и широка, дори с малкия дизел 2.0дти 16в 100к.с. е достатъчно еластична и няма проблеми до 160. Тежи 1.5т и вози страхотно. Единственото нещо, което не ми харесва, е дяланото табло(говорим за зафира А). Някак си се получава несъответствие-отвън автомобилът е със симпатичен и заоблен дизайн, а таблото носи белезите на кола от началото на 90те.
2.2 дти е по-тих и еластичен от 2.0 дти при същия разход на гориво. Доста по-добър от двойката във всяко едно отношение.
1.9 сдти несъмнено е по-съвременен и добър дизел, но съответно и цената е нагоре.
Бензиновите матори не стават...тва са тежки коли и искат въртящ момент да се движат.
2.2 дти е по-тих и еластичен от 2.0 дти при същия разход на гориво. Доста по-добър от двойката във всяко едно отношение.
1.9 сдти несъмнено е по-съвременен и добър дизел, но съответно и цената е нагоре.
Бензиновите матори не стават...тва са тежки коли и искат въртящ момент да се движат.
rwd фен
Нено Б. написа:Не отписвайте зафирата-удобна е и широка, дори с малкия дизел 2.0дти 16в 100к.с. е достатъчно еластична и няма проблеми до 160. Тежи 1.5т и вози страхотно. Единственото нещо, което не ми харесва, е дяланото табло(говорим за зафира А). Някак си се получава несъответствие-отвън автомобилът е със симпатичен и заоблен дизайн, а таблото носи белезите на кола от началото на 90те.
Точно на 2.2дти се бяхме спрели, инъче всички останали бяха 2.0дти... Само един 2.2 намерихме ама продавача нещеше да чупи на закръглена цифра, а и незнам какво са му наприказвали днес майстори за нафтови помпи, електроники и прочие, ама е доста наплашен

П.С. Скиса, Алекс, къде ги тия МЛ-и за по 6-7 хил. ама ЛЕВА

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Ъ-ъ–Ъ... Ново 20... Тази сутрин бях събуден с обяснения за разни Гоуфове
От голяма кола клас Зафира, на Гоуф 4
Нямам думи
Т'ва да имаш избор, си е*ало века...
Та така де... някакви коментари за тях
Въпреки, че аз бих бил по-благосклонен към дизела, днеска са гледали 1.6 и 1.8, като 1.8-цата е на газ
Трябва и аз да я погледна 1.8цата
А щом ще е такъв тип сега (въпреки, че го питах, как така хем голяма, хем голф
и отговора бе, или голяма и висока, като зафирата, или малка като гоуфа
) , та отдавна гледам тия ИбиСи
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details , http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Те тука вече не са ли с мотори от ВАГ групата
А и мисля, че този мотор 1.9тди 131к.с. 6ск. е доста добро и икономично моторче (в семейството имаме А3 с такъв мотор, та за това ми е това виждане
), ако греша, ме поправете 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
мен ми се струва, че май ,май не знаете още какво искате.... я погледай малко,поориентирайте се и тогава избирай...
голфа е малка кола -не знам какво семейно ще намериш в нея ,освен ако детето не е бебе още и двама родители.....
голфа е малка кола -не знам какво семейно ще намериш в нея ,освен ако детето не е бебе още и двама родители.....
SKISA написа:мен ми се струва, че май ,май не знаете още какво искате.... я погледай малко,поориентирайте се и тогава избирай...
За незнанието какво се иска, точно за това беше моето възклицание "Ъ-ъ-Ъ"

П.С. Темата не е ей така, за да си чешем пръстите... Събирам съвети и междувременно не се спира да се обикаля по автокъщите, да се рови из мобилето и форумите. Това го казвам, за да не си помисли някой, че си нямам работа

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
С риск да ме нахраните, че е френско ще предложа това, като вариант. Колата е голяма, удобна със стегнато окачване и с този двигател върви много. Не е за отхвърляне и варианта 2.0 хди, където конете са 110.
С риск да ме нахраните, че е френско ще предложа това, като вариант. Колата е голяма, удобна със стегнато окачване и с този двигател върви много. Не е за отхвърляне и варианта 2.0 хди, където конете са 110.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
голф ако ще е,само 1.6 100 коня.
надолу и нагоре прекалено скъпо,дизела-не се коментира
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
павката написа:голф ако ще е,само 1.6 100 коня.
Това пък защо

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
той точно тоя голф 4ри троши скоросни кутии като слънчевбрягски гларус - рускини
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда

Renault Espace/Megane Scenic!
Те семейни коли!
Ама искате да е 2000+,частите и да са по 20 до макс 22 кинта,и като влезнете в сервиза да ви кажат 52 лева!
Ми не става бе!
Самото условие 2000+,е разковничето на всичко!
Това са коли,правени да изкарат 250-300К макс,после сичко се разсипва от раз!
Казаха ти хората по-нагоре! Пасат или 100/А6,но задължително Ц4 купето,новото е със кекавото окачване!
Голф 4 многооооооо,ама много се крадат!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

ивчо написа::mhihi:![]()
![]()
Renault Espace/Megane Scenic!
Те семейни коли!
Ама искате да е 2000+,частите и да са по 20 до макс 22 кинта,и като влезнете в сервиза да ви кажат 52 лева!
Ми не става бе!
Самото условие 2000+,е разковничето на всичко!
Това са коли,правени да изкарат 250-300К макс,после сичко се разсипва от раз!
Казаха ти хората по-нагоре! Пасат или 100/А6,но задължително Ц4 купето,новото е със кекавото окачване!
Голф 4 многооооооо,ама много се крадат!
Добре бе бате, казах вече, че това не са мои изисквания

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Голф 4-ка нещо
Разгледай ги в мобилето. Около 2000ната има комбита автоматици, с навигация, климатроник и т.н. за 6500-7.

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
ако не ти беше филм годината едно 300тд 4матик и те пгребва за тия пари ще е читаво даже 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
абе скоро гледах едно 300д 124ка в мобилето ама цената беше 11хиляди - Еуро
чист дизел
83000км

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
http://www.mobile.bg/11266951396010808 .... Горе-долу това отговаря на изискванията. Е не е след 2000, но все пак е 99'набор. 

...there is no replacement for displacement...