Подготовка за кандидатстване - Тойфел,Йелтс,Кембридж и др..
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Подготовка за кандидатстване - Тойфел,Йелтс,Кембридж и др..
т'ва последното изобщо не го брой като вариант....трябва да си луд да си излезнал от лайната...и после понякое време отново да се върнеш....
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
@2bar написа:т'ва последното изобщо не го брой като вариант....трябва да си луд да си излезнал от лайната...и после понякое време отново да се върнеш....
я уточни ,че не те разбрах кое....!?
,че ако си завършил някъде навънка и се върнеш в България шансовете да те вземат на работа са ти по - големи.
просто никой, който си обича работата и е завършил навън, няма да се върне в България да се занимава с глупости.
просто никой, който си обича работата и е завършил навън, няма да се върне в България да се занимава с глупости.
- SKISA
-
-
първо не съм казал за България и второ - дори и тук ценят високият ценз....понякога.
е то първото е ясно - ако си завършил в България и се опитваш да пробиеш навън....умряла работа. най - малкото, няма да можеш да си кажеш приказката. да не говорим за самите термини.
па второто в България....дори и да те оценят, пак същите лайна. къде ще ти вдигнат я халоген, я лайсна, къде някой селяндур ще се нареди най - отпред на светофара, къде някой джигит ще мине на червено. все неща, които ще ти развалят кефа, от това, че са те оценили. все пак не можеш да живееш изолиран.
да е жив и здрав малкият, той сам ще си намери пътя, може само да го побутнете.
па второто в България....дори и да те оценят, пак същите лайна. къде ще ти вдигнат я халоген, я лайсна, къде някой селяндур ще се нареди най - отпред на светофара, къде някой джигит ще мине на червено. все неща, които ще ти развалят кефа, от това, че са те оценили. все пак не можеш да живееш изолиран.
да е жив и здрав малкият, той сам ще си намери пътя, може само да го побутнете.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Е щом учи във Френската, за какво са ви сертификати по английски? Стига да имате възможност за Франция, това е..
И от там вече остава да се ориентира за специалност => търсене на университет => разглеждане на изискванията за прием.
И от там вече остава да се ориентира за специалност => търсене на университет => разглеждане на изискванията за прием.
- SKISA
-
-
защото искаме да има повече избор, а и във френската е от 2г и все още английският му е доста по-добър от френския...! иначе везните клонят към франция ,но въпреки това искаме да има избор и с английски...
Но и все пак, недей да си мислиш, че ако сина ти се яви на интервю за работа заедно с още 20 човека и само покаже дипломата от Кембридж и му е опекана работата. Ако човек си учи съвестно и тук в БГ, пак може да постигне нещо.
Иначе говорил ли си с него. Аз лично съм говорил с моя син, който е на абсолютно същата възраст и той не иска да ходи в чужбина. Така че, ако това са си твои идей, колкото и пари да налееш в обучаването му, ако няма той желание, резултата ще е нулев.
Не го приемай като заяждане, просто не е гарантирано, че в чужбина ще получи отлично образование, а и аз съм останал с впечатлението, че чужденците не ни тачат много, така че не може и на 100% да се разчита, че ще се запознае с някакви бъдещи преуспели бизнесмени. Абе, това си е мое мнение, не го приемай като заяждане
Иначе говорил ли си с него. Аз лично съм говорил с моя син, който е на абсолютно същата възраст и той не иска да ходи в чужбина. Така че, ако това са си твои идей, колкото и пари да налееш в обучаването му, ако няма той желание, резултата ще е нулев.
Не го приемай като заяждане, просто не е гарантирано, че в чужбина ще получи отлично образование, а и аз съм останал с впечатлението, че чужденците не ни тачат много, така че не може и на 100% да се разчита, че ще се запознае с някакви бъдещи преуспели бизнесмени. Абе, това си е мое мнение, не го приемай като заяждане

speedhokk написа:Но и все пак, недей да си мислиш, че ако сина ти се яви на интервю за работа заедно с още 20 човека и само покаже дипломата от Кембридж и му е опекана работата. Ако човек си учи съвестно и тук в БГ, пак може да постигне нещо.
В чужбина има единствено възможност да получи добро образование (макар, че много зависи, какво ще учи и къде ще го учи, а и от него самия). Докато за съжаление в България тази възможност се е изпарила почти 100% (айде да не са 100%, все пак зависи от бранша).
Другото за връзки, контакти и т.н. малко в сферата на филмите. Да си го кажем направо, файда от бедни роднини, никой няма.
- SKISA
-
-
ма говорим си -няма заяждане.
аз преекспонирах нещата и естествено завършвайки кембридж или сорбоната живота ти няма да е само цветя и рози.
да-говориме с него и е убеден/естествено не без нашето с майка му въздействие/ ,че иска да учи навън.
уважавам нашето образование ,но от миналият век. нещата вече толкова се обизличиха,преиначиха,промениха ,че не смятам че нивото си заслужава. познавам ректорите на два университета в страната ,пил съм и съм ял с тях и мога да кажа ,че знам нещата от вътре и съм убеден ,че пътя е навън.
естествено навън не ни чакат с отворени обятия. аз и не очаквам да е така. въпроса е да можеш да се бориш на близки до равни правила.
и идеята ми е да получи добро образование не ,за да ги обслужва и да им сервира. идеята ми е да получи добро образование ,за да работят за него или поне наравно с него.
българите сме уникално способни на приспособяване и /колкото и да звучи социалистическо/ всестранно развити. не знам кое е по-добре ,но ние разбираме от всичко ,а те разбират от едно нещо ,но много. аз залагам на нашият вариант.....! способността да се справяме с различни и всякакви ситуации е предимство.....
та моята хипотеза не е да иде там, да избута некъв университет и да остане под наем с две работи ,за да живее в зап. европа....!! изобщо не е тва целта! може и да се върне после- не знам....! за след завършване не го насочвам да остава там....тва има време да се реши.
п.с. връзки и контакти се правят на местно ниво. не стават през граници.... но и за тва си има начин...па нека е филм и фантазия....аз тоя филм съм го гледАл.
аз преекспонирах нещата и естествено завършвайки кембридж или сорбоната живота ти няма да е само цветя и рози.
да-говориме с него и е убеден/естествено не без нашето с майка му въздействие/ ,че иска да учи навън.
уважавам нашето образование ,но от миналият век. нещата вече толкова се обизличиха,преиначиха,промениха ,че не смятам че нивото си заслужава. познавам ректорите на два университета в страната ,пил съм и съм ял с тях и мога да кажа ,че знам нещата от вътре и съм убеден ,че пътя е навън.
естествено навън не ни чакат с отворени обятия. аз и не очаквам да е така. въпроса е да можеш да се бориш на близки до равни правила.
и идеята ми е да получи добро образование не ,за да ги обслужва и да им сервира. идеята ми е да получи добро образование ,за да работят за него или поне наравно с него.
българите сме уникално способни на приспособяване и /колкото и да звучи социалистическо/ всестранно развити. не знам кое е по-добре ,но ние разбираме от всичко ,а те разбират от едно нещо ,но много. аз залагам на нашият вариант.....! способността да се справяме с различни и всякакви ситуации е предимство.....
та моята хипотеза не е да иде там, да избута некъв университет и да остане под наем с две работи ,за да живее в зап. европа....!! изобщо не е тва целта! може и да се върне после- не знам....! за след завършване не го насочвам да остава там....тва има време да се реши.
п.с. връзки и контакти се правят на местно ниво. не стават през граници.... но и за тва си има начин...па нека е филм и фантазия....аз тоя филм съм го гледАл.
Добре е че вие поне сте успели да го убедите. Искам само да попитам, съвсем сам ли ще го пращате. Някаква уговорка с приятел, който също иска да кандидатства там имате ли и ще си ходи сам самичък.
Моя син точно това го притеснява, че там няма да познава никого и че ще е съвсем сам в друга държава. Притеснява се дали ще успее да преодолее езиковата бариера, а като цяло знае и говори англ. много добре, но все пак е притеснен. Има амбиции да постигне нещо, но казва, че щял да си учи тук, пък като полагал усилия нещата щели да се подредят-дано.
Миналата година имаше някакво състезание, в което първите трима могат да отидат да учат в щатите при приемно семейство. Само като го чу това, директно отказа да участва(дори и само да се пробва), самата мисъл го плаши. Явно твойто момче е по-самостоятелно или поне му се иска да стане такова.
Моя син точно това го притеснява, че там няма да познава никого и че ще е съвсем сам в друга държава. Притеснява се дали ще успее да преодолее езиковата бариера, а като цяло знае и говори англ. много добре, но все пак е притеснен. Има амбиции да постигне нещо, но казва, че щял да си учи тук, пък като полагал усилия нещата щели да се подредят-дано.
Миналата година имаше някакво състезание, в което първите трима могат да отидат да учат в щатите при приемно семейство. Само като го чу това, директно отказа да участва(дори и само да се пробва), самата мисъл го плаши. Явно твойто момче е по-самостоятелно или поне му се иска да стане такова.
- SKISA
-
-
по-скоро му се иска! не е толкова самостоятелен! но не ме притеснява да го пусна сам. тука не мисля, че е по-сигурно! а и в крайна сметка има време до тогава -сега е на 15 тогава ще е на 18 и смятам ,че тва са си години ,на които всеки може вече и сам.....! аз не съм го убеждавал-той е настроен така от години за навън... аз просто ше помагам и ше подпирам колкото мога....
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Важното е да знае езика, приятелите ще се намерят, даже още от летището. Иначе, щом искате и английски - гответе се за сертификатите на cambridge - advanced или proficiency. Те важат за цял живот, докато TOEFL-а само 2 години. За IELTS не съм много запознат. И още нещо помислете - дали ще можете да го издържате или ще трябва да си търси работа. Имам предвид, че по-натам ясно, че ще си търси, но отначало докато е все още "свеж". Защото аз например съм в Дания и тук въпреки, че всеки говори английски, дори и пенсионерите, е мноооооого трудно да си намериш работа с английски(трябва си датски).
И още нещо въпреки, че е рано от сега, но е хубаво да се дружи с хората от тази държава(например с французите, ако е във Франция), а не с българите, защото сме си..нали...(от опит ти го казвам). Е не, че трябва да си зареже приятелите ама...
И още нещо въпреки, че е рано от сега, но е хубаво да се дружи с хората от тази държава(например с французите, ако е във Франция), а не с българите, защото сме си..нали...(от опит ти го казвам). Е не, че трябва да си зареже приятелите ама...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Подготовка за кандидатстване - Тойфел,Йелтс,Кембридж и д
.
Последна промяна steeN на 12 Фев 2023, 11:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
steeN написа:за какво ти са да важат цял живот? нали идеята им е да те отсеят като кандидастваш за университет (т.е. имат значение преди университета).
никой няма да се интересува от тях ако си завършил университет, в който си учил на английски според мен.
аз от всички глупости най-много английски научих, като взех английската гимназия като частен ученик честно казано...
Това е така, но си мисля, че cambridge>toefl.
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5