ПИСТА !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: ПИСТА !

Мнение от ръб » 31 Авг 2010, 8:29

А ти да виждаш някъде да съм написал, че съм най-умен или че ще открия топлата вода ?

Защо в този форум всеки трябва да се заяжда аз не мога да разбера ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Авг 2010, 10:25

а това дали е сериозно или поредната алабала ?

Шейх ни прави писта за Формула 1

Писта за Формула 1 ще има България върху старото военно летище край Доброславци.

Трасето за високи скорости е само първият проект на държавната инвестиционна компания "Емирейтс асошиейт бизнес груп" (EABG). Вчера нейният президент - шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки, подписа споразумение с икономическия министър Трайчо Трайков.

Преди гостът бе на среща с премиера Бойко Борисов. Там присъства и бившият вътрешен министър Румен Петков. Той е председател на организационния комитет за изграждане на пистата. Парите за нея, инфраструктурата и хотелите ще бъдат дадени от управляваната от шейха компания. България предоставя терени.

„24 часа"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 31 Авг 2010, 11:29

ръб написа:Bavarcho има един голям плац на бившия ДАП, на който в момента има картинг писта (с гуми за завои), но такъв плац никога не би бил заместител на писта.

Ето виждаш ли, може да се получи и с малко средства. Това няма да замести пистата прав си, но ще е достатъчно за начало ;)

ръб написа:Не става дума само за писта тук. В момента автомобилните спортове (освен ралито) са си направо в застой поради липса на условия. Това в Плевен си е направо мъка..нискоскоростни тесни завои. Трябва всичко това да се популяризира и да се надяваме, че един ден управата ще добие интерес.

Не са в застой... Защо така мислиш?
Има си непрофесионални състезания - таям атак, дрифт; има драг; БФАС провежда доста успешно всичките си състезания (пистовия шампионат, планинско, рали крос)...
Имаме много успехи в супермотото като моторен спорт....

ръб написа:А ти да виждаш някъде да съм написал, че съм най-умен или че ще открия топлата вода ?

Послушай го Алекс, със сигурност знае много неща ;)

п.с.
steeN написа:това дали е сериозно или поредната алабала ?

Според мен е поредната глупост :dunno:
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 31 Авг 2010, 12:07

Тва с проектите за европари към общините си е чиста загуба на време :mhihi: в Плевен 3-ма внесоха проект за писта в общината и 3-те си стоят в шкафа на кмета... разгледани на бързо и отхвърлени... нали се сещате че никой не одобрява току-така 2-3 милиона за една пистичка щото имало някаде 10 ентусиаста на които им се кара на писта...

И аз много искам хубава писта... но просто в България колкото и да си ентусиазиран само с ентусазъм не става... трябват и пари... трябва и акъл... трябват и много много дебели връзки!

Успех в начинанието :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 31 Авг 2010, 12:53

Най ме кефи Търновската писта,а любимия ми layout е Пишмана. :mrgreen:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 31 Авг 2010, 13:06

DanielzZz написа:Най ме кефи Търновската писта,а любимия ми layout е Пишмана. :mrgreen:

да да да... уникална писта... уникална публика... всичко живо вика и крещи... изпълнени с адреналин и страх в очите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 31 Авг 2010, 16:26

Колеги както се казва "Надеждата умира последна", но на мен ми е по интересно дали това ще представлява самата писта.
http://www.sportal.bg/news.php?news=256506
Лично аз не мога да я опрелича на никоя друга, но смятам че това е едно доста интересно решение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 31 Авг 2010, 16:46

Според мен никога в България няма да видим кръг от формула1. Най-малкото ония искат пистата да е яко посетена - 200 000 - 300 000 човека. А тук като шибнат 50 - 100 Е и ще идат точно 3000 човека.
Точно към 2012 когато и братушките ще имат писта, знаете ли точно кога ще вземем кръг :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 31 Авг 2010, 17:20

T0nk00 написа:Колеги както се казва "Надеждата умира последна", но на мен ми е по интересно дали това ще представлява самата писта.
http://www.sportal.bg/news.php?news=256506
Лично аз не мога да я опрелича на никоя друга, но смятам че това е едно доста интересно решение.

Това няма да се случи защото:

1-во "България трябва да гарантира посещаемост от поне 100 000 души за всяко състезание" това не го виждам как ще се случи, ако някой е ходил в Турция за Ф1 знае каква е посещаемостта там, а имат перфектна инфраструктура за разлика от нас.

2-ро "Дори всички тези гаранции да бъдат дадени, около София може да има състезание само, ако Турция се откаже от домакинство на надпреварата, а някой измежду Индия, Русия и САЩ замрази своите планове за строеж на писти." Турция може и да се откаже от домакинство на Ф1 (има някаква вероятност 0,1% :mhihi: ), а Русия да замразят проект надали, точно в срок ще е готова и там посещаемостта 100% ще е по голяма от наша евентуална писта
Има и още други, но тези двете бяха споменати в статията.

п.с. Дори да има писта някой от нас няма да помирише асфалта на нея :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 31 Авг 2010, 19:42

Сега гледах новините по БТВ и се оказа, че именно снимката от спортала е на българската писта.

Срока бил до средата на септември да се подпише договора за строителство, така че ще дерзаем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Сеп 2010, 0:59

ръб написа:А ти да виждаш някъде да съм написал, че съм най-умен или че ще открия топлата вода ?

не ме разбра...

такива като мене ще "ти" построят пистата...

не сме още и не сме го и измислили...

прави си изводите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 01 Сеп 2010, 10:02

T0nk00 написа:Сега гледах новините по БТВ и се оказа, че именно снимката от спортала е на българската писта.

Срока бил до средата на септември да се подпише договора за строителство, така че ще дерзаем.

Много е готино да се смееш докато гледаш централната емиция на новините, иначе дават само катастрофи, пожари и т.н. Няма ли с какво толкова да си запълват тея новини незнам, че направиха ебати репортажа :mhihi: Даже интервю с кметицата на Нови Искър (ако не се лъжа) направили :mhihi: "много сме радостни от общината за проекта... ще се открият нови работни места" кви работни места за лелките от селото да метът пистата ли :mhihi:
Имало добра инфраструктура и връзка с трите ни основни магистрали :kuku: къде са тея магистрали, че нещо не ги намирам :mhihi:
Много ще е яко да видя камионите от Ф1 да минават по тази дъга на околовръстното (който е минавал знае колко добра е :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 01 Сеп 2010, 18:06

Bavarcho имам впредвид следното - вместо всяка година средностатистичния мераклия да (било то дрифт/тайм атак/италиянско...) дава пари за ремонти (от катастрофи - имам такива познати), за глоби и актове, и за бензин и винетки, за да стигне до еди си къде да покара на писта, има в близост до собствения си град писта за каране, то със сигурност този вид спорт ще се развива много по-бързо. Ще могат да се отделят доста повече пари за модификации и бензин/гуми за тренировки. Това ми беше мисълта.

Аз виждам, че все повече хора се ориентират към дрифт/тайм атак, да - има НЯКАКВО развитие, но не е това, което е в другите нормални страни..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 01 Сеп 2010, 18:31

Ръбче, ходи ли при кмета? Разписа ли едно грубо бизнес-планче, инвестиционно предложение, туй-онуй?

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 01 Сеп 2010, 18:55

ръб написа:Bavarcho имам впредвид следното - вместо всяка година средностатистичния мераклия да (било то дрифт/тайм атак/италиянско...) дава пари за ремонти (от катастрофи - имам такива познати), за глоби и актове, и за бензин и винетки, за да стигне до еди си къде да покара на писта, има в близост до собствения си град писта за каране, то със сигурност този вид спорт ще се развива много по-бързо.

Аз не съм казал, че не си прав, или че не трябва да има писти.
Казвам ти че това са само мечти, за сега...
Прав си, няма да се дават толкова пари, но да кажем за период от 3 години ще отидеш да караш н пъти защото си заделил 2 хляди лева, обаче тези пари не си ги заделил за месец, а ги заделяш за някакъв по-голям период (една година), как тогава ще дадеш 2 хиляди лева сега, или в близкия месец за писта...

ръб написа:Ще могат да се отделят доста повече пари за модификации и бензин/гуми за тренировки. Това ми беше мисълта.

Прави си, тука важи горното...
Пък и говорим за нещо по-обширно, не говорим за профита, говорим за каране събота и неделя, както се казва "да си начешеш крастата", там го няма моментът със скъпите гуми, скъпия бензин, хомолизацията и т.н.
За това и ако има още две или три писти автомобилния спорт няма да се развие, да ще се развие защото няма да карат по затворени очастъци от пътната инфраструктура, а на истински писти, но това няма да повлияе на цената на сликовете, бензина и т.н. Пък и на една писта ще искат вход за зрители, а сега няма, това ще намали зрителите ;)

ръб написа:Аз виждам, че все повече хора се ориентират към дрифт/тайм атак, да - има НЯКАКВО развитие, но не е това, което е в другите нормални страни..

Доста хора се ориентират към легални състезания, малко към тези от БФАС защото там играят доста пари, а спонсори няма...
Само за сравнението с другите страни не си прав... Кажи къде другаде минималната заплата е толкова ниска и да има развит моторен спорт? Хората взимат по три, четири и повече пъти по-големи заплати и то в евро и отново някой неща са им скъпи...
Как искаш да има развитие като заплатата на една част от тези пичове който карат на тайм атак/ дрифт се равнява на чифт сликове ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата