Коректни ли сте спрямо другите шофьори на пътното платно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Коректни ли сте спрямо другите шофьори на пътното платно

Мнение от Wolfen » 29 Авг 2010, 23:35

въпреки огромното ми усилие .. като спомена 525 тдс .. не можах да се сдържа да припомня този ултра мега хит направен като за точно тези индивиди

http://www.vbox7.com/play:1b18f065
:mhihi: :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Авг 2010, 23:36

SKISA написа:
и не нося армани. не ги харесвам.... гадни са. некви други мъки да терзаят някой за шофьори над определени години с очила и Е60ки.....
как точно квалифицирате хората по цвят,по модел,по години и какво ли не..... :kuku: тъпо!

Ти го раздаваш иронично, ама Е60 поевтиня достатъчно, че 'секви тъпанари да могат да си го купят... последните дни няколко пъти "тарикати" с Е60 ми правиха кви ли не тъпи маневри и отнемания на предимство... и на всичкото отгоре гледат страшно... :kuku:

Иначе по темата - когато не съм на кеф, не давам предимство... не съм некоректен, просто нямам желание да помагам на почти всеки около мен да се "намести" където му е кеф.... когато съм в настроение - "помагам" им... иначе винаги гледам да съм коректен... не засичам (с мнооооооооооого редки изключения), не отнемам предимство (с мнооооооооооооого редки изключения), но последно време 'секи кара как си иска... което е по-големият проблем.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Авг 2010, 23:41

са сериозно.....!
не схващам как определяте коректността или уменията на водачите по модела на колата им,по финансовите им възможности ,по цвета на очите им ,по годините им и по секви вторични признаци......! тва кой с ква кола е ,кви очила има ,или колко пари няма ,ма никаква връзка с уменията му или възпитанието му...! ма щом сте решили така да познавате-дерзайте!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 29 Авг 2010, 23:46

СКИСА е прав, един дядо с ладичка може да е много по-шофер, много по-толерантен и възпитан от пръдльото с е92 ... както и някой с Кайен да е по-коректен от селянина с фиат пунто ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Авг 2010, 23:51

Мдам - днес един с последната А8 супер културно ми направи път, щото бях по-бърз от него - адски изкефен останах. Изравних се с него и му направих :yes: и отминах. Евалата на такива хора.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: '96 BMW E39 520i

Мнение от Mapuo » 30 Авг 2010, 0:13

Рядко засичам на пътя, но винаги с поне 2-3 секунден мигач преди това и после се изнасям с мръсна гас на аварийки :)
На хубав път почти никога не си отстъпвам мястото, но при наличието на дупки - направо си спирам и пускам на всички :lol:

А иначе ми е писнало от "опитни" шОфери. Днес замалко да отнеса един моторист към красна поляна... На завоя на лукойла, посока от двореца на децата към красна поляна, аз настъпвам във средна лента за да хвана и следващият светофар но въпросният моторист реши от крайна дясна да мине изведнъж в крайна лява лента без мигачи. Ако бях реагирал секунда по-късно... не ми се мисли.

SKISA, ако бързаш - даваш мигач и натискаш някой със скъпа кола... ако не намали - пробваш със друг :mrgreen:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 30 Авг 2010, 2:51

Почти винаги пускам. По-гадното е обаче, че напоследък повечето, които ги пускам винаги правят зверски селянии после и само ме хваща яд, че съм ги пуснал. Да не говорим за нещо като благодарност, няма смисъл... :dunno: Едно чукване на аварийките не е толкова много...

Иначе не съм колегиален с тези, които също не са колегиални. Примерно някой като тръгне да ме изпреварва отдясно избеснявам и винаги правя мизерии, само и само да не успее да ме изпревари. Тъпо е, ама не е толкова трудно да застане зад мен в лявата лента, с ляв мигач, чисто и просто ще се отместя. :dunno:

Преди няколко дена от Дойран на светофара с Гоце Делчев се наредих занадясно, посока Красно Село, светна зелено, изчаках пешеходците и потеглих и мърда идваща от насрещното (за нея това се пада ляв завой и по принцип аз съм с предимство) и щеше да ме вземе като ебати чекпойнта и пак много се нервирах.

Най-ме е яд, че в такива случаи си го изкарвам на колата... :confused:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 30 Авг 2010, 9:03

На принципа "каквто повикало, такова се обадило" съм.
Да, ако някой културно пуска мигач, или според остановката виждам, че няма друг избор - винаги давам предимство и гледам да се отнеса коректно... По повод на онея наглите обаче.... историята помни такива, качвани от мен, по островчета и бордюри, без изобщо да чувстам "угризения", че въпросния/та може да си е разбил колата - да не е карал/а така :winky:
Иначе, напоследък забелязвам, че простотиите масово се правят от 40+++; туко що взели книжки и...както обикновено - бакшиши..
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Авг 2010, 9:41

напоследък забелязвам ,че червенокоси а също така и зеленооки индивиди правят големи селянии на пътя.....!!! ма само те!! никой друг не праи мизери...!! само червенокоси със зелени кичури и зеленооки....!! всички останали са примерни водачи и спазват правилата за движение...!! също така много зеленооки правят мизерии....!! мдаа...! иначе всички не правят. обаче зеленооките мноу правят!! чесно...! обаче тва да видиш черноок да кара лошо....!!??? неее...!! щото то само за зеленооките....!! мъхъъм...!!

пускам аварийки на всеки пуснал ме без да съм бил с предимство . на всеки! ако е отстрани -махвам с ръка...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 30 Авг 2010, 9:58

Винаги ако видя колеги с BMW или от форума гледам да ги засичам/удрям или отнемам предимство! :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 30 Авг 2010, 9:59

По въпроса за мигачите, вече гледам да пускам 99% от времето, след една случка с 2но изпреварване, при което щеше да стане мазало - тръгвам да изпреварвам без мигач , ма съответно и след мен един хубостник и той реши да изпреварва пак без мигач естествено и щеше да стане много хубава засечка, добре че го видях секунда преди да ми влезе в мъртвата зона :mhihi:

Пускам ако съм на кеф, не бързам примерно и най-вече гледам след мен да няма никой, щото обикновено много се ядосват , че си пуснал някой , почват се едни клаксони, премигвания, абе знаете как е :lol:

Инак най-големите дразнители на пътя според мен са тея с баничарките, без значение от възрастта им, просто като яхнат баничарката и стават безсмъртни :lol: Винаги забързани, ще кажеш нали щото имаме най-развитата икономика в цяла европа и всичко трябва да става експедитивно :lol:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 30 Авг 2010, 11:33

Когато съм на кеф ги пускам, когато не съм се правя на джигит (освен ако не се наложи да ги пусна) и давам пример със следната случка. Карам си аз в една колона от 4 коли и рейс пред тях. Движим се с 35-40км, ляв мигач, 2-ра скорост и започвам изпреварването, като почти изпреварвайки 4-тата кола идва ред на рейса, но в насрещното кола и решавам да се прибера зад рейса пускайки десен мигач и леко навлизайки в платното. Явно колегата с бялата изгнила вектра реши, че нямам право да се предстроявам пред него, даде газ и не ми остави никакво място да се прибера. Следват спирачки и 2 коли назад и се шмугнах точно между предпоследната и последната кола, за малко удрайки се в насрещно движещия се автомобил. Лично аз бих дал предимство на всеки в такава ситуация, но уви някои хора са шибани копелета и правят всичко по силите си да ти направят сечено и ако е възможно да те затрият на пътя.
Последна промяна Lattri на 30 Авг 2010, 11:35, променена общо 1 път
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Авг 2010, 11:34

SKISA написа:са сериозно.....!
не схващам как определяте коректността или уменията на водачите по модела на колата им,по финансовите им възможности ,по цвета на очите им ,по годините им и по секви вторични признаци......! тва кой с ква кола е ,кви очила има ,или колко пари няма ,ма никаква връзка с уменията му или възпитанието му...! ма щом сте решили така да познавате-дерзайте!!

Чакай сега... аз ти казвам, какво ми прави впечатление... главно вероятно поради факта, че обръщам повече внимание на BMW-тата по пътя... са спор няма - Е36-ците са No.1 по простотии... ама те са навсякъде... за Е60 ти го споменах, щото се случва през последните дни и ми се наби на очи... ти са почна да се впрягаш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Авг 2010, 11:50

Стига бе Скис, говоря образно и въобще не съм от хората, които генерализират. Имам също нормални приятели с Е60ки, които си ги карат като бели хора със 130 по магистралата и 90-100 по нормалните пътища, не засичат, имат по няколко висши образования в университети по света и гледат бая по-далеч от носа си.

Но ми направи впечатление, че вече "мутрите" карат Е39ки, бицепса сцепва тениската, погледа е на кетаминов глиган и Тони Монтана е бритчед на родата. По-издигналите се карат Е60ки вече и правят същите магарии.

Няма никаква връзка с теб, или който и да е нормален човек.
1000 пъти ходих до морето (хваля се :D) последните седмици. Яд ме е, че въпреки многото полицаи по пътя, пак се появяваха някакви олигофрени, дето се мислят за НСО и карат НЛО-та. Трябваше да ги прибирам брутално в лентата им.

Иначе имаше един пич с Е60ка по бургаската магистрала, който си караше нормално с мен, без простотии. Никакво генерализиране.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 30 Авг 2010, 13:36

boksioraE39 написа:Винаги ако видя колеги с BMW или от форума гледам да ги засичам/удрям или отнемам предимство! :mhihi:

Аз пък не мога да разбера що някои даже не те поглеждат като се изравните на светофар / нарочно/, след като преди това си ги изпреварил на магистралата и си ги поздравил с аварийки... Бахти толупите има във форума честно :confused: Хвърли едно око, усмихни се ... А пък един друг- с Е39, вчера, пак на влизане в София, така стреснато ни изгледа като му помахахме... Или пича си беше стреснат от движението в София... :mhihi: СТ регистрация...
А иначе ставам все толератна и спокойна на пътя като че ли... Което не ми пречи да побеснявам от нагло предреждане, засичане и тъпоумни опасни маневри :evil: А Скис да ме прости / спорили сме и преди/, ама супер много се дразня някой като не даде мигач :twisted: Винаги е по-добре и за теб, и за околните да имаш някаква идея каква маневра иска да прави някой...
Хахаха, а скоро какво ми се случиии, 2 ден с Е46-цата.. и ме изпреварва преди Владая някъв, с раздрънката таратайка, с провиснала броня и прочие разпадащи се неща и ме засича нарочно, и бие непрекъснато резки спирачки, криволичи, ама съвсем умишлено... Лелеее, побеснях, влезе във Владая и ... леле ако бях мъж... щях да го настигна и да го смажа... То не че и сега не се замислих, ама...
Не знам, непоносимост към черни BMW-та ли имаше, флирт ли беше това, да ме види как карам ли, дали няма го изпердаша отзад, на него едва ли му пукаше изобщо...ама няма такава малоумщина :ranting:
А вчера малко ме поизнервиха една камара чужденци със 120 в лявата лента на магистралата, българин да кара там с такава скорост няма да видиш, та тряяше да посветна един-два пъти... Иначе не си го позволявам, да притеснявам никой на магистрала, да му се лепя отзад...да си се прибере когато предцени и без стресови ситуации ;)
Последна промяна Apassionata на 30 Авг 2010, 13:56, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата