За труповете на животни по пътищата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: За туповете на животни по пътищата

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Сеп 2010, 17:47

Е.Димитров написа:
uCnaHeTcA написа:
Е.Димитров написа:Абе много цинична тема,газите животните и после "защо никой не почиства",ше ви :ranting: в шофьорите недъгави (към тези които са сгазили животни)
Само не ми излизайте с лай*ната че спасявате нечии или собствения си живот като минавате през животното,ако карате съсредотчени на 100% и спазвате правилата за движение и ако сте добри шофьори няма да имате тея проблеми с животни на пътя щото разлика между животно и дете на пътя няма-и двете са непредвидими!!!
Службата която отговаря за тези неща е ГЗ и РИОКОЗ,но в тъпата държава никой за нищо не отговаря

Е.Димитров, тук усетих намек към мене, 'щото последно аз излязох с "лай*ната" , но само да ти кажа, че куче/котка за сега, да чукна на дърво, не съм блъскал :yes: Само едно врабче съм го мъкнал от Сл.Бряг/Обзор до Русе /някъде по пътя съм го хванал/. Беше се нанизало на бъбреците :dunno: И мисля още едно врабче ударих вчера с Пежоптера :dunno:
П.С. Аз не виждам защо толкова си хабите нервите :dunno: Ние сме виновни, че кучето е излязло на пътя, ние сме виновни, че е седяло пред колата, ние сме виновни че това става в последния момент на завой... Също така и ние сме виновни, че на магистралите няма ограждения, където е почти задължително, за да не влизат на пътното платно животни, както е в чужбина... За всички сме виновни ние... Еми така е... :dunno:

Не колега,даже хич не става въпрос за теб,просто споделих мнение,което си е мое и може да не съм прав разбира се

:yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Сеп 2010, 18:18

vicho написа:ДОБРЕ БЕ! А ОПРАВЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО!!!

БАСИ!

:banghead: :banghead: :banghead:

п.с. не съм си пил 'апчетата

Е какво му е на заглавието :mhihi: :mhihi: :mhihi: , просто такава е релаността и такъв е проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Сеп 2010, 18:57

vankatagsi написа:
vicho написа:ДОБРЕ БЕ! А ОПРАВЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО!!!

БАСИ!

п.с. не съм си пил 'апчетата

Е какво му е на заглавието :mhihi: :mhihi: :mhihi: , просто такава е релаността и такъв е проблема.

:mhihi: То бива , бива , ама за ТУПОВЕ сефте чувам :mhihi: :paranoid:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 07 Сеп 2010, 20:42

Е.Димитров написа:
Lattri написа:
zigo написа:ако искате да пробвате какво ще стане снощи сгазихме едно куче на пернишката магистрала обадете се и им кажете

:clap: :clap: :clap: И след като го сгазихте решихте, че няма нужда да отидете и да видите дали има поне някаква капка живец в него или евентуално ако е мъртво да го подместите в страни, та да не се разлага и премачква трупа му от останалите участници в движението?? Или можеби от самия сблъсък то е хвръкнало извън пътя и е нямало нужда да си цапате ръцете?

Сещам се за една случка преди известно време. Караме аз и компанията на булевард с 3 ленти и една червена мазда пред нас. Движим се с 60-65км/ч, при което изневиделица изкача малко коте на пътя. Шофиорцата с маздата го блъска без изобщо да спре и си продължава по пътя. Настигаме я на светофара и започваме да и свирим да и викаме, опитвайки се да и кажем какво е направила, тя видимо уплашена, стои и гледа като пън. Светна зелено и си продължи по пътя. Върнахме се ние да видим живо ли е котето а то горкото се гърчи от болка и нищо не можехме да направим. Взехме, преместихме го, заровихме го и така. Типично по български като удариш някое животинче, слизаш и първо гледаш дали има поражения по запорожката па после гледаш живо ли е съществото дето си блъснал или не..

Подкрепям те,но мисля че колегата които цитирац имаше в предвид реакцията на службите дето трябва да се грижат за тея работи и дава хипотетичен пример..така мисля де

Lattri Нещо не си разбрал като хората. По твоите думи излиза така че се гордея с това че сме сгазили кучето. Ти какво би направил ако караш с 100км по магистрала и на 2 метра пред колата ти изкочи куче, просто нямаш никакво време за реакция. А и всичко това се случва на пернишката магистрала на която отстрани има (ОГРАДИ)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 08 Сеп 2010, 11:47

zigo написа:Lattri Нещо не си разбрал като хората. По твоите думи излиза така че се гордея с това че сме сгазили кучето. Ти какво би направил ако караш с 100км по магистрала и на 2 метра пред колата ти изкочи куче, просто нямаш никакво време за реакция. А и всичко това се случва на пернишката магистрала на която отстрани има (ОГРАДИ)

Колега, по написаното от тебе разбирам, че след като сте блъснали животинката (неволно без никакъв шанс да избегнете удара) сте я оставили там да гние на пътя. И какви огради има на магистралата освен при гарата?? Дори и да не е било възможно да се ''подмести'' извън пътя, винаги може да вземеш да сложиш трупа в един чувал или някакси да го увиеш, да стигнеш до по безлюдно место и да го заровиш. Аз за едно малко коте цяло погребение направих едва ли не и то не премазано от мене. Имам чувството, че в днешно време човек слага материалното над всичко останало.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Re: За труповете на животни по пътищата

Мнение от BalBosA » 08 Сеп 2010, 12:21

И ко да направя след като съм го блъснал,да се обадя на линейката ли или да му окажа домедицинска помощ :dunno:
Единственото което може да се направи е да го отървеш от мъките(ако има още такива де) и да го махнеш от пътя.
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 10 Сеп 2010, 13:20

BalBosA написа:И ко да направя след като съм го блъснал,да се обадя на линейката ли или да му окажа домедицинска помощ :dunno:
Единственото което може да се направи е да го отървеш от мъките(ако има още такива де) и да го махнеш от пътя.

Или да опиташ да го закараш на ветеринар? Тва мислене е най-тъпо...като е животно кво дай да го мъчим животинчето и то душа носи...В някой държави има зоо полиция и ако не се грижиш за животното си или го тормозиш умишлено могат да те вкарат дори в затвора...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BalBosA » 10 Сеп 2010, 23:56

Добре ок като блъсна животно в 1.30 вечерта на 30 км от най-близкия град :dunno: Няма да коментирам,че втеринар през нощите(щото по другото време е малко вероятно) никаде няма(поне в бургас не знам да има).А и не знам дали си карал някога животно на ветеринар,обаче и те не отстъпват по нищо на лекарите и бръснат яко.
А в тези държави където я има тази полиция има и къде да го закараш животното,където да се погрижат за него.

ПС.не че съм някъв хеитар обаче в повечето ситуации,които са ми са се случвали,нищо не може да се направи освен да го махнеш от пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Сеп 2010, 8:59

Ми естествено,куче-човек,блъскаш го и го махаш от пътя да не пречи щото лекарите зимат много,а при човек даже и милицията задава досадни въпроси...
Иначе няколко поста по-назад съм обяснил,просто се научете да карате,не е да седнеш зад волана,има и некой тънкости шофирането

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 11 Сеп 2010, 13:16

Е.Димитров написа:Ми естествено,куче-човек,блъскаш го и го махаш от пътя да не пречи щото лекарите зимат много,а при човек даже и милицията задава досадни въпроси...
Иначе няколко поста по-назад съм обяснил,просто се научете да карате,не е да седнеш зад волана,има и некой тънкости шофирането

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 11 Сеп 2010, 18:17

кат като организатор на движението и съблюдаващ реда по пътищата трябва да отговаря и за животни по асфалта..
what a helluva ride

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BalBosA » 11 Сеп 2010, 18:57

Е.Димитров написа:Ми естествено,куче-човек,блъскаш го и го махаш от пътя да не пречи щото лекарите зимат много,а при човек даже и милицията задава досадни въпроси...

Аз тогава пак да попитам.Караш нощно време,по път минаващ през гора,и в последния момен на 2/3 метра пред теб изкача заек.И какво да направя в тази ситуация?Врероятноста да го избегна без и аз самия да се блъсна е минимална,ко ще и рали пилот да съм.А за тънкостите при шофирането съм съгласен,обаче има ситуации(не само с изкачащи животни) при които трябва да избереш просто в какво да се блъснеш,че да останеш жив.Пък и куче не съм удрял,веднъж или двапъти заек ми изкочи еи така както казах по-горе и веднъж котка,която изкочи между паркираните коли, и успях да мамаля,а тя избяга.И не ми казвайте сега,че ако съм карал по-бавно нямало да проблем щото понякога се чудя дали 50% от форума не карат на магистрала с 50.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Сеп 2010, 20:32

Колега,що не разбереш че няма никаква разлика между да ти изкочи човек,животно или кола която тръгва внезапно от прека или паркирана,разлики няма,вниманието не е достатъчно,трябва да се научиш и да предвиждаш поне една минута или 20 секунди на пред,не ти ли се е случвало да караш колата и да "усетиш" тоя от пред или от страни че смята да направи някаква глупост,това чуство трябва да се развива,не е просто шофиране,трябва и мисъл и усет,има такива курсове и те ,колкото и да е странно са за състезатели но там се учат (поне по моето време) да познаваш оборотите на двигателя без да гледаш оборотите,да усещаш асвалта преди да си стъпил на мокрото или леда,да усещаш колата си със задника,после се научаваш да си на щрек с колата и с колата да сте едно цяло,нали знаеш че не всеки път като се спънеш-падаш,просто се спъваш,балансираш и не падаш,така е и с шофирането,предвиждаш ситуации и се справяш,иначе всеки насрещен който отминава срещу теб е заплаха и ти си "пътник",разчиташ на неговите умения,не на твоите...това е в общи линии

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 11 Сеп 2010, 23:52

лошрайдър написа:кат като организатор на движението и съблюдаващ реда по пътищата трябва да отговаря и за животни по асфалта..

доколкото знам и аз,това е точния отговор ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 12 Сеп 2010, 0:06

обнадеждава ме факта,че 70% от хората наистина ги е грижа и за животните и не натискат само газта,ами и мислят малко.тази вечер прибирайки се в софия и минавйки през баумакса в левски станах свидетел на 2ма мн "умни" колеги,които за малко не центрираха централно едно момиче.30ка и 36ца застанали на светофара 1ви коли и ще се дърпат.форсират двигателите кой колко може и се гледат помежду си и светофара.светофара светва и как и 2мата се изцепват с мръсна газ изведнъж забелязват кола карана от момиче излизаща от паркинга и пресичаща бул. централно пред тях.вярно че и момичето си беше виновно след като е влязло на жълто,но какво да кажа за умниците,които бяха заети да се гледат взаимно вместо да погледнат пътя пред тях.не мога да ви опиша какво можеше да стане,чукам на дърво че не стана.та вие искате от такива хора да внимават как карат извънградско,а и градско и ако ударят животно да спрат и да се погрижат :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата