Как ще ги стигнем холандците и словенците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Как ще ги стигнем холандците и словенците?

Мнение от xpl0d » 10 Сеп 2010, 6:18

Демирев написа:Добре...храната не е важна за всички вас. На фотосинтеза я карате. Давате заплатата само за джанти и наеми. :shock:
Аз както и да го смятам смяната на джанти ми е 40 лв. - съединителя много по-скъп от споменатите..а заплатите около 7 пъти по-ниски от тея споменати 1600 евро. :shock:

Аз давам половината си заплата от 580 лв. на месец - 290 евро за 25
работни дена по 10 часа/ 8 до 18ч. за храна и безалкохолно/бира. И въпреки всички много неща не мога да си позволя да ям.
Живея в мое лично апартаментче 2 стайно на 25 години. Двама възрастни сме. Като платя и тока З..интернета на преебетека и телефона им...кабелната и добре че съм с прима за моб.тел.
На теб ти остават поне 300 евро на месец спестявания :shock: Еми аз толкова не мога да взема във Варна за 25 раб.дни. :|
Добре че продадохме две малки лозя 600кв.м. че да видим някои неща.

Та все си мисля че има огромно значение колко печелиш и че с 600 лв. на месец дори със собствен панелен апартамент 65 кв.м си гладна въшка - бедняк от дъното на утайката. Винаги завършваш месеца още на 12-тия ден най-късно и трескаш заеми от рано. :|

Имам колеги с малко дете и безработна жена ги гледат със 600 лева на месец!

Не ми разправяй колко било трудно с 3000 лева на месец! И колко малко било да останеш с 1000 лв. спестявания на месец. Поне 150 000 образовани варненци само сънуват тея 1000 лв. на месец дето ги спестявате там.

Та питам аз къде другаде в ЕС дават по около едно евро на час при 10 часов работен ден и 6 дневна работна седмица?

Как пък реши че си давам парите за джанти и наеми :kuku:
Не съм казвал, че храната не е важна. Естествено че е важна, но можеш ли само за храна да даваш парите си, ми наем, сметки, дрехи, обувки като притрябват, развлечения и т.н.? Имах впредвид, че храната трябва да се изключва по default, в смисъл такъв то е ясно, че тва е първото и задължителното в списъка.

Сега относно твоите разходи и заплата - там ти си си господар сам на себе си. В смисъл такъв - щом ти харесва/ти е удобно си седиш на същата работа и си живееш както можеш. Ако не ти харесва - правиш нещо по въпроса, тука поне варианти бол - крадеш от държавата, духваш зад граница(като мен), уреждаш се на яката работа чрез връзки или както там го измислиш. На принципа на всеки се спасява поединично. Тва по принцип важи за всеки, недоволен от сегашната си работа и/или заплата. Както беше лафа - няма не мога, има не искам.

Относно спестяванията. Тук да ти кажа всичко зависи от човека и навиците. Аз примерно познавам много хора които са не 100 ми 1000% против каквито и да било спестявания. "Аве един път живея ве...е нали все някъде трябва да ги харча тея пари....ни дети, ни коти, харча ги както ми падне ве не ме е*е" и тем подобни чувам всеки ден от различни индивиди. Някои от тези хорица печелят повече от мен, но в средата на месеца вече са на минус. 15 дена са царе, 15 дена по-зле и от църковна мишка. За сметка на това обаче пичовете и пичките ядат нонстоп навън във възможно най-гъзарските и вървежни заведения на града, гардероба се сменя всеки месец според кинтите - този месец 5 чифта обувки и 5 панталона, другия месец 2-3 нови якенца и още толкова фланелки, като всяко едно от тези неща поотделно все трицифрена сума в лева. Що? Ем щото било на еди кой си дизайнер от последната колекция. Аре ся тоз месец един ДСЛР да вземем. Ама какъв? Еми ФФ разбира се, как ще се излага човека с разните му кропки. Нищо че ще го ползва 1 път на 5 месеца и то на рожденния ден на приятелката си или нещо подобно. Важен е фасона. По следващия месец...ми лаптоп да вземем бре. Ама какъв? Ами айде 4ядрен с 8ГБ РАМ и 2ГБ видео. Нищо че 90% ще минава във Фейса, Скайпа и интернет, а останалите 10% гледане на филми и слушане на музика. Значи не казвам да не се яде навън, да не се купува техника и т.н., но си мисля, че всичко трябва да е в граници и според нуждите и човек ако малко внимава и не му отпуска края може да задели известна сума, която може за ползва за нещо друго. Точно оттук идват тези проблеми със спестяванията, понеже и в Б-я положението е същото - няма пари да се обръсне, ама иначе дънките са 300лв., дето се пееше в една песен "обувки Армани отвътре с терлици, вечерта поръчва джони през деня продава пици".

Относно 3-те бона. Все ми се струва, че въпросният испанец заедно с още няколко други ще знаят по-добре положението в Мадрид от който и да било в БГ. Щом има баш испанци, които са отказали 1000+Е заплати там и са се хакнали тука, значи не е без причина. Иначе ако е толкова цветущо както вие го изкарвате надали щяха да са на 3000+км. от домовете си. Та съм склонен да вярвам на тях като местни жители, отколкото на някой, който бил чул, че на еди кой си еди квото бил еди къде си за еди колко си кинти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 10 Сеп 2010, 22:25

Може би отказва 1000евро, защото в момента има 5 милиона испанци безработни и в повечето семейства единия е безработен. Фирмите масово намаляват заплатите, а да не говорим как третират чужденците и работят 2 пъти повече от испанците на същите пари , защото знаят, че ако останат без работа, няма да си намерят друга.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 11 Сеп 2010, 16:24

па то си е и кой как си го направи :winky: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Сеп 2010, 23:47

Аве аз идвам до Варна няколко пъти (около 10) в годината, аве хубави коли карате там ве, мога спокойно да кажа, кога ще ги стигна по коли варненците аз. Заеби тоз' бедния град и как човек с апартамент 65 кв.м бил беден. Ам' тез' дето ровят по кофите какви са, живите мъртви? Във Варна пък точно, виждам всичко друго, само не бедност. Незнам кой откъде са му парите, ама аз като паркирам петицата някъде и изглежда не на място с останалите, пък не паркирам пред някой нам' си колко звезден хотел. И прословутата бедност на българина е една химера. Не че няма бедност, но в много случаи е и преувеличена. Собственик на недвижим имот (примерно апартамент) или автомобил, с някаква работа, това не е беден човек. Имам съседи, жената е безработна, два апартамента имат, двустаен и тристаен в широк център, две деца, а се водят бедни. Въобще не коментирам разните там баровци. Живея в мога да кажа, беден град и знам какво говоря. И тук си имаме Туареги, Х6, МЛ-и и всякакви такива, а заплатите масово са до 300 лв. и хората са изпаднали в големи дългове, въобще, ужас. За сметка на това, кафенетата са все пълни, се цигарата в устата и кафето на масата, петък вечер дискотеките са пълни, това все пари струва. А както е известно, българите масово живеят в собствени жилища, за разлика от масовия европеец. Де е критерия за бедност тука? Тъй че бедност бедност, ама не всичко е това, което изглежда.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Предишна

Назад към Извън Темата