Избор - е21 вс е30
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Избор - е21 вс е30
deyan-enchev написа:Нещо се разчатихте![]()
за да си щастлив собственик на е30 в най-лошия случай ти трябват 3 неща (може и поотделно - най-добре да са заедно)
1. да имаш пари
2. да имаш нерви
3. ако нямаш предните - поне да си непукист - или както е модерно се вика - над тия неща.
За е21 ти трябват задължително първите две, но по-добре вземи е30, че вече трудно се откриват е21-и за части, и ние сме хора

Ако се съмняваш в написаното, пусни обява в КУПУВА и търси предни калници и капак за е21 и е30, да не говорим за копче за аварийни

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
имах мерак не за 21ца ,а за 2002ка ,но не ми стигнаха силите ,а явно и мерака.
за тва се върнах отново на Е30. имал съм и съм запомнил ,че е уникално ефективна кола. проста,рязка,малка и здрава. новата я правя да не дава проблеми и сичко да и е ток и със сигурност ще ми стъпи над 10....! тва е просто цената на кефа... и със сигурност няма да ми стъпи на цената на Е61цата ,която ме вози от точка А до точка В. просто наистина има много части,навсякъде е пълно с всичко за нея и лесно може да се оправи. можех и Е46ца да зема за фън, но едно спиране в гумите или в тревата ще ми струва около 10 пъти повече ,отколкото с Е30ката. може би и 20 пъти повече....
земи си Е30. то може да ти дадат съвет и Е92 да си земеш ,ма въпроса е Е21 или Е30.... а па за Е36 просто даже и не искам да знам ,че съществува такъв модел.
за тва се върнах отново на Е30. имал съм и съм запомнил ,че е уникално ефективна кола. проста,рязка,малка и здрава. новата я правя да не дава проблеми и сичко да и е ток и със сигурност ще ми стъпи над 10....! тва е просто цената на кефа... и със сигурност няма да ми стъпи на цената на Е61цата ,която ме вози от точка А до точка В. просто наистина има много части,навсякъде е пълно с всичко за нея и лесно може да се оправи. можех и Е46ца да зема за фън, но едно спиране в гумите или в тревата ще ми струва около 10 пъти повече ,отколкото с Е30ката. може би и 20 пъти повече....
земи си Е30. то може да ти дадат съвет и Е92 да си земеш ,ма въпроса е Е21 или Е30.... а па за Е36 просто даже и не искам да знам ,че съществува такъв модел.
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
за 10бона някоя 325ца що годе читава и с екстри..ама нищо повече..оттам да и смениш та онва и хайде цифрата отскача драстично..успех 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
uCnaHeTcA написа:йЕ30, 'ма аз съм облъчен
Binev_OuT написа:Ами точно в първия момент като се замисля се сещам за поне два примера на мои приятели.
Единия в момента има тема във форума "Продавам Е30 700лв с проблем в мотора"
Кърпежи на ламарината,хидравлики глупости квито искаш е сменял не говоря за хубави салончета или други глезотийки.
Накрая цялостно пребоядисване и хоп - пръснат мотор.
И ся тая морга стои пред блока и чака някой да я вземе за 300 400 лева.А тя дори за части да я вземеш не става,щото човека не е имал пари за черна хела или троен стоп или кожено рекаро.И с една дума има близо 10000лв гниещи пред блока.
![]()
Преди месец подобен случай прати една Е30-ка в моргата
Много се отклонихме от темата.
Ама има една поговорка - "Гараж за Е30 не ти трябва,нали все седи в сервиза" -никой неискам да обидя просто шега
Как едно кърпене, хидравлики, "глупости" , цялостно пребоядисване прави 10 000лв.![]()
Или викаш човека дори и да е дал 10 000лв. по 30ската, няма илядо лева да и вземе двг ли ?
А това за "сервиза" , може да се случи на всяка една кола, без значение от марка, камоли модел![]()
Вярно, че е30 се води като бездънна дупка за пари, но коя кола не е такаваКарам е46 и мога да потвърдя, че и при нея е така
Уф няма да си обосновявам мнението по 10пъти.Ем как правело 10 бона - еми ейтъй докат мигнеш и си 10 бона назад и колата не е до никъде!!!И защо да дава 1000лв за двигател бе за кой път да вади такива пари да вкарва в ред тоя таралясник.И кат стегне и тос - ко прайм.Те тея хилядарки да не ги дават на битака.
Няма лошо в ентусиазма,нямам това в предвид.Просто казвам,че е по добре да похарчиш 10 бона за Е46 от колкото за Е30.
И между другото - не е задължително да харчиш 10 бона - ни за еното ни за другото.Може да си земеш Е30 за 1500лв да я покараш и да я продадеш за 2000лв.Но от хвърляне пари насляпо файда никва.Накрая нито кефа ти е кеф нито нищо.
И пак казвам,много зависи от това как ще ги вложиш тея пари в тая кола.Едно е да си задели 8 хилки за кожено рекаро,черна хела троен стоп М техник пакет и нова боица(ейтъй щот ти е кеф),Мково воланче,някое яко Кони за отпред и от зад.Едни 4 броя 17-ки на Алпина после 200лв за полиране на Алпините.После някое яку мотору и ти си човека.Е тогава съм съгласен.
Ама да ти се налага все да вадиш пари за да направиш тая купчина желязо да заприлича поне малко на кола - Еми няма смисъл!
П.С.
А за това дето питаш дали нямал Иляда леа за дигател - Ами да ВЕЧЕ няма!

Ако имам дърто БМВ в което по което да съм дал 10 15 бона и да изглежда така http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details - съм съгласен

Но ви е ясно че това е малко вероятно да е ежедневка.
Последна промяна Binev_OuT на 25 Сеп 2010, 18:50, променена общо 2 пъти

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
А и към автора на темата:Има една тема във "Полезни" "Е30 Размисли и страсти".Прочетия цялата сигурен съм че ще ти помогне.
Много добра тема!
Много добра тема!

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
за това избираш в крайна сметка .. няма база за сравнение между е30 и е46, камо ли в цифрите като купуваш или правиш ае стига
.. нищо, че някви части стават
просто едното е над 20 годишна кола .. колко читава да вземеш ..

просто едното е над 20 годишна кола .. колко читава да вземеш ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми не знам ,ма по тая логика трябваше да си купя шкода - фабия...! на 2г щеше да ми струва колкото е30 на 20... ! а що не го правя...!? ми явно имам много причини и много други хора имат много причини да не го правят. не е ясно сигурно що! и фабията ще ме закара до некъде и ще издържи известно време и ше ме вози....
когато си купих първата е30 братчед ми си взе чисто нова шкода - фаворит. и двете струваха 12хил марки ,като е30ката ми беше на 6г. а познайте кой се возеше повече време ,а за кеф да не говорим...
когато си купих първата е30 братчед ми си взе чисто нова шкода - фаворит. и двете струваха 12хил марки ,като е30ката ми беше на 6г. а познайте кой се возеше повече време ,а за кеф да не говорим...
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
На твое място щях да си взема е30 да и счупя гъза и после я оставям пред блока да си гние. 

- ZARAZA
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е21..Е28 и Е46
- Мечтае да кара: лагерна количка
А кога ше спрете да си вярвате че тая каруца е30 е неква страшна кола
Добре че сте си секта да се убеждавате един друг ква велика машина е... Колко мъка има, Боже...

Добре че сте си секта да се убеждавате един друг ква велика машина е... Колко мъка има, Боже...
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ZARAZA написа:Разгледай тази тема
http://diecastcarsbg.com/forum/viewtopi ... =19&t=8780
Дай нещо дето да не изисква регистрация

Tano написа:А кога ше спрете да си вярвате че тая каруца е30 е неква страшна кола![]()
![]()
![]()
Мъка има винаги с всяка кола, къде малко, къде много, според зависи. Мъка с колите нямат само онези в ОАЕ и хората със поне 7-цифрени суми в сметката.
Никой не е казвал, че е30 е "неква страшна кола", даже ако не се лъжа Дунев беше казал"абе добра е, ама...ми остава си бмв, просто не завива".
Просто 30-ката дава много по-добра база за "тормоз" - от 4 до 12 цилиндрови двзерчета можеш да пъхнеш под капака, лесно олекотимо, спирачки и окачвания всякакви под път и над път, като за всичко това не трябва да се ръсиш с 5-цифрени суми или да чакаш със седмици да ти дойдат оригиналните части. В Европа БМВ-то си е фаворит, няма как просто. Що в щатите и джапан не карат 30-ки? Щото там си има други фаворити (да не изброяваме сега) и там тях си ги карат. Съвсем нормално е да предпочетеш кола, частите на която не са кът, а и са по-евтини от конкурента от другия край на света. И все си мисля, че 30-ка за 1000лв. с вкарани още 9к примерно, ще предложи много повече от която и да е друга кола за 10к. Тва си говорим за мощност и кеф нали, ако ще е за гъзария и просто возене на гъза....е там може и да изникне някой конкурент

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а ве ТАНО....верно ли го мислиш това
....

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4