В гараж през зимата - проблеми ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Re: В гараж през зимата - проблеми ?

Мнение от bigmurzi » 04 Окт 2010, 9:51

Мариян Георгиев написа:В крайна сметка ще направя някакъв отвор за въздух.Това с трупчетата важи ли за спортните пружини ?

няма причина да не важи.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Окт 2010, 10:48

мойта е в гараж в тухлен блок- среден се пада гаража. на вратите имам изолация. вътре конденз няма! при най-студените дни вътре не е падала температурата под 10 градуса! но за качествено зазимяване се иска разглобяване! първо- разглобяваш спалнята- легло, гардероб..... после разглобяваш колата. сглобяваш спалнята в гаража, а колата в стаята, където ти е била спалнята до момента! пускаш отоплението у вас, а ти си лягаш на спокойствие в гаража.... :lalala:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 21 Окт 2010, 12:12

Аз мислих, мислих и реших да зазимя кабриото (въпреки твърдия му таван) от ноември до към февруари - март, далеч от софийски въздух в тухленото гаражче на баба :mhihi:
Таа, имам опасения за мишоци, какво ще ми препоръчате да направя, като паркирам колата да наръся около нея с миша отрова (да не вземе пък да ги привлече...) събирам идеи.
Колата ще има кой да ми я припалва поне веднъж на седмица, за някоя друга минутка, колкото да не пада акумулатора.
Мисля да я вдигна на трупчета, въпреки че ще и сменям окачването на пролет.
Ще я измия хубаво, ще намажа всички уплътнения, ще освежа кожата.
Другата ми чуденка е, с колко бензин да я оставя и да и махна ли хардтопа - т.е. на мек таван?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Окт 2010, 14:47

Да не забравиш освен трупчетата, да гресираш фаровете и стоповете и отгоре вестник - като ше е гарга да е рошава :D
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 21 Окт 2010, 14:54

Колега отровата май само угоява мишоците. Препоръчвам ти лепило за мишки. :mhihi: Намазваш с лепилото една дъска и в центъра и слагаш примамка. Гадовете се залепят и умират. Много по ефикасно е от отрова, само трябва да почистваш дъската от време на време от залепените. :puke: Но обезателно вземи мерки, защото един майстор още на страх сваля кори на врати, бяха си направили гнездо там на една Е46-ца. :paranoid:
За акумулатора припалването веднъж седмично за няколко минути май няма да е добре защото няма да има време да се зареди и ще пада повече с течение на времето. Струва ми се, че ще е по-добре ако го свалиш, сложиш в някоя необитаема стая в къщата заради изпаренията и да го зареждаш веднъж месечно с качествено зарядно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 21 Окт 2010, 14:56

А относно предполагаеми мишоци?
Предложения тип: "Пусни вътре котка" , няма да се толерират :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Окт 2010, 21:53

Има едни устройства дето ги слагаш в контакта и излъчват нискочистотен звук(може и да е друг) който гони всякакви гризачи. Ако имаш ток в гаража, това ти е перфе :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 21 Окт 2010, 21:54

Ехеее, супер, има си ток, че и трифазен има :mhihi:
По ветеринарните аптеки ли да го търся това чудо?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Окт 2010, 22:15

Предполагам, че там трябва да ги има.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 22 Окт 2010, 8:13

И ако я загробваш зимата, да не забравиш да разкачиш акумулатора. Само алармата може да го изтощи за 6-те месеца зима
Има много коли и ....BMW
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 23 Окт 2010, 17:13

Kinopi написа:От бая време си мислех аз да направя няква подобна тема и кога гледам някой ма изпреварил :mhihi: .Сега по същество...понеже най вероятно ще ми се наложи да замина за чужбина за една година и ще трябва да оставя колата тук.Тъй като не мога да я сложа в гараж с бащата мислим да я оставим в двора покрита с найлон ,отгоре с някакво платнище и над него пак с найлон.Цялата ще е покрита ама ще е на открито :confused: .Някви идеи след една година в какво състояние ще е ? :kuku:

сложи найлон и отдоло да не се дига влага

Предишна

Назад към Извън Темата