помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Модератор: Общи модератори
Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Колега сливи ли имаше в устата, да беше пуснал една темичка тука веднага щехме да ти кажем, че няма да върви никаква игра на тая карта
Много обичам да се гъбаркам със служителите на техномаркет/технополис, не знам, верно ли са наистина толкова кухи или нарочно се правят с цел да ти пробутат некоя пръчка, ма според мен е и двете
Най-лесния начин е да го върнеш и да си доплатиш за малко по-скъп с читава видео карта (нещо от сорта на 56** 57** или нагоре, при ати картите втората цифричка е най-важна, колкото по-голяма толкова по-добре
) , а другия е да подадеш оплакване в комисия защита на потребителя , да видиш като я получат техномаркет-а колко бързо ще си променят отношението към теб в положителна насока 

Най-лесния начин е да го върнеш и да си доплатиш за малко по-скъп с читава видео карта (нещо от сорта на 56** 57** или нагоре, при ати картите втората цифричка е най-важна, колкото по-голяма толкова по-добре

нищо няма да им доплащам и дори ще дам още толкова кинти за да си взема парите от тях!! ей, така напук, за да си потърся правата, или може би щот съм наполовина-украинец и получавма гъзни пъпки като почнат да ме гъбаркат
. мениджъра ми вика "ние не сме случайни, нищо няма да постигнете"
1. От КЗП ми обясниха, че изобщо не могат да минат с оправданието, кво пишел производителя, картата реално е 4570.
2. Имат подвеждащ служител, който е причината да купя лаптопа.
3. Все още се опитвам да разбера дали закона за 3-те дена съществува, Адвоката ми казва, ДА, - КЗП, НЕ
Ще видим, кой кого, ще си търся правата до дупка
. мениджъра ми вика "ние не сме случайни, нищо няма да постигнете"
1. От КЗП ми обясниха, че изобщо не могат да минат с оправданието, кво пишел производителя, картата реално е 4570.
3. Все още се опитвам да разбера дали закона за 3-те дена съществува, Адвоката ми казва, ДА, - КЗП, НЕ
Последна промяна acer на 01 Окт 2010, 10:35, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
.
Последна промяна dimithur на 01 Окт 2010, 10:30, променена общо 1 път
acer написа:нищо няма да им доплащам и дори ще дам още толкова кинти за да си взема парите от тях!! ей, така напук, за да си потърся правата. мениджъра ми вика "ние не сме случайни, нищо няма да постигнете"
Разрових се набързо в закона и не видях да има 3 дневен срок, адвоката може и да послъгва, че да ти вземе парите ... то и те са едни

Инак ако на характеристиките му пише че картата е 51** пък реално е 4570, имаш 100% основание да искаш рекламация, 14 дни мисля е крайния срок, след като си установил несъотвествието

PS Предполагам е ASUS K50AF-SX026L , в сайта на асус си го дават баш с 5145 карта, вероятно нещо драйвера не я разпознава като хората ... Ноо, винаги можеш да си направиш рекламацията , те и без това са кухи лейки, нека да докажат, че не е 4570

4500 е серията, ама кото сложих драйвърите стана 4500/5100 серия, трябва да я върна в заводски настройки т.е да я дам на някой, че нз как става
това е лаптопа
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=OjAFBHwF07TpmGuA
с турион м520
адвоката ми е добър фр, ама явно е нещо в заблуда, ще пиша развръзката
това е лаптопа
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=OjAFBHwF07TpmGuA
с турион м520
адвоката ми е добър фр, ама явно е нещо в заблуда, ще пиша развръзката
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:1. От КЗП ми обясниха, че изобщо не могат да минат с оправданието, кво пишел производителя, картата реално е 4570.
Точка 1ва е не за бисери, ми не знам за къде... 'Земи осъди направо Ати тогава, че не си именуват картите както ти ?!?! искаш

Като сложиш атлон2 процесор на някое старо АМ2+ дъно и каже, че е нам къв си (Атлонх64, да речем) и не го разпознава правилно докато ъпдейтнеш биоса, к'во прайм?
Т'ва че ти не си се поинтересувал, че въпросната карта е малко позасилена 4570-ца и я продават за 5та серия чий проблем е...?
In Ban We Trust!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
от техномаркет са ти предложили най лесния варянт за теб просто да си доплатиш за лаптоп които ще ти върши работа нали така? тука няма измама просто ти си с нагласата че за това което си дал ще можеш да играеш но явно не е така и си го разбрал по кофтия начин,от магазина до тук според мен постъпват достатъчно коректно като се навиват без никакаъв явен дефект да ти сменят дадена стока,никаде в саита на асус не пише че с този модел ще можеш да играеш на нфс. всичко останало са голи приказки и най важното за това за което си се засилил е недоказиемо! от друга страна казваш че нямаш свободно време да се занимаваш с ревюта,теми за този модел и тн.а това е важно все пак трябва да знаеш кво си купуваш а тва не са ябълки на пазара с един поглед да кажеш става или не става,а си тръгнал един вид напук да се заяждаш с тях,адвокати,комисий и тем подобни глупости губещи много повече време и средства от това да си доплатиш за това което ще ти върши работа....а сам както виждаш не си сигурен даже дали има такъв закон!...закон за глупостта,незнаинето и невежеството няма 

за бисери са хората, които работят във въпросните вериги и подвеждат неуките като мен. От кзп ме извикаха да подам жалба, пише ли 4500/5145 модела дори, когато е ъпдейтнат - пише. Имаше ли я тая информация на табелката - не
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 581.0.html
изобщо няма да споменавма, че лаптопа е за подарък, така че нищо няма да доплащам, да си сменят неграмотните служители и да се научат да ценят клиентите. Ако някъде пишеше 4500/5100 серия, нямаше да го купя, дори не можех да проверя щот беше с неква глупост линукс без графика

изобщо няма да споменавма, че лаптопа е за подарък, така че нищо няма да доплащам, да си сменят неграмотните служители и да се научат да ценят клиентите. Ако някъде пишеше 4500/5100 серия, нямаше да го купя, дори не можех да проверя щот беше с неква глупост линукс без графика
...ами не знам... аз не мога да се съглася.
Дай ми някакъв ултра мега гига компютър... и него ще го направя да НЕ МОЖЕ да върви НФС на максимални настройки. Повярвай ми!
Пак ли ще отидеш да пишеш до КЗП и да се жалваш как им е работата да те консултират и са те излъгали, и един милион още неща!
Аз специално имам други наблюдения от лошо обслужване, но в Технополис.
Ходихме да купуваме един JBL BassPro и един с виснали гащи с поведение и жестове на Люлински рапър ми обясняваше как не трябва да го купя и какъв боклук е това, което купуваме... Накрая просто го помолих да дава стоката и да не мисли вместо мен и си тръгнах.
После и за BassLink-a ми го обясняваха същото... не ги разбирам понякога. Има си клиенти, които знаят какво искат и това е.
Дай ми някакъв ултра мега гига компютър... и него ще го направя да НЕ МОЖЕ да върви НФС на максимални настройки. Повярвай ми!
Пак ли ще отидеш да пишеш до КЗП и да се жалваш как им е работата да те консултират и са те излъгали, и един милион още неща!
Ходихме да купуваме един JBL BassPro и един с виснали гащи с поведение и жестове на Люлински рапър ми обясняваше как не трябва да го купя и какъв боклук е това, което купуваме... Накрая просто го помолих да дава стоката и да не мисли вместо мен и си тръгнах.
После и за BassLink-a ми го обясняваха същото... не ги разбирам понякога. Има си клиенти, които знаят какво искат и това е.
...ами не знам... аз не мога да се съглася.
Дай ми някакъв ултра мега гига компютър... и него ще го направя да НЕ МОЖЕ да върви gta на максимални настройки. Повярвай ми!
Дай ми някакъв ултра мега гига компютър... и него ще го направя да НЕ МОЖЕ да върви gta на максимални настройки. Повярвай ми!
acer написа:за бисери са хората, които работят във въпросните вериги и подвеждат неуките като мен. От кзп ме извикаха да подам жалба, пише ли 4500/5145 модела дори, когато е ъпдейтнат - пише. Имаше ли я тая информация на табелката - не![]()
Хаха 80 унифицирани шейдъра, тая карта и на дум2 ще се задъха

техномаркет са си смотаняци, и аз съм брал ядове с тях, но първото което е трябвало да погледнеш са системните изисквания на GTA 4, та лаптоп с quad процесор и свестна видеокарта за 1400лв. no chance
Препоръчителни
OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
Процесор: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
Памет: 2 GB (Windows XP), 2.5 GB (Windows Vista) и 18 GB свободно място на твърдия диск
Видео карта: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

Препоръчителни
Памет: 2 GB (Windows XP), 2.5 GB (Windows Vista) и 18 GB свободно място на твърдия диск
www.bmwпрофесори-bg.net
benzin написа:техномаркет са си смотаняци, и аз съм брал ядове с тях, но първото което е трябвало да погледнеш са системните изисквания на GTA 4, та лаптоп с quad процесор и свестна видеокарта за 1400лв. no chance![]()
Препоръчителни
Принципно си прав. НО. Не може всеки да разбира от всичко в тая дръжава

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
към колегата автор на темата-може да върнеш стоката в 3 дневен срок от закупуването и съобразно българското законодателство,връщал съм стока ,тв тунер след 2 дена-външен,много грееше според мен,2 рия който го взех пак грееше и пак им го върнах (1 вия беше заменен за 2 рия) и си поисках парите,нямаше никакви грижи,връщал съм и едни уредчета за тест на алкохол,ми покаваха че се съм пил без да съм употребявал алкохол от месеци,а исках ей така да си го имам в колата-ми върнах им го,пак без проблеми...
Се пак сме в българия (с малка буква) и тук ако сам не се образоваш няма кой да ти помогне,еле пък някой който работата му е да ти "набутва" стока,те просто са некомпетентни и трябва да знаеш какво търсиш като минимални изисквания,със всичко е така,примери мога да давам много,но ето,аз когато си търсех БМВ и се бях ориантирал към Е39,мненията за проблеми които бяха описали тук,успях да хвана много опити за врътка от страна на продавачите (не пали на толпо-те така били бмветата
,турбината вие като вълк-то така са турбините-требе да се чуват
) а и пресен пример от ония ден,на жената пежака (307 hdi) клаксона не му бачка,бре в оторизираният сервиз 2 дена се борят-не,не става,били изгорели некаква глупости и клаксона и тн. и не могат,трябвало целата система да се смени,заедно с волана,след елементарен преглед в форума на пежо се оказва че е "детски болести" и много лесно се отстранява,след като се свали аербега=10 минути,не дава хубаво на контакт и сега има клаксон...
Така че Информираните живеят по-добре
Се пак сме в българия (с малка буква) и тук ако сам не се образоваш няма кой да ти помогне,еле пък някой който работата му е да ти "набутва" стока,те просто са некомпетентни и трябва да знаеш какво търсиш като минимални изисквания,със всичко е така,примери мога да давам много,но ето,аз когато си търсех БМВ и се бях ориантирал към Е39,мненията за проблеми които бяха описали тук,успях да хвана много опити за врътка от страна на продавачите (не пали на толпо-те така били бмветата

Така че Информираните живеят по-добре
ето ви 5145-ка