избор на ... баничарка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: избор на ... баничарка

Мнение от Alexi » 06 Окт 2010, 19:39

ми то като си вземеш Дачия за пикап що да не си боцнеш едно Логанче за семейна кола :mhihi: аргументите са същите :mhihi: нова ,евтина и непретенциозна машина :mhihi: за 15-16к къде го пращате при 2000г баничарки .. 17к е ЧИСТО НОВО берлинго ,на промоция .. вземи си нова баничарка не са скъпи а се карат яко и втора ръка е много рискована покупка ,аз моята почти не я карам и е на 2 години и 50к км смятай на 10 години на колко ще е ... ( отдавна няма да е в моите ръце _) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Окт 2010, 19:43

аз не съм много в час, как става номера с неизплатените коли на лизинг? към фирми като INTERLEASE?? или некви друи?
направо да си зема 2 за сметка на 1 , една 330ка-d комби за фън и раота :mhihi:

отказах се от екото, че нещо сметките ми се бъгави, ново няма да вземам, а при старите ремонта на неква джаджа е 4к, така че тия кинти дет се пестат точно от гориво ще ги оставя в сервиза, a похарчените нервиии кой ще ми ги плати? :mrgreen: същото е и с дачиа, не съм полудял толкова че да купа кола с френски двигател и техника от китайци, монтирана от мангалиии :dummy: :ok:

бих взел вито ама разхода е много 10-12градско, така че залагам на немското vw :)
Последна промяна acer на 06 Окт 2010, 19:52, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Окт 2010, 19:47

за върнатите от лизинг - търсиш обяви от лизингови къщи ,има много такива и наистина има много изгодни оферти .. иска си ровене обаче ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 06 Окт 2010, 19:58

acer написа:то се е видяло, че ще е caddy, ама нз още коя версия екото или тди 140 к.с. Искам метана, ама търся още инфо

Колега,дано не ставам банален но Дачиа е колата която ти препоръчвам.От личен опит мога да ти споделя впечатления.
Карам 2 служебни - едната е товарната версия - бяла със климатик,възглавници 2 броя и ел стъкла - 11000лв 5 години гаранция.
Другата е 7 местната - климатик,ел стъкла 2 броя възглавници,релси за багажник регулируеми фарове и още някви работи там 18000лв 5 години гаранция
И двете са на около 120000км за около година и половина.До този момент апсолютно НИКАКЪВ проблем с тези две коли.И двете са със 1.5дци разход в гара 6.1-6.2 извън града отива на 5 5.5(климатик).
Вярно на дълго е малко мъка но 180км/ч като си ги набере си ги държи.Динамиката за в града си е просто перфектна.
И двете пътуват постоянно натоварени с поне 200 300 кг товар - няма скърцане на пластаси няма овиснали жапки и т.н.
Всеки агрегат си работи безутказно.
Разполагаме и с Форд турнео Кънект - до към 200000км нямаше проблеми като изключим скърцащия салон.Сега е на 250000км и е за смяна на дюзи и помпа.Разхуда му в града е около 9,мотора е 1.9тдци 110к.с.Сменяхме му компресор на климатика и някви други работи.
Карам и Берлинго 2005г.1.9д - страаашна кочина.Наистина безпроблемна но такава мърша не съм карал.Окачването е твърде меко,но мирише нафтата.Много икономично.
Та според мен вземаш си една 7 местна дачиа и ти си човека :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 06 Окт 2010, 20:32

acer написа: ..същото е и с дачиа, не съм полудял толкова че да купа кола с френски двигател и техника от китайци, монтирана от мангалиии :dummy: :ok:

Binev_OuT написа:Колега,дано не ставам банален но Дачиа е колата която ти препоръчвам.От личен опит мога да ти споделя впечатления....
Хубуу ама човека предпочита да си вземе германско качество, сглобено преди 4-5 години от избрани полски благородници и карано грижливо и само от време на време единствено от джентълмени (щото нали само те си купуват баничарки) :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Окт 2010, 20:55

имах един цитрус, а.к.а ситроен, който като завиваше и имаш чувството, че ще получиш морска болест по завоите!! на пежака сегашния му скъсвам шортите от каране, ама и той скъса джоба от ремонти за 3,5г, 4к лв и сега ми искат 3 хил за ремонт на двигателя... Някой да ми предложи френска кола ? :mhihi: :winky:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Окт 2010, 21:38

карал съм като служебни почти сички баничарки на пазара....
ситроен С15, опел-комбо,ситроен берлинго,фолксваген-кади,форд-кънект и сега тюран,което обаче не е баш баница.....
първото е пълен боклук...
опела е хубав, но ръждясва-други ядове не съм имал.
берлингото беше що годе добро ,но откъм окачване се предава... и е адски меко,както и не може да се товари....
кадито беше много пъргаво и никакви проблеми не съм имал
форда е шит ! се нещо не работи-гадна кола,майнинска кола....
тюрана след сменено сичко по окачването засега нямам проблеми...
аз препоръчвам кадито.
наблюденията ми са от каране на тия коли по няколко години секи ден.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

Мнение от _FIRMATA_ » 06 Окт 2010, 21:50

Вече трета година карам Кади 1,9 тди 105 коня! На 56000 км е и само (без да преувеличавам) масло, филтри и нафта се сменяват!
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Окт 2010, 23:37

Ма напишете някоя на 200-300 000км, само мойто лайно, пардон рЕНО ли е на 350 000км. Аз минавам с него по 50 000 на година, като 2-3 седмици в годината не го карам - просто е в сервиз... На Кади 2.0SDI двигателя е слаб и ми казаха, че ако ще го карам на дълъг път ще се предаде бързо. Колегата ми има БМВ 525д комби и наближава 400 000км, караме го и него за товарно, еми само едни предни дискове му сменихме, нито пеперудки сме му махали, нито еджиери - нищо му няма. Ако някой каже нещо сериозно и аз бих взел такова, сега има промоция в Тойота за нови Хайлукс от стария модел за 43 000лв, но е много голяма за мен. Па ги правят и у Южна Африка... Кади много ме притеснява с тоя завод в Полша, някакси ми звучи все едно в България го правят. Старите са здрави, но мен ме интересува ново.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Окт 2010, 23:47

Колеге ше ме извиниш за оффа, но понеже търсиш баничарка. За кво му не на баща ти баничарка ако не за работа и товарене.
Може да е офф но:
Изображение
Тая мазда, дизел е 2.7 май атмосферен, незнам..Няма равна товари до 1-1.5 т...понеже на водните сонди, ни се прецаква спомагателната лебедка та тя дърпа комплектите...бе демек пак към до 1т без проблем, по цял ден напред назад, бе гавра...При екстремни ситуации, и ври маслото, и до ден днешен и няма нищо :shock: . Смисъл палиш и тръгваш и газиш където искаш.....Сипва ме и хубава нафта, но понеже поради факта, че краднат нафта, има и кво ли не в резервоара, и пак крета....Бе танкче :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Окт 2010, 23:51

кво като се прави в Полша,то иа контрол,не вярвам Немците да са ги оставили ей така,за Дачията едно, че е без пари корави са,кво повече нали е за работа
Берлингото върви много,аз съм товарил пътническо със 1 тон хартия и пак вървеше,реното е същото те и частите са им съвместими,на нащо му духна турбото като стана на 60 000 километра ама ......
Май всичко е късмет ми се вижда ан мен :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Окт 2010, 0:07

сондьор, ако баща ми вземе тва чудо на техниката и двамата ще пратим майка ми при теб да те смръмри за век :mhihi:
имам подобно само че, по-Квадратно и по-Немско, със сила предвижваща тиранозавър :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 07 Окт 2010, 8:39

Кфо само го хвалите това Берлинго незнам! На всеки 60К иска да му сменят всички 145668 лагерчета на кекавият му заден мост! Отделно си е френски кочин! ИмахМЕ 2 ... Ми кокошарник си е! Тампони през месец,даже и оригиналните не държаха! Не е претоварвано! Има си екстри,ама не е като някое немско подобно!
Екофуел-а мнооого страда от закрепването на бутилките ... Скърцат като ...
И стига с тоз Кънект! Готина е колата,има визия,ама е Форд! Искам една част за ел. система на двиг-а,ми нямаме доставка след 1 месец!
КОлегите са казали и аз пак ще кажа! Вземи си Чади :) На Соф*рма всичките са такива!Може и тях да ги питаш за някоя,щом станат на 5г.,ги разкарват!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Окт 2010, 12:18

Може и тях да ги питаш за някоя,щом станат на 5г.,

...и половин милион километра ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 07 Окт 2010, 14:04

ивчо написа:Кфо само го хвалите това Берлинго незнам! На всеки 60К иска да му сменят всички 145668 лагерчета на кекавият му заден мост! Отделно си е френски кочин! ИмахМЕ 2 ... Ми кокошарник си е! Тампони през месец,даже и оригиналните не държаха! Не е претоварвано! Има си екстри,ама не е като някое немско подобно!
Екофуел-а мнооого страда от закрепването на бутилките ... Скърцат като ...
И стига с тоз Кънект! Готина е колата,има визия,ама е Форд! Искам една част за ел. система на двиг-а,ми нямаме доставка след 1 месец!
КОлегите са казали и аз пак ще кажа! Вземи си Чади :) На Соф*рма всичките са такива!Може и тях да ги питаш за някоя,щом станат на 5г.,ги разкарват!

И кат е форд какво? :dunno:
Тоя форд събира стока като спринтер къса база.Значи нашия е пътнически.Като му махнеш седалките и пода си става напълно равен.Можеш кънки да караш отгоре му.Нашите стоки са 2 вида.Едната е на кашони,другата е на рула.И за двата вида е идеален.Хем е висок и широк хем е дълъг.Върви много добре и няма грешка.Пак казвам прецака му се помпата и дюзите щот от фирмата зареждахме нафта от бензиностанция за тирове.Помпата нова струва 1500лв и дюзата е 500лв парчето.Но тос Форд служи вярно от 2005г до тази зима без грешка.Извил си е парите много отдавна.Наистина малко по скъп е в сравнение с дачиа и берлинго,но си заслужава.
А за берлинго някой пита за километрите.Нашето е на 360000км и незнам кво му е сменяно и кво не но както казах и в горния пост страшна мърша е и е много несъразмерно за сериозен товар.Много е късо и не толкова високо.Не говоря за Мултиспейса а за модела от 2005г.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата