смяна процесор-откъде и колко?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: смяна процесор-откъде и колко?

Мнение от dimithur » 09 Окт 2010, 0:28

paco_sp написа:
dimithur написа:http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1182 пробвай с тази тогава, ти с какъв уиндоус си, ХР предполагам ?
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , споко :mhihi: От по горния ми пост програмката ще ти каже точно с колко ядра и какъв процесор си ;)

с ХР съм но тая по нагоре немога дая подкарам.тая втората от "калдата" явно няма сиид ли кво но немисе смаква,ще я потарся на др място и ще я пробвам.колега тая програма нее ли като тази ORTHOS която беше постнал по-нагоре.аз я пуснах за 1 час и нямаше грешки.пишеше ми че на еди колкоси е преминало успешно но я изклучих.да взема пак да я пусна.

E точно като ортос-а е, нали каза че не ти тръгвала или аз нещо грешно съм разбрал :dunno: Искаш да кажеш, че докато ти е бил пуснат ортос-а, температурата е била 58 градуса ?
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 09 Окт 2010, 1:23

проблема за момента решен,благодаря на колегата dimithur за помоща а проблема се реши след като инсталирах по-нов драйвер за видео картата,ако някой някога има подобен проблем да не бърза да се изръсва с пари а да пробва алтернативите. :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 09 Окт 2010, 8:47

Как 58 градуса кажи речи idle бре :shock: :shock: :shock:

Моя изключително ДРЪТ и ДРЪВЕН Котлон на стария ми комп. работеше на 60 градуса, което си беше почти на ръба, а за дърто АМД е нормално, но не и за Интел.

На колко години ти е компа ? Термо паста смени ли ? Охладител ??? Задължитено я смъкни тая температура, аз не мога да си представя докато си браузваш из интернет и ти държи 58 градуса, как ще е при товар...

За игри най-вече видео карта се сменя, а твоята е значително поостаряла. За пример ти давам - ползвам Sapphire Radeon HD4650 GDDR3 512mb с честота на ядрото 700мхз (клокната) и 900 на рамта (също клокната) и вече по-по-новите игри на макс. детайли не вървят гладко.

Другото - наистина винаги до сега е върлувало мнението, че проц. за игри не е нужен, но аз се убедих в друго и примера е GTA4, която е с нов физичен енджин, и ако си с някъв двуядрен проц. на 2,3 2,4 2,5 2,6 забрави да ти изкара повече от 30 кадъра в секунда. Аз сложих Phenom (4 ядра) и виждам вече каква е разликата.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Окт 2010, 9:57

Само да допълня, че дъното е старо и няма шанс да му подкараш кор 2 дуо, просто да го имаш в предвид.
Карай така докато може и после направо нова машина.
Освен ако не си объркал някоя буква в модела на дъното, на първа страница в темата.
Но и да не си объркал, то това поколение дъна повечето са с ДДР2 на 533 което вече си е бавно.
Съвкупността от бавна памет и малко кадри заради бавен процесор го превръщат в офис машина в съвсем скоро време.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 09 Окт 2010, 15:41

ръб написа:Как 58 градуса кажи речи idle бре :shock: :shock: :shock:

Моя изключително ДРЪТ и ДРЪВЕН Котлон на стария ми комп. работеше на 60 градуса, което си беше почти на ръба, а за дърто АМД е нормално, но не и за Интел.

На колко години ти е компа ? Термо паста смени ли ? Охладител ??? Задължитено я смъкни тая температура, аз не мога да си представя докато си браузваш из интернет и ти държи 58 градуса, как ще е при товар...

За игри най-вече видео карта се сменя, а твоята е значително поостаряла. За пример ти давам - ползвам Sapphire Radeon HD4650 GDDR3 512mb с честота на ядрото 700мхз (клокната) и 900 на рамта (също клокната) и вече по-по-новите игри на макс. детайли не вървят гладко.

Другото - наистина винаги до сега е върлувало мнението, че проц. за игри не е нужен, но аз се убедих в друго и примера е GTA4, която е с нов физичен енджин, и ако си с някъв двуядрен проц. на 2,3 2,4 2,5 2,6 забрави да ти изкара повече от 30 кадъра в секунда. Аз сложих Phenom (4 ядра) и виждам вече каква е разликата.

клега компа несам го барал въобще откакто съм го взел преди 4-5 години,2-а пъти само сменях видеото с по хубаво и рам-та и това е.за охлаждането кво даму сменям ква е тая паста иколкочесто трябва дая сменям.клега vld несъм объркал просто така ми казаха че мога да сложа това но първо реших да попитам и тук и с право. :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 09 Окт 2010, 16:00

Колега, така като гледам, май най-добрия вариант е да викнеш някой приятел, който разбира от компютри и да оправите проблема :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 09 Окт 2010, 17:16

seven-eight написа:Колега, така като гледам, май най-добрия вариант е да викнеш някой приятел, който разбира от компютри и да оправите проблема :)

знам че е най-добре но нямам приятел които да разбира чак толкова,поне не наблизо до мен :banghead: ,иначе разрових из нета и намерих инфо за тая паста и понеделник ще закупя една и ще я сменя само се чудя да се хванали да сменя и на видео картата пастатс или данея бутам дане я "оженя" :mrgreen: .май ще трябва и вентилатора да сменя и без това неса много скъпи. :bchug:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Окт 2010, 17:28

paco_sp написа:
seven-eight написа:Колега, така като гледам, май най-добрия вариант е да викнеш някой приятел, който разбира от компютри и да оправите проблема :)

знам че е най-добре но нямам приятел които да разбира чак толкова,поне не наблизо до мен :banghead: ,иначе разрових из нета и намерих инфо за тая паста и понеделник ще закупя една и ще я сменя само се чудя да се хванали да сменя и на видео картата пастатс или данея бутам дане я "оженя" :mrgreen: .май ще трябва и вентилатора да сменя и без това неса много скъпи. :bchug:

Паста си вземи MX-2 Или МХ-3 на Artic Cooling. :yes: Старата я избърсващ хубаво и нанасяш новата плътно навсякъде по целия процесор. (може да ползваш визитка или някаква пластика най-добре да я размажеш равномерно) Видео картата щом наскоро си я сменял, не я закачай да и сменяш на нея пастата, че там е по пипкаво , дребни са болчетата и ако нямаш подходяща отверка и им прецакаш резбите става кофти :mhihi: Също изчисти хубаво от прахта вентилатора и най-вече радиатора на процесора, щото там най-много се набива прахоляк. Става с прахосмукачка, а може и на чешмата да измиеш радиатора (ама след като си махнал перката, че нея не е оферта да я мокриш :mhihi: )
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 09 Окт 2010, 17:37

dimithur написа:
paco_sp написа:

Паста си вземи MX-2 Или МХ-3 на Artic Cooling. :yes: Старата я избърсващ хубаво и нанасяш новата плътно навсякъде по целия процесор. (може да ползваш визитка или някаква пластика най-добре да я размажеш равномерно) Видео картата щом наскоро си я сменял, не я закачай да и сменяш на нея пастата, че там е по пипкаво , дребни са болчетата и ако нямаш подходяща отверка и им прецакаш резбите става кофти :mhihi: Също изчисти хубаво от прахта вентилатора и най-вече радиатора на процесора, щото там най-много се набива прахоляк. Става с прахосмукачка, а може и на чешмата да измиеш радиатора (ама след като си махнал перката, че нея не е оферта да я мокриш :mhihi: )

аз картата маи преди 2 години я сменях и тя нее мн нова и затова си мисля и нея да видя така и така щесе разглобява
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 10 Окт 2010, 8:20

Аз си взех Arctic Silver 5 със сребърни частици :D 9 лева 3.5грама

Като я нанасяш НЕ Я БУТАЙ С ПРЪСТИ, понеже човешката кожа е винаги мазна, и ако я буташ с пръсти (примерно докато я мажеш) ще влошиш качеството на контакта (охладител->процесор)

Другото - като монтираш охладителя, го слагай вертикално, т.е. не не трябва да го натискаш първо от едната, после от другата страна, да не си прецакаш процесора. Гледаш максимално без да го кривиш направо отгоре. (не мога да го обясня с думи да се е*а)

Успех :) Сега може да ти звучи сложно и "опасно" за процесора ти, но в същност не е кой знае какво :)

Аватар

Мнение от dimithur » 10 Окт 2010, 16:06

Да внимавай при слагането, че тоя сокет 775 има егати измисленото закрепяне :mhihi: Сваляш го значи, като отвърташ по посока на стрелката черните штифтчета и ги дърпаш нагоре, като ги отвиваш на диагонал срещуположни 2х2 . При слагането, дето е по-пипкаво, издърпваш 4те черни штифчета нагоре и ги завърташ докрай обратно по посока на стрелката, като гледаш отдолу черните шипчета, да са излезли докрай от пластмасовите бели щипки. След това го слагаш внимателно, като гледаш още преди да си го опрял в процесора, да съвпаднат и 4те щипки точно над дупките. После пак на диагонал, само ги натискаш надолу докато щракнат и 4те. Проверяваш внимателно дали и 4те са се защипали хубаво, щото ако некое не е, ще прегрее точно за 1мин още преди да ти е заредил уиндоуса :) Това е в общи линии.
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 10 Окт 2010, 16:34

а старата паста с какво да я махна,четох че се махала със спирт и памук?И на видео карта по същия начин ли се сменя пастата като на процесора?И колко точно паста се слага защото в нета видях поне 4 различни начина и сега малко се чудя? :dunno:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 10 Окт 2010, 17:43

Със спирт(може и една капка ракия, водка ако нямаш спирт) и памук или парцал се маха лесно. Само внимаваи да не направиш някоя поразия. Слагаш тънък слой не много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 10 Окт 2010, 18:08

:mhihi: без интеркулер двуядрените не тръгват
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Аватар

Мнение от dimithur » 10 Окт 2010, 20:12

paco_sp написа:а старата паста с какво да я махна,четох че се махала със спирт и памук?И на видео карта по същия начин ли се сменя пастата като на процесора?И колко точно паста се слага защото в нета видях поне 4 различни начина и сега малко се чудя? :dunno:

Тоалетна хартия или някакви салфетки, аз лично с това я махам , памук недей, че ще останат вътре едни фандърци, не ти е работа :mhihi: Паста слагаш около 1мм дебелина, колкото да покрие плътно навсякъде ... то начини инак има много и най-различни философски школи дори в това отношение :mhihi: Важното е, да е хубаво размазана навсякъде, не да седи на топка примерно на средата. На видео картата инак е по същия начин . И както каза колегата преди мен, не мажеш с пръсти, а с някаква пластика примерно. Като за начинаещи, има една много хубава паста на Zalman с четчица направо и се маже много лесно :) Проблема е, че не знам дали още се продава, не съм я срещал скоро :) Изображение
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата