След гърците - идва ред и на сърбите
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: След гърците - идва ред и на сърбите
flame написа:[size=150][color=#FF0000]"Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи,
Предвид на това какви субекти ни управляват, тези иначе хубави качества ни вредят и то много.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:flame написа:Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи,
Предвид на това какви субекти ни управляват, тези иначе хубави качества ни вредят и то много.
flame написа:Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи, работливи и гостоприемни. Те имат чисти нрави, те са въздържани, откровени, самоуверени във всяко нещо

flame написа:Простият човек е първосигнален - скача като ужилен и вика "ХХХ ваш'та мама!" - дори с цената на това да го пребият или осакатят за цял живот. Селска чест както се казва![]()
Умният човек умее да замълчи за момент, за да не влоши отношенията, след което да прецени кой е най-добрият вариант за действие и да действа

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Алооо автора на темата
я иди и поразгледай Сърбия ама поне 20 пъти като мен. От три години имам приятели сърби и тук и там. Често се виждаме и коментираме държавите ни. Мини не само по магистралите им, а и по второстепенните им пътища и през малките селца. Виж ги как живеят обикновнните хора, какви са им магазините, стоките в тях, обслужването цените изобщо всичко. Виж нивите и как в почти всяка къща има трактор.
Поинтересувай се какви коли се произвеждат сега в атомобилните заводи в Крагуевац (не са Застава) и части за камионите на Мерцедес се правят айде да не те мъча с подробности.
Земи питай сърби дали искат да влизат в ЕС
И после седни и сравни всички тези неща как са у нас! Ама излез от София! Дали има "живот" извън големите градове у нас? Има ли сериозна индустрия? Как живеят у нас по селата, виж циганизацията и запустелите ниви и села, дори и това, че педалите у нас могат свобдоно да си го размахват по улиците под погледа на децата ни и не ми вади история, а си свали капаците от очите!

Поинтересувай се какви коли се произвеждат сега в атомобилните заводи в Крагуевац (не са Застава) и части за камионите на Мерцедес се правят айде да не те мъча с подробности.
Земи питай сърби дали искат да влизат в ЕС

И после седни и сравни всички тези неща как са у нас! Ама излез от София! Дали има "живот" извън големите градове у нас? Има ли сериозна индустрия? Как живеят у нас по селата, виж циганизацията и запустелите ниви и села, дори и това, че педалите у нас могат свобдоно да си го размахват по улиците под погледа на децата ни и не ми вади история, а си свали капаците от очите!

Алоооо, колега, да ти кажа и аз имам познати сърби и имам понятие
Разликата между много сърби и много българи е, че сърбите ще те хванат за ръката и ще те заведат я в Крагуевац, я в някъде, където има повод за гордост и ще ти обясняват колко са велики. Докато българите ще те заведат в най-голямото блато и ще започнат да се оплакват колко е зле всичко. Въпрос на манталитет
И може би няма да е лошо пак да прочетеш това:
ПС И да знаеш изобщо не искат в ЕС - направо и независимостта на Косово ще признаят, само и само да не влязат в омразния ЕС!

Разликата между много сърби и много българи е, че сърбите ще те хванат за ръката и ще те заведат я в Крагуевац, я в някъде, където има повод за гордост и ще ти обясняват колко са велики. Докато българите ще те заведат в най-голямото блато и ще започнат да се оплакват колко е зле всичко. Въпрос на манталитет

И може би няма да е лошо пак да прочетеш това:
flame написа:да кажеш че сърбежите са по-добре от нас е все едно комшията-християнин (който има по-хубава къща или кола от твоята) да вие от болка и мъка когато е заставен сам да сложи чалма на първородния си син, който насила и под външно въздействие приема исляма, а ти да гледаш през оградата и да викаш "Евала, може да потурчиха сина му, но пък има най-хубавата къща/кола в квартала!"![]()
![]()
![]()
Ако не си разбрал - правя аналогия с Косово.
ПС И да знаеш изобщо не искат в ЕС - направо и независимостта на Косово ще признаят, само и само да не влязат в омразния ЕС!

NeoPrint написа:Алооо автора на тематая иди и поразгледай Сърбия ама поне 20 пъти като мен. От три години имам приятели сърби и тук и там. Често се виждаме и коментираме държавите ни. Мини не само по магистралите им, а и по второстепенните им пътища и през малките селца. Виж ги как живеят обикновнните хора, какви са им магазините, стоките в тях, обслужването цените изобщо всичко. Виж нивите и как в почти всяка къща има трактор.
Земи питай сърби дали искат да влизат в ЕС![]()
+1

dimithur написа:И аз вече започвам да се замислям дали да не емигрирам тамЕбал съм и ЕС-а и педалите и манталитета ни.
Разни хора - разни идеали

flame написа:dimithur написа:И аз вече започвам да се замислям дали да не емигрирам тамЕбал съм и ЕС-а и педалите и манталитета ни.
Разни хора - разни идеали![]()
![]()
![]()
Епа какво, една къщичка, едно тракторче 40-50 дка там с нещо си насадени и 5-6 деца да ме псуват на сръбски, зле ли ще ми е

dimithur написа:една къщичка, едно тракторче 40-50 дка там с нещо си насадени и 5-6 деца да ме псуват на сръбски, зле ли ще ми е![]()

- NeoPrint
- бай печатар
-
Не си мисли, че някой ме е водил насам натам. Пътувам сам с жената, децата и кучетата. А у нас пък е още по-абсурдно да ми обясняваш дали съм наясно с действителността.
Виждам, че си предубеден и нищо не казваш за това което ти написах???
Това дето ми го цитираш е голяма глупост и не е такъв случая изобщо. Не ти е удачен примера просто!
Или дай аргументи или млъкни.
Виждам, че си предубеден и нищо не казваш за това което ти написах???
Това дето ми го цитираш е голяма глупост и не е такъв случая изобщо. Не ти е удачен примера просто!
Или дай аргументи или млъкни.
NeoPrint написа:нищо не казваш за това което ти написах
Казах, но специално за теб ще повторя отново:
- Имат постижения, с които се гордеят (напр. Крагуевац)
- По селата (ама не тия до Крагуевац

- Пътищата (главните) са хубави
- Стоките КАТО ЦЯЛО са по-скъпи
- Много искат да влязат в ЕС
Това са ми го потвърждавали много пъти различни сърби от различни социални прослойки

NeoPrint написа:Това дето ми го цитираш е голяма глупост и не е такъв случая изобщо. Не ти е удачен примера просто!
Я сега да чуя защо не ми бил удачен примера?

Всички сърби, с които съм говорил, най-често наричат независимостта на Косово рязане на живо месо или нещо от сорта.

В единия пример говорим за материални неща (колко са добре финансово, колко материални придобивки имат и т.н.)
В другия случай става дума за нематериални неща (защото при потурчването на сина / отделянето на Косово никой няма да обеднее, но ще изпита неистова мъка...)
И да ти кажа аз лично предпочитам нематериалното, което ме прави изключително щастлив - за материално не съм алчен

Не знам какви сърби познавате, но те още преди 10 години загубиха Косово... явно не са били много в час/сърбите/.
НИКОГА няма да си върнат Косово
Това означава ли че в САЩ Юга крои план да го тури на Севера ?
Смешно е да се сравняват подобни неща.. понеже вече не сме 18 век и нещата са много по различни. Единствено може да се сърдим на себе си, че сме загуби междусъюзническата война. "Те могат да ни убият, но ние никога няма да капитолираме" е казал един австриец. Кво са виновни сърбите.. имали са претенции, ние не сме се съгласили с тях, да обаче почнала войната и ние - ааа добре, взимайте братя, взимайте.
Кой е смешен в тая ситуация ? 

flame написа:Сръбско-българската война....
Това означава ли че в САЩ Юга крои план да го тури на Севера ?

Смешно е да се сравняват подобни неща.. понеже вече не сме 18 век и нещата са много по различни. Единствено може да се сърдим на себе си, че сме загуби междусъюзническата война. "Те могат да ни убият, но ние никога няма да капитолираме" е казал един австриец. Кво са виновни сърбите.. имали са претенции, ние не сме се съгласили с тях, да обаче почнала войната и ние - ааа добре, взимайте братя, взимайте.

- NeoPrint
- бай печатар
-
Последно мнение в тази тема, че го обърнахме на чат.
В цяла България само в няколко града стават за живот. По провинцията е мъртвило и циганизация.ю
В Сърбия има живот и по селата и по малките градчета. За мен това е огромна и важна разлика с оглед на това, че искам да живея на 20-30 до 50км. от мястото където си изкарвам парите!
Искам да ям също така местно производство храни и зеленчуци, а като гледам у нас как пустее поне 50% от земята.....и как мизерстват хората на село....
Косово е исконна сръбска територия на която навремето Тито е позволил на албанци да се заселват. Ето го и резултата. Гадовете се размножават подобно на мангалите у нас и с помоща на еврейската Америка се отцепиха. Къде е паралела с БГ освен ако говорим за Родопите и турците???
Аз също при едно ранно пенсиониране мисля за къща в Сърбия (и цените на имотите им са атрактивни).

В цяла България само в няколко града стават за живот. По провинцията е мъртвило и циганизация.ю
В Сърбия има живот и по селата и по малките градчета. За мен това е огромна и важна разлика с оглед на това, че искам да живея на 20-30 до 50км. от мястото където си изкарвам парите!
Искам да ям също така местно производство храни и зеленчуци, а като гледам у нас как пустее поне 50% от земята.....и как мизерстват хората на село....
Косово е исконна сръбска територия на която навремето Тито е позволил на албанци да се заселват. Ето го и резултата. Гадовете се размножават подобно на мангалите у нас и с помоща на еврейската Америка се отцепиха. Къде е паралела с БГ освен ако говорим за Родопите и турците???
Аз също при едно ранно пенсиониране мисля за къща в Сърбия (и цените на имотите им са атрактивни).

NeoPrint написа:В цяла България само в няколко града стават за живот. По провинцията е мъртвило
...
у нас как пустее поне 50% от земята
...
Косово е исконна сръбска територия на която навремето Тито е позволил на албанци да се заселват. Ето го и резултата. Гадовете се размножават подобно на мангалите у нас и с помоща на еврейската Америка се отцепиха.

Но нали се сещаш, че не само у нас или в Сърбия, ами в целия свят урбанизацията върви с пълна сила, в градовете се концентрира всичко и те много дърпат напред

И каквато е разликата (в пъти или проценти) между Ню Йорк и някое ранчо в малко американско градче - такава е разликата (в пъти или проценти) между София и някое БГ село

А за това колко било хубаво на село - да не ти обяснявам разликата между аграрна и индустриална страна (в икономическия, а не туристическия смисъл)

NeoPrint написа:Къде е паралела с БГ освен ако говорим за Родопите и турците???
Ако можеха да решават днес, между пътна инфраструктура и Косово - сърбите със сигурност щяха да предпочетат да карат по разбити пътища, но Косово да си е тяхно

Сега примерно имат хубави пътища (материална придобивка), но адски много ги боли (нематериалната страна) за загубата на Косово - една от люлките на Сръбската държава.
А паралела с БГ е, че ние може материално да сме по-зле, но нямаме такива велики изцепки, които да влачат неистова болка поколения наред

Или може би викаш - голям праз, те нека ни построят хубава магистрала до морето, пък Турция и Гърция ако искат да анексират Родопите и Тракия

Тва горното вярвам, че НЕ го мислиш - просто го давам за образен пример

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
ти се безнадежден бе, пари да ти даваха за тия глупости, които пишеш, пак щеше да е грубо...
няма ли кой да ти подаде банана, че направо ми се обръщат червата като ти чета коментарите...
няма ли кой да ти подаде банана, че направо ми се обръщат червата като ти чета коментарите...

Projektzwo написа:ти се безнадежден бе, пари да ти даваха за тия глупости, които пишеш, пак щеше да е грубо...
Стига с тея банани, стига