След гърците - идва ред и на сърбите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: След гърците - идва ред и на сърбите

Мнение от saleen » 13 Окт 2010, 14:14

flame написа:[size=150][color=#FF0000]"Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи,

Предвид на това какви субекти ни управляват, тези иначе хубави качества ни вредят и то много.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Окт 2010, 14:24

saleen написа:
flame написа:Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи,

Предвид на това какви субекти ни управляват, тези иначе хубави качества ни вредят и то много.

flame написа:Българите по характер са си обикновено кротки, мирни, търпеливи, работливи и гостоприемни. Те имат чисти нрави, те са въздържани, откровени, самоуверени във всяко нещо

;)
flame написа:Простият човек е първосигнален - скача като ужилен и вика "ХХХ ваш'та мама!" - дори с цената на това да го пребият или осакатят за цял живот. Селска чест както се казва :mhihi:
Умният човек умее да замълчи за момент, за да не влоши отношенията, след което да прецени кой е най-добрият вариант за действие и да действа :D

:winky:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 13 Окт 2010, 18:44

Алооо автора на темата :dunno: я иди и поразгледай Сърбия ама поне 20 пъти като мен. От три години имам приятели сърби и тук и там. Често се виждаме и коментираме държавите ни. Мини не само по магистралите им, а и по второстепенните им пътища и през малките селца. Виж ги как живеят обикновнните хора, какви са им магазините, стоките в тях, обслужването цените изобщо всичко. Виж нивите и как в почти всяка къща има трактор.
Поинтересувай се какви коли се произвеждат сега в атомобилните заводи в Крагуевац (не са Застава) и части за камионите на Мерцедес се правят айде да не те мъча с подробности.
Земи питай сърби дали искат да влизат в ЕС :nono:
И после седни и сравни всички тези неща как са у нас! Ама излез от София! Дали има "живот" извън големите градове у нас? Има ли сериозна индустрия? Как живеят у нас по селата, виж циганизацията и запустелите ниви и села, дори и това, че педалите у нас могат свобдоно да си го размахват по улиците под погледа на децата ни и не ми вади история, а си свали капаците от очите! :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Окт 2010, 18:52

Алоооо, колега, да ти кажа и аз имам познати сърби и имам понятие :winky:

Разликата между много сърби и много българи е, че сърбите ще те хванат за ръката и ще те заведат я в Крагуевац, я в някъде, където има повод за гордост и ще ти обясняват колко са велики. Докато българите ще те заведат в най-голямото блато и ще започнат да се оплакват колко е зле всичко. Въпрос на манталитет :winky:

И може би няма да е лошо пак да прочетеш това:
flame написа:да кажеш че сърбежите са по-добре от нас е все едно комшията-християнин (който има по-хубава къща или кола от твоята) да вие от болка и мъка когато е заставен сам да сложи чалма на първородния си син, който насила и под външно въздействие приема исляма, а ти да гледаш през оградата и да викаш "Евала, може да потурчиха сина му, но пък има най-хубавата къща/кола в квартала!" :clap: :kuku: :kuku: :kuku: Ако не си разбрал - правя аналогия с Косово.

ПС И да знаеш изобщо не искат в ЕС - направо и независимостта на Косово ще признаят, само и само да не влязат в омразния ЕС! :winky:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Окт 2010, 19:01

NeoPrint написа:Алооо автора на темата :dunno: я иди и поразгледай Сърбия ама поне 20 пъти като мен. От три години имам приятели сърби и тук и там. Често се виждаме и коментираме държавите ни. Мини не само по магистралите им, а и по второстепенните им пътища и през малките селца. Виж ги как живеят обикновнните хора, какви са им магазините, стоките в тях, обслужването цените изобщо всичко. Виж нивите и как в почти всяка къща има трактор.
Поинтересувай се какви коли се произвеждат сега в атомобилните заводи в Крагуевац (не са Застава) и части за камионите на Мерцедес се правят айде да не те мъча с подробности.
Земи питай сърби дали искат да влизат в ЕС :nono:
И после седни и сравни всички тези неща как са у нас! Ама излез от София! Дали има "живот" извън големите градове у нас? Има ли сериозна индустрия? Как живеят у нас по селата, виж циганизацията и запустелите ниви и села, дори и това, че педалите у нас могат свобдоно да си го размахват по улиците под погледа на децата ни и не ми вади история, а си свали капаците от очите! :banghead:

+1 :yes: И аз вече започвам да се замислям дали да не емигрирам там :mhihi: Ебал съм и ЕС-а и педалите и манталитета ни. Единствено в Европа по-зле от нас са Албанците и може би Македонците (за тях не е много сигурно :mhihi: ), ма те като манталитет все пак са най-близки до нас, така че това е напълно в реда на нещата
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Окт 2010, 19:04

dimithur написа:И аз вече започвам да се замислям дали да не емигрирам там :mhihi: Ебал съм и ЕС-а и педалите и манталитета ни.

Разни хора - разни идеали :D
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Окт 2010, 19:08

flame написа:
dimithur написа:И аз вече започвам да се замислям дали да не емигрирам там :mhihi: Ебал съм и ЕС-а и педалите и манталитета ни.

Разни хора - разни идеали :D
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Епа какво, една къщичка, едно тракторче 40-50 дка там с нещо си насадени и 5-6 деца да ме псуват на сръбски, зле ли ще ми е :mhihi: А тука какво - 8 часа на ден в някакъв пробит офис да ме облъчват компютрите , телефоните, принтерите скенерите и вечер за капак да се натъпча с генно модифицирана соя. Страхотен начин на живот си водиме тука ... ша знаете ;)
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Окт 2010, 19:10

dimithur написа:една къщичка, едно тракторче 40-50 дка там с нещо си насадени и 5-6 деца да ме псуват на сръбски, зле ли ще ми е :mhihi:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 13 Окт 2010, 19:25

Не си мисли, че някой ме е водил насам натам. Пътувам сам с жената, децата и кучетата. А у нас пък е още по-абсурдно да ми обясняваш дали съм наясно с действителността.
Виждам, че си предубеден и нищо не казваш за това което ти написах???
Това дето ми го цитираш е голяма глупост и не е такъв случая изобщо. Не ти е удачен примера просто!
Или дай аргументи или млъкни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Окт 2010, 19:40

NeoPrint написа:нищо не казваш за това което ти написах

Казах, но специално за теб ще повторя отново:
- Имат постижения, с които се гордеят (напр. Крагуевац)
- По селата (ама не тия до Крагуевац ;) ) е мизерия
- Пътищата (главните) са хубави
- Стоките КАТО ЦЯЛО са по-скъпи
- Много искат да влязат в ЕС
Това са ми го потвърждавали много пъти различни сърби от различни социални прослойки ;)

NeoPrint написа:Това дето ми го цитираш е голяма глупост и не е такъв случая изобщо. Не ти е удачен примера просто!

Я сега да чуя защо не ми бил удачен примера? :winky:
Всички сърби, с които съм говорил, най-често наричат независимостта на Косово рязане на живо месо или нещо от сорта. :!:
В единия пример говорим за материални неща (колко са добре финансово, колко материални придобивки имат и т.н.)
В другия случай става дума за нематериални неща (защото при потурчването на сина / отделянето на Косово никой няма да обеднее, но ще изпита неистова мъка...)
И да ти кажа аз лично предпочитам нематериалното, което ме прави изключително щастлив - за материално не съм алчен :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 13 Окт 2010, 20:34

Не знам какви сърби познавате, но те още преди 10 години загубиха Косово... явно не са били много в час/сърбите/. :) НИКОГА няма да си върнат Косово
flame написа:Сръбско-българската война....

Това означава ли че в САЩ Юга крои план да го тури на Севера ? :mhihi: :mhihi:
Смешно е да се сравняват подобни неща.. понеже вече не сме 18 век и нещата са много по различни. Единствено може да се сърдим на себе си, че сме загуби междусъюзническата война. "Те могат да ни убият, но ние никога няма да капитолираме" е казал един австриец. Кво са виновни сърбите.. имали са претенции, ние не сме се съгласили с тях, да обаче почнала войната и ние - ааа добре, взимайте братя, взимайте. :mhihi: Кой е смешен в тая ситуация ? :)

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 13 Окт 2010, 20:42

Последно мнение в тази тема, че го обърнахме на чат.
В цяла България само в няколко града стават за живот. По провинцията е мъртвило и циганизация.ю
В Сърбия има живот и по селата и по малките градчета. За мен това е огромна и важна разлика с оглед на това, че искам да живея на 20-30 до 50км. от мястото където си изкарвам парите!
Искам да ям също така местно производство храни и зеленчуци, а като гледам у нас как пустее поне 50% от земята.....и как мизерстват хората на село....
Косово е исконна сръбска територия на която навремето Тито е позволил на албанци да се заселват. Ето го и резултата. Гадовете се размножават подобно на мангалите у нас и с помоща на еврейската Америка се отцепиха. Къде е паралела с БГ освен ако говорим за Родопите и турците???
Аз също при едно ранно пенсиониране мисля за къща в Сърбия (и цените на имотите им са атрактивни).
:wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Окт 2010, 9:05

NeoPrint написа:В цяла България само в няколко града стават за живот. По провинцията е мъртвило
...
у нас как пустее поне 50% от земята
...
Косово е исконна сръбска територия на която навремето Тито е позволил на албанци да се заселват. Ето го и резултата. Гадовете се размножават подобно на мангалите у нас и с помоща на еврейската Америка се отцепиха.

:yes: Съгласен.
Но нали се сещаш, че не само у нас или в Сърбия, ами в целия свят урбанизацията върви с пълна сила, в градовете се концентрира всичко и те много дърпат напред ;)
И каквато е разликата (в пъти или проценти) между Ню Йорк и някое ранчо в малко американско градче - такава е разликата (в пъти или проценти) между София и някое БГ село ;)
А за това колко било хубаво на село - да не ти обяснявам разликата между аграрна и индустриална страна (в икономическия, а не туристическия смисъл) :mhihi:

NeoPrint написа:Къде е паралела с БГ освен ако говорим за Родопите и турците???

Ако можеха да решават днес, между пътна инфраструктура и Косово - сърбите със сигурност щяха да предпочетат да карат по разбити пътища, но Косово да си е тяхно ;)
Сега примерно имат хубави пътища (материална придобивка), но адски много ги боли (нематериалната страна) за загубата на Косово - една от люлките на Сръбската държава.
А паралела с БГ е, че ние може материално да сме по-зле, но нямаме такива велики изцепки, които да влачат неистова болка поколения наред :idea:

Или може би викаш - голям праз, те нека ни построят хубава магистрала до морето, пък Турция и Гърция ако искат да анексират Родопите и Тракия :kuku:
Тва горното вярвам, че НЕ го мислиш - просто го давам за образен пример ;)

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 14 Окт 2010, 9:10

ти се безнадежден бе, пари да ти даваха за тия глупости, които пишеш, пак щеше да е грубо...

няма ли кой да ти подаде банана, че направо ми се обръщат червата като ти чета коментарите... :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 14 Окт 2010, 9:28

Projektzwo написа:ти се безнадежден бе, пари да ти даваха за тия глупости, които пишеш, пак щеше да е грубо...

няма ли кой да ти подаде банана, че направо ми се обръщат червата като ти чета коментарите... :banghead:

Стига с тея банани, стига ;) Живеем в свободна държава все още, всеки има право на мнение ;)
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата