Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
Модератор: Общи модератори
Re: Съвет: СЕГА е времето за смяна на летните гуми
Аз ще изчакам още поне месец докато сложа зимните. Много рано ми се струва. И моите са на джанти 1 час спокойна работа е. Сега събота ще ги видя дали не е изпуснала някоя гума да я оправя навреме.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Докато не задържат температурите постоянно под 20 градуса не барам нищо.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
май поизбързвате със зимните гуми, ама вие си знаете де 

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Справка в www.margel.info
Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.
Аз лично си сложих зимните гуми в събота.
Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.
Аз лично си сложих зимните гуми в събота.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Искам да кажа на всички , които влезнаха в разни спорове относно зимни летни гуми и така нататъка...
направих темата с съвет да отидете сега да си смените гумите , защото в момента няма опашки!
кви били разликите в каучуците и кой кога си карал гумите не знам , просто ми се щеше да си избавите едно висене в студеното
който си има джанти за зимни гуми и отделно джанти за летни е най-добре
, но ако зимните ви са вече за смяна идете и го направете сега да нямате после ядове 
направих темата с съвет да отидете сега да си смените гумите , защото в момента няма опашки!
кви били разликите в каучуците и кой кога си карал гумите не знам , просто ми се щеше да си избавите едно висене в студеното

който си има джанти за зимни гуми и отделно джанти за летни е най-добре

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
Рано е още....
и за опашките, то има бая места....
и за опашките, то има бая места....

Ако не пътувах всяка седмица по няколко пъти извънградско, а само от нас до кафето, щях да ги сменя вече... Но при такива обстоятелства, ще чакам да ми мине РД-то и тогава ги слагам (сиреч около началото-средата на другия месец) , освен ако не завали и застуди преди тва 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
В петък като си отида в Бургас и ги слагам,че летните вече са за смяна(по принцип).Обаче май наистина още е малко рано 

- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Аз нямам търпение да ми доставят задните 295/50р15 и ги турям на минутата.
Лятната гума е по-добра за дъжд(то пак си е до гума де). Та тее дни както все вали...
Който не знае-летните гуми ако ги сваляте с джантите, ги спадайте до към 1 атм. макс.
Лятната гума е по-добра за дъжд(то пак си е до гума де). Та тее дни както все вали...
Който не знае-летните гуми ако ги сваляте с джантите, ги спадайте до към 1 атм. макс.
rwd фен
Нено Б. написа:Аз нямам търпение да ми доставят задните 295/50р15 и ги турям на минутата.
295

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Отговор : СЕГА е времето за смяна на летните гуми!
пп. мойте са сменени в неделя... с грозните железарки и тасовете, 'ма не'а начин
пп. мойте са сменени в неделя... с грозните железарки и тасовете, 'ма не'а начин

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Мойте са на джанти но разбирасе няма да чакам когато падне снега, за да няма неприятни изненади.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Нено Б. написа:Аз нямам търпение да ми доставят задните 295/50р15 и ги турям на минутата.
Колега би ли обяснил защо?
Мойте никога несъм ги спадал, оставям ги така както са си и в повечето случаи са си почти на същото ниво напролет?
А и то като падат температурите въздуха се свива и налягането пада с малко

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Пилев написа:Аз ще изчакам още поне месец докато сложа зимните. Много рано ми се струва. И моите са на джанти 1 час спокойна работа е. Сега събота ще ги видя дали не е изпуснала някоя гума да я оправя навреме.
и аз поне месец ще си търкалям летните

Tux0 Ca !

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Като гледам как последната десетдневка на месеца ще е 20С и слънце... ега ли не е за зимни гуми...