Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Емиграция

Мнение от bavarec » 14 Апр 2011, 14:21

В испания в момента е тегаво,ако имаш познати да те подбутнат става малко са парите и се циганят яко.Има много българи и се изяждат за всяко работно място.
Във Франция е добре ако имаш твой човек да те посрещне и потбутне и с малкото език и бързо ще се оправиш.В Париж може да стоиш колкото си искаш нелегално,само да не правиш простотии.
В Италия също е тегаво ,но ако имаш приятели ще се оправиш.
И въобще навсякъде в Европа в момента е кофти и докато не се нормализират нешата/смятай 1година минимум/не се препоръчва пътуване,щото само си харчиш парите и после пак нищо.
Мои съвет е хвани се тук щом имаш възможност сега и кътай малко парички за догодина когато в чужбина ще е лесно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2011, 14:27

На кантар съм, но все пак искам да сондирам повече мнения, понеже има много хора като мен, темата ще е полезна като цяло.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 14 Апр 2011, 14:42

kulov написа:На кантар съм, но все пак искам да сондирам повече мнения, понеже има много хора като мен, темата ще е полезна като цяло.

Много ясно, че навсякъде в Европа е по-добре от тук! Няма смисъл да си губиш времето и да се чудиш как ще се оправиш с 600 кинта :roll: Просто трябва да се насочиш към някой език и да го научиш бързо :yes: Или да рискуваш, но премерено!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 14 Апр 2011, 16:41

такам... да кажа малко и за острова :D положението от година на година е по-тегаво. наводни се с поляци, който работят за по 4 паунда на час. ако работиш на минимума, работа извън ферма, парите ще ти стигат, колкото да си покриваш ежедневните разходи. в селското стопанство, поради начина на живот, се спестяват пари. това е огромнния плюс. иначе е тъпотия, мизерийка и ... абе скучно е много :no:
Англия отдавна не е онази "златна кокошка", която беше преди 5 години. но си е идеален варянт, малко да смениш обстановката. хубавото на бригадите е, че отиваш и почваш да бачкаш. всичко ти е уредено предварително. няма обещания от приятели, няма търсене на квартири, няма напразни надежди. бачкане яко! дали на норма, дали на час... иска се як кръст :mhihi:

п.с. между другото сме колеги. и аз завърших Туризъм :mhihi: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2011, 17:26

@девил - тези процеси са необратими (за наводняването с поляци, араби и всякаква паплач). есента като бях в швеция тук там да видиш някой бял човек. за това и бяха затегнали много процедурата по издаване на першун номер (нещо като английското нино).

а тази сган от централна европа... просто нямам думи :banghead: в кипър живеех с 2ма словаци, единият друсаше по 3-4 пъти на ден, другият беше шизофреник и изпадаше в разни състояния (а отделно лочеше водка като смок). постоянно съм живял в страх, че всеки един момент ушевите ще нахлуят и ще ни затворят всички. и тогава ходи обяснявай, че нямаш сестра.

който тръгва за някъде да знае - далече от братята славяни!!!

къде и кога си завършил? аз съм варна-имт,оухр - 2002 и търново горепосочената специалност 2005.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Апр 2011, 18:45

За Испания, в момента няма никакъв смисъл. Да си намериш нещо, дори на полето е късмет от лотарията, има 4,5 милиона безработни, без да се броят разни нелегални.. За всяко място кандидатстват по 200-300 души, а за обикновени работи без ценз, от рода на шофьор, общак и др, съм виждал по 1000 пратени ЦВ-та.. От 1-2 години тук стана като БГ, нямаш ли връзки няма работа.., това важи за испанците, направи си сметка как е за чужденците. Ако нямаш 100% уговорено от Бг, забрави за тук.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 14 Апр 2011, 19:08

kulov написа:
къде и кога си завършил? аз съм варна-имт,оухр - 2002 и търново горепосочената специалност 2005.

аз с поляците имам горчив опит от техните купони, с полякините имах горчив опит от техните интриги :mhihi: тва е развратна СГАН, не е нормален народ :mhihi:
2007 семестриално, 2010 вече дипломиран бакалавър в Аграрния, в Пловдив.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2011, 19:35

@алекангг - като съм казал, че съм готов да ида дори в испания, нямах предвид, че се засилвам конкретно натам. просто говоря хипотетично, че съм готов да мисля за всякакви варианти, дори и този.

иначе за УК доколкото съм проверил агенциите, свързани с хоппс отдавна не набират за земеделието, същото важи и за конкордия. имам позната, която е ходила с харт оод, още преди 2 мес. подадох там апликейшън, звънях им - в момента не търсят. има едни анонс, преди нова година един познат замина с тях - те работят в областта на туризма, което за мен е ок, но там заминаването се връзва около 1000 стерлинга, а бюджетът ми за заминаване е към 1000-1500 бгн. за сега.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 14 Апр 2011, 19:38

kulov написа:...

Добре, а по БГ курортите пробвал ли си - с образование и езици... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2011, 19:44

@алпината - както е тръгнало натам върви работата...

само че идеята на тази тема не е скромната личност кулов и неговите занимания и проблеми, а като цяло къде как стоят нещата.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 14 Апр 2011, 19:50

kulov написа:@алпината - както е тръгнало натам върви работата...

само че идеята на тази тема не е скромната личност кулов и неговите занимания и проблеми, а като цяло къде как стоят нещата.

Това ли била целта :dunno: Мога да ти кажа, че в северната част на Милано нещата стоят по един начин, а в южната по коренно различен :yes: А какво остава за Европа, Света, Вселената и всичко останало :angel:

п.п.Проф. Стивън Хокинг каза преди седмица в Сингапур, че поради изключително ниската скорост на светлината сме обречени да пътуваме само в нашата Галактика :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Апр 2011, 20:27

Как е по Финско ?
Има ли смисъл да се ходи там и какви са опциите за работа :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 16 Апр 2011, 8:05

В момента съм в Норвегия и смятам тоя момент да продължи до края на живота ми :yes: Като събера малко повече впечатления ще пусна отделна тема.Тука са извънземни :shock:
За работата-аз си намерих сам,в нета.Писах един имейл,хората ми казаха ако имам интерес трябва да отида до Норвегия на интервю.Отидох и работата стана.Малко като на шега.В момента не говоря норвежки,но уча.За сега само с английски.Ако знаеш норвежки или някой друг скандинавски език шансовете за работа се повишават значително :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 16 Апр 2011, 11:40

Всичко хубаво в Норвегия ама климата е свръхлайнян. Да ходиш май месец с дебело зимно яко..да бъде 16 градуса юли месец през деня...януари - февруари по 2 метра сняг и минус 30 градуса...светло само от 9 до 15 ч. дек-февр - ебем ти държавата.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Апр 2011, 11:52

Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата