Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

Мнение от BMW_RIDER » 04 Яну 2011, 18:01

TPAKTOP написа:
vlad0 написа:Някой каза, че се гледат ставката за година на обмитяване, т.е., когато си я вкарал. Тогава пак ли е било 90 лева?

Ами аз ще мина утре през митницата защото сега не мога! Ще разпитам подробно и ще се опитам да ви обясня след това! Но съм сигурен че беше по 60лв за кВ! Не знам обаче за нов автомобил дали е било така!

Абе какви са тия филми с разликите бе?Да им еба и циганските номера за пореден път. Това е неправомерно взет данък какъвто няма в европа и какъвто според много директиви в ЕУ неможе да се взима от 2007 насам. Независимо дали ти е нова, стара, антика, или концепт тъпата кола. Според закона в ЕУ не се плаща на нищо и неправомерно взетия се връща с лихва. Ооо май пак ще има дела с/у България.

Трактор кажи моля ти се ако ходиш до митницата кво е положението.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 04 Яну 2011, 18:21

Аз вече подадох заявлението вчера.Попълва се за 5 минути и ти дават талонче с входящ номер.Единственото което казаха е че до месец трябва да отговорят !? Ще чакам и като имам повече инфо ще пиша.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 04 Яну 2011, 18:43

BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:
vlad0 написа:Някой каза, че се гледат ставката за година на обмитяване, т.е., когато си я вкарал. Тогава пак ли е било 90 лева?

Ами аз ще мина утре през митницата защото сега не мога! Ще разпитам подробно и ще се опитам да ви обясня след това! Но съм сигурен че беше по 60лв за кВ! Не знам обаче за нов автомобил дали е било така!

Абе какви са тия филми с разликите бе?Да им еба и циганските номера за пореден път. Това е неправомерно взет данък какъвто няма в европа и какъвто според много директиви в ЕУ неможе да се взима от 2007 насам. Независимо дали ти е нова, стара, антика, или концепт тъпата кола. Според закона в ЕУ не се плаща на нищо и неправомерно взетия се връща с лихва. Ооо май пак ще има дела с/у България.

Трактор кажи моля ти се ако ходиш до митницата кво е положението.

Утре 100% ще ходя щото съм бесен! Нормално е като съм купил колата от Германия да съм платил всички разходи там вкл. акциз. Щом сме в ЕС би трябвало да не го плащам отново?! Сега ако отида да живея в Германия пак ли ще го плащам? Тъпо е! Според калкулатотура от 457к.с. нагоре никой не ти дължи пари а ти дължиш! Ако утре някой скапаняк ми каже че аз дължа пари и то с лихви ще ги изрина! Тъпото е че като видя мощна кола с чужд номер си виках "Аз съм си чист към държавата като съм си платил акциза" а сега излиза че съм се преебал тотално!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Яну 2011, 18:52

Абе в крайна сметка ще станете 100 пъти пишман, че си искате нещо, което ви се полага, но все пак в България друго не може и да се очаква. Това е и идетя, на хората да им писне от разкатаване и да се откажат да си искат парите.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 13:47

Колеги днес се разходих до митницата. Буквално се разходих защото никой нищо не ми обясни. Отидох в отдел "Акцизи" да получа малко повече информация оказа се че само едната жена знаеше как се изчисляват тези неща. Докато жената ми обясняваше как да си изчисля акциза за нов автомобил другите й колежки попиваха информацията. След като видях че въпросната жена почна да изчислява по формулата която колегата беше пуснал веднага разбрах че никой нямаше да ми връща а аз трябваше да връщам. Викам й:
- Ясно! Явно пак ще трябва да се плаща.
- Не! Държавата ще ви плаща а не вие на нея! - каза тя преди да е изчислила крайния резултат.
След 3 изчислявания се оказа че аз дължа пари. Тук тя погледна опулено като теле и каза:
- Парадокс!
- Не държавата ни е парадоксална! - отвърнах аз
Питах колко пари дължа те ми казаха че в такъв случай сметките са чисти. Аз не исках да повярвам но ми казаха че трябва да е така. Не успях да говоря с някой от шефовете и за това не съм сигурен че "сметките са чисти".
Сега искам да номинирам министър Дянков за нобелова награда за математика. Този човек се оказа уникален! В закон в който ставаше дума за "връщане на пари" той успя да си остави вратичка че все пак има хора които му дължат на него!
Всичко което е изписано в темата е вярно! Акциз се връща на собственици на стари автомобили с мощност от 120кВ до 360кВ от там нататък всички сме длъжници! Хвала тебе Дянков!
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Яну 2011, 14:06

TPAKTOP написа:Колеги днес се разходих до митницата. Буквално се разходих защото никой нищо не ми обясни. Отидох в отдел "Акцизи" да получа малко повече информация оказа се че само едната жена знаеше как се изчисляват тези неща. Докато жената ми обясняваше как да си изчисля акциза за нов автомобил другите й колежки попиваха информацията. След като видях че въпросната жена почна да изчислява по формулата която колегата беше пуснал веднага разбрах че никой нямаше да ми връща а аз трябваше да връщам. Викам й:
- Не! Държавата ще ви плаща а не вие на нея! - каза тя преди да е изчислила крайния резултат.
След 3 изчислявания се оказа че аз дължа пари. Тук тя погледна опулено като теле и каза:
- Парадокс!
Питах колко пари дължа те ми казаха че в такъв случай сметките са чисти. Аз не исках да повярвам но ми казаха че трябва да е така. Не успях да говоря с някой от шефовете и за това не съм сигурен че "сметките са чисти".
Сега искам да номинирам министър Дянков за нобелова награда за математика. Този човек се оказа уникален! В закон в който ставаше дума за "връщане на пари" той успя да си остави вратичка че все пак има хора които му дължат на него!
Всичко което е изписано в темата е вярно! Акциз се връща на собственици на стари автомобили с мощност от 120кВ до 360кВ от там нататък всички сме длъжници! Хвала тебе Дянков!

Обади се на някоя институция! Господари на ефира и такива.. Неможе да бъде така :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 14:07

Kroki написа:
TPAKTOP написа:Колеги днес се разходих до митницата. Буквално се разходих защото никой нищо не ми обясни. Отидох в отдел "Акцизи" да получа малко повече информация оказа се че само едната жена знаеше как се изчисляват тези неща. Докато жената ми обясняваше как да си изчисля акциза за нов автомобил другите й колежки попиваха информацията. След като видях че въпросната жена почна да изчислява по формулата която колегата беше пуснал веднага разбрах че никой нямаше да ми връща а аз трябваше да връщам. Викам й:
- Парадокс!

Обади се на някоя институция! Господари на ефира и такива.. Неможе да бъде така :shock:

Абе и аз това си мисля! Мисля да драсна едно мейлче на някой новини да разбера аз реално дължа ли нещо или не?!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 05 Яну 2011, 14:08

Ма и ние си имаме една хубава държавица..... :mhihi: ,и са за 400 кона колко ще ми върнат или ще трябва да им давам още :dunno: ма и финансовия ни мики маус пак успя да ни исклати....Евала.... :bang:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Яну 2011, 14:31

бе аз мисла да се пробвам с мойте 192 коня белкем върнат нещо....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 14:41

/ASTERIX/ написа:Ма и ние си имаме една хубава държавица..... :mhihi: ,и са за 400 кона колко ще ми върнат или ще трябва да им давам още :dunno: ма и финансовия ни мики маус пак успя да ни исклати....Евала.... :bang:

Един колега беше постнал един линк към калкулатор за изчисление! Гарантирам ви че изчисли всичко точно! 400 к.с ще ти връщат ама не очаквай повече от 100лв!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 14:44

SKISA написа:бе аз мисла да се пробвам с мойте 192 коня белкем върнат нещо....

По груби сметки трябва да ти върнат около 2300 кинта... Бегом до митницата- то ще се чуе на място...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 14:48

ms написа:
SKISA написа:бе аз мисла да се пробвам с мойте 192 коня белкем върнат нещо....

По груби сметки трябва да ти върнат около 2300 кинта... Бегом до митницата- то ще се чуе на място...

Въведени 192 к. с. по DIN
Приравнено към 141 KW по DIN
---------------------------------------------------------
Платен акциз (употребяван автомобил): 4935 лв.
Дължим акциз (нов автомобил): 2590 лв.

Акциз за възстановяване: 2345 лв.
ДДС за възстановяване: 469 лв.
Общо за възстановяване: 2814 лв. (без лихвите)

Доста повече! Успех! Ето го и линка!
http://auto.mitnica.com/index.php?p=excise
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 14:49

Аааа, отде да знам аз, че и ДДС-то връщат- за акциза съм уцелил :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 14:55

ms написа:Аааа, отде да знам аз, че и ДДС-то връщат- за акциза съм уцелил :mhihi:

:yes: Математик!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Яну 2011, 15:01

добре де какви формули, какви глупости, нали си имате бележки с които да удостоверите колко пари сте дали за акциз.
Не може ли когато тая цифра, която сте дали и тая която ви връщат, не съответстват просто да се заведе дело. :paranoid:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата