Да правим ли каско или не ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Да правим ли каско или не ?

Мнение от SKISA » 04 Ное 2010, 14:01

няма как да не застраховам. хиляди мизерии правят ,оценяват нищожно ,но просто няма как. тва е мутренска система ,но узаконена от държавата ,за съжаление...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 04 Ное 2010, 16:39

BAHKATA_TDI написа:Принципно съм много ЗА да имаш каско, но ако и те са коректни.
Отиваш при някоя ЗК, купил си някоя 8-10 годишна колица, и на огледа се почва: Капак е много набит от камъчета, няма да го застраховам за боя; ... тук на калника неква точка имаш - отпада и той за боя; и в крайна сметка ти взимат 100% застрахователна премия, а колата е на 75% застархована.
При дребни щети най-скъпо е боядисването, и като не ти е застрахован калника за боя, удря те някой идиот, отиваш при ЗК, тя ти казва: Щетата на калника ти е оценен на "2" (малко кит + Боя), в твоя случай ще ти платим кита а боята и труда за боядисването е от теб.

Застрахователя е длъжен да ти плати за възтановяването на дедените детайли до състоянието в което са били при огледа на колата :!: :!: :!:

Това си го пише в общите условия :idea:

Прави ми впечатление че масово клиентите не са запознати с общите условия по застраховките които сключват и после рев и сълзи че не йм изплатил застрахователя щетата :banghead:

А да не говорим че масово брокерите и агентите гледат само да ти вземат парите като даже понякога откровенно си лъжат хората в очите за някой неща :!: :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 04 Ное 2010, 16:43

Аз вече не правя каско защото имам 3 коли и всичките са на поне 10 години.Всяка година цаках около 2000лв. за нищо.
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2010, 18:17

l-s написа:Аз вече не правя каско защото имам 3 коли и всичките са на поне 10 години.Всяка година цаках около 2000лв. за нищо.

Може да си направиш само против кражба :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Ное 2010, 2:52

И в крайна сметка, отговорът на вечния въпрос - дали и къде и как, е - ???? :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 05 Ное 2010, 4:51

Ако живееш в София или друг голям град е Закон да си направиш каско ако ли си в някое по малко градче вече няма много много смисъл но пък те и гражданските вече не са много евтини та аз бих те посъветвал ако имаш парите прави го и не му мисли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Ное 2010, 11:07

е то ако $ не са проблем е ясно,че е хубаво да си правиш каско,по скоро дали е оправдано харченето на едни 300-400 лева+данъци+граждански+винетки прегледи и тн. и накрая се получават едни 1000 грубо за колата на година кадето не знаеш за кво си ги дал е тва е тъпото а в същия момент можеш да и вземеш 3-4 бона примерно,от всякаде ни тупат кат брашнен чувал и щеш нещеш се почва икономийката,тая година без каско утре без винетка после спестиш някои данък да не говорим колко карат без гражданска и редовен преглед които са задължителни!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Ное 2010, 21:01

ако имах само една кола, никога не бих се замислил... но с повече - всеки си прави сметка... Само дано да не е без кръчмаря...

Аз в момента нямам каско на нито една кола... не е много мъдро, но факт. Говорим за две коли от около 10хил +/- лева, една от около 5хил. и два таралясника дето са си за скрап :)

Все пак първите две нощуват в гаражи със СОТ:)

примирил съм се, че ако стане нещо поемам си щетите... ако откраднат - ще трябва да си купя нова...

Но ако имах кола на 15хил+ лева, щях да направя задължително...

Предишна

Назад към Извън Темата