Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?

Мнение от SKISA » 10 Ное 2010, 23:04

от сблъсъка ми с майстори-специално за строителство на жилището ми от 10 влезли - 9 си тръгнаха с разправии и някои със замеряне по стълбите и шутове... един само остана - вече 7г ми е и семеен приятел. останалите бяха от всеизвестните. по тая причина се наложи ел.инсталацията,ВиКто и още доста неща ,като покрива например да си направя сам... за съжаление не може човек да може всичко и понякога неминуемо се сблъскваме с такива хора. мисля ,че за целта е добре да не се махва с ръка като усерат нещо ,за да може лека-полека да се отучат такива ,че няма да могат да взимат толкова лесно пари.
зазо ,донякъде си прав, но проблема е ,че фирмите не казват:"безплатен монтаж - едно към гьотферен" ,а само първата част от израза...! безплатен не значи да бутнат на човек стената. и на мен ми оставиха дупка покрай тръбите ,щото "не влизало в монтажа". ми ако го кажат преди да платиш и докато избираш човек може и да се замисли....
не е лесно с тия майсторски номера....

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 10 Ное 2010, 23:05

zazomazo написа:

е тва се опитвах да ти кажа, ма вие у северозапада нали все искате да е@ете дявола....та за това налитате на безплатния монтаж ;)
то е ясно, че монтажа не ти е безплатен.... ма всичко е изтънено до толкова, че да е комфортно на клиента като цена. съответно и надницата на бачкатора :arrow:от там и той не си дава много зор ;)
а и ти нямаш база да се цупиш за монтажа, щото юридически погледнато за такъв не си платил ;)
ако ти бяха казали 300 кинта за монтаж и се беше поинтересувал за какво аджеба даваш тия 300 кинта и отсреща ти обяснят, че след монтажниците няма да се личи, че е бачкано сега щеше да имаш право да се плюнчиш тука

сега де факто си получил точно толкова, колкото си и платил :winky:
и можеш да се наслаждаваш на разклонителя на стената-нали ти е безплатно :mhihi: :mhihi:

Ти кажем к'во разбирам аз под безплатен монтаж - монтаж, включен в цената на продукта. Т'ва, че не искат да ми го направят както трябва си е техен личен проблем. Наблюдаваш го какво прави и така, аз съм ПЛАТИЛ за монтаж, а не както ти се изразяваш. Бъркаш тука. Платил съм за стоката, а в нейната цена влиза и монтажа! Дали ще е климатик, дали ще е паркет, плочки - к'вот да е!

П.П.: Един климатик в старото жилище имаше безплатен монтаж от известен хасковски сервиз. Три пъти се върна майсторът, 'ма го направи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 10 Ное 2010, 23:13

и така няколко случая от последния месец,майстори че има кадърни има има и некъдърни ,ама повечето са кожодери:

1. мой приятел си купува спалня,2 бр н.шкафчета и гардероб за 1500 лв,оферта 100 лв монтаж,ядосва се нашия и му викам няма да им даваш взимам гайковера и за 3-4 часа бяхме готови,това значи че след като ние го правим за толкова монтажиста го прави за 1.30 часа,е.ем ти монтажника на час колкото елитна к..ва взима,него ли да нае..м за 100 лв :kuku:

2.поради сложни за обяснение причини :) ми пада акумулатора ,а ключалките на багажника и на вратата не бачкат викам ключар да ми я отвори,друпна вратата навиращеките ама не можа и ми казва пуснал и се е блокажа не мога да я отворя да ти извикам един колега дето отваря Х5-ци ама ше му дадеш 300 лв :kuku: викам му аиде тръгвай щот ако имах 300 лв за отключване аз ше карам Х5 а не тдс,тръгна тоя льольо и чичо ми дето цял живот само жигули е правил и на мангалите фордовете пусна ток от едно място няма да казвам откъде на колата и отключих с дистанционното

3. на майка ми семеен приятел и сменя съединител на пежо 206 за 590 лв с фактура от магазин дето многократно ее казвал че ползва 35% отстъпка на вс авточасти плюс 90 лв труд тоя "приятел" е 320-330 лв горница само от нас,да го е.ем ли да не го ли е.бем че е приятел незнам...

последния е поучителен момче което ми сменям маслото ми огледа цялото окачване и установи че колата която съм взел има разхлабена гайка на полуоската и задното колело ше падне предния собственик е ходил при някой "майстор"

така че правете си сметките историята помни и други случай ама не ми се пиеше че трагедии много а време няма,а колегата дето слага климатици за 300 лв да знае че има и за 150 лв монтажи дето не си личи че е имало майстор вкъщи всичко е до човека ,извинете ме за грешките и грубия езеик ама ми писна от превдо майстори и кожодери

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 10 Ное 2010, 23:17

Ryapoff написа:.........
Ти кажем к'во разбирам аз под безплатен монтаж - монтаж, включен в цената на продукта. Т'ва, че не искат да ми го направят както трябва си е техен личен проблем. Наблюдаваш го какво прави и така, аз съм ПЛАТИЛ за монтаж, а не както ти се изразяваш. Бъркаш тука. Платил съм за стоката, а в нейната цена влиза и монтажа! Дали ще е климатик, дали ще е паркет, плочки - к'вот да е!

П.П.: Един климатик в старото жилище имаше безплатен монтаж от известен хасковски сервиз. Три пъти се върна майсторът, 'ма го направи.

ти добре го разбираш това, ама не знам дали проумяваш друго:
за един и същи климатик на цена 1000 лева /примерно/ в една фирма ти искат още 200 за монтаж,а в друга ти го монтират в тези 1000 лева....и ти очакваш и в двата случая крайния резултат да е един и същ???
ми нЕма как да стане
щото в първия случай монтажника бачка за N лева и се старае, а в другия бачка за 1/3 от N лева и му дреме на к@ра за клиента...тва се опитвам да ви обясня, ма ми извадихте от 9 кладенеца вода, че нямало значение, че си бил платил....е да, ма качеството на услугата се определя от нейната цена и като цената е ниска и качеството е ниско...не, че има гаранции като платиш дебело, че качеството ще е на ниво, ама като платиш тънко със сигурност няма да е...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 10 Ное 2010, 23:21

Ryapoff написа:
zazomazo написа:

е тва се опитвах да ти кажа, ма вие у северозапада нали все искате да е@ете дявола....та за това налитате на безплатния монтаж ;)
то е ясно, че монтажа не ти е безплатен.... ма всичко е изтънено до толкова, че да е комфортно на клиента като цена. съответно и надницата на бачкатора :arrow:от там и той не си дава много зор ;)
а и ти нямаш база да се цупиш за монтажа, щото юридически погледнато за такъв не си платил ;)
ако ти бяха казали 300 кинта за монтаж и се беше поинтересувал за какво аджеба даваш тия 300 кинта и отсреща ти обяснят, че след монтажниците няма да се личи, че е бачкано сега щеше да имаш право да се плюнчиш тука

и можеш да се наслаждаваш на разклонителя на стената-нали ти е безплатно :mhihi: :mhihi:

прав си ряпов така трябва да е ,не може да ти взимат процент че ти продават климатика и пари за монтаж да искат ама ние сме си виновни че сме овце,на едни в магазин за мебели им казах че като искат 100 лв за монтаж ше им разглобим мебелите в магазина безплатно поне да знаят клиентите кво ше купят или да видят по то11но

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 10 Ное 2010, 23:33

Само не мога да разбера какво сте се хванали за висящия ОРИГИНАЛЕН захранващ кабел на климатика, след като в условията за гаранцията и правилата за монтаж( по книга) не се разрешава удължаването му. А самия кабел е обикновенно 1.20 м- 1.70м. (просто хората си имат изисквания за отделен контакт за климатика и тъй като 90% са високостенните сплитове с захранване към вътрешното тяло, то контакта би трябвало да е някъде там...горе..).
Сега едно уточнение- нашата фирма монтира на цена 180 лв (9000 -18000 BTU), медните тръби са дебелостенни ( 1мм),
дупките се запушват( освен ако е извънредно невъзможно физически), тръбния път се скрива с кабел канал, захранващия кабел се УЪЛЖАВА на наша отговорност и се скрива с лайстна. Работи се с "макита" и "бош", вакумира се системата и т.н. ..... ама ~ 180 лв., не е" безплатен" монтаж , "промоция" и т.н.
п.п. Доста клиенти са се отказали с думите : " ми то има за 100 лв. най-скъпо 150 лв." било...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 10 Ное 2010, 23:37

Ми ок, но с тоз конкретно се бяхме разбрали к'во-що. Ще го направиш ли бе - ше го напра'а. Не го напрай, върна се. Не го доопрай - върна се. Явно му омръзна и 'зе, че си го направи. Така разсъждавам, никъде не пише качеството на услугата, затова говорим предварително с майсторите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Ное 2010, 23:58

"майсторе, майсторе... викам ти майстор, щото не ти знам името"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Ное 2010, 0:03

cherepa83,
За мебелите не е баш така, понеже за една секция, или коридор, ок, ама я си монтирайте кухня спалня, детска на веднъж..поне при мен забележки нямам, ма верно приятел..та по начало монтажа е 10% от стойността...верно и там има некадърни.

По темата, ми майстори бол....търсиш от приятели и така, за климатика, ми моите уж беха безплатен..ама то еди си колко дълги тръби...над тоя метраж /1м/ 50 кинта за 50 санта..били медни... :mhihi:

п.п. нали знаете строителя казва, ми той бояджията ше изправи стените...или ми той е виновен.
И не, не е синоним на некадърник, има си майсторЧета!
Последна промяна Сондьора на 11 Ное 2010, 10:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2010, 0:13

vlad0 написа:Малко извън темата, но пак около нея!

След нещо е вкл. в цената, то трябва да се изпълни.

моя въпрос е относно баланса на гумите!

От кога има нормален баланс и прецизен баланс, който е по-скъп?! :D

Баланса сам по себе си не е ли един?! :D

справка в "Дианата"

този баланс дефакто е по-ефтин за тях, защото се ползва много по-малко олово ;) ама .........
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 11 Ное 2010, 0:17

zazomazo написа:
exotique написа:...
Е те тука обърка генерално нещата:баш човек,който си разбира от работата,няма да работи за без пари :winky: ... :bchug:

feel написа:Колеги аз със псевдо "майстори" съм имал доста проблеми.Особено за боядисване,кърпене и прочие...в началото правех грешката-да търся ниската цена.Но това ми носеше само нерви,забавяне и викане на нови майстори и едни драми....В крайна сметка попаднах на един човек,с много опит,и е направо вълшебник.Цената разбира се е малко по-висока,и е много ангажиран,но като си стиснете ръцете ти издава обекта за нула време....

п.с.
Doberman_vas написа:...
а на теб за кво ти плащат бе сладур :banghead: :banghead: :banghead: . Нали си на заплата, ако беше съвестен, пак повтарям съвестен, щеше да няма разлика дали ти дават накрая нещо на ръка или не.........

"сладур" ще казваш на любовника си, докато те целува по врата :winky:
никъде не съм казвал за даване пари на ръка, става дума за цена на монтаж, адекватна на очакваната от клиента услуга /да ти го обясня елементарно, че гледам трудно схващаш писаното: качествената услуга си има висока цена, както качествения продукт- не може да идеш да си купиш Дачия за 20 бона и да очакваш комфорт и изпълнение като от 7 серия за 200 бона/

Колегата, вие да не монтирате ядрено-магнитен резонанс та да искате такива суми за монтаж, бря?
Триста лева за монтаж на климатик :kuku: ......проблема е, че всеки майстор иска да изклати клиента и да му съдере кожата от гърба, ама балъците почват да свършват в милата ни рОдина и много фирми и специалисти ще останат без бизнес!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Ное 2010, 0:30

DAEL написа:.....
Колегата, вие да не монтирате ядрено-магнитен резонанс та да искате такива суми за монтаж, бря?
Триста лева за монтаж на климатик :kuku: ......проблема е, че всеки майстор иска да изклати клиента и да му съдере кожата от гърба, ама балъците почват да свършват в милата ни рОдина и много фирми и специалисти ще останат без бизнес!?

що, вие храстчетата и тревичките без пари ли ги садите? :mrgreen:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Ное 2010, 0:39

Ми то цялата работа ни е такава - майсторска, ние затова сме и на това дередже :mhihi: Инак наистина всичко опира до цената :yes: Няма как некой хванат от улицата, да монтира с "безплатен монтаж" ламинант за 300лв заплата на месец, да го прави качествено, или както е казано не може с трици да ловиш маймуни :mhihi: Понеже и моя занаят си е вид майсторлък , съм се нагледал на доста куриозни случай, от разни фирми за аутсорсинг (нали са е модерно), дето предлагат поддръжка за по 20лв/месец на ПЦ. Та като си ги вземеш тея охлюви, ако случайно си имал некой работещ до момента компютър и той ще спре :mhihi: Или па вземе, че ти отпътува на някъде фирмената сметка през е-банкирането, тогава става още по весело :mhihi: Ма такива сме си ние, специалисти по всичко и всеки станал майстор по нещо :mhihi: Нещата могат да се правят и като хората, ма трябва някой от вънка да дойде да ни го покаже как става, па може полека лека и да свикнем ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 11 Ное 2010, 10:56

Понеже и аз сега търся оферти за климатик и ще си монтирам да кажа, че във фирмите дето съм намерил е описано абсолютно всичко по монтажа и там където монтажа е "безплатен" цената на климатика е с 200-300 кинта отгоре. И не се правете на утрепани, като искаш нещо качествено трябва да дадеш повече пари, за да го получиш. Вече дадоха пример с Дачия и БМВ. Значи готови сте да хвърлите маса пари за кола 4 пъти по-скъпа от друга ама се циганите за 200 кинта за монтаж на климата. Еми и резултата ще е такъв. Значи, за да мога да ти предложа безплатен монтаж, тея дето го монтират трябва да работят за супер мизерни пари, следователно ще са некви типове без почти никаква квалификация, следователно ще го направят да работи и ти да си дооправиш мизерията после... Щото вярвам си избирал между някакви оферти за климатици. Принципно има много евтини, евтини, средно скъпи, скъпи и много скъпи. В зависимост от това кои избереш ще си много недоволен, недоволен, средно доволен, доволен или много доволен. Тва е, безплатен обяд няма. Естествено ако си избрал някоя скъпа или много скъпа оферта а си недоволен или много недоволен, то тогава ти остава просто да ги взривиш. Но обикновено професионалистите, които предлагат скъпите услуги не си серат върху имиджа и бизнеса и правят всичко да е перфектно...

Ще завърша с една максима от моята професия:
Проектираме бързо, евтино и качествено .... изберете си едно от трите : ))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 11 Ное 2010, 11:15

steeN написа:"майсторе, майсторе... викам ти майстор, щото не ти знам името"

"... ма като ти гледам майсторлъка, ше те еба у майстора!" :mrgreen:

Хората добре са си го казали... :|

Иначе тея майстори дето са истински майстори се борят на пръсти...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата