Законът "Кушлев" и това ако не е тоталитаризъм.......
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Законът "Кушлев" и това ако не е тоталитаризъм.......
ше вземат да създадат ядове на некой читав,а на тия ,дето са ги натрупали с наркотици и прочие ше земат точно дедовия!!!
освен ,че нема да го приемат ,щото противоречи на конституцията.-....
освен ,че нема да го приемат ,щото противоречи на конституцията.-....
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
На коя конституция противоречи, той крисо си ви го написа още в началото ама:
kriso85 написа:Колеги коментирате неща, които малко не са ви ясни.
Презумпцията за невиновност е гарантирана от Българският НПК.
Този закон е гражданско-правен и няма нищо общо с нещата, които коментирате. И тук се говори за гражданско правна конфискация в която няма виновен-невинен. Има законно придобито - незаконно придобито.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Сондьора написа:На коя конституция противоречи, той крисо си ви го написа още в началото ама:kriso85 написа:Колеги коментирате неща, които малко не са ви ясни.
Презумпцията за невиновност е гарантирана от Българският НПК.
Този закон е гражданско-правен и няма нищо общо с нещата, които коментирате. И тук се говори за гражданско правна конфискация в която няма виновен-невинен. Има законно придобито - незаконно придобито.
Еми е на тая Българската дето в чл 17 ал 3 пише: Частната собственост е неприкосновена
и в ал 5 пише:Отчуждаването може да става само ако нуждите немогат да бъдат задоволени по друг начин и само след предварително и равностойно обезщетение.
ЧЛ 31 ал 3 Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда - Конституция на РБ
А Конституцията е върховен закон и никакъв друг закон в Бг неможе да и противоречи(чл5) нито граждански нито наказателен нито административен нито никакъв.
А ако се разровя сигурно ще намеря и някоя европейска директива в която го пише това за невинноста.
Така ,че май на крисо не са му много ясни нещата.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- SKISA
-
-
айде са чакам отговор на кое не противоречи!?!?
тъпото е ,че те го правят ,за да противопоставят по-имащи и по-малко имащи ,а в нормалните общества противопоставянето е между престъпници-нарушаващи закона и спазващи правилата хора.....! и във всяко нормално общество презумцията за невинност просто важи! няма друга алтернатива....просто няма!
тъпото е ,че те го правят ,за да противопоставят по-имащи и по-малко имащи ,а в нормалните общества противопоставянето е между престъпници-нарушаващи закона и спазващи правилата хора.....! и във всяко нормално общество презумцията за невинност просто важи! няма друга алтернатива....просто няма!
- Сондьора
- ентусиаст
-
Аз от тва не разбирам, но по логиката, щом е незаконно придобито то то не е твоя/негова частна собственост....Така, че тва отпада.
Че кой го оспорва това, ако докажат, че е незаконно придобито, се опитват да прокарат закон да се конфискува...
Аз така ги разбирам нещата..
И за по- малко имащи и повече имащи не е точно така, щото е и за хора с примерно кола за 60 000лв......или имаш сметка 60К лева в банка, от къде са и т.н.
ЧЛ 31 ал 3 Обвиняемият се смята за невинен .......
Че кой го оспорва това, ако докажат, че е незаконно придобито, се опитват да прокарат закон да се конфискува...
Аз така ги разбирам нещата..
И за по- малко имащи и повече имащи не е точно така, щото е и за хора с примерно кола за 60 000лв......или имаш сметка 60К лева в банка, от къде са и т.н.
- SKISA
-
-
е ако за тебе 60к лева са много пари за други не са чак толкова...
и те отпада ,щото трябва да се докаже първо ,че е незаконно и тогава да стане конфискуване. никой не оспорва ако се докаже ,че е незаконно придобито да се отнеме! тва го има отдавна в закона! от векове! оспорва се промяната ,че без да докажат ,че е незаконно придобито искат да конфискуват и тогава да доказва някой ,че не е камила! и тва противоречи на тоя член на конституцията.
опитват се да прокарат закон ,с който да отнемат,конфискуват и национализират само щото имало съмнение за нещо си! без да са доказали ,че е незаконно! просто щото имал...! ми не става!
да конфискуват първо на цветанов 6те апартамента и да докаже, че не са незаконно придобити и на цветелина активите от банката и да докаже ,че ги е придобила законно и след тва съм съгласен да приемат закона да всички....
и те отпада ,щото трябва да се докаже първо ,че е незаконно и тогава да стане конфискуване. никой не оспорва ако се докаже ,че е незаконно придобито да се отнеме! тва го има отдавна в закона! от векове! оспорва се промяната ,че без да докажат ,че е незаконно придобито искат да конфискуват и тогава да доказва някой ,че не е камила! и тва противоречи на тоя член на конституцията.
опитват се да прокарат закон ,с който да отнемат,конфискуват и национализират само щото имало съмнение за нещо си! без да са доказали ,че е незаконно! просто щото имал...! ми не става!
да конфискуват първо на цветанов 6те апартамента и да докаже, че не са незаконно придобити и на цветелина активите от банката и да докаже ,че ги е придобила законно и след тва съм съгласен да приемат закона да всички....
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ми в грешка си, не е верно тва, просто ти пращат питане или призовка, пойнтересуваи
се.....
а за 60К лева, ми препрочети мнението..за мен са от по- малко имащите

а за 60К лева, ми препрочети мнението..за мен са от по- малко имащите

- SKISA
-
-
не се интересувам. нямам време да се занимавам с тъпотии. чул съм кво предлагат и съм прочел. искат да губят времето на хората! като имат време за губене -да си заведат дело,да инициират прокуратурата ,да го спечелят и да конфискуват. а ако ще и 5 милиярда да има човека - да докажат ,че ги е придобил незаконно ,а не той да доказва ,че ги е придобил законно! слагат каруцата пред коня! никой не е длъжен да доказва ,че е невинен! тва е се едно да доказваш ,че си в правото си да живееш! ако не те утрепват ако не успееш да докажеш! тва е право! а те да хванат да си свършат работата ,а не да прехвърлят от болната на здравата глава.....
- Сондьора
- ентусиаст
-
Скиса, само да те питам, имат ли право за 100лв неплатени данъци, да ти запорират сметките...имат.
Имат ли право да ти търсят нотариален акт...имат...ми са е същото, дай доказателство от къде са ти парите...ми на имаш, ми не немаш, ми земи....
И да тоя закон, ако влезе, пак няма да е както трябва....пак ше има и такива, като васко кеца, че не помнел от къде са му парите, или галевите, че са невинни...но не е, директно идват и ти взимат...!
Имат ли право да ти търсят нотариален акт...имат...ми са е същото, дай доказателство от къде са ти парите...ми на имаш, ми не немаш, ми земи....
И да тоя закон, ако влезе, пак няма да е както трябва....пак ше има и такива, като васко кеца, че не помнел от къде са му парите, или галевите, че са невинни...но не е, директно идват и ти взимат...!
- SKISA
-
-
ма не може да доказваш от къде ги имаш ,бе човек! обратно е работата! да-ако не си си платил данъците ти запорират! ма тва е нарушение ,извършено е ,доказано е ,че не си платил ,щото няма квитанция и ти запорират! а не -запорират,отнемат и после доказваш ,че си невинен! как не го разбираш тва !??!? и ако си мислиш ,че ше пострадат големите си в такава огромна грешка просто..... ! ше пострадат баламурници и не пречи ,който и да е да пострада.
заеби аз се отказвам да споря....
заеби аз се отказвам да споря....
- Сондьора
- ентусиаст
-
SKISA написа:ма не може да доказваш от къде ги имаш ,бе човек!

п.п. Само за твое инфо, ако си си имал банкови операции и си се подписвал...виж си тва
чл.4ал.7 и чл.6 ал.5, т.3 от закона за мерките срещу изпиранието на пари в РБ.... И тва е само пример, че винаги ако искат могат да те резнат...
И закона си е як, да го пускат, на мен лично ми е се тая. Поне тоя де.
п.п.2 за колегите дето бачкат навън, да ги успокоя, че ако ги е намяло 183-6 дена в РБ - не са данъчно задължени /тва за доходите/.....
- SKISA
-
-
Сондьора написа:SKISA написа:ма не може да доказваш от къде ги имаш ,бе човек!
![]()
![]()
Тук спирам и аз да споря.....
.....
вадиш от контекста! не казвам ,че не трябва да докажеш от къде ги имаш -имам впредвид ,че не си длъжен да доказваш ,че си невинен!да докажат те ,че си виновен!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
BMW_RIDER написа:Не бе те хората са казали отдавна - дай на простия власт и пари да го видиш колко струва.
Не им стига злоупотребата със права като арестуват кой си искат и свалят на земята хора и им опират пистолети в главата без насреща да е извадено оръжие, нещо немислимо и морално и законово по белите държави, ами сега и тоя закон. Това е просто инструмент, както каза колегата по горе като те посочи сина на кмета и значи си "виновен" и диват и прибират па ти после се обяснявай.
Тук все едно си описал 45 години от историята .
Скиса , така както описваш нещата си прав ....
но как да докажеш примерно от минало време ,че някой е продал два чувала кока а после купил хотел ... и сега държавата да доказва и т.н. .. така се отклонява огромен ресурс ...
А сега му пращат една покана да изготви счетоводна справка, на която се подписва и после ако не съвпада ,чао на хотела, търг и т.н ...това не е национализация !
До поканата никой не го нарича виновен , ще бъде виновен след като се подпише под декларация с невярно съдържание .
После ето за образование ,ето за медицина ....
В края на краищата съгласи се, че ако някой на 25 години,без 1 ден стаж не можеш да докаже от къде има кола за 200х, къща за 300х няма какво да го мислим ! Да ги взимат и това е .
Тук е.ал съм го, наричайте ме тъп ...но ми писна от копеленца дето викат - Закона да ма фане за .я !
На тези тук дето не са далавераджии как не Ви писна не знам ...
п.п. И още 6 апартамента по 100 000 = 600 000 .....много по малко ок комисионната на Доган ...
Пък тоя как изчезна от медийното пространство не е истина ...
В случая -- Елате господин Доган да ви питаме нещо -- От къде тез сараи ....ми не знам ...е айде чао ...
Защото си спомням темите за турците дето си продавали гласовете ....Всички дружно ревахме ...
- госпожо Масларова ма откъде тез имоти ?Какво имахте преди ? ---ъъъ апартамент само ...
Да, звучи като национализация .... но аз не виждам друг начин . С доказване няма да стане . И отговора не е като няма да стане значи не е виновен.
Как да не е бе мама му стара ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Сондьора
- ентусиаст
-
клинтан
Skisa, тва не е по темата, ма се досещай, в щатите да си пиян на талпа, дрогиран, да караш труп в багажника, ако няма нарушение на правилника няма да те спрат...т.е си невинен....
Тук те спират за проверка, така го виждай, ти си невинен, невиновен...но си го доказваш, т.е. показваш.
Полицая не ти запечатва колата и конфискува, зада си покажеш гражданската..примерно....
Верно е, че тоя закон нема /или поне частино/, няма да опре до най- големите, ма за миш0ците, тия /за теб/ по 60-100К, ше е ок, за тех...общо взето всеки би тряяло да докаже доход, но видиш ли е забравил данъка.....и малко лихви плаща и така...

Skisa, тва не е по темата, ма се досещай, в щатите да си пиян на талпа, дрогиран, да караш труп в багажника, ако няма нарушение на правилника няма да те спрат...т.е си невинен....
Тук те спират за проверка, така го виждай, ти си невинен, невиновен...но си го доказваш, т.е. показваш.
Полицая не ти запечатва колата и конфискува, зада си покажеш гражданската..примерно....
Верно е, че тоя закон нема /или поне частино/, няма да опре до най- големите, ма за миш0ците, тия /за теб/ по 60-100К, ше е ок, за тех...общо взето всеки би тряяло да докаже доход, но видиш ли е забравил данъка.....и малко лихви плаща и така...
Някой хора явно не си дават сметка какво ги чака, ако съществува този закон! За какви мафии за кви лица говорите.
Елементарен пример!
Изкарваш някой лев стягаш си къщата, купуваш си по хубава кола и някой злобен съсед подава сигнал, че нещо си дръпнал напред и оп запор. Върви доказвай, че нямаш сестра!
Елементарен пример!
Изкарваш някой лев стягаш си къщата, купуваш си по хубава кола и някой злобен съсед подава сигнал, че нещо си дръпнал напред и оп запор. Върви доказвай, че нямаш сестра!
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4